כשאנדים גרים בישראל ושואלים אם מסוכן בחו”ל זה תמיד מצחיק אותי באופן אישי
הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי Papkin3267264
-
RE: מסוכן בלונדוןפורסם בפורום אירופה
-
RE: סיכום טיול לבודפשט ווינהפורסם בפורום אירופה
את היום השלישי התחלתי בביקור באנדטרת הנעליים מול בניין הפרלמנט, מדובר באנדרטה לזכר הקורבנות היהודים שנרצחו בבודפשט על ידי הנאצים ומשתפי הפעולה שלהם המזג אויר היה אפור וקריר ומצאתי את עצמי מתיישב ליד על שפת הדנובה ומבין כמה דברים השתנו מאזז והיום,כמה דברים לא השתנו וכמה דברים חוזירם על עצמם מההיסטוריה האפלה ההיא.
משם המשכתי לבית הכנסת הגדול בבודפשט מדובר באח מבתי הכנסת הכי יפים בעולם, הוא מאוד מרהיב בפנים קחו בחשבון שבמהלך טקסים וחגים הוא יהיה סגור לתיירים ולא בטוח שאפשר יהיה להיכנס אפילו עם דרכון ישראלי.
משם ביקור קצר במוזיאון ההיסטוריה הלאומי ליד קלווין טאר שמציג בעצם את ההיסטוריה ההונגרית החל מימי האימפריה האוסטורו הונגרית, עד הכיבוש הנאצי,הכיבוש הקומוניסטי ועד עצמאותה המחודשת.
משם ממשיכים לכיוון כיכר הגיבורים,האמת שמזכירה לי בול את מיידאן בקייב (כיכר העצמאות) הרבה פסלים יפים ובניינים יפים מכל עבר מזג האויר מעולה אחרי קצת גשם הכל נקי ורענן, המשכנו הלאה לתוך הפארק היםה שנמצא מאחורי הכיכר מסתבר שבכל סופ”ש יש במקום יריד שבו באים הונגרים למכור את התוצרת המקומית שלהם החל מאוכל ועד ביגוד עם המון דוכני מזון מהיר ואפיחו הייתה הופעה של מקהלה הונגרית, ואיך אפשר לסיים את היום המולא הזה עם מזג האויר הקריר אם לא במרק גולאש חריף וטעים.
בערב יצאתי לאזור בזיליקת אישטוון הקדוש מעבר למבנה המאוד מרשים במיוחד עם האורות בערב במקום נמצא ריכוז גבוה של מסעדות ופאבים שאפשר לבלות בהן את הערב, הלכתי לצפות במשחק הכדורגל של נבחרת הונגריה מול פורטוגל ( – לפורטוגל בסיום ) עם כמה בירות מקומיות

-
את היום האחרון בבודפשט מתחילים בביקור בשוק המקורה המפורסם אליו ניתן להגיע בקלות במטרו,בטראם,או באוטובוסים לתחנת FOVAM TER השוק מתחלק ל 3 חלקים:
קומה מינוס 1 יש סופר גדול שניתן למצוא את כל מצרכי המזון במחירים לא רעים כלל, הופתעתי מהמגוון של מוצרי מזון שלא קיימים אצלנו בכלל גם כאשר מדובר במותגים שכן משווקים בארץ.
קומה 1 קומה גדולה שבה ניתן בעצם לקנות הכל זהו בל השוק בשר,נקניקים,תבלינים,גבינות פירות וירקות הכל מהכל אבל דגים לא ראיתי.
קומה עליונה מורכבת מממסעדות קטנות בדומה למה שקיים אצלנו במחנה יהודה למשל, וחנויות של מזכרות במחירים לא כאלו משתלמים.
