וינה בנובמבר לשבוע
-
שלום לכולם
אנחנו (2זוגות בשנות ה50), מתכננים להגיע לוינה באמצע נובמברלראשונה לשבוע ימים.
התכנון הוא להתחיל בטיולים מחוץ לוינה, לראות נופים, כפרים ודברים מיוחדים במשך כ 3 ימים ואז לחזור לוינה לעוד 4 ימים.
אשמח מאוד לקבל המלצה מבעלי ניסיון – לגבי השכרת רכב/ נהג ומדריך שמבצע טיול מתגלגל, נקודות עניין, מקומות לינה וטיפים לתכנון השהיה .
תודה רבה
-
3 ימים מחוץ לוינה-זה מעט מדי אם רוצים להגיע ליעדים משמעותיים של אוסטריה (אזור האגמים או קרתיניה נמצאים במרחק של 350 ק”מ מוינה!)
אבל----לפני שקובעים איפה מבלים באוסטריה, וינה -למה 3 ו4? אולי הפוך וכו---כדאי לראות תכנים (מה עושים בוינה? חובבי אמנות? היסטוריה? פעם ראשונה בעיר? פעם ראשונה באוסטריה? איך אתם עם קור חורפי? )
לגבי הנסיעה מחוץ לעיר -אין בעיה לשכור רכב כמו בכל יעד אחר בעולם, להביא בחשבון כי מדובר בנהיגת חורף , קרח על הכביש, לעיתים גם שלג (מפנים מהר), גלגלי חורף וכו.
יש כמובן אופציה להתמקם בוינה ולקחת ממנה סיורים מודרכים ל(הלשטט? ) המון נסיעה של הלוך וחזור לווינה (כ700 ק”מ רק נסיעה ביום כזה) והמחיר בהתאם.
-
@חגית-תאילנד אמר:
אשמח מאוד לקבל המלצה מבעלי ניסיון – לגבי השכרת רכב/ נהג ומדריך שמבצע טיול מתגלגל, נקודות עניין, מקומות לינה וטיפים לתכנון השהיה .
וינה היא עיר מוזיאון המלאה במוזיאונים.
המבנים שאת חזיתם שאסור לפספס זה הפרלמנט, הרטושה וכנסיית סטפנוס. אולי תבדקו מדריך ברחבי העיר (אני לא מכיר – לא לקחתי)
יש בעיר המון מוזיאוני אומנות (מרשימים מאוד הם מוזיאון ליאופולד, אלברטינה ו-בוודור עליון), מוזיאון טבע ואפילו מוזיאון פרפרים נחמד.
מרטף הקבורה של בית הגסבורג מציג אומנות ארונות קבורה מיוחדים.
רוב האתרים בטבעת הפנימית של העיר.
גם ארמונות יש בה למי שלא נמאס לו מארמונות אירופה – למשל ארמון שנבורן.
השאלה מה בעצם אתם אוהבים.
אני למשל ממליץ לא לפספס את המרחצאות של וינה בייחוד בחורף!!
בבלוג שלי תיארתי המון נקודות עניין בעיר.
-
המון חברות סלובקיות עם מטה בברטיסלבה משכירות רכב בוינה בחצי מחיר ופחות מהחברות האוסטריות.
ממליץ לכם לבדוק, אני הייתי מרוצה.
אני נעזר המון באתה הזה, להערכתי יכול ללמד אתכם המון, וכמובן יש את מדור הטיפים הבלוגים וכו’ פה באתה.