מחיר בערך לטיסה ומלון בפריז לפני הכריסמס
-
היי מתכננת לטוס לחמישה באיזור סוף נובמבר תחילת דצמבר לפריז לפני הכריסמס וממה שאני בודקת יוצא בסביבות ה2500 שח לטיסה ומלון כולל מזוודה,
השאלה שלי היא האם זה מחיר סביר? או שזה נקרא יקר ואני יכולה למצוא בזול יותר?
-
מחיר גבוה מאוד.
כנסי לGoogle Flights – בדקי מחירים בתאריכים שונים(המחירים ב- easyJet, נמוכים).
-
בדצמבר 2019 טסתי לצרפת כולל מזודה במחיר 300 ש”ח.בקיץ האחרון, שיא עונה, כרטיס נקנה זמן קצר לפני הטיסה, כרטיס עם טיסת המשך דרך פריז, כולל שרות מלא עלה כ 1500 ש”ח, לפריז בלבד היה עולה רק 1000.
-
בהחלט סביר. בהנחה שטיסה עם מזוודות לשני כוונים עולה סדר גודל של 850-900 שקל, אז יוצא 4 לילות במלון כ 1600 שקל שזה 400 שקל ללילה במלון 3 כוכבים. את יכולה אולי טיפה להוזיל עלויות של מלון ברובעים המרוחקים מהמרכז אבל לא הייתי ממליץ על זה בכלל.
-
זול ויקר זה עניין מאד יחסיבכללי – אם מדובר על חנוכה – אז מחירי הטיסה נוטים להיות גבוהים יותר
אבל גם – האם מדובר על מלון יוקרתי במרכז העיר, או על מלון פשפשים בשולי העיר. האם מדובר על טיסה ביום מסויים ושעה מאד מועדפת, או שאת זורמת עם תאריך טיפה שונה ושעות פחות טובות. וגם כמובן חברת התעופה וכו’.
האם 5 ימים זה 5 לילות? או 4 לילות?
2500 ש”ח נשמע לי אפילו זול בהתאם לרמה שרצויה לי. אבל כך אחד והצרכים שלו.
העדפה שלי זה ציון 9 בבוקינג ומיקום מרכזי יחסית. בדקתי מחירים לנובמבר וראיתי החל מ-400 ש”ח ללילה, ובקלות יכול להגיע גם לכפול מזה. כך שהמחיר שראית הוא בהחלט סביר ואפילו זול.
זה לא משנה אם אני אן מישהו אחר חושב שזה יקר. אם בדקת אפשרויות טיסה ובדקת אפשרויות מלונות וזה המחיר שיצא לתנאים שלך – אז זה המחיר. מה זה יעזור אם מישהו יספר שהוא סגרתי דיל יותר טוב?
בוקינג נותן סקירה טובה של המלונות. נכון שלפעמים אפשר למצוא דיל טיפה יותר טוב באתר אחר, אבל זה ברמה של אחוזים בודדים. אם על פי בוקינג מחירי המלונות ברמה שלך באיזור שלך הם X, לא תמצאי חצי X במקום אחר.
וככה גם אתרי השוואת הטיסות.
אז אם בדקת בהם וזה המחיר – זה המחיר.
או שאולי השאלה בעצם היא – האם בתקופה אחרת או ביעד אחר אפשר למצוא מחיר טוב יותר? אם כן – כדאי שתחדדי תנאים.
-
*עכשיו ראיתי שהמחיר שכתבה כולל מלון לחמישה לילות:))
השאלה היא באיזה מלון והיכן הוא ממוקם.
-
השאלה כמובן
איזה מלון ,הכוכבים שלו והדירוג שלו באתרי מידע ו…………..המיקום שלו בעיר?
ואיזו טיסה (שעת נחיתה שם, שעת המראה חזור) עם איזו חברת תעופה ? מחיר סופי כולל מזוודות ?(יש כל מיני טריקים).
-
@מטייל_4146502 אמר:
היי מתכננת לטוס לחמישה באיזור סוף נובמבר תחילת דצמבר לפריז לפני הכריסמס וממה שאני בודקת יוצא בסביבות ה2500 שח לטיסה ומלון כולל מזוודה,
השאלה שלי היא האם זה מחיר סביר? או שזה נקרא יקר ואני יכולה למצוא בזול יותר?
אסביר יותר טוב

*הטיסות שראיתי הן בשעות של כמעט ימים מלאים- הכוונה נחיתה לפנות בוקר בפריז וחזרה לארץ בערב וישראל
*הטיסה היא לחמישה ימים, ארבעה לילות
*והמלונות שהסתכלתי עליהם הם שלושה כוכבים ברובעים 5 או 6 כי אלה מה שראיתי המומלצים ויחסית מרכזיים
-
אוקי
המחיר של 2500 ש”ח (675€ בערך היום)
מחיר לילה בחדר מלון נניח ואני מדברת על 100€ ללילה- כבר 400€
כלומר מחיר הטיסה הוא 275€ כולל מזוודה (כ1000 ש”ח)
כלומר מחיר טוב/טוב מאד.
עכשיו כדי להשוות
קחי את אותה טיסה וחברת טיסה וכאילו תעשי הזמנה ללא הדיל
אותו דבר את המלון המוצע לך (או 2-3- מלונות שמוצעים)
ותוכלי לחשב את העלות הריאלית בפירוק החבילה מול מחיר החבילה עצמה.
על הסף בסוף נובמבר (חנוכה) נראה לי מחיר טוב ואפילו מאד טוב ואז אני סקפטית וחשדנית וישר הולכת לחפש את הבאגים בהצעה.
(סתם לדוגמה מיקום המלון, ליד איזה מטרו הוא נמצא קו רוחב גדה שמאלית או חוצה גדות? , כמה הוא רחוק מהמסגד הגדול ...בקיצור רובע 5 6 תלוי איפה ברובע).
-
@מטייל_4146502 אמר:
הטיסות שראיתי הן בשעות של כמעט ימים מלאים- הכוונה נחיתה לפנות בוקר בפריז וחזרה לארץ בערב וישראל
לטעמי האישי אלו לא בהכרח טיסות טובותנחיתה לפנות בוקר זה אומר לילה לבן. לא תשני בטיסה אלא רק נמנום של 3 שעות (זו לא טיסה כזו ארוכה). המלון מן הסתם לא זמין לצ’ק אין לפנות בוקר אז קשה יותר להתרענן ויש את כל הבלגן של המזוודות. כלומר אולי יש לך יום מלא בפריז, אבל הגוף שלך יגמר בשעה מוקדמת יותר.
בחזור אם הטיסה נוחתת מאוחר יש סיכוי ששוב לא תשני טוב מה שישפיע על יום המחרת בישראל (לא בהכרח בעיה אבל לפעמים כן). ושוב אם הטיסה בערב אז יש את הבלגן של מזוודות.
לא טוען שזה אסון, אבל לא בהכרח אידאלי