השכרת רכב מ AVIS בארה"ב - החזרת הרכב במדינה מרוחקת
-
שלום לכולם,
מתכנן טיול בהמשך השנה עם המשפחה בארה”ב.
בדקתי לגבי השכרת רכב בסיאטל והחזרתו בלאס וגאס. מדובר במרחק של אלפי קילומטרים.
בכל האתרים שבדקתי העלות גבוהה מאוד, אצל AVIS המחיר זול בכ 40% שזה מחשיד.
ביררתי עם נציג טלפוני שלהם שאמר שנדרש להוסיף 300$ מעבר למחיר ההשכרה על “קנס” בשל החזרה במדינה מרוחקת.
מבדיקת האותיות הקטנות באתר האמריקאי שלהם, סכום ה”קנס” על החזרה במדינה מרוחקת יגיע ל 1500$…
אשמח לעצות בנושא.
תודה רבה ושבת שלום
-
@lauferb
לא אמורה להיות בעיה, לפעמים הקנס באמת כלול מראש במחיר ההשכרה, בעיקר כאשר מבצעים את ההזמנה דרך סוכן ולא ישירות מול חב’ ההשכרה. לגבי גובה הקנס, $300 זה לא תלוש מהמציאות. מהניסיון שלי עם אוויס, הקנסות שלהם (לפחות בצפון אמריקה) היו פחות גבוהים לעומת החברות האחרות.
אם אתה רוצה לוודא, הכי טוב שתתקשר לסניף הספציפי שבו אתה אמור לאסוף את הרכב, תמסור את מס’ ההזמנה והם יגידו לך איזה תשלומים נלווים צפויים.
-
@lauferb
לפני שנה וחצי השכרתי רכב בסיאטל והחזרנו בלוס אנגלס. מבירור שעשיתי בזמנו היחידים שוויתרו על קנס היו אלאמו. ההשכרה איתם היתה טובה מאד ואפילו נתנו לי להחליף את הרכב המקורי שקבלתי בתחנת ההשכרה לדגם אחר שרציתי.
גם אני בודק עכשיו השכרות לקראת ספטמבר הקרוב ואוויס זולים מכולם משמעותית. יתכן שנפגעו פחות מהקורונה ולכן מתאפשר להם להשאר רווחיים גם במחירים כאלה.
באופן כללי אפשר לומר שמחירי ההשכרות מאד יקרים השנה.
-
@lauferb
כדאי מאוד לבדוק אפשרות של פיצול ההזמנה ל2 מקטעים: סיאטל – אל סן פרנסיסקו או לוס אנג’לס וקטע שני עד לאס ווגאס. לפני הקורונה פיצול כזה היה יכול לפעמים לחסוך לכם את קנס ההחזרה, ולפעמים אפילו היו משאירים לכם את אותו הרכב.
-
תודה על התשובות.
אפשרות פיצול פחות ריאלית כי מגיעים לוגאס מכיוון ילוסטון…
אין לי בעיה עם קנס של 300$, עדיין זה יוצא זול משמעותית משאר חברות ההשכרה.
החשש שלי הוא מקנס הרבה יותר גבוה, משהו באותיות הקטנות חסר לי.…
-
@lauferb
עדיין אפשר לבדוק פיצול בעיר גדולה אחרת – סולט לייק סיטי או דנבר למשל
-
@lauferb
ממליץ לחפש נשכרה בסיאטל, החזרה בסן פרנסיסקו ומשם לוגאס. כבר קראתי על אלה שכרו בסיאטל עד סן פרנסיסקו ולא שילמו דמי החזר. גם מסן פרנסיסקו לוגאס לא אמורים להיות דמי החזר.
כמובן, תלוי בעונה ובאיזה חברה מדובר, צריך להשוות מחירים ותנאים בכל החברות
-
מנסיוני, הסוכנות המקומית של אוויס מקיימת את הסכם השכירות ככתבו וכלשונו.
ינסו לדחוף לך הרחבות ביטוח ושדרוגים אבל לא יתעסקו עם תוספות שנקבעו מראש וכלולות בשובר ההשכרה בצורה מפורשת.