משם אחרי קצת נקיניקים וכמה סוגבי פפריקה המשכנו למרחצאות גילרט, קצת הפחידה אותי המילה מרחצאות ולא בכדי השארתי את זה ליום האחרון פחדתי שמדובר בסוג של חמי גדר אשר הגיל המומצע של מבקריה יהיה 90 אך הופתעתי לגלות שמדובר פשוט בסוג של ספא רזורט. מעבר לעובדה שהמבנה מעוצב בצורה מרהיבה וקל להגיע אליו יש בו סאונות,ברכות מקורות בטמפרטורה שונה עם מינרלים שונים,אפשרויות לטיופלי מסאז’ ובאמת העברנו פה בכיף 3 שעות, אגב יש גם ברכות על הגג אבל היה קריר מדי בשביל זה הבנתי שבקיץ בסופי השבוע ישנן מסיבות ברכה שם על הגג.
לסיום היום הנפלא הזה ולסיום הביקור בעיר המופלאה הזו בחרנו בשיט. יצאנו לשעתיים של שיט 19:00-21:00 מה שאפשר לראות את כל המבנים המפורסמים עם האורות פשוט מחזה מרהיב, תוותרו על השייט עם ארוחת ערב כיוון שהם יושבים בחלק התחתון של הספינה והרגיש לי שם די חנוק לעומת זאת אנחנו בחרנו בשיט שכלל 2 משקאות אלכוהולים או לא אלכוהולים לבחירה (הייתה אופציה להזמין גם אוכל בתשלום) והיינו בחלק העליון של הספינה כולל אפשרות לצאת לחלקים פתוחים ולהנות מהאויר הנעים, הייתה גם הופעה של להקה מקומית אשר הכניסה גם כמה שירים יהודים מבית סבתא מה שנקרא

-
את היום השני שלי בבודפשט התחלתי עם ארוחת הבוקר ומשם יצאתי להמשך המסע באזור בודא, התחלתי במוזיאון ההיסטוריה של תקופת האימפריה, מבנה מרהיב מאוד משם מרחק הליכה קצר אל הגלריה הלאומית, שוב מדובר במנה שהוא בעצם ארמון מדהים והרבה יצירות אומנות יפות במקום גם יש תצפית יפה על אזור שט ובית קפה נחמד שעשיתי בו הפםסקה קטנה לקפה ובירה.
משם ירדתי באוטובוס ולקחתי את הרכבת קלה מספר 2 לעוד 2 תחנות אל אזור הפרלמנט, המבנה לטעמי אחד היפים בעולם מזכיר במקצת את ארמון בקינגהם חזרנו לארוחת ערב באזור המלון ובלילה לאחר טפטוף של גשם ואויר נקי ונעים יצאתי לעשות כמה צילומי לילה בודפשט בלילה עוד יותר יפה

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי Papkin3267264
-
RE: מבקשת המלצות לאטרקציות בוינה בדצמברפורסם בפורום אירופה
כל האטרקציות הרגילות שפתוחות במהלך כל השנה בתוספת שווקי קריסמס אני אוהב את השוק הקטן יותר ליד כניסיית צ'ארלס
-
RE: וינה או זלצבורגפורסם בפורום אירופה
לצאת לטיול יום אחד זה לגמרי לפספס ולסמן וי זלצבורג עצמה מאוד מעניינת ויש למה מה להציע וגם כל עיירה כזו מסביב שווה לחפות חצי יום טיול אם לא יותר אני חושב שבמקרה זה הייתי מתמקד רק בוינה ולוקח טיול יום באזור הקרוב, את זלצבורג והאגמים משאיר לטיול נפרד
-
RE: וינה או זלצבורגפורסם בפורום אירופה
השאלה כמה זמן יש לכם אני מבין שלא הייתם עדיין באחד מהיעדים הללו, וינה שווה לפחות 4-5 ימים זלצבורג לבדה לפחות 3 ימים. מבחינת אוכל כשר בוינה יש מספר מסעדות וגם סופר בזלצבורג אין. זה 2 טיולים שונים, אפשר לנחות גם בזלצבורג או הלגיע ברכבת ולהשכיר שם רכב למרות שאין שום צורך בשביל טיול בעיר ואפילו בשביל טיול בעיירות הסמוכות אין באמת צורך ברכב. בהתחשב בכל זה אם יש לכם רק 4-5 ימים הייתי מתמקד בוינה ואולי יוצא ליום טיול מחוץ לעיר.
