פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי james p
-
חבילת סלולר\סים לברזילאני זקוק לעזרה או להצעה כלשהי בנוגע לתקשורת שכוללת גלישה וטלפון במהלך טיול של למעלה מחודש בברזיל. תודה רבה לגל החולקים מנסיונם.פורסם בפורום דרום אמריקה
-
RE: טיול לבד לפריז - מספר שאלותפורסם בפורום אירופה
הייתי שם בתחילת ספטמבר האחרון והיו אולי 5 אנשים בתור לפניי.
אין צורך בהזמנה מראש.
המלצה: שווה להגיע לפני השקיעה כדי להספיק ליהנות מפריז באור וגם אחרי השקיעה כשהעיר מוארת.
כמובן מדי שעה עגולה האייפל מנצנץ במשך 5 דקות וזה פשוט קסום! -
RE: טיול לבד לפריז - מספר שאלותפורסם בפורום אירופה
היייי
בנוגע לאופרה:
ביקורים:
https://www.operadeparis.fr/en/visits/palais-garnier/individ uals-2/information-and-booking
מופעים:https://www.operadeparis.fr/en/ticketing
מולאן רוז’:
אני הלכתי והתאכזבתי. אפשר להזמין דרך האתר שלהם וזה נראה לי יותר בזול לעומת סוכנויות שגובות עמלה. אני אישית קניתי דרך סוכנות תיירות כי היה לי דיל משולב.
לטעמי זה היה פשוט מופע חשפנות יוקרתי.
לא שיש לי בעיה עם עירום אבל לדעתי הוא היה מחפיץ ולא מכבד.
לחלוטין דעתי האישית אבל אני הרגשתי לא בנוח לצפות בזה.
זו פשוט חשפנות יוקרתית ב100 יורו עם הרבה שואו מסביב.
אם כבר לשלם בסביטבות 100 יורו על מופע קברט, המופע הכי טוב באירופה (ולדעתי בעולם כי הוא היה אפילו מרשים יותר מלאס ווגאס) הוא דווקא באולם האירועים של אירופה בברלין, הפרידריכשטאטפאלאסט. המחירים בחצי מהמולאן רוז’ ומדובר במופע וירטואוזי סקסי ועוצר נשימה.
שיט בסין- יש ממש מתחת למגדל אייפל
כרטיסים לאייפל- מומלץ לקנות מראש, אבל הכרטיסים נגמרים מהר מאוד מראש.
מאז הפיגועים התורים הרבה פחות מאסיביים ובמיוחד באפריל, אם פעם חיכו שעה ואפילו שעתיים, היום זה 15-30 דקות כך שגם אם אין לך כרטיס מראש, לא סוף העולם.ארמון וראסאי – שווה מאוד. אין צורך להזמין מראש. שווה לבדוק שעות פתיחה ופעילויות אחרות. לפעמים יש זיקוקים בשבתות.
הקטקומבות- לאוהבי הז’אנר אבל אין צורך בכרטיס מראש.
מי שאוהב היסטוריה של פריז ובמיוחד מקומות אפלים יהנה מאוד.
מי שכן, שווה ללכת לבית הקברות פר לשז, בית קברות קסום (אם אפשר להשתמש במילה קסום) עם מצבות כמו מתפאורה של סרט גותי, צמחייה מרשימה ואושיות כמו דלידה, ג’ימי מוריסון, פרדריק שופן, אוסקר ווילד וכמובן אדית פיאף.
גם הפנתיאון לאוהבי היסטוריה. אפשר גם להתפעל מבחוץ או מנקודות תצפית אחרות.
שתי נקודות תצפית שוות:
גבעת המונמנטר שם נמצאת כנסיית הלב הקדוש. ביום יפה אפשר לראות ממש רחוק.
מגדל מונפראנס – פחות לחוץ ועמוס אבל עם נוף נהדר של כל פריז. פחות צפוף מהקומה העליונה הצרה של האייפל, יש ציורים של הנוף עם השמות כך שאפשר יותר להתמצא במה שרואים ממנו ובצורה שקטה יותר.
בנוסף יש בו נוף נהדר של מגדל אייפל (הוא נמצא בקו ישר כמעט ממנו) וככה אפשר להצטלם עם קו הרגיע של פריז והאייפל בתוכו. בשעות עגולות בחושך זה נראה נפלא. -
RE: עד כמה מתאים האפטלינג למבוגרים?פורסם בפורום אירופהעד כמה מתאים האפטלינג למבוגרים?
אמה, בטיול עוד יהיו מקומות ירוקים ויפים. אנחנו ניסע על הסכר הקטן, נהיה בחיטהורן, אנקהוזן מרקן ועוד אבל יש גם צעירים במסע כך שאני מנסה לשלב ולרצות את כולם.
את צודקת. אני באמת אתן לה לראות סרטון של זה וסרטון של זה ולראות מה דעתה על המקומות.
