מניסיון שהיה לי בפולין (והמצב לא אמור להיות שונה מגרמניה) הפתרון הטוב ביותר הוא רכישת סים מקומי. מומלץ להסתכל באתר הזה - http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Germany תראה מה הכי מתאים לך מבחינת מחיר ונפח גלישה (בחול לא מומלץ לראות סרטונים או להוריד קבצים כי זה הרבה נפח, 2GB לשימוש רגיל ממוצע זה מספיק) וכשתהיה בגרמניה תחפש את אותה הרשת (תבדוק אפילו אם יש סניפים בקרבת המלון על google maps) ותקנה שני סימים. כל שאלה אתה תוכל להפנות לחנות, הם ידעו כבר לענות לך. התהליך הוא מאוד מאוד פשוט, מוצאים את הסים הישראלי (חשוב לשמור אותו שלא ייאבד) ומכניסים את הסים המקומי הגרמני, הכל יעבוד כמו קסם. יהיה לך מספר גרמני, וככה אתה ואשתך תוכלו לתקשר ביניכם. מומלץ ביותר לקנות חבילה עם מספר דקות וגם גלישת אינטרנט. כדאי שתבדוק אם החברות מציעות שיחות פנימיות (בתוך הרשת) בחינם, ככה שלא תצטרך לשלם כסף על השיחות.
יתרונות:
+ נפח גלישה גדול (יותר משמעותי ממה שזה נשמע: עדכוני אינטרנט, ווטסאפ, קריאת המלצות באינטרנט, בדיקת אתרי מוזיאונים, מסלולי נסיעה וקווי אוטובוסים (משמעותי ביותר! מומלץ דרך האפליקציה google maps))
+ עלות נמוכה מאוד לעומת חבילות הגלישה מישראל
חסרונות:
- נעלם המספר הישראלי (זאת אומרת שמי שיתקשר למספר מישראל יקבל הודעה שהקו לא זמין. כמובן שברגע שתחזיר את הסים הישראלי המספור יעבוד כשורה.
במידה ואתה מעוניין, יש אפליקציה מעולה בשם Roamer. מורידים אותה לפני הנסיעה ובאמצעותה ניתן שיתקשרו למספר הישראלי, ולהתקשר מהמספר הישראלי במחירים די מצחיקים (בסביבות ה6 סנט לדקה). לדעתי ניתן לוותר על הרעיון, קצת שקט מכל מיני אנשים שאין לך כוח לדבר איתם בחופשה. לא יקרה כלום אם תתקשר למכרים דרך הווטסאפ או אפליקציות אחרות)
בכל אופן, אם הייתי במקומך לא הייתי חושב פעמיים, רק סים מקומי! האינטרנט החופשי מאוד עזר לי בחו"ל, בלעדיו לא הייתי יודע איך להגיע ממקום למקום.
חשוב לצייין שוטטסאפ עובד כרגיל עם אותו המספר גם עם סים זר, מניסיון ובוודאות.