טיול במערב רומניה
-
אנו (זוג בני 60 +)נהיה בבילה פליקס בתחילת נובמבר. בסופי שבוע(שניים)אני מתכנן לצאת לטיולים בני יומיים באזור . אודה לכם על עזרה בתכנון מסלול או אינפורמציה על אטרקציות באזור.
-
טיול במערב רומניההאזור היותר מתוייר של רומניה ( סיביו, אלבה יוליאה, קלוז') בהחלט נגיש עבורכם לטיול של סופ"ש במיוחד אם מתככנים ללון לילה ביעד.
-
טיול במערב רומניהתודה על התגובה. חשבתי על המסלול מפליקס למערת הדובים המשך נסיעה בכביש 75 לאורך נחל אריש ולינה בתורדה. סיור במערת המלח המשך לקלוג וחזרה לפליקס בכביש 60. מה דעתכם על המסלול ? האם לשנות? האם יש מקומות מומלצים לראות בדרך?
-
טיול במערב רומניהשלום יצחק !
- לפי הסטטיסטיקות של הרומנים האזורים המתוירים ביותר הם סיביו ובראשוב האהובה על הישראלים כמו היער השחור בגרמניה. אבל תעזוב אותך מסטטיסטיקות, אתה נמצא במערב רומניה אז תטייל בחבל ארץ זה.
- אני מציע לך שני מסלולים כש את הלילה תעשו לדוגמה בפנסיון דנציו בגארדה דה סוס במסלול זה .
בדרך תבקרו במערת הדובים, במוזאון האתנוגרפי FLUTUR לא רחוק ממערת הדובים ( לא לצפות לסניף של הבריטיש מוזאון ) , במערה עם משפחת עטלפים POARTA LUI IONELE, ב-GROAPA RUGINOASA, תסעו למערת SCARISOARA ואם אין לכם כושר לרדת ולעלות במדרגות הרבות לא חייבים לרדת, מספיק להנות מהנוף.
- למחורת תחזרו לבאילה פליקס דרך אגם פאנטאנלה במסלול זה .
- בסינאיה ישנם פקקים כיוון שעדיין אין שם אוטוסטרדה !
-
טיול במערב רומניהשלום אילן . תודה על המסלול שנראה לי ממש מקורי ומעניין . האם הוא מתאים לביצוע במזג האוויר של תחילת נובמבר ? האם יש במסלול הצפוני אטרקציות נוספות פרט לאגם.{אפשר לחזור לאזור בסופ"ש השני}.
-
טיול במערב רומניהלא יודעת לגבי טורדה אבל אנחנו העברנו לילה נהדר במלון medievel באלבה יוליאה ומאוד ממליצה. המצודה העתיקה משוחזרת ויפהפיה, והיה מאוד נעים להיות שם בערב ובבוקר למחרת. העיר טורדה עצמה כשעברנו בה בדרך למכרה המלח לא ממש הרשימה כיעד תיירותי.
-
טיול במערב רומניהשלום יצחק !
- דע לך שדין נובמבר שונה מדין אוגוסט. בנובמבר הימים הרבה יותר קצרים ובאורדאה יחשיך כבר בשעה 17.00 כמו שתירא כאן . תשאל את אפרת מתי החשיך כש הם טיילו שם . נעלם גדול גם מזג האויר בתחילת נובמבר שיכול לפגוע בהנאה .
- נוסעים לאלבה יוליה כדי לבקר במצודת ALBA CAROLINA ולצפות בהחלפת המשמר או התהלוכות בערב . אך כל אלה נפסקים מאמצע אוקטובר ורק בשלושים לנובמבר יתקיים שם פסטיבל רומניה . תוכל לראות את זה בהודעה מס' 16 בפרפראות רומניה שאני מפרסם . אז למה לנסוע כ-250 ק"מ ?
- אני לא יודע מאיזה שיקולים אתה רוצה לטייל רק בסופי השבוע, אך אם תצרף את שני סופי השבוע לארבעה ימים, אז תוכל להעריך את המסלול גם לכייון טורדה, אלבה יוליה וסיביו. אם אתה נשאר בהחלטתך אני ממליץ לך שבסוף השבוע השני תדרים לכיוון ערד וטימישוארה .
- כבר אין אטרקציות , אך ביום השני תוכל לבקר בכפר IZVORUL CRISULUI שם לאורך של יותר מקילומטר ממוקמות חנויות ודוכנים . זה רק 10 דקות נסיעה מי HUEDIN , ראה מפה .
-
טיול במערב רומניהאילן ואפרת שלום . תודה רבה על התגובות. אנחנו נוסעים לביילה פליקס לטיפולים ובשבת וראשון אין טיפולים. לכן אני רוצה לנצל ימים אלה לטיולים , ברור שמזג האוויר הוא הפקטור הקובע לגבי ההנאה וביצוע הטיול. אבל זה מה יש. אפרת - העיר טורדה אינה מעניינת אך המכרה ניראה לי מאד מעניין,אלבה יוליה רחוקה , מחוץ לעונה, וכשקר לא נעים להסתובב רגלית. לגבי סופ"ש שני , מה עדיף קלוג וטורדה או ערד וטימישאורה ?
-
טיול במערב רומניהשלום יצחק !
נסתרות דרכי הפורום, כותרת בנלית של טיול במערב רומניה ( עדיין בתכנון ) צברה יותר מי 30000 צפיות ושרשור לשי פרפראות רומניה עם מקומות, אטרקציות ופסטיבלים מגרד את ה-4000 .

- לא המלצתי לך על קלוז כיוון שיצאתי מההנחה שאתם נוחתים וממריאים מקלוז ותוכלו לבקר בה .
- בטורדה תוכלו לבקר במכרה המלח אם אין לכם בעיות הליכה ( מכניסה הישנה הליכה של כ-600 מטר ומכניסה החדשה ירידה ועליה ביותר ממאה מדרגות ) או בקניון טורזי לא בעונה .
-
טיול במערב רומניהשאלה לאילן , האם הכביש שחוצה את השמורה (כביש763 והמשכו 108c )
עבירים לכלי רכב, והאם כדאי לחצות כך את השמורה?
תודה
-
טיול במערב רומניהשלום אבי !
- האם התכוונת לכביש זה המכונה גם TRANSAPUSENI ?
- כביש 763 נסלל בשנת 2012 אך כמו ברומניה כיום הוא עם בורות ושטעים ללא אספלט אך עביר למכוניות קטנות ולא רק לג'יפים.
- כביש 108C קצת פחות טוב וקיימים קטעים שלמים ללא אספלט אלה כורכר עם בורות כמו בכבישי יער ברומניה .
- בשנת 2013 חצינו את השמורה דרך כביש 1R שהיה בסדר גמור .
-
טיול במערב רומניהראשית תודה. כמות הצפיות הן בזכותך וכבר צינתי שהמסלול הוא מעניין ומקורי. אני מגיע לפליקס מבודפשט.
-
-
טיול במערב רומניהאילן כל הכבוד
תשובותיך מתייחסות לטיול בתחילת נובמבר. האם אפשרי גם בחודשי החורף? כרגע רק להשכלה כללית.
-
טיול במערב רומניהאילן שלום ותודה רבה. הדגש נא. מה המיוחד בנסיעה בכביש 81E ו 1H ? פרט לעובדה שזה מאריך את הדרך ב3 שעות.
-
טיול במערב רומניהשלום יצחק !
- לא יודע למה אתה חושב שהדרך תיקח יותר משלוש שעות מאשר בהלוך. לפי בדיקתי הדרך חזרה מקלוז לבאילה פליקס דרך ZALAU ארוכה רק בכ-50 ק"מ ותוספת של כ- 50 דקות.
- לדעתי קצת משעמם לחזור באותה הדרך , כמו מהבית לעבודה, כש אנחנו מטיילים . לרומניה נוסעים עבור הכפרים שלה לכן הצעתי לך שתחזרו בדרך שונה .
- שבת שלום !
-
טיול במערב רומניהשלום דורית !
- כמובן שאפשר לנסוע לרומניה גם בחודשי החורף וכמה גולשים ניצלו את מחירי הרצפה של וויז וטסו לקלוז בחורף.
- אני מציע לך לנסוע מתחילת חודש דצמבר ועד ה- 26 לדצמבר כש יתקיימו שווקי חג המולד.
- בחורף שעבר לא היה הרבה שלג ברומניה ותותחי השלג עבדו שעות נוספות במסלולי הסקי . לגבי החורף הקרוב אין לדעת אך הרומנים מקווים להרבה יותר שלג. - כמה עצות אם תחליטו לנסוע :
א. לבנים וגרביים טרמיות, צעיף טוב, כפפות, מעיל חורף עם כובע .
ב. נעלים חמות ונגד החלקה .
ג. בשעות היום השלג נמס מהשמש ועם רדת החשיכה המים שעל המדרכות והכבישים קופאים ואז סכנת ההחלקה יותר גדולה .
ד. אם משכירים רכב לשים לב שהוא עם צמיגי חורף ובתא המטען יש לכם שרשראות . השרשראות רק למקרים קיצוניים של קרח .
ה. רצוי ללון במלון עם חניה תת-קרקעית כך שבבוקר לא תצטרכו לגרד את השלג והקרח מחלונות הרכב או אפילו לשפוך מים רותחים להמסת הקרח שעל החלונות.
- שבת שלום !
-
טיול במערב רומניהכן לכביש הזה התכונתי. תודה על המידע.
כל הכבוד !!!!
-
טיול במערב רומניהתודה רבה.
השנה שווקי חג המולד מתוכננים לצפון איטליה. רומניה אולי בשנה הבאה.
שבת שלום!
-
טיול במערב רומניהאילן שבת שלום. נראה לי שאתה צודק. תודה על כל האינפורמציה עזרת לי מאד.
