אוכל בוויטנאם
-
המסלול סגור
הטיסות והמלונות הוזמנו
הגיע זמן האוכל
אנחנו לא שומרי כשרות, כל המלונות כוללים ארוחת בוקר
השאלה שלי מה ואיפה מומלץ לאכול?
אני חושש מאד לחטוף איזה קילקול קיבה
האם אפשר לאכול בלי חשש אוכל שלא עבר בישול כגון סלטים, פירות?
האם אפשרי לאכול בדוכנים או רק במיסעדות?
מה עם אוכל מטוגן?
-
אוכל בוויטנאםאוכל הרחוב מהווה מרכיב עיקרי ביומיום של הויטנאמים. אתה תראה שכמעט כל המסעדות ברחוב מפוצצות במקומיים שיושבים על המדרכה עם כסאות נמוכים ואוכלים.
האוכל פנטסטי וטרי במקומות ההומים, מומלץ בחום.
-
אוכל בוויטנאםאין המלצות?
-
אוכל בוויטנאםזה המזרח. אין מה להמליץ על מקום ספציפי או דוכן מסוים, כי זה משתנה במהירות. האוכל זול וטוב - פשוט מנסים. במקומות שבהם אוכלים הרבה אנשים ומקומיים יש תחלופה רבה והאוכל טרי.
-
אוכל בוויטנאםאני לא מחפש המלצות על מסעדות או מקום מסוים
אוכל מבושל אני יודע שזה די בטוח
מה לגבי אוכל מטוגן?
ירק חי ולא מבושל אפשר לאכול?
שייקים מפירות עם קרח אפשר לשתות?
-
אוכל בוויטנאםאנחנו שתינו שייקים של פירות והרבה. לא עם קרח. אבל כשזה על בסיס מים אני מוודא שזה מים מבקבוק סגור. היו פעמים שהם הראו לי שהם משתמשים במים מבקבוקים סגורים. בעיקרון האוכל העממי הוא מרק פו והוא מבושל. ירקות חיים טריים לא רואים כמעט. באופן אישי כבר הייתי נמנע מהם בכלל. בויאטנם יש המון מבחר של אוכל טוב. אני לא חושב שתיתקלו בבעיית הצע.
-
אוכל בוויטנאםבדרום ויאטנם יש הרבה מאוד ירקות טריים, לא מבושלים בשום צורה.
בעיקר מלפפונים, עגבניות וכל סוגי העלים הירוקים האפשריים.
לדעתי, כל עוד מדובר על אוכל מקומי שהמקומיים אוכלים לא צריכה להיות בעיה. נכון שהקיבה שלהם יותר רגילה אבל רק עד גבול מסויים.
אני לא חוויתי קלקול קיבה או כל צרה אחרת בכל הפעמים שהייתי שם.
כל המשקאות שם (בעיקר הבירות והקפה הקר) מגיעים עם הרבה קרח, לא יודע מה המקור, אבל בוודאות לא מדובר על מים מהנהר ובדרך כלל מדובר על מיכלים גדולים של מים שהם קונים מהמכוני טיהור.
-
אוכל בוויטנאםעדיף לא לאכול ירקות לא מבושלים, ולא לאכול בדוכני רחוב. תקפידו לשתות רק מים מינראלים וגם לצחצח שיניים עם מים מינראלים
-
אוכל בוויטנאםלא מסכים, בוודאי ובוודאי בקשר לדוכני רחוב. במזרח תמיד אלו המקומות היותר מעניינים ונחמדים לאכול בהם.
בכל מדינה נוהגים שונה. בסין לא הייתי אוכל ירקות לא מבושלים. לא נהוג, לא בתרבות (אם כי היום גם זה כבר משתנה, בייחוד בערים המערביות יותר) ולכן גם לא הגייני. בויאטנם, או לפחות בדרום, זה מאוד נהוג וכולם אוכלים כך.
באופן כללי, תמיד כדאי לאכול היכן שיש הרבה סועדים, חוכמת ההמון.
מסכים ומחזק את ההערה לגבי המים. משקאות חמים אין בעיה.