לפני מספר שנים שכרתי רכב מאוויס בבוזמן, מונטנה והחזרתי בלאס ווגאס. דמי ההחזר היו 300 דולר + מס מקומי. הסוכנות בבוזמן בבעלות זכין מקומי שלא הפסיק לקטר שהוא מפסיד על העסקה אבל אין לו ברירה כי אחרת יקחו לו את הזכיון…
אני מניח שבסיאטל הסוכנות הינה בבעלות אוויס ולא זכיין כך שסביר יותר שלא תשמע מילה בענין.
בכל מקרה אתה עושה את העסקה מול אוויס ישראל כך שיש לך עם מי לדבר, להבדיל מאוויס העולמית שאיתם אני לא ממליץ להתעסק.
-
@lauferb
קרה לי לפני לא מעט שנים על הקו של ניו-ג’רסי (EWR) ניו יורק,
הייתי צריך רכב בבאפלו (NY) כשההחזרה בניוארק (NJ).
אופרן (כסוכן) היו זולים יותר בכ 70$ והיה רשום על השובר במפורש שהסכום כולל את הכל, זאת בניגוד לשאר הסוכנים שאצלם היה צריך להוסיף קצת מעל ל 100$ להשכרה ב NY והחזרה ב NJ.
בתחנה בבאפלו דרשו ממני את ה 100$ הנוספים, התקשרתי לאופרן (בזמנו השיחה עלתה לא מעט) והם אמרו לי להתעקש, ההתעקשות לא עזרה לי אז נתתי לנציג אופרן לדבר איתם ישירות ואז הנציג אמר לי שאין ברירה ואני אצטרך לשלם.
בקיצור ההשכרה עלתה לי יותר + שיחת טלפון יקרה + עיכוב ותסכול.
אין לי מושג מה המצב היום, אני לא שוכר יותר דרך הסוכן הזה.
בקיצור מניסיון עבר שלי מראה שאם הסוכן “שכח” לגבות עבור החזרה חד כיוונית אז גם אם רשום בשובר שאין חיובים נוספים – בתחנה המקומית לא ישכחו לגבות את הסכום המתאים. לא הייתי מהמר על “יהיה בסדר” אלא בודק בתחנה המקומית.
-
תודה ענקית לכולם על התגובות -
הנסיון שלי:
- כל ההשכרות הרכב שביצעתי (מאז שניתן היה לבצע באמצעות הרשת) בחו”ל (אטליה, ספרד, אוסטריה/גרמניה/איטליה, בריטניה, ארה”ב, אוסטרליה, ניו-זילנד) נעשו ישירות עם עם החברות ולא דרך סוכן מקומי בישראל.
- בד”כ שכרתי מחברת AVIS למעט אוסטרליה וניו-זילנד ששכרתי מחברת HARZ.
- תמיד שכרתי באופציה של ביצוע תשלום במסירת הרכב (עולה יותר יקר, אך מאפשר ביטול ההזמנה עד הרגע האחרון) ותמיד רכישתי את הביטוחים ושירותי הדרך (וזה תמיד מאוד השתלם וחסך זמן ודאגות שמא יקרה משהו).
- תמיד שכרתי רכב בשדה התעופה הבינ-לאומי, ששם הרכבים חדישים וחדשים ביותר שקיימים במדינת היעד.
- באפריל 2018 שכרתי רכב ל-37 יום ב-LAX והחזרתי JFK. היתה תוספת ($1,000) החזרת רכב ששולמה ב-JFK.
- תמיד עלויות השכרת הרכב היו ברור. העלויות/התנאים אושררו ע”י פניה לשירות לקוחות של החברה ולאחר זאת בפניה לסניף צסירת-הרכב טלפונית או אימל.
וכל זה נעשה ללא קשר לתקופת הקורנה שבה אין שליטה על ההגעה ליעד עכב מדיניות מדינת היעד וחברת ההשכרה והמצב האישי של השוכר.
- באפריל 2018