ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. aviatiko
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 1
    • עוקבים 1
    • נושאים 17
    • פוסטים 609
    • הגבוה ביותר 80
    • קבוצות 0

aviatiko

@aviatiko

95
    מוניטין
    196
    צפיות בפרופיל
    609
    פוסטים
    1
    עוקבים
    1
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2788625 גיל 56

aviatiko הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי aviatiko

• RE: ניו יורק בחורף

@galnim

שלום, נעים להכיר.

זהו פורום מאוד נעים וחברתי אבל מקובל להציג את עצמך כמו גם להשתמש במילות תחביר ונימוסין המקובלות בעולם.

האם התכוונת שההצהרה שלך תהיה שאלה? כלומר התכוונת לכתוב:

“שלום לכולם,

אני/אנחנו (פה המקום לתת איזשהם פרטים על זהות הנוסע/הנוסעים)  נוסע/ים לניו-יורק בחורף (פה המקום, אם רוצים, לציין חודש) ונשמח לשמוע המלצות על מה לעשות בניו-יורק במשך 4 ימים.

תודה!”

(וכן, אני מתמחה ב-passive aggressive 😏)

אביה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko
    • נהלי קורונה :-)

שלום לחברי ומבקרי הפורום,

בעקבות ההקלות בארץ ובארה"ב אני יוצאת להתאווררות קצרה (שבוע) בניו-יורק  וחשבתי שיכול להיות נחמד לחלוק עם הפורום את "נהלי הקורונה" נכון לרגע זה (יוני 2021).

לפני היציאה:
      חברות התעופה והרשויות בארה"ב מחייבות בדיקת קורונה שלילית עד 72 שעות לפני ההמראה.
      שימו לב שהרבה פעמים חברות הביטוח מציעות בדיקה לפני הטיסה במחיר מופחת או עם שירות עד הבית. כמובן שכל אחד יעשה את השיקול של איזה שירות/מיקום/מחיר מתאים לו.
      הבדיקה הבסיסית מתבצעת באחד מבתי החולים ברשימה הזו
      https://www.gov.il/he/Departments/Guides/flying-to-israel-guidlines?chapterIndex=4&utm_source=go.gov.il&utm_medium=referral
      עלות הבדיקה בבתי חולים ממשלתיים עד 297 ש"ח (בהלל יפה יש להביא את התשלום במזומן) ויש להגיע עם דרכון  וכרטיס טיסה (אפשר עותק אלקטרוני).
      אני ממליצה לקבוע תור בהקדם – התקשרתי כשבוע וחצי לפני היום שרציתי וקיבלתי את הרושם שתורים קרובים יותר התחילו להיות קשים לקביעה (נתפסו). אני משערת שהבעיה הזו תגבר ככל שההקלות יתרחבו ויותר אנשים יסעו לחו"ל.
      התוצאות יתקבלו בדוא"ל בדרך כלל תוך 24 שעות, באנגלית עם מספר דרכון ומקובלות על רשויות הבריאות ברוב העולם (בוודאות בארה"ב).

כ-24 שעות לפני הטיסה יש למלא הצהרה לגבי הבדיקה שניתן למצוא ב: https://www.cdc.gov/quarantine/pdf/Fillable-Attestation-English-p.pdf
      (מאמינה שבדר"כ גם חברת התעופה תשלח לכם טופס למילוי במייל/סמס).

לפני החזרה:
      חברות התעופה ומדינת ישראל (משרד הבריאות) מחייבים בדיקת קורונה שלילית עד 72 שעות לפני ההמראה.
      הנה העמוד של חברת התעופה שלי לגבי אופציות בדיקה בארה"ב:

https://www.delta.com/eu/en/travel-planning-center/know-before-you-go/testing-resources

24 שעות לפני הטיסה לישראל יש למלא טופס הצהרה של משרד הבריאות:
      https://www.gov.il/he/service/request-entry-to-israel-covid19

אחרי הנחיתה בנתב"ג:
      מדינת ישראל מחייבת בדיקה תוך 4 שעות מרגע הנחיתה ולשם כך יש להזמין תור במרכז הבדיקות בנתב"ג:
      https://check2fly.co.il/auth

נסיעות טובות לכולנו!

