ביקור בכפר שירקאו-גו
-
שלום,אנחנו רוצים להגיע לכפר שירקאו-גו בתחבורה ציבורית. הבנתי שי אפשרות להגיע באוטובוס מטאקאימה או מקנזווה ולכן אשמח להמלצה:באיזה משתי הערים יותר נחמד לישון?באיזה מהן יותר שווה להעביר עוד כחצי יום?וכן, ראיתי שמטאקאימה יש אוטובוס עם מדריך לשירקאו-גו כשההדרכה בכפר היא כשעתיים, וחזור לטאקאימה. כל זה בעלות כמו האוטובוסים הרגילים. האם מישהו יודע אם יש הדרכה כזו גם מקנזווה?תודה -
ביקור בכפר שירקאו-גולחברה קוראים nouhi bus והיא משרתת את אזור האלפים היפניים בין למצומוטו לקנזאווה ומרכזה בטקאימה. יש להם שירות אוטובוסים רגיל בקווים שונים ויש גם שרותי תיירות. אני השתמשתי בקו מטקיאמה - קנזאווה עם עצירה של חצי יום בשירקאווה-גו וסיור עצמי.
-
ביקור בכפר שירקאו-גוטקאיאמה הרבה יותר חביבה ללינה, מאחר ובערב מאוד נחמד להסתובב בסמטאות העתיקות, וקנזאווה היא "סתם עיר" (למרות שהגן שם מדהים וגם מקדש הנינג,ות ממש מגניב!). בקיצור ללינה ממליץ על טקאיאמה (וישנתי בשניהם)
תהנה!
-
ביקור בכפר שירקאו-גועומר, אם נניח נגיע לקנזווה בסביבות 17:00, נראה לך שעדין הגן הדהים, או מקדש הנינגות יהיו פתוחים לקהל?
תודה
-
ביקור בכפר שירקאו-גולפי הדברים שלך אתם מגיעים במיוחד לאזור (מהיכן?) כדי לבקר בשירקאווה-גו. האמנם? אם כן, אני לא בטוח שזה רעיון נכון במונחי עלות (בעיקר זמן) תועלת. לא שהכפר לא יפה או מעניין, אלא שיש ביפן מקומות לא פחות יפים המעניינים בלי השקעה כזו.
-
ביקור בכפר שירקאו-גולא רוצה לבאס, אבל הייתי שם ולדעתי הייתי מוותר, כעיקרון חיפשתי חוויה של כפר יפני מסורתי וקבלתי מקום מתוייר עמוס בתיירים, כדאי לחשוב טוב שוב פעם, המליצו לי על מקום שנקרא קנאוזה או משהו כזה יותר צפונה מערבה נראה לי, שהוא יותר טוב.
-
ביקור בכפר שירקאו-גויואליואל,
המחשבה שביפן אפשר למצוא "כפר אוטנטי" מוטעית מיסודה. יפן היא מדינה מפותחת למרות שנמצאת במזרח. הקידמה נמצאת בה בכל מקום ולכן גם כפרים נידחים, ויש כאלה, יראו מודרניים לחלוטין. יש כפרי דייגים שאפשר לראות דייגים מעלים רשת ואף יכבדו אותך בצדפה טריה ישר מהים, אבל לידם תעמוד טויוטה חדישה.
גם בישראל לא תמצא "מושב אוטנטי", "קיבוץ טוטנטי" או "כפר ערבי אוטנטי".
מבחינה זו שירקאווה-גו מאפשר הצצה לכפר שנשמר ולא מעט שוחזר, כדי לראות כיצד היו בנויים הבתים וכיצד חיו שם בעבר. מעין מוזיאון כפרי פתוח.
לכן ציינתי שלהגיע רק לשם, במיוחד לשם, לא "משתלם". אם מישהו נמצא בטאקיאמה או קנזאווה אז גיחה לשירקאווה זה כן מעשה נכון וכדאי.
-
ביקור בכפר שירקאו-גומחזק את דברי רוני. שירקווה גו הוא לחלוטין מיזם שימור תיירותי. הוא אוטנטי בערך כמו פרויקט שרונה בתל אביב. הנוף מסביב ובדרך יפה - ביחוד אם יש שלג על ההרים, ויש מה לעשות ולראות. נחמד מאד כטיול יום מטאקימה אבל לא יותר מזה.
-
ביקור בכפר שירקאו-גושאלה למומחים:
אנחנו 5 אנשים אז חשבנו לשכור רכב בתחנת הרכבת בטאקימה ומשם לנהוג לשיראקו גו, השאלה היא כזאת לא הצלחנו באינטרנט למצוא חברת השכרה יש למישהו אולי שם של חברה או מייל שדרכו ניתן להזמין?
תודה רבה מראש
-
ביקור בכפר שירקאו-גוגם אנחנו מתכננים לבקר בשירקאו גו
אבל לפי התגובות אני עכשיו מתלבט...
שתי שאלות ברשותכם:
האם בכפר גרים היום אנשים? כלומר יש סיכוי ״להיתקל״ באנשים מקומיים, חוץ מתיירים?
האם יש סיכוי לראות שלג בסוף מרץ-תחילת אפריל?
תודה!
-
ביקור בכפר שירקאו-גו. תרשום בגוגל Car rental in Takayama תקבל תשובות ותבדוק מצרף שני אתרים מהתשובות בפורום בטריפאדווזר . http://rent.toyota.co.jp/en/index.htm
-
ביקור בכפר שירקאו-גולגבי השכרת רכב כתבתי על מספר פעמים. בכל עיר יש סוכנויות השכרה של אחת או יותר מהחברות הבאות - טויוטה, מאזדה, ניסאן וטיים. ברוב הפעמים ששכרתי רכב (חמש במספר) ירדתי מהרכבת, ניגשתי לאחת הסוכנויות ושכרתי רכב על המקום. לגבי שירקאווה - יש מקומיים אבל הם עוסקים בעיקר בתיירות. מכל מקום אל תצפה ל"מקומיים אטנטיים" (מה זה). שוב, לשירקאווה גו הוא כפר משוחזר שהאטרקציה העיקרית בו היא המבנה המיוחד של סתיו, בעיקר הגגות, שיחד יוצרים תצורת נוף יפהפיה. שווה ביקור של שעתיים שלוש.
-
ביקור בכפר שירקאו-גובקצור, נראה שבמקם להסתבך עם רכבות ואוטובוסים הלוך ושוב ולהיות תלויים בזמנים שלהם, אולי באמת עדיף להשכיר רכב בטאקיאמה לעבור שעה דרך שירקוואה ולהמשיך לקנזאווה (אני מניח שניתן להחזיר את הרב שם). לישון שם לילה לראות למחרת את הגן ולהמשיך בהריים לקיוטו. הגיוני?
אגב יואל, רוני, הבנתי מהרבה שבטאקיאמה אין ממש מה לעשות יותר מ 3-4 שעות ושבערב מ-5 הכל נסגר. עדיין נחמד להסתובב שם בערב ? יש מה לעשות או שהכל סגור?
ואגב גם בקנזוואה יש רובע סמוראים עתיק וגיישות. הוא ממש פחות מוצלח ויפה מזה שבטאקיאמה?
דבר אחרון - לפחות לפי מחירי המלונות הנורמאלים כרגע בבוקינג, המחירים בטאקיאמה יקרים בהרבה מאלו שבקנזוואה. לשיקולכם..
-
ביקור בכפר שירקאו-גולגבי הקו טאקיאמה-שירקאווה גו-קנזאווה עדיף וזול יותר לקחת את האוטובוס. זו לא הסתבכות.מי ששאל על השכרת רכב ציין שהם 5. אז כלכלית יתכן שעדיפה השכרה.
בנוסף מחירי ההשכרה ביפן גבוהים יחסית 70-80$ ליום. דלק זול. אבל החזרה בצד רחוק מייקרת מאד ולדעתי, בלי לעשות חשבון יקרה יותר גם לחמישה. אבל לנהיגה עצמית יש יתרונות של גמישות.
טאקיאמה יפה ויש מה לעשות בה גם יותר מיום. תקרא עליה ועל סביבתה ותחליט. הכל בעיני המתבונן.
קנזאווה מאד מעניינת ומהווה קצת ניגוד לטאקיאמה. אם יש זמן לא הייתי מוותר עליה, לפחות יומיים.
-
ביקור בכפר שירקאו-גוהי רוני, ברשותך שאלה קטנה: אנחנו חשבנו לנצל את ה-JR PASS ולקחת רכבת מקאנזווה לטאקימה ואז בטאקימה לקחת רכב רק ליום אחד כדי לנסוע לשיראקווה גו? (5 אנשים)
האם נשמע לך ריאלי?
תודה רבה מראש
-
ביקור בכפר שירקאו-גוזה בהחלט ריאלי, אם אין לכם שימוש טוב יותר בפאס.
זמן הנסיעה ברכבת דומה לזמן הנסיעה באוטובוס.
היתרון לאוטובוס היא העצירה בדרך בשיראקאווה-גו.
אבל לשכור רכב רק כדי להגיע לשיראקאווה נראה לי מיותר מול האופציה המצויינת של האוטובוס.
את הרכב הייתי לוקח לכיוון קמיקוצ'י ואפילו מנסה לסחוב לתוך עמק קיסו, ולנסות להגיע עד להכפרים magome + tsumago .
-
ביקור בכפר שירקאו-גותודה רבה רוני
שנה טובה
-
ביקור בכפר שירקאו-גורוני בקיצור אז אתה אומר לעלות על אוטובוס בסביבות 12 מטאקיאמה (אחרי סיבוב ס\בעיר העתיקה ושווקי הבוקר) לרדת בשירקוואה לשעתיים ומשם להמשיך לקנזוואה ללילה? (למחרת בצהריים אנחנו כבר צרכים להמשיך לטוקיו) וזה במקום רכב (אנחנו שני מבוגרים שני ילדים בני 10 ו 7 ותינוק) התחנה בשירקוואה לפחות מורידה במרכז הכפר?
-
ביקור בכפר שירקאו-גולא דיברתי על שעות. תסתכל בלוז האוטובוס לבד באתר החברה ותתכנן את היום. מרכז הכפר מסודר לקליטת המוני המטיילים. תוכל להפקיד את המזוודות בלוקרים או במשרד, לטייל ולחזור בזמן להמשך. חבל להגיע לקנזאווה רק לישון בה (כמו בכל מקום אחר). תחזור ולטאקיאמה. אני לא מכיר את המסלול שלך כדי לייעץ. עונה רק לשאלה הספציפית כאן.
-
ביקור בכפר שירקאו-גו,תודה רוני.
המסלול שלנו (עם 3 ילדים) הוא אוסקה לילה, 5 לילות קיוטו, לילה או 2 בטאקיאמה, ואם נשנה ללילה אחד שם, את הלילה השני הייתי כבר עושה בקנזוואה, למחרת מטייל בגן שם, וממשיך לטוקיו בשעות הצהריים - 5 לילות, 2 לילות האקונה, ובסוף שני לילות אחרונים מבטוקיו וחזרה מוקדם בבוקר לארץ.