שאלות למומחי סקוטלנד
-
קראתי בסיפורי טיולים על שני מקומות מומלצים שרואים סלמונים קופצים במעלה המפלים:
1. בעיירה Pitlochry
2. The Hermitage ליד נהר בראן.
האם בחודש אוגוסט נוכל לראות דגי סלמון?
אלו משני המקומות מומלץ יותר ? מבחינת גישה נוחה לרכב, חנייה וכו'.
-
שאלות למומחי סקוטלנדממה שאני מבינה, סלמון נודדים בסביבות יוני.
[אבל אני לא מומחית לסלמון, אולי אני טועה].
-
שאלות למומחי סקוטלנדתודה על ההתייחסות, אוליב.
נראה אם יהיו תשובות נוספות.
ממה שראיתי בינתיים, העיירה פיטכורלי קרובה לדירה שלנו, אז ננסה לעבור שם ולראות.
-
שאלות למומחי סקוטלנדלא מומחה לענייני דגי סלמון, אבל בקיץ 12' טיילנו בספטמבר ומבדיקה שעשיתי התברר שזו תקופה טובה לראות את דגי הסלמון, פחות באוגוסט.
אנחנו בחרנו לבקר במקום דרומית מזרחית לפיטלוכרי ששם נהוג לצפות בהם שוחים נגד הזרם. היה יום גשום וכשהגענו בדיוק עזבו זוג מבוגרים שסיפרו שראו דג אחד מקפץ. אנחנו לא הצלחנו לראות.להלן המיקום: ליד הכפר BUCHANTY במפגש הכבישים B8063. יש חנייה קטנה וצועדים 50 מטר לתוך הגדה של נהר ALMOND.
אבל מציע לך לחכות שנועה תתייחס. -
שאלות למומחי סקוטלנדתודה רבה, אלון.
רשמתי את נקודת התצפית בין שני הכבישים שכתבת.
שאלות נוספות:
האם מישהו ביקר בגנים באברפלדי ?
http://www.clunyhousegardens.com/
גנים פראיים משהו מעשה ידי משפחה אחת שעודה מטפחת אותם. יש סנאים ובע"ח בחצר.
קראתי כאן בפורום שאפשר לראות סנאי אדום במסלולי טיול נוספים.
האם מישהו ביקר מוזיאון הפתוח בדרך לאבימור?
Highland Folk Museum
נראה לי שיעניין את ילדינו.
אשמח לקרוא התרשמות ממי שביקר שם
-
שאלות למומחי סקוטלנדאת המוזיאון הפתוח אנחנו מאד אהבנו [בעיקר אני].
זה מתאים מאד לילדים, בעיקר עם קצת הכנה. חוץ מהבתים השונים שמרוהטים בהתאם לתקופות, יש להם תערוכות של אביזרי חקלאות, ביגוד וכל מיני דברים שמאפיינים את הסקוטים מימי הביניים ועד המאה העשרים.
עם מזג אויר מתאים, אם יש מזל, זה יום נינוח בחוץ. עם מזג אויר גשום, יש הרבה בפנים.
כאמור במקום הספציפי הזה היינו עם ילדים קטנים יותר [קצת אחרי שזה נפתח, הבנתי שמאז זה התפתח, הבכור היה בן 7], אבל במוזיאון פתוח דומה [אם כי גדול יותר] בוויילס ילדינו נהנו ביותר.
-
שאלות למומחי סקוטלנדאני ראיתי סנאים אדומים (והרבה) במפלי אינצ'רי (בדרך בין גלן קו לפורט ויליאם).
-
שאלות למומחי סקוטלנדלא מכיר את הגנים ליד אברפלדי אבל עכשיו נזכרתי שבשנת 2008 טיילנו בעיירה ונכנסנו לתחנת המידע לתיירים ושם המליצו לנו לטייל בשמורת טבע מקסימה הסמוכה לעיירה ונקראת:
BIRKS OF ABERFALDY
-
שאלות למומחי סקוטלנדתודה רבה על שפע המידע וההמלצות!

אוליב,
הערכתי שילדינו יאהבו את המוזיאון הפתוח. אני שמחה לקרוא שאתם אהבתם ושמתאים גם לגשם.
מיכל,
תודה על ההמלצה על גלן ארצ'י. ננסה להכניס לתכנית בימים שנהיה בהיילנדס.
אלון,
האתר שצירפת כבר מופיע אצלי ברשימת מקומות מומלצים לביקור. אך בעקבות התמונה המדהימה שצירפת , הדירוג שלו ברשימה יתעדכן.
נראה לי שמתגבשת רשימת אתרים שמתאימים לפי האזורים בהם נלון. כמו כן, אני מכינה בנק מטרות שמתאימות לשעות גשומות.
משפע המקומות המומלצים לטיול בסקוטלנד, אני מתחילה להבין אנשים שחוזרים לביקורים נוספים

