ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. איריס ס.
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 1
    • עוקבים 4
    • נושאים 210
    • פוסטים 5382
    • הגבוה ביותר 261
    • קבוצות 0

איריס ס.

@איריס ס.

302
    מוניטין
    513
    צפיות בפרופיל
    5382
    פוסטים
    4
    עוקבים
    1
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 257909 גיל 56

איריס ס. הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי איריס ס.

• RE: דאבל דייט באלזס הקסומה

בבניין אין מעלית  ( בכל זאת טירה עתיקה וכדאי לשמור על הצביון  angel ) אבל המדרגות רחבות ואינן קשות לעליה . בכל יחידה ערכת קפה  . אין מקרר בחדר אבל מקרר גדול לשימוש האורחים , ניצב ליד המדרגות בקומת הכניסה .  אנחנו העמדנו בקבוק חלב ליד אדן החלון והוא נשמר מצויין . 

הנה כמה תמונות מהיחידה שלנו סוויטה – ברטי וקומת הכניסה  .  שירלי תוסיף תמונות מהיחידה שלהם שהיתה גם היא מוצלחת וגדולה. 

תודה לכל מי שהצטרף החמיא וברך – חג  חנוכה שמח !!! 

המיטה הגדולה והמפנקתמי אמר לואי ולא קיבל .. אמבטיהמבט לחדר האוכלסלון נפרדבקומת הכניסה - חג שמח אלזס
      פורסם בפורום טיולי משפחות
      איריס ס.
      איריס ס.

צהריים טובים

איזה כיף ששירלי חברתי האהובה התחילה לספר  על חופשת טרום הכריסטמס הנהדרת שלנו באלזס.  היות והיא מספרת כל כך יפה אני אשאיר לה את הבמה ואתרום מדי פעם תמונה  , טיפ או תובנה קטנה . 

את הטירה הנהדרת בה לנו שירלי כבר הזכירה.  אני רוצה להוסיף כמה פרטים.  נתקלתי במקום בשטוט מקרי בבוקינג והיות והיה נראה לי שווה ביותר וגם ממוקם נפלא , החלטתי לשריין עוד בטרם היו כרטיסי טיסה . 

מדובר במקום לינה יחודי ביותר  . מלון שאטו גרונשטין הוא בעצם טירה עתיקה ומשופצת בעיירה Stotzheim.   את הבית קנה ברנרד החביב ושיפץ אותו במשך כמה שנים עד שהביאו למצבו הנוכחי .

התארוך של המבנה הוא מהמאה ה17.  שירלי אם אני טועה תקני אותי  .

היות והטירה נמצאת בקרבה טובה לאוטוסטרדה A35, בערך במחצית הדרך בין קולמר ל שטרסבורג  היא מתאימה מאוד למבקרים בחבל אלזס  אבל כמובן שצריך רכב.

במקום 5 סויטות גדולות ומפוארות לזוגות ומשפחות המרוהטות בסגנון עתיק ועוד שתי דירות לארוח עצמי. הסויטות מרוהטות באופן שונה אך כולן מרווחות ונוחות מאוד.

מחיר הארוח בסויטות כולל ארוחת בוקר טובה מתוצרת מקומית.

ברנרד בעל המקום נחמד, לבבי ומגיש עזרה וסיוע בהצעות לטיולים בסביבה , מסעדות ועוד.. . 

אנחנו הזמנו דרך בוקינג אבל הנה קישור ישיר למקום הארוח  .  המחירים זהים . דרך בוקינג לא נדרשה מקדמה . 

מוסיפה כמה תמונות מהבית וסביבתו . 

חזית הביתהטירה והנחל הסובב אותההנחל הקפוא ליד
      איריס ס.
      איריס ס.
    • RE: למי שלא ראה טיסות ריינאיר וסנטרפרקס לאגם קונסטנץ

הזכירו את הטיסה אבל לא את הקרבה לסנטר פארקס. תודה וטוב לדעת.

אני רוצה לציין שהעיר נמצאת במרחק הגיוני גם מזלצבורג  – טירול וגם מחבל פוורלברג ,ויכולה הוות נק’ נחיתה זולה וקרובה יחסית ליעדים אלה.  כמעט תחליף ללאו קוסט למינכן. 

