תחבורה ביפן
-
rail passכן בדיוק
אבל כפי שציינתי אם את חושבת שהמסלול המתוכנן הוא עמוס או או לא מתוכנן טוב אני אשמח לשמוע הצעות שיפור.. אחרי הכל, המסלול עכשיו מתוכנן באופן כמעט שרירותי.. פשוט בחרתי את המקומות שנשמעו לי טוב באינטרנט... יכול להיות שאני מספספת....
תודה לך
-
rail passלטעמי הייתי מוריד את דיסני ניתן לעשות זאת גם בפריז לא צריך להגיע בשביל זה עד ליפן.לניקו צריך יומיים יום למקדש עם שלשת הקופים ועוד כמה אתרים בעיר ויום נוסף לאגמים ולמפל שעושים ברכבל.כמוכן להימגי מלבד הטירה אין דברים מיוחדים ולכן מספיק רק מספר שעות במקום יום שלם וגם בנארה מספיק חצי יום ובזמן שצימצמתי ניתן להוסיף את טקאימה שהינה מקסימה .וביום שנוסעים להימגי ניתן לשלב באותו היום את הירושימה שהינה מאד מרגשת כך אני עשיתי בטיולי.אבל כפי שנאמר על טעם ועל ריח אין להתוכייח.בכל מקרה כל מי שנוסע אני בטוח שיהנה בכל מסלול שהא יתכנן.
מרדכי -
rail passבחרת מקומות יפים ולא שגרתיים אבל שוב בעלי גישה לא קלה.
הנסיעה לOKOMA עדיין ארוכה. לדעתי זה צריך לקחת בסביבות 3.5 שעות בכפוף לזמני הנסיעה באוטובוס (שלא מכוסה ע"י הפאס). לו"ז של האוטובוס הוא ביפנית בלבד. זה אפשרי אם תצאו מוקדם בבוקר רק יש לברר מראש את השעות של האוטובוס. משום מה אני לא מוצאת כרגע את הקישור אני אחפש אותו שוב. לינה הייתי ממליצה על SENDAI. עיר גדולה אבל נוחה מבחינת גישה.
לגבי אושימה. הגישה קלה אך לא זולה. שוב לו"ז רק ביפנית ומומלץ לגשת לTIC לבדוק לו"ז באנגלית.
לגבי איזו יום אחד הוא קצר. תבחרו מקום מסויים שאתם רוצים לבקר בו.
בניקו לרוב מומלף יומיים אבל אם תסעו מהר יום אחד בהחלט אפשרי.
זה מבחינת הזמן המוקצב לכל מקום.
לגבי הסדר מכיוון שפאס לשבועיים כן מכסה את כל הנסיעות מחוץ לטוקיו. פעם נוספת הייתי ממליצה לאחר טוקיו ואושימה ליסוע צפונה בדרך פוג'י והקונה ולסיים בקיוטו ובסביבה. -
rail passאילו מקומות מומלצים יש לבקר באיזו? ובאיזה סדר? -
rail passלקח קצת זמן הוא ברח לי אבל מצאתי את הקישור איך להגיע לOKAMA
http://www.japanican.com/japaninfo/Detail.aspx?BookID=A04046 90&category=S
-
rail passג'ני,
האמת, אני לא מצליחה למצוא דרך לסדר את המסלול בצורה ממש טובה. אני מעלה פה את שתי הבעיות שמצאתי ונראה איך להתקדם.
1. לא מצאתי לו"ז לאוקמה. היחד שמצאת הוא מהעיר YAMAGATA . יש אוטובוס שיוצא מהעיר ב9:30 מגיע ב11:07 ויוצא בחזרה בשעה 13:00. ממליצה לפנות לקבלת מידע נוסף למידע לתייר של YAMAGATA (רצ"ב קישור)
http://www.yamagatakanko.com/english/sightseeing/zao.html
או NMIYAGI (מחוז אחר) בשביל למצוא מועדים מדוייקים.
2. לגהי OSHIMA, כאן כן מצעת לו"ז. הבעיה היא שאם אתם נוסים מטוקיו יהיה לכם רק חצי יום שם. שעת מעבורת משתנה בין ספטמבר, תחילת אוקטובר והחל מה6 באוקטובר. אם אתן נוסיות לאחר ה6 באוקטובר יהיה לכן מעט מאוד זמו באי. המעבורת הראשונה מגיעה לאי ב10:00 והאחרונה חוזרת ב14:40.אם אתן נוסעות לפני יהיה לכן יותר זמן. אופציה אחרת היא לשקול ליסוע לשם מITAMI בIZU. הבעיה שיש רק מעבורת אחת ביום.
ברגע שתהינה תשובות לשתי השאלות הללו בדגש על לו"ז לאוקמה ניתן יהיה לעצב את המסלול. -
rail passאני מתכננת להגיע לשתי יעדים באיזור הזה:
1. אגם okama שעל הר Zao -> ליד העיר yagamata
2. הר Bandai -> שליד העיר Aizu Wakamatsu
לפי המידע מהאתר של לו"ז לרכבות ששלחת לי מטוקיו ל- yagamata לוקח בין שלוש וחצי לארבע שעות נסיעה. אם אני אצא ברכבת מוקדמת של שש למשל הרי שבעשר בבוקר אני כבר אהיה בשדה תעופה בעיר (משום מה אני לא מוצאת אופציה אחרת... אין תחנה בעיר עצמה?). באתר השני ששלחת לי אומרים שמהעיר לשמורה של הר zao לוקח 45 דקות נסיעה ויש אוטובוס כל שעה. למרות שלצערי לא מצאת את לו"ז האוטובוסים ולכן לא יכולתי לבדוק את השעות המדוייקות.
איפה את ראית את המידע לגבי יציאה ב-0930 וחזרה ב-1300?
אולי כדאי לשלוח מייל ל-tourist information ולבקש מהם את המידע הזה?
אופציה נוספת היא אולי ללון בשמורה, הבנתי שיש פנסיונים בשמורה עם אונסן (מעיינות חמים) ושזה נורא נחמד.. האמת זו אולי אפילו אופציה טובה יותר.. רק שכל האתרים ביפנית ואני לא מצליחה להבין מה הם מציאים איפה הם נמצאים ומה העלות של התענוג הזה..
ובבוקר לעזוב ליעד הבא, כלומר ל- Aizu Wakamatsu ומשם להר בודאי. בבוקר למחרת או באותו ערב לעזוב לקיוטו..
מה את חושבת?
בנוגע לבעיה השניה, עם האי אושימה:
את יכולה לשלוח את הלינק של הלו"ז?
ואולי כדאי ללון על האי ולחזור רק יום למחרת בבוקר... (איך מחירי המלונות שם ביחס לטוקיו?)
האם ביקרת על האי ואת חושבת שהוא שווה נסיעה או שאני מבזבזת את הזמן בנסיעות והיית ממליצה לעשות משהו אחר? (אם כן, אז מה?) פשוט חצי יום לא נראה לי שזה מספיק זמן..
אגב, אנחנו יוצאות מישראל ב-10 בספטמבר וחוזרות ב-28 בספטמבר....
לגבי שאר התוכנית את חושבת שהיא טובה?
-
rail passג'ני,
שאלת לגבי ZAO או אגם OKAMA. קל להגיע לאונסן אבל לOKAMA זה סיפור אחר.אם שאלת על ZAO ממליצה לשאול על ההגעה לOKAMA.
רצ"ב קישור לOKAMA
http://www.yamagatakanko.com/english/faq/#q8
לגבי לו"ז של אוטובוסים. יש ביפנית
http://www.yamakobus.co.jp/jikokuhyou/
התחנה הראשונה היא תחנת YAMAGATA. יש תחנה כזו והיא פחות מ3 שעות מTOKYO.האחרונה ZAO ONSEN.
לגבי לו"ז לאוטובוס הישיר לOKAMA
http://www.yamakobus.co.jp/jikokuhyou/
התחנה האמצעית היא ZAO ONSEN.
אכן נוח יהיה ללון באונסן אבל תהיה לך בעיה ביום שלמחורת, אם את מתכוונת לאזור AIZUWAKAMATSU ובוודאי אם תנסי לשלב את זה עם BANDAI. שלא יקרה לך מה שקרה לי שהגעתי לשם באחת בצהריים וגיליתי שבגלל לו"ז לא כדאי לי להיכנס לאזור...
מה שאני הייתי עושה זה דבר כזה:
טוקיו
טוקיו
דיסני
טוקיו - ביום האחרון של טוקיו יוצאת בסביבות 16:00 או 17:00 לעיר YAMAGATA וישנה שם. זו לא עיר מאוד מעניינת אבל זה בסיס טוב לטיול. למחרת הייתי משאירה את המזוודות בלוקרים או במלון. ויוצאת לכיוון OKAMA. לאחר הייתי נוסעת לאיזור ZAO/ יש שם מעין ספא ציבורי מצרפת לינק
http://www.yamagatakanko.com/english/sightseeing/zao.html
לא הייתי שם אבל הכניסה נראית לא יקרה אני מקווה שהמקום בסדר. להיות שם כמה שעות ןבסביבות 4-5 להתחיל לחזור לכוון YAMAGATA, לקחת את הדברים וליסוע כשעה וחצי עד לעיר KORIYAMA. שוב לא עיר תיירותית ואין מה לעשות בערב אבל היא הכניסה לאזור BANDAI ו AIZU... זה יאפשר לך לטייל למחרת באיזור. אם תשני בZAO. תספיקי רק מבט קצר בAIZU. במילים אחרות, אם את מעדיפה לישון בZAO צריך לשנות את הסדר של המסלול.
צריך להיות לי איפה שהוא לו"ז של BANDAI ו AIZU. אני אחפש.
ואני אמשיך לגבי אושימה
-
rail passהלינק ללוח הזמנים לא עבד טוב,
השניים בחום לפני האחרונים הם לZAO ו OKAMA בהתאמה.
לגבי BANDAI. תצטרכו לצאת מוקדם בבוקר. אם לו"ז שיש לי בניר הוא נכון יש אוטוס שיוצא מINAWASHIRO ב8:50 לכיוון הביצות ואוטובוס חזרה ב11:45. שוב ממולץ לוודא לו"ז מעודכן. יש גם מאוחרים יותר אבל אם תצאו יותר מאוחד או תחזרו יותר מאוחר לא תספיקו לראות כלום ב AIZU. משם לAIZU תראו את הטירה וכנראה תספיקו גם לגנים ואולי לעוד מקום. אל תשכחו שרוב המקומות נסגרים בין 4 ל-5. לקחת רכבת בחזרה וללון ב KORIYAMA או UTSUNOMIYA שממנה תקחו רכבת לניקו.
כפי שאת רואה קצב מאוד מהיר וחובה לדעת מראש את זמני הנסיעות.
לאחר ניקו חוזרים באותו יום לטוקיו.
משם לאושימה. לו",ז שיש לי לגבי האוניה הוא ביפנית. עם זאת ואולי עדיף לכם. יש מעבורת לילה איטית. היא לוקחת כל הלילה במקום כשעתיים ברכבת המהירה אבל אם תקחו את הכרטיס הכי זול, סביר להניח שמדובר על טטמי בשטח משותף, יעלה לכן פחות.
http://www.tokaikisen.co.jp/ship/jikoku0809.shtml
לא הייתי באושימה אבל מכיוון שהטיול לאזור הצפון הוא בקצב מטורף הייתי ממליצה ללון כאן ולהאט את הקצב אלא אם אתן לא אוהבות מקומות מסורתיים. יש שם גם "מקומות רחצה ציבוריים" תוכלו להשלים את החוויה מZAO/
מצאתי קישור ובו 2 אפשרויות לינה לא יקרות
http://www.jnto.go.jp/eng/arrange/attractions/practical/izu_ ooshima.html
-
rail passחשבתי שזהו טיול יום בשמורה של הר Zao שבסופו מגיעים לאגם Okama, לא?
חשבתי שנגיע באוטובוס לאזור השמורה ומשם נמשיך ברגל (יש שם שבילים כמו בארץ ובאירופה?) ובסוף היום נחזור ברגל לאיזור של אונסן כלשהו בסביבה ללינה ובבוקר נחזור לעיר ומשם נמשיך להר בודאי (גם שם תיכננתי טיול טבע של יום אחד..)
האם זה אפשרי או שאני לא מבינה למה אני נכנסת?
אם טיילת בסביבה אני אשמח לשמוע הצעות לגבי לינה או מסלולים..
-
rail passאז אם אני מבינה נכון את מציעה:
1. הגעה ליפן
2. טוקיו
3. טוקיו
5. דיסני
6. טוקיו (יציאה בערב בסביבות 16 ל-yamagata לינה שם)
6. אגם OKAMA (בבוקר לצאת עם האוטובוס הישיר לאגם, זה הלינק החום בפרסמת?)
7. הר BANDAI (יציאה מוקדם בבוקר לכיוון ההר וחזרה בצהריים לעיר, בערב נסיעה לניקו - לינה בניקו)
8. ניקו
9. איזו (לצאת במעבורת לילה, שנוסעת כל הלילה. יש שם איך לישון?)
10. אושימה (ללכת לאונסן + פה את מתכוונת שנחזור בסביבות שתיים בצהריים עם האופציה של שייט מהיר?)
11. פוג'י
12. פוג'י
13. האקונה
14. גן Kenrokuen ב- KANAZAWA (פתאום אני קולטת יכול להיות שאתר נמצא במערב לטוקיו - האם לוותר עליו????).
15. קיוטו
16. קיוטו
17. HIMEJI
18. נארה
19. נסיעה לטיוקיו בבוקר וטיסה חזרה (צריך להיות בשדה תעופה ב-11 בבוקר).
האם את חושבת שכדי לוותר על גן Kenrokuen ב- KANAZAWA ובמקומו להאריך את השהות שלנו בצפון באיזשהו אופן. המטרה בטיול בצפון היא לראות את הטבע של יפן ולהנות ממנו כמו שצריך ולא לרוץ כמו מטורפים...
בנוסף, באיזה אזורים כדי ללון בטוקיו? -
rail passלגבי BANDAI. אם את מתכננת טיול של יום אחד בטבע את לא נוסעת ל AIZUWAKAMATSU שזו עיר קטנה לא רחוק משם.
האמת אני קצת מפחדת בגלל לו"ז. לחזור לYAMAGATA לוקח כ45 דקות. משם לKORUYAMA לוקח בגדול כשעה וחצי. משם צריך לקחת רכבת אני מעריכה את זה בחצי שעה (מזיכרון ולא בדיקה) אבל יש רכבת אחת לשעה. משם אוטובוס לכניסה לאיזור שגם הוא לא בתדירות גבוהה. כמו כן, אם אני לא טועה, כי לו"ז לא לידי האוטובוס האחרון אמור לצאת בחזרה בסביבות 16:00 אבל אני אבדוק זאת מאוחר יותר. אני משאירה את זה לשיקול דעתך האם כדאי לך ליסוע או לא.
אם תחליטי שרחוק לך אני ממליצה ליסוע לYAMADERA. אומנם לא טבע אבל מדובר על מקדשים בהר. צריך לטפס על המון מדרגות אבל המקום מאוד יפה לדעתי אם את אוהבת סוג כזה של טיולים. המקום נמצא במרחק כמה דקות נסיעה מYAMAGATA. אבל שוב רק רכבת בשעה. הטיול לוקח כמה שעות ומשם תוכלו בנחת ליסוע לניקו ולישון בעיר. (במילים אחרות ליסוע לנקודה הכי רחוקה צפונה ולחזור לכיוון המשך הטיול). כל זה בתנאי שלא יורד גשם כי מדובר על טיפוס על אבנים וזה יכול להיות מאוד חלק ומסוכן אם יורד גשם.
אופציה אחרת היא, כאמור, ליסוע לMATSUSHIMA. מדובר על שעה נסיעה לכיוון SENDAI. שוב רכבת אחת לשעה (בערך) ומישם חצי שעה ברכבת נוספת.
ההצעה שלי היא לא להחליט אלא תגיעי לZAO משם תחליטי לאן ליסוע בהתאם לשעה ולמזג האויר והיכן אתן מתכוונות לישון בלילה. יש לך כמה אופציות.
-
rail passמלבד התרבות היחודית, יפן גם מאופיננת בתופעות ומראות טבע מאוד יחודיים שהייתי רוצה לראות.
אין לי הרבה זמן אבל את הטעימה הקטנה מהטבע היחודי של יפן אני בכל זאת רוצה לקבל.. אבל לצערי אני לא מצליחה להחליט באיזה איזור להתמקם ואיך בכלל יקרה הטיול. לשמחתי עש כה בכל הטיולים שלי הכל הסתדר ותמיד היה אפשר להיות ספונטיים.. מה שהבנתי שבעייתי ביפן ולכן אני מאוד מפחד לאבד את עצמי.
אני לא יודעת אם ראית את שאלתי (באחת ההודעות הקודמות) לא ענית אז אני אשאל שוב,
אם את חושבת שכדי לוותר על גן Kenrokuen ב- KANAZAWA ובמקומו להאריך את השהות שלנו בצפון (לשלושה ימים)?
אני קצת לא הבנתי איך את מציעה שנסדר את האופציות. אם תוכלי לכתוב אותן בנקודו אני ממש ממש אשמח.
-
rail passהאמת לא כל כך הבנתי את הבעייתיות.
את מפחדת שלא נספיק להגיע מאיפה שניהיה (באזור yamagata) להר בודאי בזמן?
למה צריך לעבור לבעיר לKORUYAMA העיר AIZUWAKAMATSU גם מעניינת נוסף יש שם טירה יפה שנוכל לבקר בה בערב (אולי לא להכנס לתוכה אבל מבחוץ היא בטח מוארת ויפה..). למה לנסוע לKORUYAMA עדיף?
-
rail passכן, אני מפחדת שלא יהיה לכן ברבה זמן לטייל באזור.
