למרות מצב השלג באתר וגם אם היה סקי פס בחינם לא היית מגיע לאחר 3 ענות רצופות שכל פעם יצאתי משם באכזבה, אם זה אתר שלא נפתח שלג גרוע או תושבי האזור מגדל שמס שמתפרעים באתר צורחים ומסכנים את כולם. זה לא רק שהשלג שם לא איכותי זה עד שכן יורד שלג טוב הרכבל סגור הפעם האחרונה שהגעתי היה שלג מעולה בלילה אבל האתר לא נפתח עד 12:00 ז"א לא נפתח לגולשים אחרי שעות של עמידה בתור למעלית "ארגנתי מרד" ועלינו כולם למשרדי החברה (כי לא רצו אפילו לזכות על חצי סקי פס שהרי השעה כבר 12 ועוד לא פתחו את האתר... אז לאחר לחץ הסכימו להחזיר למי שרצה 50 ש"ח כך שיהיה לו סקי פס של חצי יום אני העדפתי שיחזירו לי את כל הכסף (250 ש"ח) ומרוב עצבים ומזה שאני כבר שם התחלתי לטפס את ההר ברגל עם הבורד ביד לאחר כברת דרך לא קצרה הגיח ממעלה ההר (אין לי מושג איך הוא הגיע לשם) אמר לי שאני לא יכול לאמשיך ואסור לי וכל מני בולשיט אמרתי לו שלפחות יקשיב לי (לא שזה משנה באמת) ישבנו על השלג ושאלתי אותו כמה לערכתו גולשים יש בארץ? וכמה מתוכם למדו לגלוש בחרמון? והוא הסכים שמספריים אפסיים אמרתי לו שזה הפסד ענקי לאתר ותושבי הסביבה. הוא מנגד היה בטוח שכל המדינה צריכה להגיד להם תודה (לתושבי נווה אטיב שהם שומרים על האתר אחרת תושבי מגדל שמס היו משתלטים עליו וכו'... בסופו של דבר ירדנו ביחד את ההר (באופ פיס כי היה שלג מעולה) וכבר אז היה ברור לי שזאת הפעם האחרונה בהחלט אפילו אם הסקי פס יהיה בחינם
דרום אמריקה 10 חודשים
@דרום אמריקה 10 חודשים
הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי דרום אמריקה 10 חודשים
-
RE: השוואת מחיריםפורסם בפורום סקי וסנובורד
-
RE: לאן כדי לנסוע השנה?פורסם בפורום סקי וסנובורד
טוב חברים סיכום קצר חזרתי מ5 ימים גלישה + טיול (לכן התגובה מאוחרת) הגעתי ב24 למרגלות האתר דשא ירוק למחרת בבוקר הדשא נעלם והפך לבן אך כמובן שאי אפשר לבקש הכל היה ערפל. כך שאת היום הזה גלשתי באזור של מאירהופן כאמור היה ערפל לקח לי כמה שעות לחזור לעצמי מאוד אהבתי את מסלול 85 בין העצים היה שקט ומאוד מרגיע למחרת שוב שלג אך ביום מזג אוויר בהיר (מדהים איך האתר נראה ומרגיש שונה שרואים משהו) כך שגם היום השני היה באותו אתר רק הפעם דגש יותר על מאירהופן יום שלישי לגלישה נסעתי עם רכב לצל אם צילר (אטובוס לוקח שעה ועשרים עם החלפה באמצע, רכב כ20-30 דק' וחניה חינם) היה ערפל ולפעמיים ערפל כבד אך היה לי מסיבה לא ברורה הרבה יותר כיף ממאירהופן משהוא באתר הזה מאוד כיף קשה לי להצביע על הנק' הספציפית אבל בהחלט יש בו משהו מיוחד יש גם מעלית חדשה ממש שיא הלוקסול שיצא לי לראות משבים מעור (מזכיר מכונית מרוץ) כמובן מחוממים עם מגן רוח וכו' מהירה מאוד אם אני לא טועה בסוף מסלול 20 בחזור לחניה סללו שביל משלג סינטטי ספק שלג ספק ברד אבל לפחות אפשר להגיע עד הרכב ממש ולא צריך גונדולה למחרת החלטתי לחזור צל אם צילר והפעם שמים בהירים כחולים רואים הכל עשיתי את המסלול שלהם כמעט עד הסוף כי לקראת הסוף יש הליכה עם הסקי ואני עם סנובורד לא התחשק לי וכמובן חזרתי (הלוך במסלול כסך/אפור