ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אלפים צרפתיים או פירנאים?

פורום טיולי משפחות
    4
    7
    2446
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • myeger
      myeger נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם, אנחנו משפחה עם שלושה ילדים (8,10,14), מתלבטים לגבי יעד לאוגוסט 2017.אנחנו מתכננים טיול של שבועייים ובדרך כלל בטיולים שלנו אנחנו משלבים קצת מכל דבר- טבע- גם טיולי יום וגם טרק של יומיים שלושה וגם אטרקציות לילדים. קראתי קצת בפורום והחלטנו שמתחשק לנו יעד ״הררי״ (אנחנו ״פריקים״ של אוסטריה- טיילנו בה כבר שלוש פעמים- זלצבורג, טירול וקרינתיה). מתלבטים בין האלפים הצרפתיים לפירנאים ונשמח לחוות דעת של מומחי הפורום ושל מי שטייל גם וגם .... 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • telo
        telo נערך לאחרונה על ידי

האלפים הצרפתים יש הרבה יתרונות על הפירנאים. אני מניח שהכוונה לאזור שאמוני.

היתרונות: רק שעה נסיעה מג'נבה שיש אליה טיסות מוזלות.

ההרים גבוהים באזור שאמוני משמעותית. יש כמה קרחונים מאוד מרשימים ונגישים. יש מגוון רכבלים כולל שני רכבלים שעולים על הקרחונים. שאמוני עיירה גדולה ותוססת עם מגוון אטרקציות. יש עוד כמה עיירות יפות באזור שכיף להסתובב בהם.

אפשר לטייל באלפים הצרפתים בעלויות לא גבוהות עם מתמקמים בעיירות כמו Passy או Saint Gervais עם כמה גיחות לאזור שאמוני.

שקלתי כמה פעמים את הפירנאים כיעד לטיול משפחתי אחרי שטיילתי בלי ילדים די מזמן באנדורה. הנופים יפים אבל פחות מרשימים והמרחקים עצומים, ולא מצאתי עיירה גדולה שאפשר להשאר באזור שלה שבוע ויותר.

אני בטוח שתהנו גם בפירנאים. 

• myomer
          myomer נערך לאחרונה על ידי

היי

אני טיילתי גם וגם.

טרק של יומיים שלושה אני יודעת שיש מומלץ בשמורת Aigüestortes בפירנאים. 

אנחנו עשינו בשני המקומות רק טיולים יומיים.

מבחינת כמות אטרקציות לנוער האלפים לוקחים בגדול.

מבחינת נופים שני האזורים מדהימים. אם אהבתם את אוסטריה, האלפים הם גירסה אלפינית בהחלט לא פחות מוצלחת. 

מצרפת לכם את שני סיפורי הטיולים שלנו. 

הפירנאים וברצלונה 2013

האלפים הצרפתיים 2016

שנה טובה

לימור

• myomer
            myomer נערך לאחרונה על ידי

הערה בהקשר לתגובה שנרשמה בדיוק יחד איתי, הנוף באזור אנדורה זה לא הנוף של הפירנאים המערביים, אלו הרבה יותר יפים.

• telo
              telo נערך לאחרונה על ידי

אני מסכים שאנדורה היא לא הטופ של הפירנאים.

בחרתי אותה בזמנו כי אנדורה נגישה בתחבורה ציבורית מברצלונה וקל לטייל בה עצמאית.

רק לחדד שההשוואה שערכתי מיועדת למשפחות עם ילדים קטנים שרוצה מינימום נסיעות.

• myeger
                myeger נערך לאחרונה על ידי

לימור וטלו- תודה על התשובות. האמת היא שהאלפים הצרפתיים נראים לי מאוד דומים לאוסטריה ולכן ההתלבטות. גם לגבי האטרקציות- בשני המקומות ראיתי שיש רפטינג,  קניוניג, והרבה אגמים לטבול בהם.אם מטיילים בפירנאים הבנתי שמומלץ לנחות בברצלונה ואז אפשר לשלב גם פארק שעשועים ופארק מים. .....

• שומפיון
                  שומפיון נערך לאחרונה על ידי

אנחנו היינו הקיץ הזה באלפים הצרפתים, באזור שאמוני ואני. לפני שנתיים היינו באוסטריה. לטעמנו האלפים הצרפתים יפים יותר מבחינת הנופים , האוכל אחר, בקיצור, זה צרפת. אבל לא להתבלבל - זיש אירופה ההררית. הנופים די דומים. אנסי עיר מקסימה. ממליצה בחום.

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון