כנ”ל (מחפש שותף (-:
אותם תאריכים (גמיש) אותם ארצות (בטח גמיש)
בן 54
גולש סביר (כחולים אדומים , שחורים אם חייבים)
אם מתאים בשמחה
אריק
כנ”ל (מחפש שותף (-:
אותם תאריכים (גמיש) אותם ארצות (בטח גמיש)
בן 54
גולש סביר (כחולים אדומים , שחורים אם חייבים)
אם מתאים בשמחה
אריק
ההדרכה מחולקת לפי גיל
מבוגרים (אם אינני טועה 16 ומעלה)
נוער (10-16)
וילדים מתחת ל 10 - פחות זכור לי מאיזה גיל (אני מניח שניתן לברר מול אופיר טורס או ישירות מול האתר)
לנוער ולמבוגרים מדובר בהדרכות בנות שעתיים פעמיים ביום המדריכים איטלקיים חיכנים ובעלי מוטיבציה (עושים כל מאמץ לתקשר , אחד המדריכים עמד לידי כשקראתי לבן שלי וממש התעקש שאלמד אותו את המילים בעיברית כדי שיוכל לחזור עליהם מול הקבוצה שלו)
בכל מקרה ההדרכות באנגלית במבטע איטלקי כבד ומספר מילות בסיס בעיברית במקרה שיש ישראלים בקבוצה (הבן שלי הסתדר).
לגבי קבוצות הילדים מתחת לגיל 10 . ממה שנאמר לי קלאב וולטור בה לתת להורים איטלקים אפשרות לבלות עם הילדים ולהרגיש בלי.
אוספים את הילדים ב 08:30 בערך ומחזירים אותם ב 17:00 יש לילדים חדר אוכל נפרד ופעילות לכל היום אני מניח שהכול באיטלקית. אבל כדאי לברר עוד פרטים.
אשמח לעזור בפרטים נוספים דרך הפורום או בפנייה למייל שלי: [email protected]
חזרנו מקלאב וולטור מרילבה , 2 ילדים בני 11 ו 12 גיסי ואני. שבוע סקי של סוף עונה (9-16 למרץ).
כללי.
מאחר והילדים נסעו בפעם הראשונה חיפשנו אתר קטן וחבילה שכוללת הדרכה. קיבלנו הצעה מאופיר טורס של 1082 אירו כולל הכול (חוץ מציוד) לשני מבוגרים ושני ילדים בחדר וסגרנו , בפועל כשהגענו לאתר קיבלנו שני חדרים (לא התלוננו).
הגעה ליעד.
טיסת שכר של ישראיר , נחיתה ב 10:30 במילאנו מפגש עם הנציג הישראלי ויותר מארבע שעות נסיעה למארילבה. עם ההגעה למלון , ארוחה קלה , קבלת סקיפאס , חלוקת ציוד וחלוקה לחדרים.
העיירה
אין עיירה, מארלבה 1400 הינה אוסף של בתי מלון עם 2-3 חנויות סקי 2-3 פאבים וסופרמארקט אחד. יש רכבל שיורד למארילבה 900 שם לעומת זאת גם אין משהוא מיוחד. אם רוצים להגיע למרכז העיירה צריך לקחת סקי באס מ ואל הרכבל.
המלון.