אביה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko
    • RE: הכניסה לאמריקה וניאגרה פולס

כבר במטוס מחלקים טופס של מכס – טופס 1 למשפחה. חשוב למלא את ההצהרה באופן מלא ככל האפשר. שימו לב שתתבקשו גם למלא את כתובת מקום השהייה הראשון שלכם בארה”ב. מומלץ להביא עט (דיו כחול או שחור בלבד) שיהיה קל לשליפה לשם מילוי הטופס.

אחרי הנחיתה יש הליכה של כמה דקות טובות במסדרונות של שדה התעופה עד להגעה לעמדות ביקורת הגבולות (לא ויזה!).

בעמדות ביקורת הגבולות יש אנשים שיכוונו אתכם לתור הנכון (אזרחים אמריקאיים/ בעלי אשרת ESTA/בעלי אשרת B1/B2).

שימו לב שמעכשיו והלאה אתם יחידה מגובשת שהולכת תמיד ביחד! (אם מדובר על זוג ו/או משפחה עם ילדים)

בתור הזה מחכה שמכונה של זיהוי ביומטרי תתפנה והולכים אליה. שימו לב שחל איסור לצלם במתחם הזה!

לאחר שאלון קצר, צילום, וסריקה של הדרכון וטביעות אצבעות מקבלים תדפיס קטן עם התמונה שלכם וסימון לאיזה תור יש להצטרף. גם כאן, יש סדרנים שיעזרו לכם למצוא את התור הנכון. שימו לב שעם מישהו מהנוסעים מקבל X או הודעה אחרת על התדפיס שמפנה אותו לתור שאינו התור הרגיל – כולם אמורים ללכת לאותו תור איתו (גם אם קיבלו הפניה לתור הרגיל).

בתור הזה מפנים אתכם לקצין הגירה – שוב יש לגשת אליו כל הנוסעים ביחד הוא יסתכל על הדרכונים + התדפיסים שלכם ואולי גם על טופס הצהרת המכס, ישאל אתכם מספר שאלות כלליות (מטרת הביקור, איך אתם הולכים לשלם על דברים וכו’) ונותן לכם חותמת שבה יינתן לכם גבול השהייה לנסיעה זו (עד 6 חודשים לפי שיקולי קצין ההגירה).

משם אתם ממשיכים לאיסוף המזוודות ואלא אם יש בדיקה מיוחדת של המכס אתם יוצאים לאולם המגיעים. האולם לא מרשים במיוחד אבל משולט היטב ולא תהיה לכם בעיה למצוא את ה-AirTrain או השאטל לכיוון חברות השכרת הרכב.

ללא איסוף רכב לקח לי בכמה פעמים האחרונות בין 45 דק’ לשעה לכל התהליך. 

אביה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko
    • RE: קונקשן ארוך ב-JFK האם אפשר להגיע למנהטן?

אפשרי לוגיסטית. האם זה קונקשיין מתוך ארה"ב או ממדינה אחרת? (האם תצטרך לעבור בביקורת גבולות?) באיזה יום בשבוע מדובר ומה שעת הנחיתה המשוערת ושעת ההמראה? שירות שמירת מזוודות/תיקים בטרמינל 4 - https://www.jfkt4.nyc/t4-services/ יש אפשרות לקחת רכבת תחתית (משולב עם AirTrain) ולהגיע למרכז מנהטן/לקחת שאטל או לקחת מונית מכל שירות שהוא. קישור לכל האופציות: https://www.jfkt4.nyc/4info/getting-to/ יש לקחת בחשבון לפחות שעה ורבע לכל כיוון.

אביה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko
    • RE: טיול שלכת בסוף אוקטובר- תחילת נובמבר

@תמי2261

שלום,

אני ממש לא מומחית לאזור או לשלכת אבל אני מאמינה שגם אם צופים כרגע שלכת מאוחרת בסוף אוקטובר הסיכוי שלכם לראות שלכת בניו-אינגלנד קטן מאוד.

דווקא בסביבות ניו-יורק יש יותר סבירות לראות שלכת בסוף אוקטובר תחילת נובמבר, לפחות להבנתי.

