צפון הודו בחודש וחצי
-
כבר התייעצתי כאן לגבי החלק השני של הטיול שיהיה לנפאל עם החבר, אבל עכשיו אני רוצה להתייעץ לגבי החלק הראשון שיהיה עם חברה.
אנחנו נוסעות לצפון הודו לחודש וחצי, התחלה בתחילת אוגוסט, נחיתה בלה.
בגדול הכוונה מלה להמשיך למנאלי, לעמקים (פרוואטי/ קולו/ ספיטי/ קינור), דרמסאלה, אמריצר, רישיקש.
הכוונה לא לרוץ ממקום למקום אלא לטייל ברוגע ולהספיק מה שנספיק.
השאלה שלי היא מה סדר ההגעה הכי הגיוני, שיחסוך לנו נסיעות מיותרות?
האם לנסוע קודם ממנאלי לעמקים, משם לדרמסלה, אמריצר, רישיקש ולבסוף דלהי?
האם לנסוע ממנאלי לדרמסלה, לחזור למנאלי, לעמקים ומשם לרישיקש?
ומה עדיף במקרה ונחליט לוותר על רישיקש?
-
צפון הודו בחודש וחצימנאלי, דרמסלאה, אמריצר ומשם רכבת לרישיקש.
-
צפון הודו בחודש וחצימה הדרך הכי מהירה מדרמסלה לרישיקש אם מוותרים על אמריצר?
-
צפון הודו בחודש וחציהדרך הכי נוחה היא באמצעות רכבת: מתחנת פת'אנקוט, שנמצאת כ-3-4 שעות מדרמסלה, יש רכבת לילה אל הארידוואר שנמצאת כחצי שעה מרישיקש. הרכבת יוצאת ב 20:30 ומגיעה למחרת ב 6:30 בבוקר (זמן משוער) כך שאפשר להעביר את הלילה בשינה (ואני מדבר על נסיעה בקרונות שינה שהם לדעתי נוחים ומאפשרים לישון בניחותא). מדרמסלה לפת'אנקוט יש אוטובוסים ברוב שעות היום ומהארידוואר לרישיקש אפשר גם לנסוע במונית (קצר ולא יקר). מה שחשוב הוא להזמין את הכרטיס לרכבת מראש, אבל סוכן טוב ידע לעשות זאת. לגבי אוטובוסים: יתכן ויש אוטובוסים ישירים אבל הם (לדעתי) פחות נוחים ועדיף לדעתי לנסוע ברכבת
-
צפון הודו בחודש וחציתודה רבה!
-
צפון הודו בחודש וחציהדרך הכי מהירה זה אוטובוס תיירים ישיר ממקלוד גאנג' לרישיקש.
הרכבת יותר נוחה וזולה אבל להשיג כרטיס זו משימה בלתי אפשרית (מומלץ להזמין לפחות חודש מראש). הרכבת מגיעה עד רישיקש עצמה ולא עד הארידואר כמו שranamitai כתב
-
צפון הודו בחודש וחציאתה יודע כמה זמן זה לוקח (האוטובוס תיירים)?
-
צפון הודו בחודש וחציהאוטובוס יוצא בערב, מגיע בבוקר. לא זוכר את כמות השעות המדוייקת (אי שם בטווח בין 10 ל16 - לא זוכר כמה)
-
צפון הודו בחודש וחצילדעתי ממש עדיף ברכבת. מדובר בכבישים הרריים ומרובי פיתולים וזה לא כיף באוטובוס. אפשר לבדוק גם דרך דלהי ברכבות המהירות (שטאבדי). ואם את כבר מגיעה עד פתאנקוט - אמריצר במרחק יריקה ממש וחבל לוותר על מקדש הזהב המדהים.
-
צפון הודו בחודש וחצימצטער שאני "רוכב" על השאלה שלך, אבל גם אני חשבתי להתחיל בלה בתחילת אוגוסט, וחבל לפתוח שאלה חדשה...
שמעתי מחברים דברים סותרים לגבי מזג האוויר באיזור. רציתי לשאול, האם להתחיל מלה בתחילת אוגוסט זה כבר מאוחר מדי מבחינת העונה, או שזה עוד בסדר?
שאלה נוספת - הבנתי שהדרך מלה למנאלי ממש בעייתית באוטובוס. עד כמה באמת מסוכן שם? יש דרך אחרת לעשות אותה?