מבנה בטון מכוער כבר אמרנו. מצד אחד לעניות דעתי כל מבנה שתמקם בין גבעות מלאות עצים ושלג ייראה נפלא מצד שני נראה שכל המלונות תוכננו על ידי אותו ארכיטקט ונוצקו תרתי משמע באותה תבנית
חדר הסקי ממוקם בקומה 1 ומאפשר יציאה וחזרה ישירות למסלולים. חדר האוכל , הבאר בקומה 0 והחדרים בקומות 2-6 ניתן לצאת למסלולים ישירות גם מקומה 6. המעליות לא תמיד זמינות (איטיות מאוד) כך שעשינו כושר מצויין, בקומה 5 יש חדר כושר ובריכה (כובע ים חובה)
חדר אוכל גדול ומרווח אוכל בשפע ובכלל לא רע, שתייה יין מיצי פירות וקולה עם כל ארוחה . בפאב הדיל כולל משקאות קרים, חמים ומספר סוגים של אלכוהול (אומנם יש להעביר את הכרטיס הכחול שמקבלים עם מפתח החדר אך אין חיוב) החדרים סבירים, לא גדולים מדי, מקלחון, שירותים , בידה (מי משתמש בבידה?) ומרפסת קטנה. בחדר יש כספת וטלוויזיה עם מבחר ערוצים מדובבים לאיטלקית.
האתר.
האתר מורכב משלוש אתרים:
מארילבה , פולגרדיה ומאדונה די קאמפיליו.הסקיפאס הינו למארילבה פולגרדיה וכולל גם יום אחד במאדונה . כל יום נוסף בתוספת של 25 אירו.
מארילבה פולגרדיה הינם אתרים קטנים שניתן לכסות במלואם ביומיים האתרים כוללים מספר מסלולים אדומים , כחולים וגם כשלושה מסלולים שחורים, המסלולים רחבים נוחים ובהחלט לא קשים יותר מדי (אנחנו מאוד נהיננו) במאדונה יש הרבה יותר מסלולים שמספיקים להערכתי ל 3-4 ימי גלישה נוספים הקישור בין 3 האתרים הינו מפסגת Vigo ממנה יורד מסלול 11 למארלבה , מסלול 9 לפולגרדיה ומסלול 10 למאדונה
בשבוע שהיינו באתר ובכלל בחורף 2013 2014 שלג לא היה חסר באתר בניגוד למקומות אחרים באירופה. כ 3 מטר למעלה וכמטר למטה. היגענו אחרי שבוע שלא ירד שלג כך שהשלג היה מהודק על המסלולים וסלשי לקראת סוף היום. היה שבוע חם ושימשי עם טמפרטורות מעל האפס (גם בחלק מהלילות) כך שמסלולים עם קרח היו נדירים.
רוב המעליות חדשות עם כי יש מספר מעליות כיסא ישנות. אין הרבה מעליות כפתור.
באתר פזורים הרבה מסעדות ובתי קפה במחירים סבירים מאוד.
סיכום
הכי חשוב , הילדים למדו נהינו ובסוף השבוע גלשו עצמאית ואיתנו במסלולים השונים. ביחס של תמורה לכסף , אין ספק שקיבלנו תמורה טובה.
חשוב לציין את נציג אופיר טורס באתר (יובל) שבניגוד לנציגים אחרים שנפגשתי עימם בעבר לקראת סוף עונת הסקי (השלב בו מתבקשים הנציגים להפקיד את שרוכי הנעליים וחפצים חדים שברשותם....) תמיד ניסע לעזור נכח בכל ארוחה ,נתן מענה הולם לכל השאלה ויזם פעילויות שונות.
בקיצור אתר קטן , מתאים למתחילים ולכאלה שלא מחפשים אתגרים , מצויין למשפחות עם ילדים.
שים קסדה !
אין שום ספק בצורך בקסדה בסקי ולא רק בסנואובורד, תנועה במהירות גבוהה עם עוד אין ספור אנשים שנעים איתך באותו מסלול או במסלולים מצטלבים כל אחד ברמת גלישה שונה ורמת אחריות ומודעות לבטיחות שונה.
לגבי בחירת קסדה , גש לכל חנות לציוד סקי בארץ או בחול מדוד דגם או שניים עד שתמצא משהוא מתאים.
חשוב מאוד שהקסדה תשב בצורה נוחה (אתה לא אמור להרגיש בה ) ושתהיה אפשרות נוחה וטובה לחיבור הגוגל.
ממליץ גם על פתחי אוורור מתכווננים.
המחיר לא יקר ושלא נזדקק.