פורטוגל
-
לאחר דחיות במשך שנתים של קורונה, מתכננים טיול בפורטוגל במאי .
בשבוע הראשון נהיה על סירה בנהיגה עצמית על נהר הדורו, אשמח להמלצות היכן לעצור לאורך הנהר לטיול רגלי ליד הנהר (מתחילים ומסיימים בפורטו).
שבוע שני מתכננים להיות במידירה בתקופת פסטיבל הפרחים, אשמח לתובנות לגבי הפסטיבל ובכלל כמה ימים מומלצים באי?
לאחר מכן שבועיים עד שלושה טיול בפורטוגל, מה אסור לפספס? האם ניתן לבצע את הטיול במספר טיולי כוכב או חייבים רק טיול מתגלגל?
אשמח להמלצות אתרים שאסור לפספס ועל מלונות/אכסניות/טירות ללינה לאורך הדרך.
-
רק לגבי המסלול בפורטוגל--- בפרק זמן של 3 שבועות את בהחלט יכולה ל"הספיק" לראות את רוב פורטוגל.
המבנה הגיאוגרפי שלה יחייב מן הסתם "טיול מתגלגל" אבל אפשר גם ל"ככב" חלק מהמסלול.
לדוגמה- כיכבתי את סינטרה כיעד לינה לכמה ימים כולל היעדים בסביבתה, מישור החוף הדרומי(קאקאיש וכו)
או אפשר לככב את תומאר -לטובת יעדים באזור המנזרים(אלקובסה בטליה וכו) או עיירה אחרת באזור.
-
אולי הבלוג המתגלגל שלי מטיול באוקטובר יוכל לעזור לך (עכשיו שניתן לגשת אליו שוב)
ואם תפני אלי בפרטי, אוכל לשלוח לך (עוד כמה ימים, יוצא לטיול, בארץ) - את הקובץ המפורט שלי שהכנתי לקראת הטיול
-
תודה.
הכל היה מוכן לפני שנתיים אבל נחתה עלינו הקורונה ועכשיו קשה לי שוב להכנס לזה.. חייבת להתחיל ממשהו.
יש לך אינפורמציה כלשהי על מידירה?
-
אין לי מושג עד לאן אתם מתכוונים לשוט.
אנחנו לא שטנו אבל כפי שקראת בבלוג שלי יצאנו למסלול משפת הנהר, אם אני זוכרת נכון יש בו מעגן. מזרחית לPinhao. עלינו ל São Xisto. והמשכנו.
הטיול הרגלי שלנו היה מעגלי אבל גם עליה עד הישוב הנ"ל וחזרה מרשימה.
פורטוגל גדולה/ארוכה ממרכז כוכב למרכז כוכב לפעמים הדרך לא קצרה ולכן העדפנו ללון בדרך. כשהמרחקים גדולים נאלצים לא פעם לוותר על אתרים שבדרך. לפעמים הטיול בכוכבים מבזבז זמן ודלק.
מפורטו אפשר לא רק לשוט אלא גם לנסוע לטייל בסביבה, לנו לא הספיק הזמן לכל מה שאפשרי.
וכמו שיונית כתבה לך מתומאר אפשר להגיע ל Batalha (הכי מרשים), לעוד מנזרים וגם לNazare באותו כיוון .. וצפונה לקוימברה. (דרומה לה יש עוד אתר שיכול להיות מעניין)
מתומאר אפשר לנסוע דרך כפרי הצפחה ל Covilha ממנה אפשר להגיע לעיירות בהן חיו היהודים, ל Monsanto, לשמורת אשטרלה (בה ניתן לטייל לפחות פעמיים אם מגיעים במחצית השניה של מאי .
ליסבון שווה כמה ימי טיול ואם לא רוצים להחליף לינה אפשר להגיע ממנה לסינטרה ועד החוף...
בדרום לא הייתי. עד כמה מתאים לכוכב?
ד.א אני עכשיו משפרת מסלול באוסטריה . מאוד רציתי 2 טיולי כוכב כי הגענו לגיל שבו ההתניידות עם המזוודות כבר לא קלה אבל מ2 מקומות לינה הגענו ל5, כי לנו עדיף כך מאשר לנסוע למרחקים גדולים מאוד בכל יום.