ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. shmoob
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 30
    • פוסטים 1214
    • הגבוה ביותר 9
    • קבוצות 0

shmoob

@shmoob

9
    מוניטין
    64
    צפיות בפרופיל
    1214
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3265653 גיל 56

shmoob הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי shmoob

• RE: ציוד סקי בזול בדקטלון ראשון לציון

הייתי היום בדקטלון בראשל"צ. יש אזור יחסית גדול של 2 מעברים עם ציוד סקי, אמנם אין הרבה מגוון, יש כ 3-4 סוגי מעילים ומכנסיים, אבל הם נראים באיכות טובה ובמחיר מעולה. הבעיה היא שהמידות שם הזויות. יש המון פריטים במידות של 2XL ו 3XL וקשה מאוד למצוא משהו נורמלי במידה של L או M. התרשמתי גם מאוד מהביגוד התרמי, יש להם גם הרבה חולצות בסגנון של סוודר או פליז שמנדפות, אבל שוב פעם קשה למצוא מידה נורמלית. רציתי חולצה מנדפת כלשהי אבל היה קיר שלם עם מידה של 2XL 3XL וקצת S ואפילו לא פריט אחד ב L או M.

רציתי גם מכנסי גלישה, אבל שוב פעם היו רק מידות עצומות.

אני לא מבין מי עושה עבורם את ההזמנות, למה להזמין קיר שלם במידות שאף אחד לא קונה, במקום לעשות קיר שלם במידה L ?

כל האזור של הסקי היה מלא בלקוחות פוטנציאלים שלא קנו כי הם התאכזבו שאין את מידה שלהם.

אולי הם פשוט מקבלים את העודפים שנשארים באירופה?

פורסם בפורום סקי וסנובורד
      shmoob
      shmoob
    • RE: ציוד סקי בזול בדקטלון ראשון לציון

ראיתי שם רק סוג אחד של גוגלס שהיה נראה אחלה ולא יקר, לא שמתי לב לגבי מידות, לי הוא היה נוח.

קניתי שם משקפי שמש רגילות שנראה לי שמתאימות גם לסקי, שיהיה אם אני אלך ליום שימשי בחרמון, או סתם לטייל בעיר כשיש שלג.

shmoob
      shmoob
    • RE: מצב השלג בבאנסקו ?

כרגע לא משהו, אמור לרדת עד תחילת שבוע הבא עוד איזה חצי מטר במצטבר. ולקראת סוף החודש עוד איזה חצי מטר. זה לא מדהים, אבל אולי ביחד עם התותחי שלג המלאכותי שלהם זה יהיה סביר.

אתמול כשבדקתי היה אמור לרדת יותר, אבל הורידו את התחזיות Sad

1)

http://www.snow-forecast.com/resorts/Bansko/6day/bot

2)

https://www.j2ski.com/snow_forecast/Bulgaria/Bansko_snow.htm l

shmoob
      shmoob
    • RE: תורים לגונדולה בבנסקו

פשוט תגיעו מוקדם, 8:30 זה כבר מאוחר. אם הגונדולה נפתחת בשמונה תגיעו לשם ברבע לשמונה.

shmoob
      shmoob
    • RE: שותף/שותפה לחרמון

ממליץ מנסיון מר, לא להגיע בשום פנים ואופן לחרמון בשישי שבת!. זה יהיה סיוט. 

וגם שמעתי שהיו היום תנאים מעולים אבל למיטב ידיעתי לא צפוי לרדת שלג טרי בשבוע הקרוב, אז גם תנאים טובים לא יהיו.

בקיצור אני ממליץ מאוד לעשות את כל המאמצים להגיע באמצע השבוע הזה, או שלדעתי מאוד כדאי לוותר.

shmoob
      shmoob
    • RE: למתחילים בסקי - כמה שעות הדרכה צריך?

בהדרכה פרטית הכוונה היא מדריך פרטי לאדם אחד, כך שלא נתקעים אחרי אנשים אחרים שנמצאים ברמה אחרת וכל תשומת הלב של המדריך מתרכזת בגולש היחיד שהוא מלמד.

אתם למעשה לקחתם הדרכה קבוצתית לכל המשפחה. סביר להניח שיהיו הבדלי רמות גדולים על ההתחלה (ילדים בד"כ קולטים יותר מהר). ואז המדריך יצטרך להתאים את עצמו לקצב של הגולש החלש ביותר וכל השאר יתקעו, או שהגולש החלש יתבאס שהוא מעכב את כולם ומצליח פחות טוב ויתייאש ויפסיק לגלוש.

אני ממליץ לכם אחרי היום הראשון לשקול להתפצל לפי רמות ולקחת מדריך נוסף. או אולי שהחלש ביותר יקח מדריך צמוד לעצמו שיעבוד איתו בצורה צמודה ויקדם אותו, רק ככה לדעתי זה יכול לעבוד ושכולם יהנו ובאמת ילמדו לגלוש וירצו להמשיך לגלוש.

shmoob
      shmoob
    • RE: דילים לחרמון

לא מסכים עם הציניקנים. החרמון אתר פיצפון אבל מאוד נחמד למי שרוצה ללכת ליום גלישה קצר ליד הבית בלי צורך בטיסה.

המפתח לחרמון הוא להגיע מיד אחרי שיש את הסופה השנתית ולא להתקרב לאתר בשישי-שבת כי אז הוא עמוס מידי.
      בכל שנה יש לפחות סופה אחת שמורידה דאמפ רציני של כמה מטרים וכדאי להגיע ביום השני שהאתר נפתח אחריה, לא ביום הראשון אחרי הסופה, כי אז לא כל המסלולים פתוחים ולא אחרי יותר משלושה ימים, כי אז כבר יש קרח וירידה בתנאים.
      אם תגיעו יומיים-שלושה אחרי הסופה (לא בסופ"ש) תהנו משלג פאודר חלומי ומאוף פיסט מעולה ומאתגר שיורד למטה מהטי בר של השיאון לכיוון הרכבל של השיאון.

אני גם לא חושב שהתורים לרכבלים בחרמון יותר ארוכים ממקומות אחרים או שיש בחרמון יותר גולשים לא מנוסים במסלולים הרגילים מאשר במקומות אחרים, כי כמעט אין בארץ גולשים שגולשים רק בחרמון וכמעט כל מי שמתעסק בספורט הזה בארץ למד והיה בחו”ל.
      הבעיה העיקרית היא שכל המסלולים מתנקזים לאותו המקום.
      אבל אם תבואו באמצע השבוע רוב הסיכויים שהאתר יהיה ריק וזה לא ממש ישנה לכם. אם תבואו בשישי-שבת כולל חמישי אז תוכלו להאשים רק את עצמכם.

shmoob
      shmoob
    • RE: רשימת מוצרים ששווה לרכוש בארה"ב - מוזמנים להוסיף..
      ועוד

איפה אתם קונים בארה"ב מכשירים סלולרים ?

כי לפי מה שבדקתי באתרים של הרשתות הגדולות (וולמרט, טרגט, סירס) מכשירים שהם unlocked בלי התחייבות לחוזה לרשת סלולרית לא זולים משמעותית מהמכשירים בארץ וגם לפעמים יותר יקרים.

בדקתי לדוגמה בוולמרט גלקסי s4 שעולה בארה"ב 680$ (2300 ש"ח) לא כולל מיסים ובארץ 2100 שקל (כולל מיסים). גלקסי נוט 3 n9000 32gb עולה בוולמרט 800 דולר (2700 ש"ח) ובארץ 2600 שקל.

אז אלא אם אני לא בודק במקומות הנכונים, אין שום יתרון לקנית מכשירים סלולרים בארה"ב.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      shmoob
      shmoob
    • RE: צפון מזרח ארה"ב-כולל תחבורה ציבורית
      צפון מזרח ארה"ב-כולל תחבורה ציבורית

אני מצאתי שהכי נוח להשתמש ב google maps, אפשר לבחור שם ניווט בתחבורה ציבורית

פורסם בפורום צפון אמריקה
      shmoob
      shmoob

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי shmoob

• RE: סקי בבולגריה עם ילד בן 5

עדכון לידע כללי, אולי זה יועיל למישהו. ביררנו בבולגריה.

