הי, ראיתי את הנאום של הנשיא בשידור חי. הוא גם הוסיף שההגבלות ייכנסו לתוקף תוך 48 שעות על מנת לאפשר לנוסעים בדרכים להיכנס.
משיחות שלי עם אתיופיאן נכון לשעה זו הטיסה שאמורה להמריא מחר בבוקר מאדיס למומבסה יוצאת כסדרה...
הי, ראיתי את הנאום של הנשיא בשידור חי. הוא גם הוסיף שההגבלות ייכנסו לתוקף תוך 48 שעות על מנת לאפשר לנוסעים בדרכים להיכנס.
משיחות שלי עם אתיופיאן נכון לשעה זו הטיסה שאמורה להמריא מחר בבוקר מאדיס למומבסה יוצאת כסדרה...
תודה רבה, אני ערוך לשהייה של חודש עד שלושה חודשים בכל מקרה
האם אנחנו באמת מאמינים שהמצב ההזוי שנקלענו אליו יימשך מעבר לכך? העולם יתפרק לרסיסים...
שלום לכולם,
טיסה למומבסה שהוזמנה עוד בשלהי אוקטובר – נכון לכרגע אני אמור לטוס הלילה ולנחות במומבסה מחר בשעות הצהריים המוקדמות (לפני שהסגר שהטיל הנשיא ייכנס לתוקף) אני מתלבט קשות אם לטוס בכל זאת – מכיר מצוין את המדינה, דובר סוואהילית ויכול להסתדר בקלות יחסית מצד אחד. מצד שני קיימת סבירות שהמתיחות תגבר ושהמצב ידרדר במהירות כך שהחופשה תיהרס כמעט לחלוטין.
אפשרות נוספת שחשבתי עליה – טיסה למדגסקר עד יעבור זעם – כרגע יש אפשרות לנחות שם ביום חמישי בצהריים (ראיתי שהנשיא שם פרסם הנחיות שנוגעות בעיקר למגיעים ממדינות אירופה, ישראל לא מוזכרת). מדינה ענקית ולא צפופה שאפשר ליהנות בחופים היפים שלה.
אפשרות שלישית – לטוס לאתיופיה ולהירגע בהוואסה או גונדר למשך כמה שבועות. בזמן כתיבת שורות אלו אין הגבלות מיוחדות על הגעה למדינה.
חשוב לי לציין שאני די גמיש ושאני יכול להרשות לעצמי לשהות מחוץ לישראל בחודשיים – שלושה הקרובים. מאמין שאם עד יולי השגרה לא תחזור באיטיות אז באמת העולם הולך להיות שונה מכפי שהכרנו אותו עד עתה.
אפשרות רביעית – בצער רב לבטל את הטיסה בשלב זה ולדחות אותה לימים רגועים יותר.
מה אתם הייתם עושים? אשמח במיוחד לשמוע על המצב במדגסקר ממי שנמצא שם כרגע
תודה רבה מראש לעונים
רונן
תודה,
מבדיקות שעשיתי הבנתי שאין בעיה להמיר דולרים במדגסקר אז מעריך שבכל זאת אגיע אתם
תודה רבה על העזרה!
זכור לך מה המחיר הממוצע של טיסת פנים?
האם יש מדריך דובר אנגלית עליו תוכל להמליץ? עד כמה מורכב למצוא דוברי אנגלית סבירה בטאנה?
כמו כן אם יש לך המלצה על מקום לינה ללילה ראשון בטאנה במחיר סביר (סביב 20 דולר) אשמח לשמוע על כך!
שלום לכל המטיילים!
כחובב אפריקה מושבע אני מגיע בפעם הראשונה לאי המיוחד בחודש הבא. אמור לנחות באמצע ספטמבר לתקופה של חודש ושבוע – נחיתה בטאנה והמראה חזור מנוסי בה. אשמח לקבל טיפים למסלול מעניין – חשוב לי לראות טבע (למורים חובה כמובן) אבל גם להרגיש את האותנטיות של המקום ולחוות קצת את החיים גם מחוץ לעיר הבירה.
אעדיף להימנע מטיסות פנים אבל אשקול זאת בחיוב במידה ואבין כי זה הכרחי.
המלצות ממבקרים שהגיעו לאי בשנתיים האחרונות יעזרו לי מאוד. כמו כן – האם אמורה להיות בעיה עם הויזה או שאני מקבל אותה במקום? מניח שאזדקק לויזה של חודשיים במקרה שלי.
תודה מראש לעונים!
רונן
שלום לכל המטיילים!
כחובב אפריקה מושבע החלטתי שהטיול הבא שלי יהיה לאי המרשים בדרום היבשת. אשמח לקבל עדכונים מאלו שביקרו במקום בשנה האחרונה – האם מומלץ להגיע לשם עם יורו או עם דולר כפי שמקובל יותר במזרח אפריקה? האם מומלץ להחליף את המט”ח בשדה התעופה או שבטאנה אקבל שערים טובים יותר?
האם כמו באתיופיה יש אפשרות לקבל מעבר לשער היציג על ידי מקומיים שמעוניינים במטבע זר?
בנוסף אם יש המלצה על מלון סביר ונחמד ללילה ראשון בטאנה אשמח לקבל המלצה (טווח מחירים זול -בינוני)
המון תודה
רונן
שלום לכל המטיילים!
כידוע לכם בשנתיים האחרונות ממשלת קניה החליטה על כניסה למדינה באמצעות ויזה אלקטרונית. עם זאת, הבנתי שעדיין מקבלים ויזות גם בכניסה. בביקור האחרון שלי אכן הצטיידתי בויזה אקלטרונית מבעוד מועד, אלא שכעת אני צפוי להיכנס למדינה לאחר ביקור בזנזיבר ואני לא יודע מתי בדיוק זה יקרה (די זורם עם הטיול). השאלה שלי היא האם במרץ 2018 ניתן להיכנס למדינה באמצעות ויזה אותה אקבל בשדה התעופה (visa on arrival)
אשמח לקבל פידבקים ממטיילים שביקרו בשדה התעופה במומבסה לאחרונה ויכולים לשפוך אור על הנושא.
תודה מראש לעונים
רונן
תודה,
מבין שטווח המחירים בזנזיבר שונה מהממוצע במזרח אפריקה.
לכמה אני אמור לצפות אם אני מחפש חדר סביר ונקי לאדם בודד ללילה?