-
אוכל בוויטנאםזה בפירוש לא נכון. שנים אכלתי בדוכני רחוב בכל מדינה בעולם כולל באפריקה ולא היתה לי בעיה. האוכל מתחלף מהר יותר והוא לרוב טרי יותר מאשר במסעדת תיירים.
-
אוכל בוויטנאםברור שלאכול אוכל רחוב, אבל בצורה חכמה!
אגב, קלקולי קיבה יכולים להגיע מכלים מלוכלכים או ידיים מלוכלכות באותה מידה.
אגב 2, לדעתי רוב קלקולי הקיבה שקיבלתי היו דווקא ממסעדות ולא מאוכל רחוב (מלבד טעות רצינית של צדפות בקמבודיה, ואוכל בכלליות במדגסקר).
אגב 3, הפסקתי לאכול בשר לפני כשנתיים, זה הרבה יותר בטוח. בשר מתקלקל. מלפפון... פחות.
-
אוכל בוויטנאםממש לא מסכים...לוותר על אוכל הרחוב זו טעות גדולה לדעתי. מה עוד ששם אתה לפחות רואה מול העיניים את הטיפול באוכל, מי יודע כיצד מטופל האוכל במסעדה במטבח? כנראה שאף אחד.
-
אוכל בוויטנאםאסור לוותר על אוכל רחוב, במזרח זה האוכל הכי מקומי והכי טעים.
גם בסין זה היה ככה, רוב האנשים בכלל לא מבשלים בערב אלא יוצאים לשווקים ולדוכנים, פשוט צריך לבחוק דוכן או מסעדה שבה יושבים הרבה מקומיים.
אני בסין צחצחתי שיניים עם מי ברז, ושטפתי מתקן לעדשות מגע עם מי ברז, אני עדיין חי ורואה בסדר גמור.
ירקות טריים פשוט לא אוכלים בסין אין מושג של סלט.
מאכלי ים רצוי לאכול במקומות שנמצאים על ים או נהר או אוקיינוס ורצוי כאלו שמחזיקים את הסחורה בחיים ובה בוחרים את המנה לפי בקשת הלקוח.
-
אוכל בוויטנאםלפי מה שהבנתי הסכנה בירק ירוק הוא שיכול להיות שהשקו אותו במי ביוב
-
אוכל בוויטנאםהייתי בוייטנאם ואכלתי במסעות יוקרה ובדוכני רחוב , שהקפדנו שיש בהם תנועה .
אני חטפתי כל הזמן כאבי בטן , לעומת זאת אישתי שאכלה באותו המקום לא הרגישה כלום .
אני חוטף כאבי בטן בקלות , הכי רגיש במשפחה , ולכן תמיד יש לי בתיק כדורים נגד כאבי בטן ושילשולים .
ולמרות הרגישות שלי אכלתי בכל מיני מקומות , ושתיתי שייקים .
-
אוכל בוויטנאםתודה לכולם,
מה לגבי קרח?
-
אוכל בוויטנאםאתה יכול לדעת מאיזה מים הכינו אותו?גם אני חטפתי ולא ממלפפון ולא מאננס
-
אוכל בוויטנאםאת הקילקולי קיבה הכי חריפים חטפתי במסעדות תיירים "מגרשות זבובים" שמכינות מנות שאין להם מושג איך להכין.
אוכל לרחוב בויאטנם? מדהים! החויה הקולינארית היא חלק בילתי ניפרד מויאטנם.
-
אוכל בוויטנאםחזרנו עכשיו משלושה שבועות בצפון מרכז ויאטנאם, אכלנו מכל הבא לייד ובעיקר אוכל רחוב, הקפדנו לאכול דווקא במקומות שעמוסים במקומיים ופחות באלה של תיירים. האוכל היה מצויין , טעים וזול. שיש הרבה מקומיים האוכל לרוב טרי וטעים. מיותר לציין שלא חטפנו שום קלקול קיבה ושום בחילה. האוכל שם מצויין ומתובל וטעים. תיהנו
-
אוכל בוויטנאםיוין
אכלתם ירק לא מבושל?
מה לגבי שתיה עם קרח?