ואמרו לנו שה borokids זה פארק שלג לילדים שמשותף לשני מלונות באתר ורק מי שלוקח את ההשגחה שלהם על הילדים יכול ללכת.

זה סוג של גן ילדים בשלג שמיועד לילדים בלבד בלי הורים והילדים נמצאים שם עם מדריך מקומי. אפשר לקנות אם רוצים כרטיס לילד במקום. 

זה נראה מעולה עם מתקנים ממש מגניבים שהילד בטוח יתלהב מהם, אבל אנחנו כנראה נוותר כי הילד לא דובר אנגלית, רוסית או בולגרית ואין שם מדריכים דוברי עברית.

קישור:

https://www.borovets-bg.com/en/page/activities/winter/ski-zone/kids-park-borovets

shmoob
      shmoob
    • RE: סקי בבולגריה עם ילד בן 5
      ראיתי שיש להם משהו שנקרא borokids שזה מגרש משחקים לילדים בשלג. אבל לא הבנתי אם זה פשוט מקום שניתן לקנות כרטיס ולהיכנס אליו עם הילד, או שזה חלק מהגן ילדים שלהם שרק מי שלוקח את החבילת גן ילדים שלהם עם השמירה על הילדים יכול ללכת לשם?
      shmoob
      shmoob
    • סקי בבולגריה עם ילד בן 5

זאת תהיה הפעם הרביעית שלנו בסקי בבולגריה ועכשיו חשבנו גם לקחת איתנו את הילד בן ה-5.

משיחה עם איסתא לגבי בורובץ הם אמרו שלא ניתן לקחת ילד מתחת לגיל 6.

לא הצלחתי להבין מה המדיניות בבורובץ, אבל משיטוט באינטרנט ראיתי באתר לא רשמי שכתוב שבבנסקו ילד מתחת לגיל 6 משלם רק לבה 1 על סקי פס, וילד מעל גיל 6 צריך לקנות כרטיס ילדים. כלומר שאם אני מבין נכון, מבחינת האתר (בנסקו) זה בסדר, זה לא שנעבור על החוק אם ניקח אותו לשלג.

מישהו יודע מה המדיניות לגבי זה בבורובץ?

באתרים הרשמיים הם עדיין לא כותבים כלום לגבי סקי פסים ב 2020.

מישהו מגולשי הפורום פעם נסע לבולגריה עם ילד בגיל 5?

shmoob
      shmoob
    • עזרה בקשר להשכרת דירת Airbnb בברצלונה

אני צריך לנסוע לכנס מטעם העבודה בברצלונה ורציתי לקחת דירת airbnb כי אפשר למצוא שם דברים במחיר לא רע של כ 100-200 ש"ח ללילה והמלונות ממש יקרים בתקופה.

אני מחפש מקום ליד תחבורה ציבורית ולא איכפת לי לנסוע כחצי שעה מהדירה למרכז הכנסים שבו יש את הכנס שנמצא ב
      Fira Gran Via, Barcelona
      Av. Joan Carles I, 64.

האם חכמי הפורום שהיו בברצלונה יכולים לומר לי אם יש שכונות שכדאי להימנע מהן מבחינת פשע וכו..,(בילויים ומסעדות ליד הדירה בכלל לא חשובים לי, כי אני אהיה ואוכל כל היום עד הערב בכנס, אז הדירה היא רק לצורך שינה) או שכל מקום הוא בסדר?

האם יש הגבלות על airbnb בברצלונה? כמו שיש בניו יורק שזה בעייתי מבחינה חוקית.

איך המטרו שם?

תודה

פורסם בפורום אירופה
      shmoob
      shmoob
    • RE: השכרת ציוד סקי בחרמון

איזה תור יש בחנות בנווה אטיב?

אני בכל שנה לוקח שם את הציוד ואין אף פעם יותר מידי תור.

