שלום, חזרתי כעת מהפיליפינים-יעד מעולה, קודם כל את הצפון עשינו כך:יצאנו בשעה 3:00 בבוקר לכיוון הר פינטובו עם נהג פרטי שאמסור יותר מאוחר את פרטיו וסגרנו איתו שהוא צמוד אלינו 5 ימים. עשינו את ההר שזו חוויה לא לפספס במיוחד נסיעה 4X4 עד לציר ההליכה. כשחזרנו ממנו המשכנו צפונה בנהיגה לבנאווי (היתרון בנהג פרטי שאפשר לישון בעת הנסיעה בכייף), הגענו מאוחר ולמחרת היום יצאנו לטיול יומי טראק בטראסות האורז באזור כפר באטאד-המקום מדהים, לא מתאים להליכה לאנשים שלא עושים ספורט-המסלול המלא. לילה ישנו בבנאווי מומלץ בהוםסטיי RICE HOMESTAY למחרת היום עשינו את 3 POINTS OF VIEW והמשכנו לבונטוק, טיילנו בשוק (היה יום ראשון)והמשכנו לסאגאדה, הגענו בצהרים לקחנו ישר מדריך בלשכת התיירות ל-3 שעות טיול מהנה לא לשכוח נעלים להליכה במים ופנסים. למחרת היום המשכנו לבוסקלין שזה כפר נידח שיש צורך לעשות הליכה מאומצת להגיע אליה אך זו חוויה- כפר שבו יש זקנה העושה קעקועים בשיטה ישנה ע”י פטישון ומסמר -משהו הזוי ביותר) לאחר מכן נסענו לCAYAUAN למחרת היום לקחנו טיסת פנים לבוהול מהעיר.-ויקטור הנהג לא יכל להיות איתנו אז הוא נתן לנו את אחיו ברני שהיה מעולה להלן פרטיו של ויקטור (קל מאוד ליצור עימו קשר דובר אנגלית שוטפת)639286008631+ יש לו וואטאפ. לגבי ממתקים אני הייתי מוותרת להביא להם השיניים שלהם בגיל די צעיר רקובות מהממתקים ,אני חילקתי מדבקות ומתנות קטנות-עדיף. לגבי צלילה אנחנו היינו בסאבאנג המקום לצלילות זה בפורטו גלרה יש שם 30 אתרי צלילה שונים-כל הצוללנים הרציניים מגיעים לשם אזור מדהים למטרת צלילה מלון מומלץ שם OUT OF THE BLUE
לגבי אוכל טבעוני-תביאי איתך הכל מבוסס על בשר.-בעייתי אנו צמחונים ובצפון לא היה מה לאכול אין מסעדות. אשמח לעזור בתכנון תשלחו לי הודעה בפרטי.
אה, שכחתי לציין לא לפספס את מפלי הפנגחסן ולא בגלל שנכנסים מתחת למפל אלא השייט בקניון מהמם ביופיו ופעילות המשייטים חוויה לא אספר מה היא כדי לא לקלקל את החוויה, אנחנו נסענו למפלי פנגחסן עם הר תאאל חוויה גם (לא לקחת להר מדריך אין צורך) באותו היום והמשכנו לבאטאנג ישנו לילה שם ולמחרת לקחנו מעבורת לפורטו גלרה לסאבאנג (את היום הזה לקחנו גם נהג פרטי דרך ויקטור שעזב אותנו בסוף היום) בחזרה מסאבאנג אין צורך לחזור למנילה עם חברת האוטובוסים של התיירים אפשרי לתפוס מונית ב-2000-2500 פזו באוטובוס תיירים לזוג עולה 1600 פזו (למנילה שמביא אתכם עד המלון ולא כמו אוטובוס התיירים שמוריד בתחנות קבועות וקשה לתפוס מונית במנילה.