-
שאלות למומחי סקוטלנדהי אני בסקוטלנד עכשיו וניסינו למצוא סלמונים קופצים מסתבר שהזמן המתאים הוא הסתיו בלבד. תהנו.
-
שאלות למומחי סקוטלנדתודה רבה לך על העדכון בזמן אמת.
בלי בנעימים והמשיכי לעדכן אותנו.
שבת שלום!
-
שאלות למומחי סקוטלנדהיי kanilia,
אשמח לכול עדכון, כולל מסלולי הליכה וטיפים שווים. אנחנו טסים לסקוטלנד בעוד 3 שבועות.
נילי
-
שאלות למומחי סקוטלנדבהמשך למה שקניליה אמרה - אוגוסט כבר נחשב סתיו בסקוטלנד.....
בפעם הראשונה, כשרק באנו לטיול, היינו בספטמבר ולא ראינו אף דג קופץ. לעומת זאת בשנים שאחר כך, כשגרנו שם, יצא לנו לראות כמה פעמים בין מאי וסוף ספטמבר. זה פשוט עניין של מזל.
לגבי המוזיאון הפתוח - הוא מהנה בכל גיל ויעניין כמובן גם ילדים.
אני ממליצה גם להגיע לפארק Landmark צפונית לאבימור. הוא פארק מגוון מאד, עם אזור של מתקני חבלים, אזורים לילדים צעירים יותר ועוד. ויש בו חלק של מסלול (שביל כמו דק שעולה בהדרגה לגובה הצמרות) שלאורכו יש חידות (ופתרונות) על חיי היער. בסוף המסלול מגיעים לתחנת האכלה שניתן לראות בה, מתוך מסתור, סנאים אדומים.
טיול מהנה!
נעה
-
שאלות למומחי סקוטלנדהי כשאחזור לארץ אכתוב בכיף. אנחנו בקוטג' של מיקה מיקה. תודה נעה על האינפוט. כמי
-
שאלות למומחי סקוטלנדג'ני פרסמה בפורום את ההודעה:
שווה לבדוק גם את המבצע של דגני הבוקר של קלוגס שעשוי להיות יותר משתלם בהרכב שלכם, כיוון שהוא מאפשר לקבל כרטיס כניסה חינם למבוגר על כל כרטיס כניסה שקונים לילד.
בדקתי באתר מה רלוונטי לסקוטלנד ומצאתי ששני אתרים של עולם המים Sea life משתתפים במבצע:
- Oban
- Loch lamond
ביקור באקווריום יכול להתאים לימים גשומים.
ההנחה משמעותית ולכן כדאי לשמור לשעת הצורך.
לפי תנאי המבצע צריך לקנות אריזה של דגני בוקר של קלוגס, להיכנס לאתר לפי הקישור שג'ני צירפה ולהזמין כרטיסים לתאריך המבוקש. על כל אריזה ניתן להזמין כרטיס ילד + כרטיס מבוגר ולשלם רק על הילד.
-
שאלות למומחי סקוטלנדהי
תבדקו אם כבר השיפוץ נגמר באתר. אנחנו רצינו להזמין כרטיסים באתר שלהם אומרים שהם עוברים שיפוצים. כמי
-
שאלות למומחי סקוטלנדמדובר ב-sea life שליד oban
-
שאלות למומחי סקוטלנדהיי כמי,
איזה כיף לכם שאתם בקוטג' המדהים של מיקה!
מקווה שתספרי לפני שאטוס.
איך מזג האוויר כעת?
כאן אנחנו נמסים...כול כך לח....

נילי
-
שאלות למומחי סקוטלנדהקוטג' של מיקה מדהים וגם לינה במגדלור נראית דבר קסום!
אני לא מתכננת להגיע לביקור ב-Sea life
רק שומרת כאופציה לימים גשומים.....
במסגרת בניית המסלול קראתי על תחנת כוח חשמלית בקרבת OBAN:
נראה לי חוויה מעניינת לגדולים ולקטנים.
האם מישהו היה שם?
האם צריך לחודש אוגוסט להזמין מקום מראש?
-
שאלות למומחי סקוטלנדסמדרולה יקרה, כן... "מישהו" היה שם
-וכתבתי על המקום הזה כבר מזמן!
מומלץ מאד.
שימי לב שמרכז המבקרים פתוח רק בוויקאנד בקיץ זה. אם תהיו שם בוויקאנד, מזלכם...
אני לא יודעת מתי תהיו שם - בסקוטלנד החופש הגדול מסתיים באמצע אוגוסט ואז מורגשת הקלת-מה באתרים. תלוי גם בגודל הקבוצה שלכם. אם את לא יכולה להתחייב לשעה מסויימת תוכלי לקחת צ'אנס ויש סיכוי רב שתוכלו להצטרף לסיור. אם את חוששת או שמאד חשוב לך, תאלצי להתחייב לשעה. (באתר שלהם הם ממליצים מאד להזמין מראש, אני לעומת זאת לא נתקלתי בבעיה.... אז לשיקולך).
נעה