זה ממש נוח, אני מגיע בבוקר באיזה רבע לשבע לנווה אטיב, לוקח את הציוד והסקי פס בלי תור, ואז עולה למעלה, אוכל איזו פיתה עם לאבנה ושותה קפה עד שפותחים את האתר ומתחיל לגלוש כבר בשמונה ישר עם הפתיחה.

כמובן שהאמור למעלה לא תקף למזוכיסטים שבאים לחרמון בשישי-שבת.

shmoob
      shmoob

לא מסכים עם הציניקנים. החרמון אתר פיצפון אבל מאוד נחמד למי שרוצה ללכת ליום גלישה קצר ליד הבית בלי צורך בטיסה.

המפתח לחרמון הוא להגיע מיד אחרי שיש את הסופה השנתית ולא להתקרב לאתר בשישי-שבת כי אז הוא עמוס מידי.
      בכל שנה יש לפחות סופה אחת שמורידה דאמפ רציני של כמה מטרים וכדאי להגיע ביום השני שהאתר נפתח אחריה, לא ביום הראשון אחרי הסופה, כי אז לא כל המסלולים פתוחים ולא אחרי יותר משלושה ימים, כי אז כבר יש קרח וירידה בתנאים.
      אם תגיעו יומיים-שלושה אחרי הסופה (לא בסופ"ש) תהנו משלג פאודר חלומי ומאוף פיסט מעולה ומאתגר שיורד למטה מהטי בר של השיאון לכיוון הרכבל של השיאון.

אני גם לא חושב שהתורים לרכבלים בחרמון יותר ארוכים ממקומות אחרים או שיש בחרמון יותר גולשים לא מנוסים במסלולים הרגילים מאשר במקומות אחרים, כי כמעט אין בארץ גולשים שגולשים רק בחרמון וכמעט כל מי שמתעסק בספורט הזה בארץ למד והיה בחו”ל.
      הבעיה העיקרית היא שכל המסלולים מתנקזים לאותו המקום.
      אבל אם תבואו באמצע השבוע רוב הסיכויים שהאתר יהיה ריק וזה לא ממש ישנה לכם. אם תבואו בשישי-שבת כולל חמישי אז תוכלו להאשים רק את עצמכם.

shmoob
      shmoob

אז הדיל הכי טוב לחרמון שמצאתי שכולל כניסה+סקי פס+ציוד זה דרך מועדון ביחד של ההסתדרות ב 309 ש"ח.

אומרים שיש להם גם משהו בפחות מ 300₪ למי שיש כרטיס אשראי שלהם, אבל אין לי 😞

מישהו מצא דיל יותר טוב לחרמון?

shmoob
      shmoob

יש גם דיל של כניסה+סקי פס+ציוד ב 271 ש"ח דרך כרטיס אשראי של ביחד, או 306 למי שאין את הכרטיס אשראי שלהם.

זה הכי זול שמצאתי.

מה זה בכלל המועדון לקוחות הזה, מישהו שמע עליו?

https://www.poenta.co.il/2018/01/28/hermon-prices-2018/

יש גם ב 318 ש"ח למילואימניקים באתר של בהצדעה.

shmoob
      shmoob
    • דילים לחרמון

נראה שהאתר עומד להפתח בשבוע הבא

האם מישהו נתקל בדיל שכולל כניסה+סקי פס+ציוד לחרמון?

בכל שנה יש כל מיני כאלה, השנה לא מצאתי.

shmoob
      shmoob
    • האם האתר של הסקי המלאכותי בגלבוע עדיין פעיל?

בדיוק נתקלתי בכתבה הזויה ב ynet על כך שמישהי זכתה ב 400 אלף ש"ח על כך שהיא נפצעה בסקי בגלבוע והיא האשימה את האתר בכך שלא מנעו ממנה מלגלוש בחלק של היותר מתקדמים באתר.

האם האתר הזה עדיין פעיל?

הדבר שהכי זכור לי ממנו זה שהוא היה מתוחזק בצורה מחפירה ואת הריח הנורא של הזיעה מהציוד ששוכרים ואת זה שהיו מקומות על המשטח שלא היו רטובים ואז הגולשים נדבקו אליהם ולא הצליחו לזוז.

shmoob
      shmoob