בסוף אוקטובר ותחיחת נובמבר מזג האוויר באזורים האלה נוטה להיות כמו מזג האוויר במישור החוף בינואר/פברואר – כלומא טמפרטורות נמוכות (יחסית למה שאנחנו רגילים) וסבירות די גבוהה לגשם.

בהתחשב בכך שאתם עם תינוקת אני הייתי שוקלת לעשות כמה ימים בבוסטון ומשם לרדת ישירות לניו-יורק ללא ביקור בטבע (שעשוי להיות מאוד מאכזב בתקופה זו).

אביה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko
    • RE: נהלי קורונה :-)

@pninit1234

לא ראובן אבל מקווה שאעזור:

“What types of SARS-CoV-2 test are acceptable under the Order?

Passengers must be tested with a viral test that could be either an antigen test or a nucleic acid amplification test (NAAT). Examples of available NAATs for SARS-CoV-2 include but are not restricted to reverse transcription polymerase chain reaction (RT-PCR), reverse transcription loop-mediated isothermal amplification (RT-LAMP), transcription-mediated amplification (TMA), nicking enzyme amplification reaction (NEAR), and helicase-dependent amplification (HDA). The test used must be authorized for use by the relevant national authority for the detection of SARS-CoV-2 in the country where the test is administered. A viral test conducted for U.S. Department of Defense (DOD) personnel, including DOD contractors, dependents, and other U.S. government employees, and tested by a DOD laboratory located in a foreign country also meets the requirements of the Order.”

הקישור: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/testing-international-air-travelers.html

ומזכירה שיש גם אופציה של בדיקה בביה”ח קרוב למקום המגורים.

ממה שראיתי הבדיקה המהירה ב’ביקורופא’ מוצעת רק ב-11 סניפים (כחצי מכלל הסניפים של הרשת):

“רשימת הסניפים בהם ניתן לבצע את הבדיקה המהירה: תל אביב, כפר סבא, ראשון לציון, אשדוד, אשקלון, ירושלים, מבשרת ציון, חיפה, טבריה, קריית שמונה ומצפה רמון. “ (מידע מהקישור הזה: https://finance.walla.co.il/item/3431882 ונכון לסוף אפריל 2021).

אביה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko
    • RE: ניסיון עם גולן טלקום?

לגבי גולן – יודעת שהחבילה שלהם לארה”ב לא כוללת שיחות בתוך ארה”ב (אני משערת שמדובר בחבילה של ה-99 ש”ח?) כך שכל דקת שיחה מקומית תעלה 12 סנט. 

שיקול נוסף הוא הגבלת זמן השהות בחו”ל במנוי של גולן – עד 45 יום בשנה בחו”ל.

אביה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko
    • RE: אלאיטליה - כן אן לא?

@itai1111

תודה על המידע החיוני! אני אישית ממש לא סובלת אוכל של מטוסים אבל אדאג להביא סנדווי׳צים מהבית ליתר ביטחון 🙂

אביה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko
    • RE: חג שמח

חג שמח לכולם!

כרגע עוד אין ביטול רשמי של הטיסות שלי לניו-יורק ובחזרה ביוני אבל גם אני מאמינה שהטיול הזה כבר לא יצא לפועל.

עוד לא התחלתי להסתכל על מועדים חליפיים בגלל שקודם אני חייבת לבקר חבר בלונדון – ביקור שתוכנן ללפני חודש ושביטלתי (ללא החזרים) ברגע האחרון מאימת הוירוס.😪

מי יודע, אולי אצליח להושיב את עצמי לכתוב סיכומי טיולים או טיפים מהטיולים האחרונים שלי ב’חופשה’ מהטיולים שנכפתה עלינו.

חג פסח וחג פסחא שמחים ובריאים לכולם!

אביה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko
    • RE: אזור פאלו אלטו עם ילדים

Palo Alto Foothills Park  – מעין פארק טבע קטן שהכניסה אליו לתושבי פאלו אלטו חינמית. אפשר להגיע אחה”צ ואז אין שמירה כך שאפשר להיכנס ולהנות.

כמה זמן תהיו בסביבה של פאלו אלטו? יש פארקים ציבוריים רבים ועוד הרבה דברים שאפשר לעשות (החלקה על קרח ב-Sunnyvale וכו’).

מצרפת מספר תמונות מביקור משפחתי בפארק בשנת 2009.

אביה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי aviatiko

• RE: לאן לצאת לכמה ימים מניו יורק באוקטובר?

בהצלחה בתכנונים, רציתי להזכיר שסוכנויות השכרת הרכבים בעיר עצמה עשויות להיסגר ב-17:00 כך שייתכן שאיסוף הרכב והיציאה מהעיר יקרו בשעה מוקדמת מהתכנון שלכם. אין לי המלצות לדירה אבל אני חושבת ששווה לבדוק את home2 suites by Hilton north Conway - יש סוויטות עם 2 מיטות זוגיות קווין) + ספה שיכולה לשמש כמיטה ומדובר בסוויטות שכוללות מטבחון מלא והשהות כוללת ארוחת בוקר. אולי לא נוח כמו דירה אבל גם לא חדר מלון ׳סטנדרטי׳. כמו כן, ניו-המפשייר היא מדינה ללא מס מדינה אז מאוד שווה לעשות קניות גדולות יותר כולל הזמנות מאמזון למקום השהות.

אביה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko
    • RE: ארה"ב למשפחות מחוף לחוף - עזרה בבניית מסלול

וראיתי עכשיו שיום 9 רשום פעמיים. אפשר להעביר את עולם הים ליום 8 ואז יום 9 זה הנסיעה ללאס וגאס. אופציה אחרת היא לעביר את הנסיעה ללאס וגאס ליום 10 ולוותר על יום המנוחה/קניות בלאס וגאס.

סליחה על הבלבול!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko

מנסה לפרמט שיהיה קריא יותר: ניר,

מכיוון שלא נתת באמת העדפות הנה הצעה עם הרחבת החלק של המערב. מזהירה מראש שמעולם לא נסעתי בהרכב שלכם ולכן קרוב לוודאי שיהיה צורך בהתאמות נוספות.

הצעה לשינויים שעשויים לשפר את הטיול:

יום 1 - נחיתה בLA - השכרת רכב, אולי סנטה מוניקה או וניס ביץ' בערב? לינה ב-North Hollywood – קחו בחשבון שתהיו מאוד עייפים והג'ט לג לא עובד לטובתכם.

יום 2 – הצטיידות ולוס אנג'לס רבתי.הצעות לשיקולכם: האולפנים של וורנר ברודרס כולל צילום על הספה של 'חברים'/ סנטה מוניקה ו-וניס (אם לא הספקתם בערב הקודם)/ מרכז המדע שכולל מעבורת חלל/צילום עם השלט המפורסם? לינה באזור North Holywood. בערב אפשר לטייל בשדרת הכוכבים

יום 3 - פארק שעשועים יוניברסל – לינה ב-North Hollywood

יום 4 – נסיעה לכיוון אנהיים ואולי ביקור בלגו לנד אחר הצהריים. חבילות כרטיסים לפארקים של דיסני: https://disneyland.disney.go.com/admission/tickets/

יום 5 – דיסני קליפורניה אדוונצ'ר (הפארק עם מלחמת הכוכבים וכו')

יום 6 - דיסנילנד

יום 7 - צ’קאאוט ונסיעה לסן-דייגו. אחר הצהריים ביקור ב-Midway (נושאת מטוסים/מוזיאון)

יום 8 – גן החיות של סן דייגו (כולל פנדות!) ופארק Balboa.

יום 9 – עולם הים

יום 9 – צ'ק אאוט ונסיעה לכיוון לאס וגאס. בדרך אפשר לעשות קניות ב-Berstow, לבקר במכרה של כסף ולעצור בדיינר בסגנון שנות החמישים: https://disneyland.disney.go.com/admission/tickets/ בלילה, אם יש כוח, טיול בסטריפ.

יום 10 – אם לא עשיתם אפשר לעשות קניות באחד מהאאוטלטים של לאס וגאס. יום מנוחה/בריכה וסידורים עבור ההורים.

יום 11 – נסיעה לכיוון גראנד קניון, בדרך מעבר ואולי סיור בהובר דאם

יום 12 – גרנד קניון ונסיעה דרך Horseshoe Band ללינה ליד Bryce Canyon

יום 13 – Bryce Canyon ונסיעה ל-Zion National Park

יום 14 – טיול בפארק ציון ונסיעה חזרה ללאס וגאס.

יום 15 – טיסה לבאפלו ונסיעה למפלי הניאגרה (הצד הקנדי)

יום 16 – כל מה שקשור במפלי הניאגרה (יום שלם)

יום 17+18 – נסיעה לכיוון מנהטן – אולי לשלב בדרך את ווטקינס גלן ואת הקמפוס של אוניברסיטת קורנל ב-Ithaca? (מסלול כללי: https://maps.app.goo.gl/txPhL7ErNpKALN9YA)

יום 19-24 - מנהטן (ביום ה24 טיסה הביתה אחה”צ מJFK)

אביה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko

ניר, מכיוון שלא נתת באמת העדפות הנה הצעה עם הרחבת החלק של המערב. מזהירה מראש שמעולם לא נסעתי בהרכב שלכם ולכן קרוב לוודאי שיהיה צורך בהתאמות נוספות. הצעה לשינויים שעשויים לשפר את הטיול: יום 1 - נחיתה בLA - השכרת רכב, אולי סנטה מוניקה או וניס ביץ' בערב? לינה ב-North Hollywood – קחו בחשבון שתהיו מאוד עייפים והג'ט לג לא עובד לטובתכם. יום 2 – הצטיידות ולוס אנג'לס רבתי.הצעות לשיקולכם: האולפנים של וורנר ברודרס כולל צילום על הספה של 'חברים'/ סנטה מוניקה ו-וניס (אם לא הספקתם בערב הקודם)/ מרכז המדע שכולל מעבורת חלל/צילום עם השלט המפורסם? לינה באזור North Holywood. בערב אפשר לטייל בשדרת הכוכבים יום 3 - פארק שעשועים יוניברסל – לינה ב-North Hollywood יום 4 – נסיעה לכיוון אנהיים ואולי ביקור בלגו לנד אחר הצהריים. חבילות כרטיסים לפארקים של דיסני: https://disneyland.disney.go.com/admission/tickets/ יום 5 – דיסני קליפורניה אדוונצ'ר (הפארק עם מלחמת הכוכבים וכו') יום 6 - דיסנילנד יום 7 - צ’קאאוט ונסיעה לסן-דייגו. אחר הצהריים ביקור ב-Midway (נושאת מטוסים/מוזיאון) יום 8 – גן החיות של סן דייגו (כולל פנדות!) ופארק Balboa. יום 9 – עולם הים יום 9 – צ'ק אאוט ונסיעה לכיוון לאס וגאס. בדרך אפשר לעשות קניות ב-Berstow, לבקר במכרה של כסף ולעצור בדיינר בסגנון שנות החמישים: https://disneyland.disney.go.com/admission/tickets/ בלילה, אם יש כוח, טיול בסטריפ. יום 10 – אם לא עשיתם אפשר לעשות קניות באחד מהאאוטלטים של לאס וגאס. יום מנוחה/בריכה וסידורים עבור ההורים. יום 11 – נסיעה לכיוון גראנד קניון, בדרך מעבר ואולי סיור בהובר דאם יום 12 – גרנד קניון ונסיעה דרך Horseshoe Band ללינה ליד Bryce Canyon יום 13 – Bryce Canyon ונסיעה ל-Zion National Park יום 14 – טיול בפארק ציון ונסיעה חזרה ללאס וגאס. יום 15 – טיסה לבאפלו ונסיעה למפלי הניאגרה (הצד הקנדי) יום 16 – כל מה שקשור במפלי הניאגרה (יום שלם) יום 17+18 – נסיעה לכיוון מנהטן – אולי לשלב בדרך את ווטקינס גלן ואת הקמפוס של אוניברסיטת קורנל ב-Ithaca? (מסלול כללי: https://maps.app.goo.gl/txPhL7ErNpKALN9YA) יום 19-24 - מנהטן (ביום ה24 טיסה הביתה אחה”צ מJFK)

אביה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko
    • RE: קונקשן ארוך ב-JFK האם אפשר להגיע למנהטן?