-
RE: טיולי יוקרה- יתרונות וחסרונות(אם יש)פורסם בפורום אירופה
שאלה שמעניינת אותי ואולי החברים המנוסים יותר בטיולי יוקרה יוכלו לענות יש הבדלים בין לרכוש כרטיס ישר במחלקת עסקים לבין לרכוש כרטיס מחלקת תיירים ולבצע שדרוג?
אגב אני אנסה לשמור על הדיון לא מבין מה התפתח פה אם בן אדם משקיע את כספו שעבד בשבילו קשה ומחליט לטייל ברמה מסויימת ואז מספר בפירוט על מה הוא חווה זה לאו דווקא לנקר עיניים או לעשות דווקא לדעתי גם אני מספר לחבריי ולבני משפחתי שמאוד נהנתי ממכונת הנספרסו בחדר וכל מיני פינוקים כאלו ואחרים לדעתי זה לא מעיד על אופי לא טוב או משהו כזה בקיצור היה פה דיון מעניין שסטה קצת וחבל אולי שווה לפתוח קבוצה בפורום לטיולי יוקרה
-
RE: טיולי יוקרה- יתרונות וחסרונות(אם יש)פורסם בפורום אירופה
זה מאוד תלוי בבן אדם ובתקציב שיש לו ככה שקשה למסגר למה עדיף או נכון יותר
בגילי המופלג
החלטתי שאני מוכן יותר להתפנק ומוכן לשלם על זה כן אני לא טס לאוקוסט אלא ביזנס כי אני רואה את התמורה כשווה את המחיר וכן בכרטיסי הרכבת בתך אוסטריה שבה אני מטייל הרבה אנינ עמדיף את המחלקת עסקים כי שוב בחישוב עלות מול תמורה אני חשב שזה כדאי לי.מלונות לפחות באוסטריה גליתי שיש לא מעט מלונות עם 3 כוכבים שבארץ היו שווים 5 מבחינת המתקנים והשירות ומלונות של 4 כוכבים מבחנתי הם יוקרתים ומספיק נוחים.
מסעדות זה שילוב אני תמיד עושה מחקר על היעד בעזרת לונלי פלנט כי אין כמו לקרוא בספר ולשלב עם גוגל הולך למסעדות מקומיות בעיקר אבל כן גם פיין דיינינג לפעמים משתלב.
ומצד שני כן אני עושה את הטיול רק בתחבורה ציבורית כי ככה מכירים את העיר
מה שבאתי להכתוב זה שאפשר לשלב כל אחד והנוחות שלו וכל אחד ותקציבו
-
RE: טיול ללילה או שניים מוינה.פורסם בפורום אירופה
גראץ או לינז יכולים להות מתאימים ליום וחצי יומיים של טיול ולשני הידים ניתן להגיע בקלות ברכבת.
אופציה אחרת היא טיול כוכב למשל בעמק הווכאו אם ישנים בקרמס שהיא עיירה מקסימה בפני עצמה אפשר לצאת ממנה בתחבורה ציבורית לעוד עיירות כמו מלק וכ’ו
-
RE: לכל מי שטס דרך שדה תעופה אורלי שבפריז - אזהרהפורסם בפורום אירופה
תנסה לנחות בישראל לא עם פספורט ישראלי או שתהיה ערבי\מוסלמי בנתבג ואז תדבר
לגבי נוזלים או אוכל כן יש תקנות זה לא חדש החרימו לי ריבה באוסטריה
לא גוברי אנגלית?? כן ידוע בצרפת דמברים צרפתית
-
RE: מה מומלץ ל 10 נערים ונערות בגיל 17-18 לעשות בוינה במרץפורסם בפורום אירופה
זה תלוי בתחומי עניין שלהם, אם מוזיאונים של אומנות קלאסית ומודרנית או ארמונות מעניינים אותם אזה הם כיולים לבלות שם שבוע בכיף
יש פארק שעשועים טוב שבתוכו גם נמצא מוזיאון מדאם טוסו נקראה פראטר
אופציות טובות לשופינג
אפשר לצאת לנסיעה קצרה אל מחוץ לעיר ולראות טבע יפה