חזור במסלול זהב/צהוב) הסימון שלהם במפה מאוד עוזר להבין את הטופוגרפיה של המסלולים. בגדול אתר מעולה יום חמישי של הגלישה התחילה מעט התחממות נסעתי לקרחון גם שם חנייה חינם את האמת, היה די משעמם אלא אם כן עושים שם אוף פיס או משהו עשיתי מעט מאוד אופ פיס שהיו מהנים מה שכן היה כיפ זה לעלות עד הסוף (3 דונדולות ) לגובה 3250 ולגלוש ברצף וללא צורך בעצירה מיוחדת לצ'אר ליפט עד התחתית במסלול מספר 1 אדום לפני מסלול מספר אחד יש מסלול מספר 17 כחול לעניות דעתי ביחוד סוף היום יש חלקים שהוא בכלל לא כחול. כנל מספר 1 יש אזורים שהוא ממש שחור מניח שזה נובע מזה שסוף יום והמדרון הפך לתלול יותר. בכל מקרה זה הפך את המסלול לכיף מבחינתי (בדיעבד הייתי מוותר על קרחון וגולש שוב צל אם או "אפילו" במאירהופן נק נוספת השילוט והסימון של כל העמק אך בדגש על הקרחון הוא לא טוב ברור שמסתדרים אך הוא בהחלט לא טוב
בגדול אתרים טובים היה לי מזל גדול והיה דאמפ לא רע של שלג ב4 ימים מתוך 5 לרוב טמפ' עמוק מתחת ל0 נו מה אפשר לבקש יותר
רוב תודות לכם חברי הפורום על ההמלצות סוף סוף היה לי את "האומץ" להגיע לעמק הצילרטל כי תמיד חששתי מהגובה שלו.... וכן כנראה הפיתרון עבורי באתר נמוך הוא להזמין יחסית ברגע האחרון בתקווה לטוב.
-
RE: איסלנד - יום טיול לאסקיהפורסם בפורום אירופה
לא יודע לגבי הרכב הנ”ל אך אתם תדעו רק כשתהיו כבר באיסלנד על פי גובה מפלס המים תשאלו בסייף איסלנד אם לא תהייה אזהרה או מידע קונקרטי אצלנו האזהרה הייתה איזה רכבים לא מתאימים לעבור בF-88 באותם הימים (אם אני זוכר נכון זה היה גימיני דסייה ראב 4 וכו’ בכל מקרה לא רלוונטי כי זה משתנה...
אנחנו הגענו עצמאית בספטמבר עם השלג הראשון
כאשר התכנון היה להיות באותו היום באגם מינוטון ורק למחרת הינו אמורים להיות באסקייה
בגלל מזג האוויר החלפנו בין הימים פשוט היה עדיף לעשות את האזור האגם בסופה מאשר את אסקייה (שאי אפשר לעשות בסופה) והוא באמת נסגר בתקופת הסופה
מה שאני בא להגיד שיש חוסר ודאות עקב שינוי מזג האוויר מרמה של נחמד לקיצון
אנחנו נסענו ברכב מעולה לאנד קרוזר ולא הייתה בעייה כלל לחצות את הנחל כ55-60 ס”מ (ויש עוד כמה)
אזור נחמד מאוד לדעתי כביש F88 עדיף על F105 או F110 נהגתי בשתיהם
אך עם זאת מעט יותר טכני ובמקרה של נהרות גבוהים מדי עדיף לוותר על F-88
כאמור הגענו העצמאית דרך F-88 לקח כ2.5-3 שעות נהיגה יחסית מהירה וכמעט ללא רכבים בדרך אם אתה נופל על רכב איטי זה יכול להכפיל את עצמו
אצלנו ירד השלג הראשון ובגלל שהיינו מהראשונים עדיין אפשרו להגיע לחניון מתחילת המסלול
לרכבי שטח קלילים לא אפשרו והם הלכו מאזור של הבקטות של הרנגרים...( 1-1.5 ק”מ)
בכל מקרה למרות איכות הרכב היה מחליק מאוד (כמובן שולב הילוך 4X4 LOW ) אך עדיין
לדעתי באוגוסט אתם יחסית בטוחים מבחינת שלגים כך שהבעייה יותר מפלס המים
בגדול אין בעייה לעשות את המסלול בגיפ שכור רק לבדוק קודם שתנאי השטח מאפשרים
בגדול מקום מאוד נחמד אך לטעמי יצא לו שם הרבה יותר ממה שהוא והמחיר של לשכור סופר גיפ בשבילו די מוגזמים… שהרי גם כך שכרים רכב .