תודה מראש
-
צפון הודו בחודש וחציהיי יפתח,
אפשר לטייל בלאדאק עד סוף ספטמבר ללא בעיות.
הדרך מלה למאנלי יפה, ארוכה ובסדר גמור, אין צורך בדרך אחרת...
טיול מהנה,
-
צפון הודו בחודש וחציהי חברים
מזמן לא הייתי כאן - הפסד שלי . אבל לעניין עצמו
יפתח
כמו שתאי היקר אומר , אפשר לפגוש מטיילים בלאדאק גם במהלך ספטמבר וגם אם הלוקאל בס ( האוטובוס הציבורי ) , מפסיק את הנסיעות הרגילות במחצית החודש , עדיין יש את החברות הפרטיות שלוקחות את מי שצריך במיניבוסים או ג'יפים .
לי יצא לטייל בלאדאק - לה - עמק הנוברה ועוד מקומות לאורך כל ספטמבר ואחד מהיתרונות ( למי שאוהב ) זה באמת מזג אוויר חלומי בחלק מהמקומות הגבוהים ( מישהו אמר קארדונג-לה ?
הנסיעה מ לה למנאלי - לפעמים עושים אותה ביומיים עם חניית לילה , אבל ניתן גם ב 18-20 שעות ... ואני ממש ממליץ, כך או כך . חוויה שלא נשכחת לעולם ! בפועל קיימות אפשרויות להתחמק מזה א. טיסה מ לה לדלהי ומשם להמשיך , או לצאת לכיוון סריניגאר - קשמיר ומשם להמשיך לכיוון דרום מערב לרדת לדהרמסאלה ... דרך יפה , ארוכה יותר מזאת של מנאלי - לה , ומבחינת האקסטרים של תוואי המסלול - היא יותר רגועה
-
צפון הודו בחודש וחצינטע הי
בשאלה שלך יש הרבה הגיון , ורציתי לחבר אותך רגע למשהו נוסף שהוא - מזג האוויר המלווה את הטיול המיועד שלך
אז להתחיל בלה - זה ממש שווה . אבל ממש ! טיסה מדלהי ללה שלוקחת כשעה מניחתה אותך בעולם אחר , החל מחווית הנחיתה בלה , וכלה כל מה שהאיזור הקדום הזה פותח . איזה כיף גדול היה לי לפגוש את המקומות האלה אחרי חצי שבוע אנטנסיבי בדלהי ... ואו , איזה הבדל .
בכל און בטח תוכלי לקרא הרבה על מה כדאי ושווה לעשות בלאדאק , ומשם הירידה למנאלי היא בהחלט השלמת תמונה שמשאירה חוויה עוצרת נשימה עד שהרגליים עומדות על אדמת מנאלי המוצקה .
מנאלי - אולד מנאלי וישישט - כולן סמוכות ובגדול המטיילים החלקים בין אולד מנאלי לוישישט - יש הבדל בין 2 המקומות שמשקיפים אחד על השני משני צידי הנהר שזורם למטה הביאס
אם תירצי אתייחס בנפרד.
הירידה שלך מהצפון דרומה היא הגיונית מאוד מול העובדה שפעמי החורף מתקרבים . גם המונסונים מדלגים לאט דרומה וחשוב לזכור שהחורף בהודו היא העונה היבשה , ולכם יש סיכוי לפגוש גשם בחלק מהמקומות כמו עמק פאררווטי או דהרמסאלה שהיא אחד המקומות סופגי הגשם הידועים ...
בכל אופן אם תירצי תיגלשי בתגובות קודמות של מטיילים , הכיוון שלך - מנאלי - פארוואטי - דהרמסאלה - רישיקש ... המסלול הזה די מזכיר לי את מה שעשיתי בעצמי . רק שלרישיקש הגעתי באוקטובר ואז למעשה המזג אוויר שם היה פשוט מתנה ולא החום לחות שליוו את המקום עד למחצית ספטמבר ( לפעמים אחרי
ועוד מילה לסיום הקטע הזה . אם תטיילו בלב לאדאק נוברה וואלי וכדומה , אולי תוכלי לוותר על ספיטי קינור שהם מדהימים אבל מזכירים קצת את מראה נוף ירח של לאדאק . לעומת זאת לא לוותר לדעתי המקומות הקטנים של פארוואטי כמו קאלגה פולגה טוש , כמובן מקלוד גאנג' והדלאי לאמה שווים . שווים מאוד , ועל רישיקש , שיש שם גם אירוח נעים ומתחשב בסגנון לא מכביד ( הגדה הצפונית , וגם רואים את הגנגס במלא הדרו כשיוצא מבין ההרים - מים קרים ונקיים ( לא בדומה לחוויה של ורנאסי
ועוד בונוס זאת האפשרות לדלג בקטנה מרישיקש להארידוור השכנה - עיר קדושה מלאה ריחות מראות טכסים ( פוג'ה ) , והמון אדם , ואז לחזור במונית/ריקשה/לוקאל באס ותוך שעה להיות חזרה בחדר נוח ברישיקש .