תודה רבה רבה!!!!!
-
עד כמה מתאים האפטלינג למבוגרים?פורסם בפורום אירופה
שלום לכולם,
אני דיי בדילמה בנוגע לאפטלינג בגלל דעות סותרות שקיבלתי.לפי כל מה ששאלתי ושקראתי על האפטלינג הבנתי שהוא פארק יפהפה עם טבע מדהים וחשבתי שהוא הולם יותר מבוגרים בקסם ובפסטורליות שלו.
אנחנו עושים טיול משפחתי להולנד וצרפת שבו נהיה גם ביורודיסני וגם אפטלינג.
אני חשבתי, שחבל שאנשים מבוגרים יסחבו לשני פארקי שעשועים והעדפתי לתת להם יום פארק אחד איכותי שונה ומיוחד וביום פארק השני נתפצל, הצעירים ליורודיסני והמבוגרים יסתובבו בפריס.אני חשבתי שהאפטלינג איכותי ופסטורלי יותר בעוד שהיורודיסני ממוסחר וצעיר יותר והעדפתי לקחת את אמא שלי בת ה62 לאפטלינג על פני היורודיסני.
השבת אכלנו יחד עם עוד זוג בני שלושים שהיו שם יחד עם עוד כמה זוגות ויצאו משם מאוכזבים ביותר. הם אמרו לי שממש לא כדאי לי לנסוע עם אנשים מבוגרים לאפטלינג. הם טענו שהם ברחו משם אחרי שעתיים כי לא היה להם מה לעשות. המרחקים שם היו ענקיים ומעייפים, הפארק לא כזה מרהיב ויפהפה, המתקנים הם מתקני אקסטרים או מתקנים ילדותיים. אין למבוגרים מה לבזבז שם יום שלם בשביל קצת פארק ירוק וחביב.
הם דיברו בביטחון רב ונפנפו בניסיון הרב שיש להם מפארקי שעשועים אחרים באירופה ובניסיונם הגרוע מהאפטלינג.
מה דעתכם?
האם הסיכוי שנשים בנות 60+ תהנינה באמת מהאפטלינג?
תודה גדולה מראש ושבוע נפלא!!!
-
RE: שאלה על טיול בהולנד - זאנסה סחאנס או פולנדאם?פורסם בפורום אירופהשאלה על טיול בהולנד - זאנסה סחאנס או פולנדאם?
יונית, תגובה תמציתית ואינפורמטיבית מאוד.
מודה לך מאוד מאוד!
ותודה ענקית לכולכם מגיבים יקרים! -
RE: שאלה על טיול בהולנד - זאנסה סחאנס או פולנדאם?פורסם בפורום אירופהשאלה על טיול בהולנד - זאנסה סחאנס או פולנדאם?
תודה רבה לכל המגיבים!!!!!!!!!!!
ואכן מעניין אותי לשמוע מה דעתכם על שאלתו של frog_fish -
האם הנסיעה למארקן שווה את זה (בייחוד במעבורת) או להסתפק בפולנדאם? -
שאלה על טיול בהולנד - זאנסה סחאנס או פולנדאם?פורסם בפורום אירופה
שלום לכולם,
לצערי במסגרת הטיול באירופה, הזמן שלי בהולנד דיי מוגבל. את יום ההגעה, רביעי, אני מקדיש לאמסטרדם. יום חמישי נסיעה לחיטהורן ועוד עיירות בדרך.
מלבד יום חמישי אנחנו מתניידים באמצעות תחבורה ציבורית.
יום שישי תכננתי נסיעה לאלקמאר שיש אליה רכבת ישירה מאמסטרדם ובנוסף רציתי עוד אתר קרוב וההתלבטות שלי היא בין זאנס סחאנס לפולנדאם. כיוון שאני מתנייד בתחבורה ציבורית אני לא אספיק להגיע גם לפולנדאם וגם לזאנס-סחאנס (כשהנסיעות בין אתר לאתר הן שעה עד שעה וחצי) כשאני לא מסיים את שוק הגבינות באלקמאר לפני 12 בצהריים וההאתרים נסגרים ב17:30.
חלק אמרו לי שזאנס סחאנס ציורי ומקסים וחלק שהוא מצועצע ומתויר מדי ואפילו הזוי. פולנדאם נחשב לכפר מקסים ביותר אך השאלה אם אפשר לוותר עליו ולהסתפק בעיירות היפות שאפשר לעשות בדרך מ או ל חיטהורן, כי להיכנס לתחנת רוח יצא לי רק בזאנס סחאנס.
(האם יש כפרי דייגים בדרך מ או ל חיטהורן שיכולים להוות תחליף ראוי לפולנדאם??)
תודה ענקית מראש לכל המסייעות והמסייעים!
שבוע נפלא שליו ובטוח!