-
RE: 4 ימים אמסטרדם על מה כדי להשקיע את הזמן?תודהפורסם בפורום אירופה
חיים:
רוב תודות אתר מעולה, כנל ההמלצות, מאוד עזרתה לנו.
השאלה היא אם השווקים, המזאונים וכו’ פעילים בחורף?
יונית:
כן יש הנסיעה כבר סגורה מבחינת תאריכים הפעם יצא שאנחנו נטייל ממש מחוץ לעונה השאלה האם חוץ מגשם קור ואולי רוח יש אתרים שנסגרים?
אני מניח ששוק הפרחים וכו’ לא יהיו פעילים
אם יש למשהו טיפים כללים על העיר כמובן שנשמח לשמוע
רוב תודות
פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי דרום אמריקה 10 חודשים
-
RE: תיקון Snow bladesפורסם בפורום סקי וסנובורד
נראה עצוב אל תשכח לעדכן מה עשית למען הדורות הבאים
סתם שתדע נעזרתי גם עץ ישן שלך לעניין גוגל שנפתח להם הספוגים (וגם כמובן בYT לראות סרטונים ודבקים) מדובר בגוגל סופר איכותיים ויקרים אנון M2 עם עדשות מתחלפון סקי פס אמרו שהם לא מטפלים וכך 2 זוגות אחד שלי אחת של אשתי שתיהם נהרס הספוג ואת זה גיליתי יומיים לפני נסיעה לקחתי דבק מגע וזוג אחד הדבקתי, לאט לאט תוך שליטה על כמות הדבק והאמת יצא אחלה. כך שגם אם אתם קונים זוג יקר אל תצפו לאחריות בארץ

-
RE: לאן כדי לנסוע השנה?פורסם בפורום סקי וסנובורד
טוב חברים סיכום קצר חזרתי מ5 ימים גלישה + טיול (לכן התגובה מאוחרת) הגעתי ב24 למרגלות האתר דשא ירוק למחרת בבוקר הדשא נעלם והפך לבן אך כמובן שאי אפשר לבקש הכל היה ערפל. כך שאת היום הזה גלשתי באזור של מאירהופן כאמור היה ערפל לקח לי כמה שעות לחזור לעצמי מאוד אהבתי את מסלול 85 בין העצים היה שקט ומאוד מרגיע למחרת שוב שלג אך ביום מזג אוויר בהיר (מדהים איך האתר נראה ומרגיש שונה שרואים משהו) כך שגם היום השני היה באותו אתר רק הפעם דגש יותר על מאירהופן יום שלישי לגלישה נסעתי עם רכב לצל אם צילר (אטובוס לוקח שעה ועשרים עם החלפה באמצע, רכב כ20-30 דק' וחניה חינם) היה ערפל ולפעמיים ערפל כבד אך היה לי מסיבה לא ברורה הרבה יותר כיף ממאירהופן משהוא באתר הזה מאוד כיף קשה לי להצביע על הנק' הספציפית אבל בהחלט יש בו משהו מיוחד יש גם מעלית חדשה ממש שיא הלוקסול שיצא לי לראות משבים מעור (מזכיר מכונית מרוץ) כמובן מחוממים עם מגן רוח וכו' מהירה מאוד אם אני לא טועה בסוף מסלול 20 בחזור לחניה סללו שביל משלג סינטטי ספק