טיול (סוף?) שלכת
-
שלום רב,
אנו זוג שנוחת ב – 4/11 בניו יורק ומעוניינים לעשות טיול טבע של כחמישה-שישה ימים מצפון לניו יורק. לצערי, אני מבין שאנו גבוליים עם השלכת אשר בתקופה זו כבר מגיעה לסיומה. בכל אופן, הייתי שמח לקבל הכוונה לטיול טבע ועיירות של כחמישה שישה ימים מצפון לניו יורק, אשר מנסה לתפוס שאריות שלכת . אני מניח שניתן למקד טיול זה בשני אזורי שינה כשכל אחד מהם יהווה טיול כוכב לכיומים.
בתודה.
-
אפשר לתת לך המלצות לתיור באזור אבל בתאריכים שלך לא יהיה לך שלכת מצפון לניו יורק. לקראת סוף אוקטובר גג
מסתיימת תקופת השלכת שם. אם אתה בכול זאת רוצה הייתי הולך על אזורים מדרום או ממערב לניו יורק אבל בזה
אני לא מומחה.
-
תודה על התגבוה.
איזה מסלול של כחמישה ימים היית מציע לעשות בתחילת נובמבר (על אף ששלכת כבר לא נראה).
-
האם כחלק מהמרדף אחרי השלכת כדאי לנו לשנות כיוון ולהדרים למדינת וירגיניה?
-
שלום
אפשר לבדוק את האופציה של וירג’יניה ובעיקר בכיוון השננדואה וכביש הסקיליין
לא מנסיון אבל אפשר לברר קודם שפונים לשם ואם כן צאו לתצפיות מומלצות על הכביש
הזה שיהיה אפקט של תמונות פנורמיות.
אם תעקבו אחרי המסלול שבמיפוי המצורף סעו מפרדריסבורג(יכולה להוות עבורכם עגינת לילה)
על ה-95 מאמין שילוו אתכם שדירות צבע יפה .
אם תשימו לב התחלתי בהצעה הפניה לשני הפארקים בעמק ההדסון ומשם לפוקונו מאונטיין בפנסילבניה
ודרומה לוירג’יניה.
https://goo.gl/maps/bwWfSy3g9PqzYKXe8
אני חוזר הנסיון שלי אוקטובר בניו אינגלנד וצפון ניו יורק, אבל ההיגיוןאומר
לנסות את וירג’ניה.
מוני
-
תודה מוני.
האם אתה מציע לכלול בלופ הזה גם את השמורות שציינת בעמק ההדסון וגם את הנסיעה לשננדואה?
האם סיבוב שכזה מתאים לחמישה ימים, או שעדיף לבחור מבין השניים: או עמק ההדסון או שננדואה בו יש סיכוי רב יותר כנראה לראות שלכת?
הכוונה היא לנחות בניור יורק ולהתחיל בנסיעה
-
בכל מקרה אתה צריך שיהיו אלטרנטיבות למסלול שבן אני מביא
דוגמה מהסייר של הגוגל מפס באוקטובר ויכול להיות שבנובמבר
כבר תהיה לכם אכזבה הנה ראה-
ובאחד הגישושים שלי הסייר נפל על נובמבר וממש שדירות העצים היו ערומים
כך שחייבים לבדוק בטרם אתם הולכים על זה,פשוט לא הייתי יורד אם אתם לא פוגשים שם עצים ברמת צבע מסוימת.
הנה עוד תמונה מאוקטובר שנה אחרת
לגבי אם להוסיף את ההדסון האמת שבמיפוי בפוסט הקודם שלי לא מסומן בכביש הפיסגה אז בהחלט זה מוסיף זמן נסיעה משמעותי
בגלל מיגבלת המהירות בכביש הזה אז במידה ואתם מקבלים אישור לצבע בשננדואה וותרו בשלב ראשון על ההדסון
מוני
-
תודה.
האם ניתן לשבור את הנסיעה הישירה בין JFK לבין שננדואה שאורכת כשש שעות? האם יש לך מקום מומלץ לעשות הפסקה במקום כלשהו יפה בדרך .
-
-
ראשית מדוע לעשות את הדרך בבת אחת
שנית אתה קובע את התוואי ,אני רק יכול להציע לעצור אם תלך על
תוואי אליפסי בסיגנון שלי בגטיסברג אפילו ניתן לעגון לילה בגטיסברג יש את מוזיאון מלחמת האזרחים
ומסלול שדות קרב.
אבל כמובן שוב חוזר ומציע לבדוק היטב אם התנאים בשננדואה(אגב גם מזג האויר בהרים) בזמן אמת מצדיקים את הירידה לשם,
אני אישית בטיול שלנו סוף ספטמבר למדינות הדרום בחרתי רק קטעים מסוימים בבלו רידג’ ,ובכבישים מקבילים
לכביש הפיסגה -הסקיי ליין בשננדואה.
https://goo.gl/maps/mWbRYAygABEfHY2H7
מוני
-
בשנת 2015 טיילנו באזור ניו יורק בשבועיים הראשונים של נובמבר. 1-12 לנובמבר. השלכת הייתה אחרי השיא אבל עדיין הייתה שלכת. ב4.11 נסענו לעיירה קולד ספרינג על נהר ההדסון והיה ממש יפה.
הטיול אמנם התרכז בניו יורק סיטי, אבל גם שם היה טבע עירוני.
מצרפת את הסיכום שכתבתי עם תמונות.
https://www.lametayel.co.il/posts/m7ennk