אפשרי לוגיסטית. האם זה קונקשיין מתוך ארה"ב או ממדינה אחרת? (האם תצטרך לעבור בביקורת גבולות?) באיזה יום בשבוע מדובר ומה שעת הנחיתה המשוערת ושעת ההמראה? שירות שמירת מזוודות/תיקים בטרמינל 4 - https://www.jfkt4.nyc/t4-services/ יש אפשרות לקחת רכבת תחתית (משולב עם AirTrain) ולהגיע למרכז מנהטן/לקחת שאטל או לקחת מונית מכל שירות שהוא. קישור לכל האופציות: https://www.jfkt4.nyc/4info/getting-to/ יש לקחת בחשבון לפחות שעה ורבע לכל כיוון.

אביה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko

שלום ניר, נראה שהתוכנית שלכם עשויה לגרום לכם למפח נפש מכיוון שאתם מגיעים להמון מקומות ומבלים בהם מעט מאוד זמן. בנוסף, יכול ממש לעזור אם תציין מקומות/אטרקציות שהם חובה לעומת אטרקציות שהכנסתם כי הן ׳על הדרך׳. יש לכם שני בני עשרה - מה מעניין אותם? האם טיסות הוזמנו? במידה והוזמנו טיסות הפרטים הכלליים שלהן יכולים לעזור לנו לעזור לכם. (האם מגיעים ללוס אנג׳לס בטיסה ישירה? מתי נוחתים?) בנוסף צריך לקחת בחשבון איזה יום בשבוע אתם איפה (שעות פתיחה, עומס בפארקים של דיסני וכו׳) האם יש שני נהגים או נהג אחד? (כרגע המסלול מאוד אינטנסיבי ומעייף לנהג אחד)

אביה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko
    • RE: פורום צפון אמריקה -שנה טובה וחג שמח

שנה נפלאה לכל חברי הפורום! שתהיה לכולנו שנה מלאה בחלומות והגשמה שלהם, חוויות חדשות וחזרה למקומות אהובים. תודות לכל חברי הפורום שעזרו לי לשמר את להט התכנון והנסיעות גם בתקופות הקשות יותר של השנה החולפת.

צרור תודות למוני על הניהול של הפורום והארוותיו המחכימות!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko
    • RE: טיול שלכת מבוסטון באוקטובר

תודה יונה וקשת ומוני! מקבלת את הארותיכם ומחכימה. מוני, תודה על תיקון ההתייחסות לעודד שאכן כתב את הסיכום הנהדר עליו התבססתי! אשמח לעשות את השינויים המוצעים כדי למצות בצורה טובה, אף יותר, את הטיול הזה. מוני, אם לא מכביד מאוד, אשמח למיפוי של ה-13.10 המעודכן כמו גם של מסלול אפשרי לאורך החופים בירידה לבוסטון.

המון תודה, שוב, אביה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko
    • טיול שלכת מבוסטון באוקטובר

שלום לכולם יש לי מסלול כללי כבסיס לטיול שלכת באוקטובר ואשמח לקבל הערות והארות מחברי הפורום.

נוסעת יחידה, זה טיול השלכת השני שלי (הקודם היה ב-2016). נוהגת החל מבוסטון ומחזירה את הרכב לפני הטיסה חזרה לארץ. טיסות הוזמנו, כרטיס אוטובוס ממנהטן לבוסטון ושכירת רכב הוזמנו ונסגרו.

באופן כללי ניסיתי לעקוב אחרי המסלול של עודד משנת 2017 (עד ורמונט)

https://community.lametayel.co.il/topic/124476/%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%A9%D7%9C%D7%9B%D7%AA-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95-%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%92%D7%9C%D7%A0%D7%93-%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%91%D7%A8-2017/55

לינות הוזמנו עד (כולל) הלילה של 8.10 (עד היציאה מבוסטון).

התכנון כרגע:

נחיתה ב-4.10 בבוקר בניו יורק 

4.10-5.10 - ניו-יורק

6.10 נסיעה באוטובוס לבוסטון (יציאה ב-12:30 הגעה למלון ב-18:00)

7.10-8.10 - בוסטון

9.10 - איסוף רכב בבוקר ונסיעה ל-Stowe, VT לנסות לתפוס את שעות האחרונות של Stowe Foliage Art Festival. המשך נהיגה ל-Concord, NH ולינה(?)