איריס ס.
      איריס ס.
    • RE: מעבורת מקאו - שדה התעופה הונג קונג

חוזרת עם עדכון מאל על ( אם מעניין עוד מישהו)

אין בעיה להגיע לשדה דרך הים ממקאו עם הרחפת/ סנפירית

בהגעה לשדה יש לאסוף מזוודות ולעשות צק אין ובטחון מלא בדלפקי אל על בשדה.

אין לאל על שרות צק אין כבר בעליה לרחפת במקאו. 

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      איריס ס.
      איריס ס.
    • RE: פסחׁ(א) אצל השכנים - טעימה מקפריסין

טעימה חמישית – יום בטרודוס

בעיני זו היתה המנה העיקרית .  הקדשנו לטרודוס יום אחד ארוך . בן הזוג ואני מאד אהבנו .  הבת טיפה פחות .  נחמד מאד היה לבקר בכפרים , לראות קצת טבע  . מים ופריחה . 

בניתי לנו מסלול מקוצר בן יום שכלל את מנזר קיקוס , קקופטריה , הכפר אומודוס  ומפלי מילומריס Millomeris .

בהחלטה ספונטנית עצרנו בדרך במפלי טרימקליני  Trimiklini ובגשר הכפול המיוחד שנמצא ליד הכפר. 

רצינו גם לבקר במפלי קלדוניה ולא הספקנו . בכפר פנו פלטרס רק חלפנו  .

יש גבול כמה אפשר לדחוס ליום אחד.  בסך הכל היה יום יפה ומגוון . 

הנה כמה תמונות לטעימה מהטרודוס ובהמשך אפרט מעט על כל אתר . 

סוכת גפניםמבט על קקופטריהמפל טרימקלינימנזר קיקוסמפלי מילומריסנוף הטרודוס
      איריס ס.
      איריס ס.
    • RE: הנהלת למטייל, זה לא יפה - לכותבי הטיפים והבלוגים

גם אני הרמתי גבה לנוכח ההודעה מהיום למחר.

אנשים שכותבים כאן בלוגים וטיפים עובדים קשה ומתחזקים תוכן באתר וללא כל תמורה.

הנקודת היו צ’ופר נחמד.  

איריס ס.
      איריס ס.
    • RE: פסחׁ(א) אצל השכנים - טעימה מקפריסין

קניות

במה שנשאר מהיום  הסתובבנו קצת בטיילת של לימסול , שתינו קפה נחמד בסטארבקס והיות והקניינית חששה שבחג החנויות יהיו סגורות בדקנו גם את הקניון של לימסול . 

המחירים בקניון בקפריסין דומים לארץ ואין מציאות גדולות.

קישור לקניון my mall limassol.  בקניון יש סניף של TIGER  חנות מתנות ואביזרי בית מדליקים במחירים נוחים . 

מתנות לילדים אפשר לקנות בזול בחנות JUMBO . יש מספר חנויות באי .  אנחנו בדקנו את זו של לימסול . מחירים זולים . 

עוד קצת תמונות לימסול ( הרבה כנסיות גדולות ומפוארות נבנות ) , הקניון הכולל משטח החלקה וקצת נופים מאתר קוריון . 

כולם הולכים לג'מבונכון אנגליה ? החלקרח בקפריסיןאני והנוףפריטים מעוצבים בטייגרכנסיות בתנופת בניה
      איריס ס.
      איריס ס.
    • RE: שינוי שעות טיסה לדיסלדורף והמבורג GERMANIA
      אמנם לא לדיסלדורף

אבל גם חברות סדירות  אחרות  , משנות  באופן תדיר את שעות ההמראה ו/ או את כל לו”ז הקיץ.

זה סיכון שלוקחים כשמזמינים הרבה זמן מראש.

מבחינת החוק עד שבועיים קודם למועד הטיסה הם לא חייבים לכם כלום ואם השעות אינן מתאימות אפשר לקבל את הכסף חזרה.  זה בהחלט מעצבן … 

אגב ,  גם לנו בטיסות קיץ שהוזמנו בחברת אתיופיאן לדרום אפריקה, שינו את אחת הטיסות ב 24 שע’ תמימות .  זו היתה טיסת המשך ואם לא הייתי מגלה בזמן היינו נתקעים בשדה באדיס יממה שלמה.

שום מייל לא נשלח ( עד היום .  וזה קרה כבר לפני 4 חודשים ).  גיליתי באופן מקרי לחלוטין.

אז תמיד תבדקו …. ואל תסמכו על חברת התעופה. 

איריס

איריס ס.
      איריס ס.

שירלי מככונת את תוכנת ה HERE  אל הקתדרלה.  מנסים להגיע ל “ מופע “ השעון של השעה 12.30 .  משתדלים לעקוב אחרי התוכנה אבל לא באמת צריך קתדרלת נוטרדם נראית מכל מקום בעיר ולא מאד קשה להגיע אליה.

הבעיה שרובע פטיט פרנס כל כך יפה וציורי שאנחנו לוקחים את הזמן , נעצרים לצלומים , דוגמים שווקים בדרך, כך שמגיעים לקתדרלה בדיוק בשתיים עשרה וחצי ולא רגע קודם .  

אני זוכרת שהכניסה “לשעון “ מצד ימין.  הייתי כאן עם הילדים לפני כמעט עשור. 

גם שירלי זוכרת זאת.  אבל השלטים מראים הפוך.  כל השלטים מורים שהכניסה מהצד השני .  

טוב , מי אנחנו שנתווכח ??  הולכים בכוון השלטים.  מקיפים את המבנה , סובבים סובבים ולא מוצאים כניסה.  עד שמצאנו את הדלת הנכונה כבר חלפה עברה לה השעה ולא ניתן להכנס.  זו כמובן היתה הכניסה אותה זכרנו. angry

כמו כן מסתבר שכדי להכנס ולראות את השעון בפעולה צריך לקנות כרטיסים מראש ( 2 יורו הכניסה).  

נו שוין … לא נורא אני מנסה לעודד.  גם כך המופע הזה  “לא משהו” .  חצי סבוב של הבובות, קו קו אחד של התרנגול וזהו .  ”ממש לא הפסד”. 

אפילו להכנס ולראות את הקתדרלה היפה לא ניתן .  הפסקה בבקורים עד השעה 14.

כבר מגלה .. עוד תהיה חוויה מתקנת .  surprise

חושבים איך להמשיך ??  לשירלי יש עניינים נוסטלגים לבדוק בעיר.  מחליטים להתפצל  וקובעים להפגש בשעה שתיים בכניסה לקתדרלה.  

הנה כמה תמונות מסביבת הקתדרלה והשווקים  – גוטנבורג –  השוק הפורטוגזי  והעץ הגדול בכיכר קלבר שדגמנו אנחנו בסבוב שלנו .

הכי כיף פשוט להסתובב ברחובות הקטנים שליד הקתדרלה.  הם מקושטים כל כך יפה.  פשוט חגיגה.  שותים יין חם . קונים פרצעל ( קר) ומקרונים לבת . רואים הופעת רחוב. 

הכל יפה וחגיגי מאד מאד !!

בכל בית מרפסת מקושטתאסימטרית ויפה.  הקתדרלהכיכר גוטנבורג - קר....מהצד הזה נכנסים לשעוןעוגות בשטרסבורגבאחד השווקים
      איריס ס.
      איריס ס.
    • RE: בלוגים ריגה

תודה למגיבות

רחל – רעיון טוב.  האמת שיש לי הרבה טיפים על בודפשט ללא גלוטן.  אולי אצרף לבלוג או שאפתח חדש

תודה

איריס

איריס ס.
      איריס ס.

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי איריס ס.

• RE: 10 ימים באזור מינכן

https://adhatyul.com/2023/07/13/%d7%98%d7%99%d7%95%d7%9c-%d7%91%d7%9e%d7%99%d7%a0%d7%9b%d7%9f-%d7%92%d7%a8%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%94-%d7%9e%d7%a1%d7%9c%d7%95%d7%9c-%d7%95%d7%94%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%95%d7%aa/

איריס ס.
      איריס ס.
    • RE: 10 ימים באזור מינכן

הי יערי הייתי עם בתי במינכן באביב. לא יצאנו מהעיר אבל ראינו בה די הרבה. כתבתי סיכום מפורט ויש גם המלצה למלון נחמד. מוזמן להעזר. מקווה שליק יפתח אם לא עי העתק הדבק.

איריס ס.
      איריס ס.
    • RE: שיט בים הבלטי - איך להתחיל לחקור ולתכנן?

https://adhatyul.com/2018/05/29/%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%92%D7%99%D7%94-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%94%D7%99%D7%9D/

רואה שקישור לא נקלט. מנסה שוב. האמת מאז ששונה הפורום כתיבה נעשתה קשה מאד. מזכיר לי למה אני לא פה ברגיל....

פורסם בפורום אירופה
      איריס ס.
      איריס ס.
    • RE: שיט בים הבלטי - איך להתחיל לחקור ולתכנן?

הי עשינו שייט בפיורדים של נורבגיה, לא בים הבלטי. יש לי פוסט מפורט בבלוג. מוזמן לקרוא ואם רלבנטי אשמח לענות על שאלות https://adhatyul.com/2018/05/29/נורבגיה-דרך-הים/

איריס

פורסם בפורום אירופה
      איריס ס.
      איריס ס.
    • RE: כשהכוכבים נפלו עלי שוב... קולורדו, דרום דקוטה, ילוסטון ו NYC

@pninit1234 פנינית יקרה!! הנה הגעתי לטיול שלך והפעם אפילו לא קראת לי…🤩🤩

איזה טיול מדהים, תמונות משגעות וכמו תמיד תיעוד מהמם!! עושה הרבה חשק ללכת בעקבותייך

ילוסטון נשאר מהפנט כמו שזכרתי. פשוט אין נופים כאלה. המון תודה על הסיכום הנפלא איריס

פורסם בפורום צפון אמריקה
      איריס ס.
      איריס ס.
    • RE: שאלה לגבי היכן לנחות בבולגריה וכל טיפ יתקבל בברכה

הי נילי הייתי בקיץ הקודם בורנה ובבורגס. בנגוד לתדמית הבעייתית משהו אני חושבת שאפשר לעשות שם טיול מאד יפה. מנסה לצרף לך את מה שכתבתי אחרי הטיול. https://adhatyul.com/2021/07/30/%d7%95%d7%a8%d7%a0%d7%94-%d7%91%d7%95%d7%9c%d7%92%d7%a8%d7%99%d7%94-%d7%94%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%98%d7%99%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%a2/

אזור בורגס https://adhatyul.com/2021/07/30/%d7%95%d7%a8%d7%a0%d7%94-%d7%91%d7%95%d7%9c%d7%92%d7%a8%d7%99%d7%94-%d7%94%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%98%d7%99%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%a2/

אם הקישורים לא נפתחים אפשר עי העתק הדבק או פני אלי בפרטי ואשלח לך איריס

איריס ס.
      איריס ס.
    • RE: ואף על פי כן טוס נטוס – כריסמס אקספרס באלזס!

@pninit1234

מקסים מקסים!! ושאפו על הנחישות.

גם אני כנראה הייתי מוותרת. 

טיול נהדר והספק ראוי לציון. 

איריס ❤️

פורסם בפורום אירופה
      איריס ס.
      איריס ס.
    • RE: הלו, ניו יורק קולינג

@טובהמ

חזרנו במוצש ואני רואה שהשרשור עדיין חי 😊😊

היינו גם במוזאון העיצוב ( עוד טרם קראתי) ומצטרפת להמלצה.

תודה על הטיפ לגבי הסנטרל פארק. אמנם לא ממש מהרנו, כי לא יצא בלוז אבל הנה שלכת מדהימה נכון ליום חמישי האחרון 2/12. ( לא מצליחה לצרף תמונות) 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      איריס ס.
      איריס ס.

@טובהמ

מקסים טובה וכיף לך שיצאת מהעיר. שלכת מרהיבה!!

תודה על כל הטיפים

פורסם בפורום צפון אמריקה
      איריס ס.
      איריס ס.

@טובהמ

תודה רבה ! זכרת נכון.

אנחנו מתחילות מסורת. פעם רביעית בעיר אבל מי סופר 🥰. 

התכנון לא הדוק. קצת משפחה, יומולדת, שופינג, כיף עם החיילת שלי שבארץ כבר למעלה משנתיים ומופע אחד גדול שהוא העוגן. בקשה של הבת שחוגגת 21. 

תודה על הקישורים אעבור שוב על הכל וארענן זכרון

תודה תודה

איריס

פורסם בפורום צפון אמריקה
      איריס ס.
      איריס ס.