זמני אוטובוסים בקוסטה ריקה.
-
היי אני וחברה שלי נוחתים בקוסטה ריקה ביום שישי(זה יוצא ב6.1) ב3 בצוהרים משם התכנון ללכת ישר לאלחואלה למלון הזה :La Villa Río Segundo B&B ששילמו כבר ללילה הראשון שננחת. דרך בוקינג שילמנו.
עכשיו אנחנו רוצים לישון שם לילה, וישר ביום שבת בבוקר לקחת אוטובוס ללה פורטונה.
עכשיו השאלה שלנו היא מתי יש ביום שבת אוטובוס ללה פורטונה?
הבנו שיש שם מספר של תחנות מרכזיות..איך יודעים לאן ללכת? ומתי יש אוטובוסים לכול מקום?
נהיה 3 שבועות בקוסטה ריקה.תודה רבה על העזרה!
-
זמני אוטובוסים בקוסטה ריקה.יש שתי אפשרויות להגיע מאלחואלה לפורטונה- אחת לחכות לאוטבוס "ישיר" שמגיע מסן חוזה והאופציה השנייה היא לקחת אוטובוס לסיאודד קסדה ( מכונה סן קרלוס) שיש בתדירות גבוהה ושם להחליף לאוטובוס לפורטונה ( שגם זה יש בתדירות גבוהה)
הנה התדירות מסיאודד קסדה והתחנה:
FORTUNA from Ciudad Quesada - DEP. ev. day from Parada Municipal at 6:00, 10:30, 13:00, 15:30, 17:15, 18:00
יש הרבה יותר אוטובוסים ממה שמצוין פה.
מסן חוזה לפורטונה יש רק כ-3 אוטובוסים ביום ולדעתי הם עוברים בפורטונה. אני בטוח שבמלון יוכלו להגיד לכם מאיפה לקחת את האוטובוס
אני והבן שלי נסענו משם לפורטונה. חיכינו בנקודה שאני מכיר מבעבר שנמצאת ליד Central de Autobuses del Norte ליד מולטיסנטרו לה רדיאל. פשוט מחכים על הכביש. אחרי שראינו שאוטובוס לפורטונה לא מגיע בחרנו באופציה של החלפת האוטובוס וזה הלך ממש מהר.
-
זמני אוטובוסים בקוסטה ריקה.ידוע לך מאיפה אני יכול לראות את כול הזמנים של האוטובוסים?
אני פשוט רוצה לדעת בודאות אם יש אוטובוס ביום שבת בבוקר ישיר לפורטונה או שלקחת עוד לילה באלחואלה.. ?
תודה רבה. -
זמני אוטובוסים בקוסטה ריקה.לא יהיה ישיר מאלחואלה. הוא תמיד יצא מסן חוזה. יש לך אופציה של לנסוע לסן חוזה לעלות עליו בנקודת ההתחלה. או למצוא איפה הוא עוצר באלחואלה ( כי יש כאלו שעוצרים). או הכי קל ההחלפה שתיארתי בסיאודד קסדה.
-
זמני אוטובוסים בקוסטה ריקה.אוקי, הבנתי עכשיו.. שוב תודה רבה.
אז אני בשבת בבוקר. לוקח אוטובוס ללה פורטונה.
אנחנו נהיה יומים שם (שבת וראשון, בשני כבר רוצים להתקדם למונטה ורדה)
אתה ממליץ לנו ביום שבת ללכת לטיול לארנל ובערב לטבקון או באלדי?ומה אפשר עוד לעשות שם ביום ראשון?
ומונטה ורדה ממליץ רק ללילה ומשם ישר להמשיך לצד הפסיפי של המדינה..?
תודה רבה!
-
זמני אוטובוסים בקוסטה ריקה.עם אוטובוסים אתם צריכים בלי החלפות מינמום 4 שעות נסיעה.
ככה שגם אם בסביבות 8:30 תצאו לדרך , תגיעו לארוחת צהריים.
הייתי אומר בשבת לא ללכת לארנל אלא למשהו יותר קטן- מפל פורטונה או אחת השמורות באזור ואז בערב למעיינות החמים.
יום ראשון אתם יכולים בבוקר ללכת לארנל ואחה"צ אולי לעשות את אחת השמורות הפרטיות באיזור או משהו אאוטדור אתגרי.
אם אתם רק שני לילות בפורטונה( שגם יכולה לקבל יותר זמן) למונטה ורדה שוב - כנרא התצאו עם ג'יפ-סירה-ג'יפ וגם זה לוקח זמן.. שוב תהיו באוזר הצהריים במונטה ורדה ממש לא הייתי נשאר רק לילה, כי אין לי מושג מה תספיקו בחצי יום. אם תשארו לעוד יום יש לכם מבחר: אתם יכולים לעשות אומגות, סיור לילה ביער הילדים, סיור בוקר באחד מיערות העננים, יש חוות צפרדעים ופרפרים וכל מיני פעילויות אאוטדור וכיוב'
-
זמני אוטובוסים בקוסטה ריקה.אוקי, הבנתי
עכשיו בגלל שאנחנו נוסעים לחודשים וחצי למרכז אמריקה, 3 שבועות בקוסטה ריקה
אז סגרנו מלון ל2 לילות הראשונים באלחואלה ול2 לילות בלה פורטונה. את השאר אנחנו פשוט זורמים.
אז השאלה שלי בגלל שאנחנו נוסעים בשיא התקופה (ינואר עד אמצע מרץ) יהיה לפי דעתך הוסטלים/מלונות סבירים לזוגות? פשוט לא רוצים לסגור מפה הכול, רוצים לזרום, אם טוב לנו נישאר יותר.
או שבכול זאת עדיף לסגור מלונות/הוסטלים מהארץ?
תודה רבה ושבת שלום -
זמני אוטובוסים בקוסטה ריקה.אני בטיול של חודשיים וחצי לא הייתי סוגר כלום מראש, למעט מה שכבר סגרתם, כדי שתישאר לכם גמישות לשינויים. ברגע שאתם משאירים מקום לגמישות גם אם מרץ היא תקופה יותר עמוסה- יהיה לכם קשה לחזות איפה תהיו באותו זמן.
לגבי אי הזמנת לינות- אני בד"כ כותב פה בפורום את אותו דבר כל פעם- מי שיש לו בעיה להתפשר על תנאים, או לשלם מעל לתקציבו אם הגיע למקום ואין לו לינה פנויה שמתאימה לדרישותיו- נמצא יותר בבעיה ואולי כדאי שיחשוב על הזמנות מראש.
מי שאין לו בעיה להתפשר במקרה הצורך ( לעיתים ללילה אחד ולשפר למחרת) או כמו שאמרתי לשלם יותר אם צריך יכול יותר בקלות לזרום עם אי הזמנה.
כל מיני דגשים שאני ממליץ למי שלא מזמין- להגיע לישוב עד שעת הצהריים כדי להשאיר יותר אופציות. כדאי גם שיהיה לכם מראש איזה 2-3 מקומות שאתם חושבים עליהם כדי שתתחילו איתם. אפשר להתקשר למקום לינה מבוקש בבוקר שעומדים לעזוב אליו ואולי לשריין מקום טלפונית, או לכתוב אי מייל ערב לפני ( ולזכור- שאם לא ביצעתם התחייבות כספית יש מצב שלא ישמרו לכם מקום- זה סיכוי של חצי-חצי בערך- או כן או לא...).
אם אתם מגיעים לישוב מאוחר- בודאות להתקשר לפני. אני פעם התקשרתי למקום מהדרך כי ראיתי שאנחנו כמעט נתקעים בדרך ורק הודעתי לו על הגעה מאוחרת.. ( כמובן שצריך ספרדית בסיסית בעיקר לתקשר עם הוסטלים..)
אני באופן אישי עבדתי בחלק מהשיטות הללו ואחרות, אני אף פעם כמעט לא מזמין מראש, אבל גם אין לי בעיה להתפשר, וקורה שצריך.
-
זמני אוטובוסים בקוסטה ריקה.בסדר גמור, שוב תודה רבה על העזרה!!