טס לחו"ל למדינה באפריקה שאין בה בית חבד. בעבר היו מנות מוכנות של שף הדרך, ארוחות בחימום מהיר שמספקות ארוחה חמה. הבנתי שזה כבר לא קיים. האם יש משהו אחר במקום? אשמח לשמוע רעיונות..
תודה רבה
טס לחו"ל למדינה באפריקה שאין בה בית חבד. בעבר היו מנות מוכנות של שף הדרך, ארוחות בחימום מהיר שמספקות ארוחה חמה. הבנתי שזה כבר לא קיים. האם יש משהו אחר במקום? אשמח לשמוע רעיונות..
תודה רבה
שלום,
אני נוחת במפוטו בצהריים (בערך ב14:00) ורק למחרת בצהריים יש לי טיסת המשך פנימית. אשמח לשמוע עצות/רעיונות מה לעשות ביום הזה.
תודה רבה
אהלן עידו,
מה המשמעויות של הסופה לדעתך עבור מי שתכנן ליסוע למוזמביק בתחילת אפריל הקרוב? לטופו, ולעבור לוילנקולוס..
הסופה “טרפה” הכל? בעייתי להגיע לשם?
תודה רבה
שלום,
הגעתי לסוכנות שמשכירה אופנועים ועוזרת להוציא אישורי מעבר בין המדינות.
מתכנן לנחות ביוהנסבורג ולהשכיר אופנוע וליסוע למוזמביק (בדצמבר).
יש לי לצורך העניין בערך שבועיים (נזיל לכאן או לכאן..כולל טיסות מהארץ הלוך חזור)..
התכנון הוא להגיע לinhambane שבמוזמביק ומשם (או באזור) לצאת לצלילות\ספארי\בטן גב.. אשמח לקבל עצות איך לחלק את הימים בתקופה הזאת כך שאוכל גם להנות מדרום אפריקה עצמה וגם (ובעצם בעיקר) ממוזמביק. המרחק בין 2 הנקודות האלה לפי מה שהבנתי הוא כ-1000 ק”מ כך שלפי מה שאני מבין אין מה “לרוץ”..
תודה רבה
"מקובלות”.. כשכתבתי אפריקה, התכוונתי לדרום אפריקה+מוזמביק(עדיפות)\נמיביה
דרך הגנים וכו’.. לא במקומות האלו (שאותם נשאיר לפעם אחרת..)..
לכן שאלתי אם בגדול מכירים את נושא האופנועים ואם זה ריאלי גם לעבור למוזמביק עם אחד כזה (ולחזור לדרא”פ כדי להחזיר במידת הצורך..)..
תקופה של שבועיים עד חודש, לכן קניה ומכירה פחות ריאלי לדעתי..
תודה רבה
שלום,
אני מתכנן להגיע בפעם השניה לאפריקה, אבל הפעם למשהו קצת יותר "רציני".. מעוניין להיות בדרום אפריקה ומשם להמשיך למוזמביק ו\או נמיביה (הן גובלות אחת עם השניה, נכון?), הכיוון יותר מוזמביק כדי לצלול..
את ההתניידות אני רוצה לעשות על אופנוע כחלק מהחוויה, ויש לי לצורך העניין שבועיים עד חודש..
הבנתי מחברים פה בפורום שאולי הזמן לא מספיק ולכן אשמח לדעת איפה כדאי להתמקד..
בנוסף, אם יש כאלו שמכירים את נושא האופנועים במדינה – אשמח לשמוע.. אני לא מהאופנוענים הכבדים, רוצה רק בשביל ההתניידות (וכמובן החוויה..).. הבנתי שיש עניין של קניה ואז מכירה שעשוי לגזול זמן, השאלה אם יש מקומות שניתן לשכור אופנוע לתקופה הזאת..
תודה רבה
שלום לכולם,
מתכנן נסיעה למוזמביק – הבנתי שיש שם ספארי (לא מהמפורסמים, אבל עדיין..), אבל בעיקר מתכנן לצלול.. אני מעוניין להתנייד עם אופנוע.. יש לי 7-10 ימים לטיול הזה.
אשמח לדעת אם מישהו עשה את זה – האם אפשרי בכלל. ואם כן – אשמח לקבל עצות בעניין הזה (גם לגבי הספארי במדינה והצלילות..).. מתכנן להגיע באזור ספטמבר\אוקטובר..
תודה רבה
תודה רבה
באתר מוזונגו כתוב שדווקא זו העונה..
( העונה הטובה ביותר לצפייה בכרישי לוויתן Whale Sharks, איי מאפיה, טנזניה
השוניות הסובבות את איזור טופו TOFO במוזמביק הן בעלות ריכוז כרישי-הלוויתן מהגבוהים בעולם וללא ספק מהוות את אחד מהמקומות הטובים בעולם לצפייה בהם ולשנירקול בסביבתם. בשיט שנירקול של כשעתיים אתם עשויים לפגוש גם במנטה-ריי רבים, דולפינים, ואפילו לוויתנים גדולי-סנפיר (Humpback whales). חוויה בלתי נשכחת לחלוטין.
הזמן הטוב ביותר לצפייה בכרישי הלוויתן-
אתם תוכלו לשנרקל עם כרישי לוויתן בטופו לאורך כל השנה, כאשר הזמן המומלץ ביותר הוא מנובמבר ועד אפריל, אז מספריהם גדלים. בתקופה זו, תוכלו לצפות בקבוצות של עד ל20 כרישי-לוויתן בגיחה אחת של כ30 דקות בסירה. )
האמנם?
שלום ,
רוצה להגיע למוזמביק לשבוע בסוף מרץ.. בעיקר לצלילות (עונת הלוויתנים?)..
אשמח לטיפים בעניין, והאם יש דברים נוספים לעשות בזמן קצר כזה..
ברור לי שזו רק “טעימה”, אבל במגבלות הזמן – זה מה שיש לי..
תודה מראש
לגבי הג’ט-לג – אסתדר..
יודע להגיד איך הכי קצר להגיע לשם?
יש איזשהו מקום שמומלץ לשהות בו כל\רוב הימים וממנו להתנייד (במילים אחרות – אפשר להגיע (מבחינת שעות נסיעה) למקומות שארצה מתוך מקום אחד שיותר הגיוני לעבור כמה מקומות?)