ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טרקים באוסטריה

פורום אירופה
    אוסטריה טרקים
    4
    6
    957
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Yuval Shavit_4152321
      Yuval Shavit_4152321 נערך לאחרונה על ידי

היי:) אני עומד לטוס לאוסטריה בספטמבר הקרוב, ל3 שבועות שחלק גדול מהם אני רוצה לנצל על טרקים באיזור.

אני לא עשיתי טרקים לפני ובמיוחד לא באוסטריה, אשמח לכמה טיפים והמלצות מאנשים שטיילו באוסטריה או איזורים דומים:)

אני מתכנן לשהות בשבוע הראשון בוינה בעיר, האם כדאי להישאר שם לטייל או יש איזורים אחרים שעדיף?

אשמח להמלצות לטרקים ומקומות לישון בהם. האם אפשר להשכיר ציוד באיזור?

ובכללי המלצות וטיפים:)

משה 22 dregev03 imeshy2 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • משה 22
        משה 22 @Yuval Shavit_4152321 נערך לאחרונה על ידי

@Yuval-Shavit_4152321

לא עשיתי טרקים עדיין, אבל וינה שבוע ? המון ומיותר

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • dregev03
          dregev03 @Yuval Shavit_4152321 נערך לאחרונה על ידי

@Yuval-Shavit_4152321

לא עשיתי טרקים של ממש ושווה לחפש

מה שכן, לפני 12-13 שנה יצא לי לעבוד הרבה עם אינפיניון בסניף של ווילך שהיא עיירה מאוד נחמדה בפני עצמה. 

האוסטרים שהכירו אותי והיו עזי הרים לא קטנים דאגו לסיים תמיד את ימי העבודה מספיק מוקדם כדי שנעלה להסתובב קצת בהר הדובראצ’ שחולש על העיר עם לא מעט גיחות דרומה להרים בגבול האיטלקי. כמו כן הם תמיד דיברו גם בשבחם של ההרים בכיוון סלובניה, כך שווילך והאיזור היפה שם עם קלגנפורט והאגם הם איזור נחמד ל”טיולים בהרים” אבל לא טיולים אלפיניים.

היה גם סופש אחד שנסעתי מערבה לליאוגנג כדי לשכור ולרכב שם על אופני הרים. זה גם איזור יפיפה שהיו בו המון שבילים ומטיילים.
          אני מניח שיש לא מעט שבילים יותר אלפיניים ומציע שתקרא ותחזור לספר

• משה 22
            משה 22 @Yuval Shavit_4152321 נערך לאחרונה על ידי

@Yuval-Shavit_4152321

השאלה למה הכוונה בטרק ? 

האם זה מסלול יומי ובסיומו לינה במלון בעיר/כפר/יישוב ? – אם כן אז יש שפע של מסלולי הליכה בעיקר במקומות הגבוהים בהרים .

האם זה מלול הליכה של כמה ימים שבמהלכו ישנים בטבע באוהל ? באיגלו ? בשק”ש ? – מודה,  עשיתי משהו דומה בצבא בשבוע שדאות ….. ובהכשרות אחרות...

dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • imeshy2
              imeshy2 @Yuval Shavit_4152321 נערך לאחרונה על ידי imeshy2

@Yuval-Shavit_4152321

כשאתה אומר “טרקים” האם אתה מתכוון למסלולי הליכה רב-יומיים בהם תישן בבקתות הרים וכדומה, או לטיולים יומיים באיזורים הרריים כאשר בכל סוף יום תחזור למקום הלינה הקבוע שלך (B&B, מלון וכדומה)? 

יש הבדל משמעותי ברמת ההכנה שיש לבצע. 

אני מניח שאתה מתכוון “לשני” מבין מה שרשמתי. 

כעת, לאילו מסלולים אתה מתכוון? שעה-ארבע שעה 3-10 ק”מ), או ממש למסלולי הליכה שייקחו לך את כל היום (10-20 ק”מ)

ובכלל איזה ניסיון יש לך בהליכה במסלולים כאלו “בכלל” (בארץ, וכו’..)

נתחיל מהציוד – 

נעלי הליכה טובות – חובה.

מקלות הליכה – ככל השמסלולים ארוכים יותר, מומלץ מאוד!

ציוד נגד גשם – כדאי מאוד מאוד. באוסטריה, ובמיוחד בהרים יכול להיות גשם כל יום! לכן כיסוי גשם לתיק, מעיל גשם ואולי גם מכנסי גשם יהיו שימושיים בהחלט. תרמיל יום עם מערכת גב טובה – מאוד כדאי. לטיולים יומיים מספיק תיק של 30 ליטר. 

שאר הציוד אינו חובה אבל יכול להועיל – כגון גרביים מנדפות (שיעזרו להימנע משלפוחיות), חולצות טיולים מנדפות, מכנסיים טובים (יש כאלו שאוהבים את המתפרקים), כובע, קרם שיזוף חובה (אתה נמצא באיזור גבוה, ורמת הקרינה שם גבוהה יחסית)

אם אתה מדבר על מסלולים רב-יומיים – שם הרשימה שונה לחלוטין. 

כעת לגבי המסלולים

גילוי נאות – טרם הייתי באלפים האוסטריים. הייתי רק בוינה. היא עיר נחמדה מאוד. ההטייה הברורה שלה היא לכיוון הקלאסי והאומנות (ארמונות, מוזיאונים וכדומה). לא חושב שהייתי משקיע בה שבוע שלם. יותר בסגנון 3 ימים בהתחלה ועוד קצת בסוף (בשביל הבדיקה, בשביל הגיוון מהטבע). בשביל הטבע האוסטרי יש להרחיק מוינה עד לאחת מבין שני האיזורים הבאים: חבל זלצבורגלנד , חבל טירול. אילו האיזורים הנוחים ביותר ומהמרשימים ביותר באוסטריה ובאירופה בכלל. שניהם נמצאים מרחק כמה שעות נסיעה מוינה. ובכלל – מאוד כדאי לשכור רכב. 

איך מוצאים מסלולים שם?

פשוט מסתכלים קצת ברשת. יש טונה של מידע. אתה מוזמן לקרוא בבלוגים של למטייל או בסתם אתרים כגון זה או זה

אבל באמת. הדרך הכי טובה היא לקרוא את הבלוגים של למטייל (יש עשרות אם לא יותר על האיזורים הללו) ולהחליט מה מדבר אליך. 

ודבר אחרון , זוכר שאוסטריה הופכת לכתומה החל מספטמבר?

זה אומר שכשתחזור לארץ תידרש לבידוד. 

לא בכדי לבאס, אלא שתדע. 

• dregev03
                dregev03 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון