סקי בחוף המזרחי - עלויות ומקומות
-
מה העלויות של כשבוע חופשת סקי בחוף המזרחי בארה"ב? כיוון שאני מגיע לאזור בחורף רציתי לדעת אם כדאי להקצות כמה ימים לסקי במקום דיל באירופה (או מזרח אירופה) במועד אחר. כלומר הטיסה לארה"ב וחזרה כבר משולמת מה שנשאר אני משער זה פס, לינה, מחיה, העברות וציוד (השכרת רכב רק אם צריך). אולי כמה שעות הדרכה לרענון.
מה הם האתרים הכדאיים? אני גולש סנובורד ברמה בסיסית למדי.
-
סקי בחוף המזרחי - עלויות ומקומותלי יש את אותה שאלה על החוף המערבי...
נוסע מהעבודה לסן פרנסיסקו בתחילת פברואר, ואני מתלבט אם כדאי כבר להמשיך לסקי או לטוס מהארץ לשבוע בצרפת/איטליה/אוסטריה.
-
התשובה ברורה - כןאם תסתכל על דיווחים שלי ושל רוזמר תבין מדוע זה שווה פעם בחיים לנסות את אתרי ארה"ב:
- רק חלק מהמסלולים מוחלקים (כלומר השאר ברמת שונות של אופ-פיסט)
- רוחב המסלולים
- גולשים בפועל על כל ההר בצורה רשמית, בניגוד לחלקיק מההר באירופה (בן השאר בגלל צורת ההרים השונה)
תנסה, לא תצטער
יונתן
-
התשובה ברורה - כןרק שכחתי לציין משהו חשוב- אני ברמה של מתחיל+
שנה שעברה בצרפת גלשתי רק בירוקים וכחולים, ועשיתי אדום אחד עם המדריך בשיעור פרטי.
לכן אני דווקא מחפש מסלולים מוחלקים...
בנוסף, בארה"ב אף אחד מהחברים מהארץ לא יבוא איתי.
-
ביבר קריק מלאה מסלולים ירוקים, באספן יש הרשלם שמיועד למתחילים+ (באטרמילק), וגם בוייל כל הצד הקדמי מעולה למתחילים-בינוניים. כל אלה אתרים בקולורדו. אפשר למצוא אתרים טובים גם בקליפורניה-נבדה (לייק טאהו). וגם בסולט לייק סיטי.
הייתי בצפון אמריקה (מערב. במזרח לא הייתי וגם לא הייתי טורחת. השלג שם לא ברמה גבוהה) בשנת 2008 לראשונה, חוויתי אתרים למתחילים ובינוניים. היה מעולה. זה עולם אחר לגמרי.
הייתי מנסה, לא נראה לי שתתחרט.
-
סקי בחוף המזרחי - עלויות ומקומותאמנם לא גלשתי במזרח ארה"ב, אך זכור לי מדיונים אחרים בפורום שהאתר הגדול ביותר שם נקרא קילינגטון. כמובן שעדיף לטוס לדנוור או לסולט-לייק סיטי ולקבל אתרים טובים בהרבה, אך מאחר ואתה מתחיל יכול להיות שזה באמת לא ישנה לך. מה שכן זה ייקר לך את הנסיעה. הטיסה תעלה לפחות 400 דולר , תצטרך לשכור רכב כדי ללון במלון זול ולא מלון במרכז העיירה שצמודה לאתר והסקי פס, הו הסקי פס יעלה לך הון תועפות בשביל אתר שכמעט לא תנצל. אוף פיסט גם לא צריך לעניין אותך בשלב זה.
-
סקי בחוף המזרחי - עלויות ומקומותגם לי יצא לבקר בסן פרנסיסקו בחורף שעבר והצלחתי לגנוב כמה ימי סקי. אני גם ברמה לא גבוהה ובגלל מיעוט הימים שהיו לי בחרתי באתר קטן (יחסית) בלייק טאהו. אחד הדברים שהקשו מעט היה ההגעה לשם כי רכב שכור מאיזור ה- bay בד"כ לא מגיע עם צמיגי שלג, שרשראות או 4*4 (לא נפוץ שם) ואם בדיוק יורד שלג (כמו שקרה לי) אז זה יכול להיות לא נעים.
אבל אני גם חושב כמו האחרים שזה משהו אחר ושווה לנסות להכניס ללו"ז.
עלויות - אם אני זוכר נכון אז סקי פס עלה לי סדר גודל של 70$ ליום (אמצע שבוע), אם לוקחים כמה ימים ברצף אז המחיר יורד קצת. וכמובן שזה נורא תלוי באתר עצמו. ציוד כ- 25$ ליום. מלון - יש מבחר גדול בלייק טאהו, עלה לי כ- 100$ ללילה.
-
kmr1, אתה יכול להיזכר מה שם האתר? למה בחרת בו?
מה עשית בסוף עם הרכב השכור?
-
מלכתחילה היו Sierra at Tahoe ו- Heavenly המועמדים הסופיים אבל החלטתי ממש ברגע האחרון - כשהגעתי למלון ב- Lake Tahoe.
הסיבה המרכזית היא העניין עם הרכב ומזג האוויר.
אני הייתי ב- San Francisco קרוב לחודש עם כמה הזדמנויות לגנוב כמה ימים סקי אבל מגז האוויר כל פעם ביטל את התוכנית - כבישי הגישה I80, US50 לאיזור Lake Tahoe הופכים למוגבלים במעבר כשיורד שלג.
כמובן שאפשר לעבור עם רכבי 4*4 וצמיגי שלג או עם שרשאות לרכבים רגילים (שוטרים בודקים את הרכבים), אבל לא הצלחתי לקבל הבטחה ל- 4*4, ולא רציתי להתעסק עם שרשראות (למרות שאפשר, וגם שבד"כ השכרת הרכב לא מספקת, אפשר לקנות).
התכנון המקורי היה לגלוש 3 ימים מלאים ואז באמת התלבטתי אם Sierra הוא לא קצת קטן מדי ואולי אני צריך ללכת על Heavenly. הזמנתי יום קודם (דרך הסוכנות בארץ) SUV ואמרתי שנקח את הסיכון ונראה אם במקרה אקבל 4*4. את הרכב לקחתי בעיר, שזה מינוס כי המבחר קטן ואם לוקחים בשדה אז אני חושב שהסיכוי גבוה יותר. בכל מקרה, לא קיבלתי 4*4...
התחזית הראתה שאמור להתחיל לרדת שלג בסוף היום השלישי, אז החלטתי מראש לא לקחת את הסיכון, לקצר ולחזור כבר בסוף היום השני. בדיעבד זה היה חכם כי השלג הקדים קצת וסגרו את הכבישים מוקדם מהצפוי (כשאני כבר לא הייתי שם).
מכיוון שהיו לי רק יומיים אז החלטתי שאני מסתפק ב- Sierra (וגם חוסך קצת כסף כי Heavenly יקר). אני מאוד נהנתי מגיוון הפארקים וזה שהאתר מוטה למסלולים כחולים-אדומים מה שאמר שיכולתי לגלוש בכל מסלול כמעט.
אתה יכול לקרוא את ההתכתבות המקורית שלי עם rozmar מהפורום, שם היא גם מתחייסת לאתרים אחרים באיזור Lake Tahoe.
עניין הרכב באמת היה מורכב... יש 2 אופציות נוספות שחשבתי להציע לך:
טיסה ל- Reno ומשם עם רכב. יש לזה כמה יתרונות - קודם כל, הנסיעה מ- Reno ל- South Lake Tahoe לא חשופה למגבלות עבירות כמו שיש ב- I80, US50 (אני לא זוכר שראיתי כאלו בכל הזמנים שעקבתי אחרי זה). דבר נוסף הוא זה שהנסיעה ב- US50 היא מעייפת ואומנם טיסה לא תחסוך זמן אבל בתזמון טוב אפשר לגלוש כבר ביום הראשון. חוץ מזה, אם אני זוכר אין בעיה לקבל הבטחה ל- Snow Tires, 4*4, Chains (בגלל האיזור של רינו).
זו היתה האופציה המועדפת עלי, רק שצריך להזמין את הטיסות מספיק מראש כדי לצאת במחיר שפוי (ואני לא יכולתי).
אופציה נוספת היא לקחת חבילה עם הסעה מאיזור ה- Bay כמו זה למשל. לא הכרתי את האופציה הזו בזמנו, אבל כנראה שהייתי בודק אותה...
-
לגבי אתרים: יש לך את רוזמר שהיא אנציקלופדיה של ארה"ב. לגבי עלויות. יקררררר . יקררר יקר... ב 2014 הזדמן לי להיות בשני אתרים בארה"ב. אחד קטן בצפון ניו יורק- די מצ'וקמק. ממש לא משהו. בוא נגיד כך- לגולש בינוי מספיק חצי יום שם. עלות? 60 דולר ליום סקי פס. כמה שבועות אח"כ- ביבר קריק- אתר נהדר- גם לא ע-נ-ק. 130 דולר ליום סקי פס. כן כן , שכה יהיה לי טוב. אז נכון שבהתארגנות מראש אפשר להוזיל אבל זה יקר ועוד לפני ששכרת ציוד ורכב ומה לא. לגבי איכות? אני מאלו שמעדיפים מסלולים "מוחלקים" ומטופלים אז אני לא קליינט כמו רוזמר

-
תודה kmr1 על התשובה המפורטת. לא חשבתי בכלל על הבעייתיות של סגירת כבישים. אתה מתכוון לכך שסוגרים את הכביש למי שאין 4*4 וצמיגי שלג, או סוגרים לגמרי?
לי בניגוד אליך לא יהיו כמה הזדמנויות כי הלו"ז שלי קשיח. אני מתוכנן להיות שם מה- 05 עד ה- 11 בפברואר, ואז אני יכול להקדיש לסקי את ה- 12 עד ה- 15 או ה- 16. אגב, אם אני כבר טס ולא נוסע, למה עדיף לטוס לרינו ולא לדנוובר בקולרדו או לסולט לייק סיטי ביוטה?
-
בסוגרים התכוונתי שהם מגבילים את כלי הרכב שיכולים לעבור על הכביש כך שרק רכבי 4*4 עם צמיגי שלג או רכבים אחרים עם שרשראות יכולים לעבור. לא ראיתי שסגרנו לגמרי בתקופה שאני הסתכלתי, אבל אני מניח שזה יכול לקרות במקרה של סופה משמעותית.
בעניין הטיסה, נתתי את רינו כאפשרות אם תרצה לגלוש באתרים מסביב ל- Lake Tahoe. נכון שאם כבר טסים אפשר בהחלט ללכת על האתרים בקולורדו ואחרים (אין לי ניסיון אישי שם). אני חושב שזה גם תלוי בלו"ז שלך כי אני חושב שזה יקח קצת יותר זמן להגיע (טיסה ארוכה יותר וגם נסיעה ארוכה יותר, לא יודע עד כמה זה משמעותי).