ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות לגבי חופשת סקי בדולומיטים בינואר 22

פורום סקי וסנובורד
    השכרת ציוד סקי סקי וסנובורד קורטינה דאמפצו קורטינה ד'אמפצו
    5
    6
    889
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטייל_4060300
      מטייל_4060300 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

מעוניין להרכיב לעצמי חבילת סקי לשבוע לאיטליה באיזור אמצע ינואר 22.

בדקתי על טיסות לונציה ובאופן הזה מאמין שנהיה דיי מסודרים.

מבחינת אתרים, היסעים ורגולציות(קורונה) -

1. מהניסיון שלכם, מה עדיף - לשכור רכב לצורך הגעה מהשדה לערייה או לשכור חברת היסעים/מונית? אשמח אם תוכלו לצרף חברות(שכירויות רכב/מוניות) מומלצות במידה ואתם מכירים

2. על אילו אתרים הייתם ממליצים? אנחנו נוטים יותר לכיוון הדולומיטים ופחות לאלפים ואשמח לשמוע המלצות אם הייתם(לא מעוניינים בסלה רונדה או ליביניו כי כבר היינו 🙂)

3. מה דעתכם על קורטינה ד'אמפצו? קראתי שאתר מצויין ועם הdolomiti superski pass אפשר להגיע פחות או יותר לכל אתר בדולומיטים. מישהו היה ויודע להמליץ? בנוסף בהסתכלות על המפה של האתר ראיתי שיש שני רכבלים/גונדולות מרכזיות בעיירה, אחת בכל צד שלה, האם יש אוטובוסים בערייה שניתן להגיע בעזרתן בקלות לכל אחת מין הגונדולות?

4. מבחינת הגבלות של קורונה, לפחות לפי מה שנוכחי לעכשיו, מה ידוע על אתרי הסקי? האם האיטלקים פותרים מחוסנים מבידוד? האם יש הגבלות עיקריות מבחינת הגלישה/מלונות/השכרת ציוד?

תודה רבה והמשך יום נפלא 🙂

jisaacs drporat מ. פולני yohanand 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • jisaacs
        jisaacs @מטייל_4060300 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4060300

למרות שבפועל – תיאורטית, הזמנתי לפני כמה חודשים  באלפים האיטלקים עם ביטול מלון חינם עד אמצע נובמבר  

לאור המצב כיום, אני חושב שעדיף להשקיע מאמץ ולהזמין ובסוף להתעסק עם ביטולים. 

המצב לא ברור, סביר שישתנה, עדיף שתתקרב לתאריכים הרלבנטים – תראה מה רלבנטי – איטליה, שויץ, אוסטריה או שנאלץ לשוב לגיאורגיה ..

jisaacs תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • jisaacs
          jisaacs @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

התכוונתי ״עדיף שלא להשקיע מאמץ ולבטל אחר כך

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • drporat
            drporat @מטייל_4060300 נערך לאחרונה על ידי drporat

@מטייל_4060300

לא יודע עד כמה הסופרסקיפס יהיה רלוונטי ללא רכב בקורטינה, אך אין בעיה להגיע לשם בהסעה

https://www.dolomiti.org/en/cortina/transfer/

ינואר הוא חודש מוצלח בכל צפון איטליה, תבחר מקום גם לפי רמת גלישה וציפיות.

יש לך את מדונה גם, בתקווה שיהיו טיסות זולות למילנו/ורונה והן אכן יתקיימו. בחורף הקודם ההסעות משם בוטלו

https://www.campigliodolomiti.it/lang/EN/pagine/dettaglio/trasportation,119/flyski_shuttle_transfer_from_airports,696.html

אישית אהיה בתחילת פברואר באראבה, עם אוטובוס ממרקו פולו. אבל ציינת שכבר נמאס לך מסלה רונדה.

אעדיף לטוס החורף עם אלעל/אליטליה, איזיג'ט וריאן ביטלו/שינו מועדי טיסות חופשי בחורף שעבר

בעבר השכרת רכב באיטליה היתה זולה, אך ברגע שאתה מתחיל להוסיף צמיגי חורף ושרשראות המחיר היה קופץ משמעותית. לכן כיף לי עם העברות שם

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • מ. פולני
              מ. פולני @מטייל_4060300 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4060300

אני מתעלם מנושא הקורונה.

לכתוב "אני רוצה דולומיטים כי בסלה רונדה כבר הייתי" זה כל-כך אלון מזרחי (או בספרד או באירופה). סלה רונדה הוא בסך הכל מסלול מעגלי באמצע הדולומיטים מסביב לגוש מצוקי שנקרא סלה. 

אפשר להתמקם בדולומיטים בכל עיירה מסביב לסלה. אחד המקומות המומלצים הוא כמובן סלבה (יקרה). אפשרות אחרת - קורברה או ארבה. לשתי העיירות חיבורים מצויינים למסלולים ומלונות ממש על המעליות. המסלולים מעל ארבה יותר מאתגרים. יש שני שחורים בכיוון מרמולדה 5 ו 13. פשוט כיף.

קורטינה לא ממש חלק מהדולומיטים למרות שהסקי פס הוא חלק מהדולומיטי סופר סקי. אתר יחסית קטן ולא שווה להתרכז בו כי מאבדים את הערך של התמקמות במקום שממנו יוצאים כל יום לכיוון אחר. הייתי מציע התמקמות במרכז וגיחה יום אחד לקרונפלץ.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • yohanand
                yohanand @מטייל_4060300 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4060300

מציע לך לבדוק טיסות לברגמו במקום לונציה. זמן הנסיעה לפאסה או גרדנה דומה, אבל רוב הנסיעה על אוטוסטרדות ולא דרך מעברי הרים, אם אתה מגיע עם רכב, שזו ההעדפה שלי. 

מברגמו תוכל להגיע בקלות גם לאתר מדונה, שאינו נמצא בקומפלקס הדולומיטים.

אם בכל זאת תעדיף את הדולומיטים, מציע לך למצוא לינה בואל די פאסה, מה שיאפשר לך גישה נוחה למספר אתרים לא רעים בעמק, כמו ski center lattemar,  ו-alpe de lucia. מעבר לאפשרות גישה גם לסלה רונדה דרך pozza ו-קנזיי.

ושוב ממליץ על רכב שכור. מקל על הגישה לאתרים השונים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון