ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חזרנו שלשום

פורום צפון אמריקה
    12
    22
    4387
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shoshi2810
      shoshi2810 נערך לאחרונה על ידי

אחרי חמישה שבועות, (ארבעה- מערב+קניונים ווגאס, וחמישה ימי ניו יורק) ,אנחנו שוב בבית.
      היה כמובן מדהים. יש לי כל מיני טיפים ותובנות, שחלקם היו התלבטויות לפני פה בפורום, ועכשיו יש לי תשובות..
      ולפני הכל- תודה אמיתית לכל שותפי הפורום. כל הטיול שלנו נבנה רק על סמך מה שקראתי פה, ועל סמך כל העצות של כולם.

*רכב-היינו חמישה, קיבלנו דודג' קראוון. מבחינת איחסון- מעולה. לא היינו צריכים לקפל אף מושב, (אפילו אחרי שקנינו אוכף..)מבחינת נהיגה- לא מזהיר, אבל בסדר גמור. האמריקאים אנשים גדולים, והרכבים שלהם בהתאם.אנחנו די קטנים (ביחוד אני)-אבל בסך הכל הנהיגה היתה אחלה.

*היו דיונים לגבי מוטלים זולים כמו מוטל 6 וסופר8. ישנו גם באלו וגם באלו בחלק מהימים. מי שצריך להניח ראש ולא יותר- הם מצוינים. מוטל6- זול מאוד, בריכה קטנה (ממש כיף לילדים אחרי ימים מתישים),כביסה. חסרונות- שמיכות די מגעילות, רק קפה לבוקר, על הכביש הראשי.
      סופר 8-יתרונות- מקרר, מיקרו, מכונת קפה בחדר, ארוחת בוקר (קטנה, ולפעמים בעמידה, אבל טובה כשצריך משהו להתחלת היום). האינטרנט חינם בחדרים.אין כביסה.

*הגייזר בקליסטוגה- ממש לא מצדיק נסיעה עד אליו, למרות שהדרך עצמה מדהימה. הוא קטן ולא מרשים במיוחד.

*פיזמו ביץ'- על כביש מספר 1. לכל מי שחובב שטח ,טרקטורונים וכו-לא להחמיץ!! שכרנו טרקטורונים לארבע שעות .אחד לכל ילד, וזוגי לנו. הדיונות הן אין-סופיות, הילדים היו בהיי עצום, אחת החוויות הגדולות.

*חובבי רכבות הרים לא להחמיץ בשום פנים את ה six flags mountain magic בלוס אנג'לס. אני אמנם לא עליתי על כלום, אבל שאר בני הבית חוו חוויות מטריפות.יש שם עשרות רכבות, הם הלכו על הכי אקסטרים, אבל יש דרגות שונות . אני קניתי כרטיסים מהארץ במבצע של 1+1. מה שכן, בדיעבד אני חושבת שכדאי לקנות כרטיס עוקף תורים למרות שהוא עולה המון(שכחתי את שמו). התורים כל כך ארוכים, וכרטיס כזה היה נותן להם לחוות הרבה יותר רכבות.

*היינו על הצוללת הרוסית בלוס אנג'לס. קטנה,דחוסה ומענינת. הילדים רצו ולא התאכזבנו.

*אם יש בינכם מי שמתעניין ברכיבה מערבית- טמקולה מלאה בחוות מדהימות, כולל כמה מהמאמנים הגדולים בעולם. ציוד רכיבה זול בטרוף יחסית לארץ.

*יש באריזונה עונת מונסון!! היא היתה עכשיו, תחילת אוגוסט. כך המקומיים קוראים לה. כל בוקר חום אימים, אחר הצהריים סופות ברקים, גשמים ברד ומה לא. זה דפק לנו את התכנית לטוס בהליקופטר בגרנד קניון. החלטנו שההוצאה מצדיקה את הקסם הזה (לא סתם ישנו במוטלים זולים..). הזמנו טיסה ל 14:30, הושבתה בגלל ברקים. שובצנו שוב לחמש וחצי, יצאו שתי נגלות, ושוב קורקענו. אכזבה אמיתית. מי שמתכנן לקיץ הבא, כדאי לקחת בחשבון.

*בניו יורק ישנו בדירת הסטודיו של נמרוד לוי, שהיו עליה דיונים ודעות שונות. בגלל שהיינו חמישה היא עלתה לנו הרבה יותר ממה שהוא מפרסם, אבל- הדירה קטנה וחמודה, והמיקום ב east village, פשוט נפלא. אם אתם שניים שלושה- זה בטח שווה. לנו היה יקר , קצת צפוף, אבל מוצלח ביותר. וגם עשינו כושר (קומה 4 בלי מעלית).

*תערכות ה bodies בניו יורק- הילדים ממש רצו ללכת (12,15,17). היה מדהים ומבחיל כאחד...אבל בהחלט מומלץ!

*מלך האריות- נפלא. אני הזמנתי כרטיסים מהארץ, וגיליתי שהמחיר לכרטיס כשקונים באולם זול בהרבה מאוד. אז אם יש לכם מי שיקנה לכם שם כרטיס, או אפילו אם אתם שם מעל שבוע- תגיעו ביום הראשון, ותקנו להמשך השבוע. אנחנו היינו בהצגה בשבת, ועוד היו כרטיסים ליום רביעי.

*כשהגענו לניו יורק, נסענו במונית ואן שראינו בשדה (JFK). היינו עם המון מטען, לקח 19 דולר לאדם. נתן לנו כרטיס ביקור אם נרצה לחזור איתו.
      כדי להגיע לטיסה לארץ מניו ארק עשינו ברור בכמה חברות- כרמל היתה הכי זולה. אבל- הם לא יכלו לקחת הזמנה כי לא היה לנו טלפון מקומי אלא רק נייד מהארץ!!! יותר מדי ספרות, שלא נכנסו להם למחשב.
      אז קבענו שוב עם הבחור. למזלנו , תכננו להגיע 3 שעות קודם. כי הבחור פשוט שכח לבוא. חיכינו לו שעה, כשכל הזמן הוא אמר שהוא עוד חמש דקות אצלנו. למזלנו- בעלי ראה מן שאטל בכביש, ועצר אותו. כשסיימנו להעלות את כל המזוודות- הבחור הגיע.
      מוניות savana זה השם. אל תקבעו איתם! (מהשדה לתוך העיר אפשר).

מקווה שהטיפים יעזרו למישהו, ושוב תודה לכולכם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • galiaa
        galiaa נערך לאחרונה על ידי

ברוכה הנמצאת
        שושי,

נשמע שהיה לכם אחלה, למרות הכל.

איך היה לכם בווגס בסוף ?
        • YAARA B
          YAARA B נערך לאחרונה על ידי

חזרנו שלשום
          היי שושי

ברוכים השבים.
          עושים תכנונים במשך תקופה ארוכה וחושבים ומצפים לפעול על פי התכניות, אבל מישהו (למעלה...) חושב קצת אחרת וגורם לשינוי התכניות וגם לאכזבות. זה גשם, זה שריפות, זה שלג וגם מונסון. אני מקווה שלמרות האכזבה לגבי הטיסה בגרנד קניון, הצלחתם לעמוד ברוב התכניות שלכם.

חשבתי שכבר מזמן חזרתם ואתם צריכים זמן להתאושש, אז לא התקשרתי. האם השאירו לכם את הבית תקין?

את בטח יכולה לנחש מה מכל ההמלצות שלך צד את עיניי, כמובן ציוד הרכיבה וחוות הסוסים. האם חוץ מלקנות אוכף ביקרתם גם בחוות? האם אפשרי לרכב שם באופן רציני ולא תיירותי? החברה כבר יהיו כחצי שנה ללא רכיבה...
          האם יש לכם שמות של חוות? אולי נוכל ליצור קשר איתם כבר עכשיו.

הטרקטורונים בפיזמו ביץ', מאיזה גיל זה?

כמי שמכירה אותנו, האם נראה לך שמתאים לנו ללכת לתערוכת ה- bodies עם הילדים (בייחוד השתיים הקטנות שלנו)?

שתהיה לכם נחיתה קלה ומהירה

נתראה
          יערה

• ריקי 5
            ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

ברוכה הנמצאת
            ברוכים החוזרים. שמחה שנהניתם. יש לך עוד טיפים על הקניונים ביוטה/אריזונה?
            • שושי
              שושי נערך לאחרונה על ידי

היי שושי
              ברוכים השבים, לבטח, הכי כיף היה כל המשפחה ביחד, להנות ביחד מכל הדברים,זוכרת את השיחות שלנו,אז כולללללללללללם בילו יפה, נהדר
              • shoshi2810

היי שושי
                ברוכים הנמצאים.
                וגאס לא הרשימה אותי יותר מדי. בעיני הכל מצועצע ומלאכותי מדי. המקום היחיד שלא עשה לי חשק להוסיף בו ימים. כולנו היינו בתחושה הזאת.כל השאר- ערים וטבע- הייתי מקדישה עוד זמן ארוך. לא ברור לי איך אנשים עושים את הסיבוב הזה בשבועיים. גם כך היינו צריכים לותר על כל מיני דברים ושהות ארוכה יותר במקומות אהובים.

יערה- אנחנו בקרנו בחוות של טניה ג'ינקינס ובוב אווילה- (שני שמות שמאוד משמעותיים לחלק מאיתנו, ולי כמובן לא אמרו כלום).אבל הם לא היו שם..דברתי איתם טלפונית קודם לכן. לשל טניה הוזמנו להיכנס ולהסתובב, אצל בוב היה נעול. אבל אתם תהיו בכל כך הרבה מקומות עם חוות. שמוליק הוא זה שסיפר לנו על טמקולה, והוא יוכל לספר לך ודאי. הכל מלא חוות .בכל מקום.
                המגפיים בחצי מחיר.
                לא יודעת לגבי רכיבה- אני בטוחה שאפשר יהיה.

לגבי הקניונים- בברייס טיילנו ברגל. בציון גם ברגל וגם טיול סוסים/פרדות של שעה. כבר ביוסמיטי גילינו שאנחנו נטולי כושר לגמרי, והנמכנו ציפיות בקשר למסלולים הארוכים יותר. (הכוונה כמובן לנו ולא לילדים שרצו הכל בשיא האנרגיות).
                • מירבית
                  מירבית נערך לאחרונה על ידי

סיגלית שלום
                  אנחנו לקראת טיול בת מצווה לביתי,
                  הייתי רוצה לדעת האם אפשר להיפגש איתך
                  (סיגלית),בכדי שתעזרי לנו בהכנת מסלול
                  תודה מירב
                  • שושי
                    שושי נערך לאחרונה על ידי

סיגלית שלום
                    כדאי שתכתבי לסיגלית למייל האישי, אפשר ישירות דרך הפורום
                    • מירבית
                      מירבית נערך לאחרונה על ידי

תודה
                      הי שושי
                      תודה על ההתייחסות
                      אני אנסה
                      תודה
                      • רויטל 1
                        רויטל 1 נערך לאחרונה על ידי

חזרנו שלשום
                        היי שושי, ברוכים הבאים! כיף לשמוע שהיה לכם טיול כל כך נהדר. לגבי המונית- ואן משדה התעופה לניו יורק - האם מונית ל-5 (גם אנחנו 5) אמורה להיות יותר יקרה ממונית רגילה? חשבתי עד עתה שמדובר במחיר קבוע של כ- 50 דולר למונית ואני רואה מהנסיון שלכם שזה בערך מחיר כפול?
                        • שושי
                          שושי נערך לאחרונה על ידי

חזרנו שלשום
                          חושבת שהם לקחו שאטל, שם התשלום הוא לבן אדם, אנו בל"א, לקחנו שאטל כי הינו רק שניים אז זה כדאי, לא יודעת, אבל בטוח שיש מוניות עם מספיק מקום ל 5 + מזוודות?
                          • רויטל 1
                            רויטל 1 נערך לאחרונה על ידי

חזרנו שלשום
                            אני ממש מקוה שכן, לכן מאוד אשמח לשמוע אם מישהו ראה מוניות גדולות כאלו בשדה התעופה והאם ידוע למישהו אם המחיר הוא כמו למונית רגילה ואם הן זמינות או יש להמתין זמן רב למונית כזו?
                            חשוב לי לדעת כדי להערך בהתאם ואם אכן צפויה בעיה אאלץ להזמין הסעה מראש (אופציה פחות מועדפת מבחינתי הן בשל המחיר היקר יותר ובעיקר משום שאז עלי לקבוע שעה כאשר על כל איחור נגבה תשלום נוסף וממש אין לי הערכה כמה זמן יקח כל התהליך עם ההגירה וכו' עד שנצא משדה התעופה)
                            • shoshi2810

חזרנו שלשום
                              ביציאה מהשדה לא הזמנו מראש, מצאנו שם את הואן- והוא לקח עוד שתי בחורות .מונית רגילה לא יכולה לאכלס חמשה +ציוד.
                              לגבי המחיר- כל החברות שבררתי איתן לגבי הנסיעה לנמל, בקשו מחירים הרבה יותר גבוהים- חוץ בכרמל, שאצלם הבעייה היתה אחרת.
                              • shoshi2810

טיול עם מתבגרים- תובנה נוספת.
                                אני לא יודעת איך זה אצל אחרים, אבל אנחנו לא הצלחנו להתארגן בבוקר בשעות נורמליות. אי אפשר ל"השכיב" אותם לישון מוקדם, וחצי יום הלך עד שקמו, אכלו, התארגנו...ביום היחיד שהיינו חייבים להיות בשבע וחצי כבר בתנועה- הם היו הפוכים כל היום. קלטנו את העניין די מהר, והורדנו ציפיות.
                                שלא נדבר על זה שכמות הפעמים שהיה צריך לאכול בשל המתבגר הבוגר- היתה פשוט מופלאה..
                                נסכם בזה שאם היינו מטיילים בזוג, היינו מספיקים הרבה יותר..
                                • א1א
                                  א1א נערך לאחרונה על ידי

טיול עם מתבגרים- תובנה נוספת.
                                  אנחנו עם שני מתבגרים .12+, 16 .היה קשה בגלל המריבות בינהם.למה הוא ולמה היא.וקצת צפוף ל4 ביחד שרגילים להיות בחדר לבד(האלקטרוני).והשתדלנו לקחת חדרים עם 2 מיטות קווין.קטן לישון בדאבל הרגיל.אנחנו היינו בתזוזה בסביבות 8 וחצי 9 ברוב הימים.היגענו לדיסני וכו' בסביבות 9 .מהר מאוד הבנו שנופים פחות מדברים אלהם.ואחרי המפל השלישי כולם נראים אותו דבר.ברור שצריך להתגמש וזה שונה מכל טיול זוגי שעשינו.אבל בסה"כ הכללי היתה חויה מאוד כייפית ומעניינת.והבן הסכים לעלות איתי לכל רכבות ההרים אפילו המפחידות.
                                  והאוכל הדאבלים שרצו שם מזמן הפסקתי לספור.דאגנו לאכול גם אוכל בריא יותר לפעמים.(יש גם סופרים גדולים שאפשר לקחת אוכל מבושל במבחר ענק ולשבת במקום ולאכול).כיף לא לוותר מלכד את המשפחה.
                                  • royke4
                                    royke4 נערך לאחרונה על ידי

חזרנו שלשום
                                    שלום רב לחוזרים.
                                    אשמח לקבל פרטים על טיול הטרקטורונים בפיזמו ביץ'- יש טלפון?
                                    האם ישנתם שם?
                                    • YAARA B
                                      YAARA B נערך לאחרונה על ידי

חזרנו שלשום
                                      היי שושי

אני מבינה שחנכתם כבר את האוכף...

לגבי המונית משדה התעופה, האם נראה לך שהואן יספיק לנו ולכל הציוד שלנו? האם ידוע לך אם הואנים האלו נוסעים רק למנהטן או גם לניו ג'רסי? אנחנו החלטנו לא להזמין מונית מאחר ואנחנו לא יודעים כמה זמן נהיה ב-IMIGRATION, אנחנו נהיה עם הרבה ציוד שעלול לעורר קצת חשדות, ולכן אם הואן לא יספיק לנו ניקח 2 מוניות רגילות בלית ברירה.

את מוכנה לשנת הלימודים?

יערה
                                      • שושי
                                        שושי נערך לאחרונה על ידי

יערה
                                        השאטלים הם מאוד גדולים, לא תצטרכי יותר מאחד לכולכם, הכי הרבה הוא יהיה רק למשפחתך Rolling Eyes
                                        • agatha1
                                          agatha1 נערך לאחרונה על ידי

שושי - לידיעה..

נסעת בשאטל??

השאטלים גדולים, אבל בדרך כלל הם מתמלאים בנוסעים שיש להם מזודות. עכשיו, גם אם השאטל לא מלא נוסעים, דוקא המקום למזודות מאחור הוא לא מרווח במיוחד, כי הם דאגו ליותר מקומות ישיבה מאשר למקום למזודות. לדעתי, חוסר האיזון ממש משוע- אפילו אם יש רק מזודה אחת לכל נוסע- מה שברוב המקרים לא קורה. אלא אם נוסעים מנסיעת עבודה קצרה..ואז, המזודות נדחסות כמו סרדינים זו על זו, וזה גם מפריע לנוסעים שיושבים בשורה השניה.

כך, שיש מקרים, שעדיף לקחת van אחד גדול..

• שושי
                                            שושי נערך לאחרונה על ידי

שושי - לידיעה..
                                            כן, נסעתי, אם לא היתי אומרת, סופר שאטל, יש גם בניו יורק, הינו 8 אנשים, הבחור סידר את כל המזוודות בשניות, לא הלכתי לראות כמה מקום בדיוק יש לו, אבל מובן שבטיסות האנשים מגיעים עם מזוודות
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון