תכנון מסלול בצרפת לקיץ
-
בוקר טוב, אני מתכננת טיול ביולי בצרפת, אנחנו זוג+3 וסבתא. חשבתי להתחיל ב-4 ימים ולילות בפריז, יום בארמון ורסאי ולינה בפריז, יום ביקור במון סן מישל וחזרה ללינה בפריז, ביום השביעי מעבר לעיר טור וטיול יומיים בעמק הלואר, וביום התשיעי נסיעה ליומיים ביורודיסני ולינה שם. נשמע סביר או צפוץ מידי?
תודה
-
מון סן מישל הוא 4 שעות נסיעה נטו מפריז, לכיוון אחד. לצאת ולחזור באותו היום זה אולי אפשרי טכנית אבל לא נשמע לי כמו משהו שנעים לעשות. אם אתם מתעקשים על מון סן מישל הייתי ממליצה לרדת מעמק הלואר ולבלות שלושה ימים באזור מון סן מישל - יש הרבה מה לראות. או להבדיל לרדת ממון סן מישל ולנסוע לעמק הלואר לשלושה ימים. מון סן מישל ליום וטור ליומיים זה המון נסיעות ולא זמן במקום עצמו. לגבי פריז, לא צריך להתחייב לוורסאי מראש, זו נסיעת רכבת קצרה יחסית ממרכז העיר, אלא אם כן הזמנתם סיור. אפשר להחליט בספונטניות לפי מה שתספיקו בפריז, בכל מקרה אכן אין צורך לישון בוורסאי. אם אתם מוותרים על וורסאי ביקור בלובר מכסה באופן חלקי את החלק של ה"ארמון המפואר". אפשרות אחרת, בהנחה שאתם עם רכב - יציאה מפריז בבוקר, ביקור בוורסאי, והמשך נסיעה או לטור או למון סן מישל לשלושה ימים של טיול באזור. תהנו

-
כמו שכתבה קודמתי--- מונט סן מישל בנסיעה הלוך וחזור מפריז----בשום פנים ואופן לא.
הטיול בוורסאי יכול להיות על חשבון ימי פריז.
כשיש לכם כ11 יום (בהתעלם ממנהלות ,המראה, מעברי לינה) וגם אוכלוסיה מגוונת סבתא ועד ילדים בגילאי.... -כדי לצמצם ,לדעתי, נדודים ומעברים.
בגדול (תלוי איזה ימים בשבוע גם, שעת המראה, שעת נחיתה) אני מעדיפה לסיים את הטיול בפריז-דיסני ולהתחיל עם השכרת רכב וטיול חוץ פריז בימים הראשונים.
את כותבת 4 ימים בפריז? אולי 3 אולי 5? האם בדקתם תכנים -מה אתם רוצים לעשות ולראות עם הילדים בפריז? ואז תוכלו לראות כמה ימים צריכים לטובת העיר.
יומיים דיסני +לינה נשמע סיום נהדר לטיול.
בחלק של חוץ פריז (יומיים? שלשה?) לא הייתי מפצלת אלא נניח עמק הלואר מאד ב"קטנה" וזהו. ו....לא הייתי לנה בטור (אפילו לא נכנסת אליה).
או---- להחליט שמעדיפים את מונט סן מישל וטעימה מנורמנדי בדרך ואז להשקיע את שלשה-ארבעה ימים לטובת זה.
גם אפשר להחליט אם רוצים להיות בוורסאי אם תהיו בטירות (ואיזה) בעמק הלואר?