שלג ספק ברד אבל לפחות אפשר להגיע עד הרכב ממש ולא צריך גונדולה למחרת החלטתי לחזור צל אם צילר והפעם שמים בהירים כחולים רואים הכל עשיתי את המסלול שלהם כמעט עד הסוף כי לקראת הסוף יש הליכה עם הסקי ואני עם סנובורד לא התחשק לי וכמובן חזרתי (הלוך במסלול כסך/אפור חזור במסלול זהב/צהוב) הסימון שלהם במפה מאוד עוזר להבין את הטופוגרפיה של המסלולים. בגדול אתר מעולה יום חמישי של הגלישה התחילה מעט התחממות נסעתי לקרחון גם שם חנייה חינם את האמת, היה די משעמם אלא אם כן עושים שם אוף פיס או משהו עשיתי מעט מאוד אופ פיס שהיו מהנים מה שכן היה כיפ זה לעלות עד הסוף (3 דונדולות ) לגובה 3250 ולגלוש ברצף וללא צורך בעצירה מיוחדת לצ'אר ליפט עד התחתית במסלול מספר 1 אדום לפני מסלול מספר אחד יש מסלול מספר 17 כחול לעניות דעתי ביחוד סוף היום יש חלקים שהוא בכלל לא כחול. כנל מספר 1 יש אזורים שהוא ממש שחור מניח שזה נובע מזה שסוף יום והמדרון הפך לתלול יותר. בכל מקרה זה הפך את המסלול לכיף מבחינתי (בדיעבד הייתי מוותר על קרחון וגולש שוב צל אם או "אפילו" במאירהופן נק נוספת השילוט והסימון של כל העמק אך בדגש על הקרחון הוא לא טוב ברור שמסתדרים אך הוא בהחלט לא טוב
בגדול אתרים טובים היה לי מזל גדול והיה דאמפ לא רע של שלג ב4 ימים מתוך 5 לרוב טמפ' עמוק מתחת ל0 נו מה אפשר לבקש יותר
רוב תודות לכם חברי הפורום על ההמלצות סוף סוף היה לי את "האומץ" להגיע לעמק הצילרטל כי תמיד חששתי מהגובה שלו.... וכן כנראה הפיתרון עבורי באתר נמוך הוא להזמין יחסית ברגע האחרון בתקווה לטוב.
-
RE: מיירהופן 12-19/2פורסם בפורום סקי וסנובורד
חלילה אין כוונה לחסוך בביטוח עצמו ז"א ברור שלעשות ביטוח שמכסה פעילות על ההר אבל הכוונה שלי לבדוק אולי מה שהוצע לי בעבר באתרים שונים נותן כיסוי טוב ביותר וזול יותר, כיסוי טוב יותר כי הם רואים מיד שאתה מבוטח אצלהם דרך הסקי פס או ששואלים אותך אז הם לא חוששים להטיס אותך וכו' בעוד שאם תדרש לתשלום גבוהה תוך המתנה שצד שלישי (חברת הביטוח בארץ תואיל בטובה להחזיר לך את הכסף)... והמחיר שלהם היה זול יותר
ולשם הבהרה הכוונה לעשות ביטוח נסיעות רגיל ללא הוספת ספורט חורף ואת הספורט חורף לעשות באתר בסופו של דבר עשיתי דרך בארץ באופן מלא עד לבירור הנושא...
תודה
-
כרגע אני לא יכול לבדוק מה הסיטואציה בצרפת כאמור אני נוסע באשמתכם לאוסטרייה
לעמק הצילר ועשיתי ביטוח בארץ כי הבנתי ששם לא מציעים.צריך לחפור בזה אחת ולתמיד ולוודא אם כדי לעשות את הביטוח של הסקי בארץ או בחו"ל אני מנחש אבל בהחלט לא בדקתי שהביטוח כולל פינו מהאתר וטיפול בבית חולים בפציעה? עוד נקודה ששווה לבדוק אם בעליי אזרחות ארופאית לעשות ביטוח סקי מקומי איכותי כמובן כי כמו שציינת לעשות ביטוח בארץ זה בדכ לשלם ואז להזדכות על קבלות ולפעמים יש השתתפות עצמית ושאר המצאות של החברות בארץ... רק הביטוח של הסקי ל5 ימים לאדם עולה 40$ (אם אני מסתכל עליו בתור מרכיב בודד וזה כבר לאחר שעשיתי את הביטוח נסיעות הרגיל זה בתוספת... זה לדעתי המון, שלא נצטרך אבל למייטב זכרוני בצרפת היה באזור ה2 יורו ליום אבל זה היה די מזמן כך שלא בטוח מה היום
-
בשנה שנתיים האחרונות ממש יקרו את הביטוחי נסיעות בארץ ואם מוסיפים סעיף של ספורט אתגרי זה 6-7$ ליום פעם היה באזור הדולר...
ובנוסף אם אני יעשה ביטוח דרך האתר במקרה הצורך חשבתי שזה עשוי להקל...
אני חושב שצרפת הציעו לי ואני לא בטוח אם גם בסאן אנטון
בכל מקרה נעשה בארץ וזהו אין ברירה.
המון המון תודה לכם על ההכוונה והטיפים
-
עדכון גם שלי

לאחר הרבה דילמה והתלבטות החלט ללכת על אוסטרייה אם כבר בעיות שלג אז כמו שנאמר ידוע שאוסטרים טובים בטיפול בשלג גם בטמפ גבוהות דילמה נוספת התלבטות בין אישגל לאזור הצלירטל ובסוף בעקבות תחזית רחוקה בJ2SKI החלטתי ללכת על עמק הצילרטל היה נראה שהולך לרדת דאמפ רציני מיותר לציין שהוא התאדה לחלוטין נו טוב מה שיכולנו עשינו כעת נותר להתפלל שמזג האוויר קצת יתחשב באנו בכל זאת מגיעים מרחוק...
ldude היו ימים שממש לפי התחזית הטמפ הגיע אשכרה ל13 מעלות + היה לי פעם אחת משהו כזה זה היה בבנסקו וזה היה מאוד לא חיובי אם כי כן גלשנו (יותר נכון למדנו לגלוש) מאוד מודה לך על הדיווח ועל העזרה בבחירת האתר כנל drporat
אשמח לטיפים, אנחנו נלון באזור המעלית Finkenberg
- האם מציעים לך בעת רכישת הסקי פס לרכוש ביטוח לגלישה (השנה אני שוקל לעשות את זה דרך האתר עצמו) אם כן אם זכור לך כמה הם ביקשו ליום ?
- יש לנו 5 ימי גלישה מלאים איך הייתה מחלק את הגלישה באתר ובכלל אשמח לשמוע על מסלולים טובים (גולש סנובורד)
- כדי להגיע לאתרים מרוחקים עם רכב או שהחנייה יקרה ולא מוצדק? תודה רבה
-
אם כבר ציריך, קח רכבת לסנט אנטון
העניין שאנחנו ניהיה עם ציוד ותינוק... אז יותר קל (אולי זה בעיקר פסיכולוגי) להתגלגל עם רכב.
בנוסף לאחר 5 ימי גלישה אנחנו ממשיכים עם הרכב לטיול מתגלגל ושסופו נחזיר את הרכב בצירך
אגב חשבתי על אישגיל מה דעתך בהתחשב במצב השלג שם?
-
תהנו, תשמרו על עצמכם, אל תשכחו לדווח על מצב השלג מאוד אשמח לשמוע
אתם שוכרים רכב אם כן מהיכן לקחתם בדיוק שובר את הראש עם זה המחירים מאוד גבוהים יחסית לפעמיים קודמות בסוף הזמנו טיסה לציריך ונראה איך נתגלגל משם....