יש לך דרך להגיע מYAMAGATA לאזור BANDAI מבלי לעבור דרך KORIYAM? -
rail passלפי האתר שאת פרסמת ניתן להשתמשב:
YAMAGATA(06:26) AIZUWAKAMATSU(09:42) 3hours 16min
כלומר אני אהיה בעיר שליד ההר בעשר בבוקר.
אגב, רשום "SHINKANSEN TSUBASA 102" עם הפאס ניתן להשתמש בשירותים שלהם נכון? או רק על מה שרשום JR? -
rail passמה המסלול שאת מציעה אם אני מחליטה לנסוע לצפון לשלושה ימים במקום ליומיים.
כמובן שבימים אלו אני רוצה לראות את אגם אוקמה (וטיול בשמורת הר זאו) וכן לבקר בהר בודאי.
האם את יכולה להמליץ על מקומות נוספים או בכלל איך לסדר את את המסלול לשלושת הימים הללו? -
rail passג'ני,
ננסה לעשות קצת סדר.
לפי לו"ז האוטובוס הראשון יוצא מZAO בשעה 7:00 כך שלא תוכלי לצאת מYAMAGATA בשעה 6.
אם שמת לב, את נוסעת בשינקנסן מ YAMAGATA ל KORIYAMA (מכוסה ע"י הפס) ושם מחליפה רכבת לכיוון AIZU. בדרך (לאחר ההחלפה) את עוברת תחנה שנקאת INAWASHIRO שהיא הכניסה לאזור BANDAI ומשם ניתן לקחת אוטובוס. יש גם מהעיר עצמה אבל את בעצם נוסעת לעיר ו- "חוזרת אחורה". השאלה איך את מסתדרת עם המזוודות.
כמה ימים להיות בצפון - תלוי מה את רוצה לראות. אם את רוצה לראות את אזור ZAO ו- BANDAI בלבד תסתדרי ביומיים אם תתכנני נכון. אם את רוצה להוסיף גם את AIZU אני חושבת שעדיף לפחות יומיים וחצי או שלושה. תלוי אילו מקומות את רוצה לראות. אל תשכחי שרוב מקומות התיירות נסגרים בסביבות 17:00 וחלקם אף ב16:00.
דרך אגב זו עיר קטנה. אני ישנתי ליד תחנת הרכבת. שיצאתי בסביבות 8 בערב לכולבו בעיר המקום לא היה בדיוק הומה. יכול להיות שבאזור הטירה, שהיא יותר במרכז המצב שונה.
אני הייתי עושה את הטיול לצפון בסדר הזה:
החלק של טוקיו
ZAO
BANDAI
NIKKO
חזרה לטוקיו ומשם לאושימה או HAKONE
לגבי AIZU תלוי אילו מקומות אז רוצה לראות וכמה זמן להקדיש. לפי זה אמקם.
-
rail passבמחשבה שנייה,
סעי לBANDAI ותראי אם יש לך זמן להגיע לAIZU. אם לא - לא נורא את נוסעת לHIMEJI. למרות שהטירה של AIZU יפה, כולם טוענים שהטירה הכי מיוחדת היא בHIMEJI.כך תוכלי להינות גם מטבע שאת רוצה לראות וגם מטירה. אם תספיקי תראי את שתיהן ואם לא - תראי אחת אבל תראי את האגמים.
לגבי הגנים בKANAZAWA. הם נחשבים לאחד משלושת הגנים היפים ביפן. לא הייתי בגנים האלה אך הייתי בשניים האחרים. הגנים מאוד מיוחדים אך לדעתי אינם בשיא בספטמבר. הייתי בספטמבר האחרון ב OKAYAMA.
לגבי הנסיעה לאושימה - אני לא הייתי מוכנה ליסוע במעבורת האיטית. אני הייתי לוקחת את האונייה המהירה אבל בדרך השנייה את חוסכת את הלינה ואני לא יודעת עד כמה תקציב חשוב לך אז העלתי גם אץ האופציה הזו. אם המערבורת הזו כמו כל המעבורת ביפן ישנה אפשרות ללינה אבל אם את רוצה משהו יותר ממחלקה שניה שזה טטמי בשטח ציבורי אז זה יקר יותר. שוב תלוי עד כמה התקציב חשוב לך.
האם כבר קנית פאס?
-
rail passהייתי בפארקים בקאנאזווה הם באמת יפים.אבל להגיד שהם במקום השלישי ביפן לדעתי לא,בטוקיו ברובע שינג'וקו ישנו פארק ענק שאותו מטפח הקיסר שלדעתי הרבה יותר מרשים.
טיול נעים מרדכי