ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שינה באוהל במסלולים

פורום אירופה
    צרפת
    2
    2
    240
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Asaf_3926125
      Asaf_3926125 נערך לאחרונה על ידי

היי! 

האם בטרקים הגדולים (מון בלאן, AV למיניהם) ניתן לשיון באוהל? אני מבין שיש הבדל בין מדינה למדינה, זה פשוט יכול לשנות את היעד 

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • IO.
        IO. @Asaf_3926125 נערך לאחרונה על ידי

@Asaf_3926125

כמו שהבנת – כל מקרה לגופו ויש לבדוק כל מסלול ומסלול. במסלול בו עוברים בין מדינות – גם לבדוק כל מקטע.

כמה דברים:

AV1 (של הדולומיטים) – לא הלכתי את השביל הזה אבל עד כמה שאני יודעת, רישמית אסור לעשות קמפינג בשטח לכל אורכו.
        בפועל יש דבר שנקרא bivouac. במקור הכוונה היא למכסה מאוד ארעי בשטח ללא אוהל. בהקשר של נושא השיחה, זה אומר שאתה מקים את האוהל הקטן שלך ממש לקראת חשיכה ומפרק אותו בזריחה וכמובן שומר על יתר חוקי ה- leave no trace. 
        האם זה מקובל? כנראה שלא מאוד אבל אני חושבת שזה בגדר הנסבל.

אני גם לא חושבת שיש הרבה אתרי קמפינג רישמיים לאורך המסלול הזה, אם בכלל.

תקרא כאן ואולי תקבל עוד אינפורמציה: https://www.thehikinglife.com/2020/01/a-quick-dirty-guide-to-italys-alta-via-1/

וכמובן שאפשר להייעץ גם באתר hike.

TMB – גם כאן לא ממש מקובל להקים אוהל סתם כך בשטח.
        אבל מה שכתבתי למעלה די תופס גם ב TMB ואם תמצא פינה שקטה ומוצנעת, שלא קרובה למבנה או על שטח פרטי – ותקיים את התנאים הנ״ל, אני מאמינה שזה בסדר.
        בנוסף דווקא יש לא מעט אתרי קמפינג לאורך המסלול וניתן לחנות ברשות (ואולי בתשלום קטן) גם ליד חלק מהבקתות.
        לא הלכתי את המסלול הזה עם אוהל (ובמילא עבר המון זמן מאז שהלכתי אותו), אז אין לפי פרטים מדוייקים – אבל חיפוש קטן באינטרנט בוודאי יתן לך את כל האינפורמציה שאתה צריך.

לסיכום : שני המסלולים לא ״בנויים״ לאוהל אבל יש עדיפות גדולה בעיני ל TMB אם מתעקשים ללכת עם אוהל.
        במאמר מוסגר אני יכולה להגיד שאם הייתי יוצאת לשביל הזה היום, כנראה הייתי לוקחת אוהל ומשתדלת ללון באתרי קמפינג לאורכו או לצד הבקתות כשניתן. הייתי משתדלת להמנע מלינה בשטח (wild camping) בשביל הזה, ואם זה כן היה קורה – פשוט נשמעת להנחיות של bivouac.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • 1 / 1
        • פוסט ראשון
          פוסט אחרון