המטרה העיקרית שלי היא להגיע להודו, ואני רוצה לעשות את זה ללא טיסות בכלל ממניעים אידיאולוגים אקו-פוליטים, בין היתר כדי לסלול את הדרך הזאת גם לאחרים. אבל גם כדי להרגיש את הדרך. להבין ברגליים את המרחק.. וגם כי הדרך באמת נשמעת לי כמו חוויה מדהימה.
באירופה ורוסיה פחות מעניין אותי לטייל כרגע, ואני חושבת שאני אצטרך להחליף אוטובוסים באמצע (מתורכיה לרוסיה), אבל זה בסדר. יש לי קצת ניסיון עם אוטובוסים בין מדינות במזרח אירופה, אז זה לא מטריד אותי במיוחד.
אני חזרתי לפני כחודש מהודו, התאהבתי בה ומצאתי מקום (בלב ההימאליה, קרוב לגנגוטרי) להישאר בו ללא עלות. אז כרגע המטרה העיקרית שלי במסע הזה היא לחסוך כסף שיספיק לי למחיה כמה שיותר ארוכה בהודו (ובהודו כסף שווה יותר). אני כן רוצה לטייל כמה ימים בסין ואולי גם קצת בתורכיה ונאפל. אני פשוט גם כל הזמן מחשבת כמה זה שווה ביחס לזמן בהודו. אז למרות שעכשיו עשיתם לי ממש חשק לטייל בטיבט שנשמעת מדהימה, ההגיון הכלכלי שלי אומר לי שאם טיל של שבוע בטיבט הוא שווה ערך לחודשיים-שלושה של שהיה בהודו, אני לא בטוחה שזה שווה את זה. אבל אני חושבת שאני אתחיל במחקר על איך לטייל בזול בטיבט, גם אם זה רק שלושה ימים. אם אני אצליח למצוא טיולי יום (ואולי אפילו טרקים של לילה אחד בלבד) ולהוציא על זה עד 500 ש”ח, אז אולי אני אלך על זה..
בכל מקרה, אני צעירה וגם אם לא יצא לי הפעם, אני בטוחה שאני עוד אשוב לשם, אז אני עושה את הדילוג הזה בלב שלם ![]()
אגב, אני מתכננת לצאת בתחילת ספטמבר כנראה.
וטיסות אכן זולות יותר, אבל בהבדל קטן בהרבה ממש שחשבתי שיצא לי בהתחלה. הנה החישוב הכלכלי הגס שלי (ותסלחו לי שזה בשקלים ולא בדולרים):
להגיע לבייג’ין מישראל:
-אוטובוס-מעבורת מקפריסין לתורכיה- בערך 200 ש”ח
-תחב”ץ מאנטליה למוסקבה- 400 ש”ח
-נגיד ואני אצטרך ללון לילה אחד בדרך בין אוטובוסים לרכבות באיזה הוסטל- 150 ש”ח פלוס מינוס
הנסיעה במחלקה השלישית של הטרנס סיבירית ממוסקבה לבייג’ין- 740 ש”ח
-אין לי את המחיר של השייט מישראל לקפריסין, אבל ממה שהבנתי אם אני יוצרת קשר עם מועדון שיט כלשהו (נגיד זה של חיפה) ומבקשת להצטרף לשיט שיוצא בכל מקרה, אני יכולה למצוא משהו בכמה מאות שקלים.
אז אפשר לסכם את זה באיזור ה-2000 ש”ח.
מחיפוש זריר בגוגל נראה שטיסה מישראל לבייגי’ן עולה בערך 2000 ש”ח במקרה הטוב, אז אפילו אם אני מוסיפה עלויות מחיה כמו מזון וכו’, אני חושבת שההפרש לא גדול בהרבה והחוויה לגבי שווה את זה.
אני מתחילה להבין שלהגיע יבשתית מבייג’ין להודו זה עסק לא זול בכלל, בעיקר בגלל העניין של הפרמיט. אבל אני מעריכה שזה לא יצא לי יותר מ1000 ש”ח, ומקווה שהרבה פחות. לפני שקראתי על העניין של האישורים המיוחדים כדי להגיע לטיבט, חשבתי שאני אקח רכבת ישירה מבייג’ין לנאפל שעולה בערך 400 ש”ח.
(מוזמנים להעיר את עיני לגבי טעויות בחישוב וכו’)
והמון המון תודה, זאת ממש הקלה שיש ישראלים שאפשר להתייעץ איתם על הנושאים האלה בעברית ![]()