ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. Blacchina
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 29
    • פוסטים 99
    • הגבוה ביותר 16
    • קבוצות 0

Blacchina

@Blacchina

18
    מוניטין
    37
    צפיות בפרופיל
    99
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3693517 גיל 56

Blacchina הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי Blacchina

• RE: יעד מומלץ לטיול משפחתי בתחילת אפריל 2018

במילה אחת פורטוגל.

כשאנחנו נחתנו בליסבון נדהמנו מהאופי המיוחד שלה.

היא לא עוד בירה פלצנית אירופאית (סליחה). אני לא יודע איך להסביר, צריך לחוות ולהיות שם כדי להבין. עיר שבנויה על גבעות קטנות, מוקפת בגגות אדומים ובניינים צבעוניים בכל מקום, ומרושתת ברצפת פסיפס שחור לבן לאורך כל העיר.

ואם תרצו לבקר במקום אחר ושונה, עם נסיעה קצרה, תעברו לסינטרה. עיר ציורית שלא ראיתי כמוה אף פעם. עיר מושלמת, שבנויה על הר שבקצהו ארמון מצועצע בקטע טוב עם המון צבעים וצורות, וכל זה, מוקף ביער. העיר מלאה בירוק, ובצבע של בתים ומסעדות צבעוניות. (המלצרים שם יודעים מילים בסיסיות בעברית כמו בבקשה, תודה..)

אנחנו טסנו לליסבון ולסינטרה בתנאים דומים לשלכם.

רצינו טיול שלא יתמקד בעיר אחת, אלא 2-3 מקומות לינה, משפחה עם ילדים ומבוגרים, שאוהבים הליכות קצרות ברגל, ומחפשים כל הזמן להעסיק את הילדים, ושהילדים יהנו. וכשחזרנו, הילדים אמרו שזאת המדינה הכי אהובה עליהם עד היום (דירגו את פורטוגל גבוה יותר מפריז והדיסנילנד – שהיה חלום חייהם להגיע לשם באותה תקופה).

בקיצור, אם תחליטו ללכת על פורטוגל, תוכלו לפנות אליי בכל רגע נתון, לגבי כל שאלה.wink

פורסם בפורום אירופה
      Blacchina
      Blacchina
    • RE: המלצה ליעד ע"פ מספר קריטריונים

אופציה נוספת היא סרביה (ובעיקר בלגרד- עיר בירה שמשלבת בתוכה הרבה טבע),

אני היתי בודק לגביה.

פורסם בפורום אירופה
      Blacchina
      Blacchina
    • RE: התייעצות לגבי יעד לטיול טבע ביוני 2018

אני הייתי בודק לגבי נורבגיה.

להתחיל את הטיול בברגן ולסיים בטרומסו.

זה טיול הנופים האולטימטיבי

פורסם בפורום אירופה
      Blacchina
      Blacchina
    • RE: הזמנת כרטיסים למגדל אייפל

אנחנו היינו בפריז לפני שנתיים, עם שני ילדים (בני 13 ו10 דאז) ואנחנו חווינו חוויה שונה ממה שכתבו לך פה.

מזג האוויר שם ממש לא צפוי ואת אף פעם לא יכולה לדעת. אני אישית אפילו לא הייתי חושב על מזג האוויר כפרמטר שישפיע לי על הטיול.

אנחנו יצאנו בבוקר שמשי ממש (עד כדי כך שלבשנו כולנו בגדים קצרים) לכיוון מגדל אייפל, ולאחר שעה וחצי בערך של הליכה הגענו למגדל אייפל. ואיך שהגענו, תפס אותנו מבול. מבול רציני. היינו סחוטים. אבל למזלנו ליד מגדל אייפל יש המון דוכנים, ואחד מהם היה דוכן של מעילי גשם. אז קנינו מעילי גשם, ואז הבנו שבשביל לעלות על מגדל אייפל נצטרך כרטיסים (משהו שפספסנו ולא חשבנו עליו לפני זה). אז עמדנו בתור (לא בלתי נסבל,  כמעט שעה) וקנינו 4 כרטיסים לעלייה למגדל אייפל. מיותר לציין שמזג האוויר בכלל לא הפריע, ואפילו הוסיף לחוויה.

ולגבי הכרטיסים, אנחנו קנינו אותם במקום, ולא הייתה שום בעיה.

פורסם בפורום אירופה
      Blacchina
      Blacchina
    • RE: איזה יעד מומלץ באירופה לטיול בזול (חוץ מרומניה)

אם את רוצה עוד אופציות,

את יכולה לבדוק גם לגבי סרביה, ליטא ואסטוניה.

שלושתן בעלות טבע מדהים, ערים יפות והן לא יקרות מדי.

אם אתם בעניין של טבע, הייתי הולך על ליטא, ואם אתם יותר בקטע אורבני הייתי הולך על אסטוניה, למרות שהטיסה לא תהיה טיסה ישירה ויכולה מעט לייקר את הטיול, הכל תלוי בהגדרה שלכם לזול-יקר.

פורסם בפורום אירופה
      Blacchina
      Blacchina
    • RE: יעד לטיול ראשון עם ילדים בחו"ל

יש כמה אופציות.

אופציה ראשונה, שבהתאם למה שציינת אני הייתי קופץ עליה, היא קולמר (Colmar) בצרפת.

העיירה הזאת היא בין המקומות האהובים עליי באירופה, הייתי ממליץ לך להכנס לגוגל ולראות קצת תמונות.

השדה תעופה הכי קרוב לקולמר הוא בבאזל, ולכן אם אתם רוצים תוכלו לשלב קצת משוויץ בטיול.

ואם לא, ההגעה משדה התעופה לעיירה עצמה קלה מאוד (45 דקות ואתם שם).

אופציה נוספת היא דוברובניק בקרואטיה. זאת עיר מהממת ומושלמת למשפחות וגם במקרה הזה אני ממליץ לכם להכנס לגוגל ולראות תמונות.

פורסם בפורום אירופה
      Blacchina
      Blacchina
    • RE: בוקרשט ב24.12-28/9.12 יתכן שחלק מהמקומות יהיה סגור

אני לא יודע לגבי החג וכל זה,

אבל לגבי האווירה - אני אישית התאכזבתי.

זה נכון שיש שלג וכריסמס, ושתי הגורמים האלו יהפכו כל יעד אירופאי לאטרקטיבי ומיוחד, אבל בוקרשט, בתור בירה אירופאית, מאכזת מאוד.

הכל שם בצבעים חום ואפור, והאווירה מדכאת ועלובה.

בעיניי, אם אתם רוצים לטוס החודש בשביל השלג והחג והאווירה האירופאית, באותם תנאים תוכלו להגיע למקומות שיממשו לכם יותר את הציפיות.

יש לכם את בודפשט שהיא מהממת, השלג שם התחיל כבר מזמן, והמחירים יצאו לכם כמו ברומניה. באותה מידה אתם יכולים להסתכל גם על בלגרד, או סופיה. ואם אתם בעניין של רומניה, בעיניי, כדאי לכם להשקיע ולהגיע לעיר יותר "אירופאית". כיום, יש טיסות ישירות ליותר מ5 ערים ברומניה, תבררו את העניין.

פורסם בפורום אירופה
      Blacchina
      Blacchina
    • RE: יעד לטיול זוגי בתחילת מרץ

ללא כל ספק, היעד שהכי מתאים לכם הוא ליסבון, הבירה של פורטוגל.

ליסבון בנויה על גבעות, גגות הבתים אדומית, והמדרכות משובצות פסיפס שחור-חום-לבן.

העיר מלאה באתרים היסטוריים, כמו טירת סאו ג'ורג' עם תצפית מדהימה על ליסבון, הגגות האדומים והגבעות, והעיר שמתחברת אליה בעזרת גשר 25 באפריל, אלמדה.

בנוסף לזה, מבחינת יוקר מחייה, אנחנו היינו בשוק.

הלכנו לליסבון בלי לדעת לקראת מה אנחנו הולכים מבחינת כסף, והיינו בשוק מהמחיר.

פורטוגל היא המדינה הזולה ביותר שהייתי בה, אפילו יותר ממזרח אירופה.

האוכל שם מדהים, הקולינריה הפורטוגזית מפוארת מאוד. במיוחד הקינוח שהפורטוגזים נוהגים לפתוח איתו את הבוקר. מין עוגה אישית במילוי קרם וניל, עם אופציות לתוספות כמו פירות או שוקולדים.

ומבחינה תרבותית, אין לה מתחרות. פורטוגל הייתה בין האימפריות הגדולות בעולם הזמנה, וכך היא הושפעה והשפיעה על תרבויות שונות.

פורסם בפורום אירופה
      Blacchina
      Blacchina
    • RE: המלצות לטיול זוגי לפריז

לגבי מקומות לינה, אנחנו היינו במלון 4 כוכבים מדהים שממוקם במיקום מצוין.

אני מדבר איתך על דקה הליכה במורד הרחוב מהמולן רוז' (וזאת בכלל לא הגזמה).

בשדרה של המולן רוז' יש לך אין סוף חנויות מזכרות, מותגי אופנה, רשתות מזון (ומסעדות כשרות), תערוכות בעיקר של רכבים (בין היתר תערוכה של פרארי) וגולת הכותרת היא קונדיטוריות מעולות שאסור לפספס.

למלון קוראים Hotel Joséphine by HappyCulture.

פורסם בפורום אירופה
      Blacchina
      Blacchina
    • RE: בקשת המלצה לטיול

אני ממליץ לכם מכל הלב, ומניסיון אישי, על שני יעדים.

הראשון, פורטוגל. מדינה זולה בטירוף (יותר ממזרח אירופה), שמשלבת ערים צבעוניות וממכרות, לצד נופים, טבע, וירוק בכל פינה.

למשל סינטרה שנמצאת ליד ליסבון.

עיר שבנויה למרגלות הר, בתוך יער, שכל בית צבוע בצבע קשת אחר. בית כחול לצד בית אדום לצד בית צהוב, כשבין כל אלה מפריד יער ועצים גבוהים במיוחד.

גם ליסבון עיר הבירה מעניינת, וללא ספק הפכה ליעד המועדף עליי עד כה.

יעד נוסף הוא שטוקהולם שוודיה, שאמנם יש זולים משטוקהולם, אך כל שקל שווה את הרגע שבו אתה נוחת בשוודיה. עצם העובדה שהעיר בנויה על מספר איים קטנים, המחוברים זה לזה באמצעות גשרים קטנים, האווירה הסקנדינבית, והטבע והירוק שחשוב לשוודים להטמין בכל פינה, יוצרים חוויה מושלמת של הנאה ושלווה.

בנוסף, כיאה לסקנדינביה, בשטוקהולם וסביבתה יש מספר גדול מאוד של אתרי טבע ופארקים, לצד מוזיאונים וקניונים ומותגי על.

בנוסף לכל, שני היעדים שהזכרתי לא מתוירים באופן מעצבן, ולא עמוסים בכלל, ותחילת אוגוסט זו היא בדיוק עונה התיירות.

פורסם בפורום אירופה
      Blacchina
      Blacchina

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי Blacchina

• גיאורגיה

היי,

אנחנו שלוש חברים שטסים לשבוע ביולי לבאטומי, גיאורגיה עם החברה הגיאורגית (Georgian Airways).

שני החברים שאני טס איתם יהיו מעל גיל 18 ואני אהיה חודש מגיל 18, זאת אומרת 17 ו11 חודשים.

מה הפרוצדורה לגבי טיסה לבד מתחת לגיל 18?

זה משתנה מחברה לחברה, ואם כן, מה הפרוצדורה הגיאורגית?

תודה!

פורסם בפורום אירופה
      Blacchina
      Blacchina
    • הודו - לא יודעים לקראת מה אנחנו הולכים

היי,

אנחנו שלוש חברים שמתכננים לטוס לטיול לפני צבא-אחרי בית ספר כזה לשבוע ביעד מחוץ לאירופה.

יש לנו תקציב של באיזור ה2,500 שקל כל אחד להוציא על מלונות וטיסות וכל מה שצריך לסגור מהארץ.

אז חשבנו על שבוע במומבאי. הטיסות יוצאות 2,000 שקל, והמלון 1,500 כל שזה 2,500 כל אחד.

העניין הוא שאנחנו לא בטוחים אם העניין הכספי מסתכם כאן. צריך לשלם על חיסונים? ויזות? העברות? המוניטין של הודו לא פועל לטובתינו ואין לנו מושג ירוק לקראת מה אנחנו הולכים..

לכן אנחנו צריכים כל טיפ, כל עזרה וכל תובנה שיש לכם לקראת מפגש ראשון עם הודו ובעיקר עם מומבאי.

האם שבוע במומבאי באמת יהיה חוויה שלא נשכח או שרק נחכה לטיסה חזרה? הבנתי שהריחות, הזיהום, והצפיפות לא כל כך אטרקטיביים, או שאלו רק סטיגמות?

אולי בכלל דלהי עדיפה?

תודה מראש!!

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      Blacchina
      Blacchina
    • תאילנד

שלום חברים!!

אנחנו 4 חברים אחרי בית ספר שטסים לשבוע בקו סמוי (24.6-3.7 ברוטו, אחרי הטיסות זה יוצא 25.6-2.7).

סגרנו מלון בשם KohKoon Beach Resort שבגוגל מפות מופיע תחת השם กินรี รีสอร์ท.

המלון והטיסות יוצאים לנו בערך 2,900₪ כל אחד שזה בדיוק התקציב שלנו, אך הבנתי שיש בעיה בהגעה מבנגקוק לקוסמוי, וההפך?

הנסיעה הזאת מבנגקוק לקוסמוי וחזרה מייקרת את הטיול? כי הקצבנו 3,000 שקל כל אחד ואם הנסיעה הזאת באמת יקרה כנראה שנצטרך לבטל..

בכל מקרה אשמח לשמוע על דרכי הגעה ומה אפשר לעשות.

Blacchina
      Blacchina
    • פעם ראשונה מחוץ לאירופה

היי חברים,

לקראת טיול ראשון מחוץ לאירופה, 10 ימים בסין (שנגחאי בלבד), יש לי שתי שאלות:

1. הבנתי שסין חוסמת את גוגל, ווטסאפ וכל האפליקציות האלו.. יש דרך לעקוף את העניין? כשאנחנו בחול אנחנו לא יכולים להסתדר בלי גוגל מפות. גם בשביל ניווטים כי אנחנו עושים הכל בהליכה רגלית, וגם כי שמרתי את כל המקומות שאני רוצה להגיע אליהם בגוגל מפות. ובקשר לווטסאפ, זאת הדרך שבה אנחנו מתקשרים עם המשפחה בארץ בשיחות דרך הווטסאפ.
      2. מבחינת מים בברזים, אין בעיה לעשות מקלחות ולצחצח שיניים, או שהמים מזוהמים?
      Blacchina
      Blacchina
    • בוקרשט

היי חברים, לאחר טיול ממצה בכל רומניה, ואין סוף נופים, הרים, כפרים ונחלים, הגענו לסוף של הטיול, אותו שמרנו לבוקרשט.

נשארנו בבוקרשט 4 ימים, והאמת - אכזבה רצופה.

יותר מאכזבה, זה היה סבל שלא נגמר, חיכינו לרגע בו נסע לשדה התעופה כבר.

לא הצלחנו למלא בבוקרשט אפילו יום אחד!!! הכל היה כל כך משעמם, העיר חסרת אטרקציות ואפורה.

בכל מקרה הדבר היחיד שקיווינו שיציל את המצב, ושמרנו אותו ליום הלפני אחרון כדי לצאת עם טעם טוב, הוא הטרמה בוקרשט (Therme Bucuresti).

כל הטיול הילדים כל כך חיכו ליום הזה, וגם אנחנו, זה היה נראה מקום טרופי מושלם לסיום.

אז התארגנו ויצאנו נרגשים לטרמה, הגענו לשם, עומדים בצור לכניסה, מגיעים למוכרת בשביל לקנות כרטיסים, ופה מתחיל האקשן - אנחנו לא יכולים להכנס לפארק כי בגדי הים שלנו מלוכלכים וצריך לקנות חדשים. את החדשים קונים במקום במחיר מטורף של 950 ליי רומני ל2 זוגות בגדי ים (בעצם כמעט אלף שקל על בגדי ים). יש לציין שאת בגדי הים קנינו בסניף אדידס גדול שהיה בבוקרשט עצמה. לא באנו אפילו עם הבגדי ים מהארץ! הם חדשים לגמרי, נקנו יום לפני כן!!

בכל מקרה אני כתבתי את כל זה בשביל להזהיר את הנוסעים לבוקרשט - שכן הטרמה זה מוקד המשיכה התיירותי הגדול ביותר בבוקרשט, אבל גם בשביל לשאול אתכם מה באמת קרה שם???

בגדי הים היו חדשים לגמרי, באותו בוקר הורדנו את התוויות! יש סיכוי שהטרמה ניסו לעקוץ אותנו ב1,000 שקל? במידה ונחזור לשם שוב מתישהו, מה נצטרך לעשות שונה ממה שעשינו?

פורסם בפורום אירופה
      Blacchina
      Blacchina
    • RE: סינגפור

אוקי אז מלזיה בלתי אפשרית..

מה בקשר לאינדונזיה?

הבנתי שאם אני עם דרכון ישראל אבל כחלק מקבוצה עם דרכונים זרים אפשר להכנס..

Blacchina
      Blacchina
    • RE: סינגפור

קודם כל תודה על התגובה הנחמדה..

דבר שני אני שואל כי הבנתי ממה שקראתי שאפשר להכנס למדינות האלו עם דרכון ישראלי בקבוצה, כל עוד יש מספר מינימאלי של דרכונים זרים.

ואם אני מצטרף לקבוצה של אנשים מכל העולם, אולי יתאפשר לי להכנס איתם למדינות.

אבל אני לא בטוח בעצמי לכן אני שואל..

Blacchina
      Blacchina
    • סינגפור

היי חברים, ראיתי שיוצאים מסינגפור טיולים של יום (יוצאים בבוקר חוזרים בערב) למלזיה (קואלה לומפור) או לאינדונזיה (בעיקר לאיים).

ברשותי דרכון ישראלי בלבד, ואני מתכנן טיול עצמאי, לבד לסינגפור.

השאלה שלי היא אם אני אוכל להצטרף לטיול כזה לאינדונזיה או למלזיה?

תודה מראש!!

Blacchina
      Blacchina
    • RE: היכרות ראשונה עם המזרח הרחוק

תודה לכולם על התשובות!!

אין לי תחביב מסוים, אבל בטיול הזה אני מחפש שני דברים: תרבות שונה, ועיר גדולה.

אני מצפה מהטיול הזה להיות שונה מכל מה שהכרתי עד עכשיו (אירופה), עיר אורבנית עמוסת גורדי שחקים, אבל גם תרבות זרה.

בגלל זה כתבתי למעלה מה היה הכיוון שלי (הונג קונג, שנגחאי, סיאול וטוקיו) כי כל אלה ערים גדולות עם תרבויות מיוחדות.

משום מה המחירים של הטיסות והמלון לכל אותם מקומות יוצאים לי מאוד דומים (בין 5 ל6) ככה שיש לי פה יד חופשית יחסית, ואם אני צריך לבחור מכל אותם מקומות מה המקום שהכי מעניין אותי, טוקיו לוקחת בענק.

Blacchina
      Blacchina
    • RE: היכרות ראשונה עם המזרח הרחוק

תודה על התגובות!

למעשה מצאתי טיסות ומלון 4 כוכבים (דרך האתרים של Booking ו- Austrian Airlines) ל11 ימים בטוקיו שמסתכמים ב5,500 שקלים.

אני אוכל להתארגן על עוד 5,000 שקל לבזבוז שם.

זה מסתדר?

5000 ש"ח לבזבוז זה מספיק?

Blacchina
      Blacchina