מדהרמסלה לרישיקש דרך אגב כל הדרכים סבירות , לא מסובך , אני במקרה השתמשתי בלוקאל באס ועוד עברתי לקצרה בצ'אנדיגאר לראות את מרכז המיחזור של צ'אק נד ...
-
צפון הודו בחודש וחציינון, אורח כבוד...

-
צפון הודו בחודש וחציאני הייתי הופך לכולכם את הסדר של הטיול. מתחיל דןןקא מהעמקים מנאלי ספיטי כינור דארמסללה ואז עולה בתחילת ספטמבר ללה ומשם טס לדלהי וממשיך לנאפל או מה שלא יהיה
בעמקים יותר מוצלח באוגוסט לה בסדר גמור בספטמבר ואפילו יש פסטיבל יפה בעיקר בעיקר - זה לא נעים ולא בריא להגיע מדלהי לגובה של לה ועדיף לעשות את זה מדורג. רוב מי שעןשה את זה נוחת ומקבל שלושה ימים מושבתים של סחרחורת
אחרי שתחזרו בטיסה לדלהי אפשר להגיע בקלי קלות לרישיקש נסיעה חביבה של שש שעות או טיסה של בערך 60 שקל לא צריך רכבות ארוכות עם הזמנות של חודש מראש שגם זה יוצא מנסיעה של כמה שעות מדארמסללה...
-
צפון הודו בחודש וחציתודה לכולם.
כבר יש לי טיסה ללה מבומבי, לשם אני מגיעה עם אל על.
נשמע לי שאוותר על ספיטי וקינור לפי ההמלצה של ינון, זה יתן לי יותר זמן בשאר המקומות.
-
צפון הודו בחודש וחציהפוך גוטה הפוך

ממש לא להפוך, להתחיל בדהרמסלה קינור ומנאלי באוגוסט החודש הכי גשום שיש בדרך כלל. לא רעיון מוצלח בעליל. . גם לא אמורה להיות בעייה עם הטיסה .בנסיעה הקרקעית עוברים מעברי הרים בגובה מעל 5000 וזה הרבה יותר מועד לפורענות.
קיצר, להמשיך בתכנית המקורית.
-
צפון הודו בחודש וחציסבבה אבל קחו כדורי גבהים שיהיו איתכם ךיתר בטחון לא לוותר על ספיטי כינור או לפחות - לא להחליט מראש שמוותרים ולזרום
זה הנופים הכי יפים בהודו כולל לאדאק
-
צפון הודו בחודש וחציגולני האחד והיחיד
דש חם חם .
ולעניין נטע ,
מסכים שכדאי לדבוק בתכנית של נטע ולא להתבלבל , ובעניין הגבהים של לאדאק - לאט לאט מנצחים . מרגע שנוחתים בשד"ת לה , אומנם גבוה ( כ 3500 מטר ) , אבל עם מנוחה ב 48 שעות הראשונות ושתייה מרובה לסנן את הרעלים מהגוף , וזה כל הסיפור .
אני זוכר שביום השלישי בבוקר כבר הלכתי לצ"אנג ספא - אחד ממעוזי הטיילים עם הרבה כיתוב עברי ... עלינו לשנטי סטופה ולמחרת לארמון לה , ויומיים אחרי זה כבר בכלל הגוף התרגל ועשינו את הירידה המוכרת באופניים מהקארדונג-לה ל לה .
לזכור להיות קשוב לגוף , כבר אמרנו ?
ממש מתגעגע
, -
צפון הודו בחודש וחציהי תאי
חוסר המסוגלות לעשות יותר מדבר אחד בו"ז, זאת הבעיה
ורק לעדכן ש
במקום רכבת לשמיים ... חברך נשאב להשקיע בנגב ( עינות בר )
ד"ש חם + יש מקום למפגש הבא , אם יש צורך ...