10.10 -ביקור בכפר השייקרים ב-Canterbury, NH, נסיעה דרך Weirs Beach, Squam Lake, Sandwich. האם כדאי ללון בלינקולן?

11.10 - כביש 112, כולל Sabbaday Fall, נקודות תצפית ו-Russell-Colbath House וכו׳. לינה אפשרית ב-Conway או North Conway

12.10 - Mt washington (אם הראות מאפשרת) כולל המלון המפורסם, לנקסטר, דיקסיויל נוטץ׳, ברלין, Gorham, ג׳קסון ודרך 113 או דרך 16 וחזרה ללינה ב-Conway או North Conway.

13.10 - Lost River, Flume Gorge, Basin Cascade Trail, Cannon Mountain, Echo Lake, Franconia, אולי קניות אחר הצהריים באאוטלט? לינה ב-Conway או North Conway.

14.10 - נסיעה לגשר המקורה ב-Bath, ביקור ב-Morse Farm, מפעל הגרניט Rock of Ages, ביקור בבניין הממשל במונטפלייר - לינה בעיר?

15.10 - נסיעה לבית ההארחה של משפחת פון-טראפ, Mt. Mansfield, Smugglers Notch, ברלינגטון (רחוב צ׳רץ׳ ותצפית שקיעה?). לינה בברלינגטון.

16.10 -מוזיאון שלבורן,  Smuggler's Notch וחיתוך לחופים של מיין. (לינה ב-Old Orchard Beach)

17-18.10 - נסיעה לכיוון בוסטון לאורך החוף של האטלנטי - אשמח להצעות קונקרטיות. 🙂

הטיסה שלי יוצאת משדה״ת של בוסטון ב-18.10 בשעה 21:30 - אתכנן להגיע לשדה התעופה בסביבות 17:30 או 18:00.

הרבה תודה מראש,

אביה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko
    • RE: מסלול עירוני סן פרנסיסקו ווגאס ניו יורק.

לא ציינת מי בנוסעים - זוג, משפחה? אם משפחה מה ההרכב (וגילאים)?

"אני מניח שמסגרת הזמנים היא יחסית נוקשה. כלומר אולי תוכלו להזיז את הטיול כמה ימי לפה או לשם, אבל לא תוכלו להאריך מ20 יום ל25. כל שלמעט הנושא של אירועים מיוחדים שהזכרתי אין סיבה לא להתחייב עכשיו על הטיסות הבינלאומיות. אבל אני מאד תוהה לגבי הטיסה מוגאס לבוסטון. זה דבר שעוד יוכל להשתנות. אולי בתאריך, ואולי בשדות. אז שווה לנסות להבין האם להזמין את הטיסה הזו כחלק מהכרטיס הבינלאומי יוזיל (ובכמה) בהשוואה לקניה בנפרד. אם זה לא מוזיל מהותית - הייתי שוקל לא להזמין כרגע את הטיסה הפנימית"

אנשיםטובים צודק אך יש לזכור שאם הכרטיס הפנימי נקנה בנפרד יש תשלום על כל מזוודה שעולה לבטן המטוס שיכול להיות בין $30 ל-$40.

לא הזכרתם תחומי עניין או מקומות שאתם 'חייבים' לראות - האם יש משהו כזה? לדוגמה: בסן דייגו יש מוזיאון היסטוריה ימית ונושאת מטוסים שניתן לבקר בהם אך לאו דווקא ידברו למי שאינו מתעניין במטוסים או ספינות. דוגמה נוספת: בלוס אנג'לס (מטרופולין המשתרע על שטח לא מבוטל) יש אפשרות לבקר במוזיאון המדע (שכולל מעבורת חלל) ויש את הסיורים מאחורי הקלעים באולפני הסרטים השונים - שתי הפעילויות מדברות לאנשים עם תחומי עניין שונים.

ועוד נקודה קטנה - בטיול מתגלגל כמו הטיול שלכם נראה שלא לקחתם בחשבון זמנים לקניות (הצטיידות פשוטה ו/או קניות לשם הנאה) וסידורים כמו כביסה, רכישת סים וכד'.

אביה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      aviatiko
      aviatiko