ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כסף,אמצעי תשלום בארה"ב

פורום צפון אמריקה
    14
    24
    6531
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

חשבון דולרי
      אין עמלה על תחזוקה שוטפת של החשבון מעבר ל 6$? אני באמת לא זוכר, באמת שואל.

אני עשיתי את החשבון שלך כשפתחתי חשבון כזה.
      אבל הבנק עשה טעות, טען שלא חתמתי על איזשהו מסמך שאומר לחייב את החשבון הדולרי (כאילו שאני צריך לדעת שיש עוד מסמך שצריך לחתום עליו כשפותחים חשבון מקביל בדיוק לצורך זה) ולכן חוייב החשבון בשקלים.
      אחרי כמה טלפונים הטעות תוקנה, בינתיים הפסדתי רבית על הכסף.
      החלטתי שלא שווה לי עלויות של טלפונים ריבית וזמן ביטלתי את החשבון הדולרי.

בנסיעה הבאה לאירופה גיליתי שלמרות שמאסטרכארד מאפשרים חיוב ביורו (ולכן שילמתי ביורו) חברת האשראי המירו את החיובים ביורו לדולרים (ולקחו עמלה) ואת הדולרים המירו לשקלים (עוד פעם עמלה).
      כששאלתי למה עשו את השטות הזו, כי מאסטרכארד מחייבים אוטומטית בשיטה הזולה יותר, הם אמרו לי שיש להם הוראה מהבנק לחייב בדולרים.
      ההוראה קיימת בגלל אותו חשבון דולרי עתיק מנוחתו עדן שגם כשהיה קיים הבנק שכח לחייב.
      כשביקשתי מחברת האשראי לבטל את השטות הזו הם אמרו לי שהם לא יכולים, כי הכרטיס הוצא מהבנק ורק הבנק יכול.
      התקשרתי לבנק, וגם שם העבירו אותי ויה דולורוזה קטנה שאין טעם לפרט אותה.
      פיצוי על כפל העמלות לא קיבלתי כי הבנק טוען שהטעות היא של חברת האשראי וחברת האשראי טוענת ששל הבנק. לתביעה משפטית לא ארוץ בעניין הזה.
      דרך אגב, החשבון שלי בבנק הוא PRIVET BANKING, לקוח מהשורה בטח בכלל בצרות.
      כל ההפסד הזה (כסף זמן אנרגיה ועצבים) בשביל חסכון פוטנציאלי של אולי 14$.
      אני נכוותי והחלטתי שלא כדאי.
      מה שכן הוצאתי כרטיס אשראי ישירות מול חברת האשראי, לא רוצה יותר טיפול מסור של הבנק, מסתדר יפה מאוד בעצמי.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • berko31
        berko31 נערך לאחרונה על ידי

חשבון דולרי
        מסתבר שכול בנק יש לו חישוב משלו לגבי חשבון דולרי או עמלות המרה אצלי זה השתלם יותר לכן המסקנה היא שכול אחד יבדוק את שתי האפשרויות בבנק מבחינת עלות וכאב ראש Smile ויחליט
        • אברהמי מור
          אברהמי מור נערך לאחרונה על ידי

להיות צרכן חכם עושה אותי מאושר
          לכולם יש ערך לכסף. זו לא המצאה שלך.

יש הבדל גדול בין צרכן חכם לצרכן קמצן.
          לחסוך כמה שקלים בודדים מתוך עשרות אלפי שקלים זו קמצנות לשמה ולא חוכמה.
          • dhz
            dhz נערך לאחרונה על ידי

כסף,אמצעי תשלום בארה"ב
            כדאי לקחת את כל אמצעי התשלום: מזומן בכמות מסוימת, כרטיס אשראי וטרוולר צ'קס.

ארצות הברית היא המדינה הנוחה ביותר לשימוש בטרוולר צ'קס. הם מכובדים בהרבה בתי מלון, וניתן להמירם לכסף בבנקים ללא עמלה. יתרונם הוא בביטוח שלהם מפני אובדן או גניבה, בניגוד למזומן.

כרטיס אשראי הוא חיוני, בכל מקרה, כי מעבירים אותו כעירבון בעת שכירת רכב וגם בחלק מבתי המלון.

כמות מסוימת של מזומן הכרחית גם כן. השאלה אם להשתמש בכספומט תלויה בכל אחד ואחד. העמלה על משיכת כסף היא די גבוהה. מצד שני, פחות נוח להסתובב עם כמות גדולה של טרוולר צ'קס או מזומן.
            • 1
            • 2
            • 2 / 2
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון