נורבגיה
-
הי, אשמח לקצת עזרה , נגיע לנורבגיה באמצע יוני ל 10 ימים 2 מבוגרים.
האם כדאי להתמקד בצפון/דרום או שניתן לשלב ע"מ שנהיה לפחות ברוב אתרי ה"חובה" (למי שמגיע בפעם הראשונה)
תודה על עזרה בבנית המסלול.
אומרים יקר- מה דעתכם סדר גודל תקציב זוג 10 ימים?
תודה רבה רבה
-
היי גם לך,
10 ימים זה לא הרבה לנורווגיה, לכן לדעתי ממש כדאי להתמקד. אישית-חושבת שהמרכז-ארץ הפיורדים הכי כדאי בטיול ראשון או קצר במדינה המדהימה הזו.
לגבי אתרי החובה-יש הרבה דעות והרבה המלצות.
לטעמי-אחד הפיורדים היותר צרים ומרשימים: geiranger הוא הכי מפורסם והוא באמת מהמם. הדרך אליו או ממנו-דרך הטרולים והנשר-גם הם כבישים נופיים מדהימים.
ממליצה לשלב קרחון -למשל הניגרדסברין כולל טיול הליכה על הקרחון עצמו.
ב10 ימים הייתי עושה משהו כזה
<bergen>>alesund>>andalsnes>>Trollstigen>>geiranger>>dalsniba>>>>
grotli>>lom>>ouvre ardal
הליכה על הניגרדסברין. באזור זה של ה sognfjord יש הרבה מסלולים ופעילויות. ומשם
חזרה לברגן.
אפשר לשקול את הדרך האטלנטית בהמשך לאולסון (בעיני לא חובה).
כמובן שבכמעט בכל מקום יש הרבה מסלולי הליכה.
ברגן ראויה ליום טיול לפחות.
אישית מאד אהבתי את אוסלו, אבל תלוי כמה זמן יש וכמה תרצו להתגלגל בכבישים האיטיים של נורווגיה./
,
בכל מקרה, תהנו, אי אפשר ליפול בנורווגיה.
וכן היא יקרה, אבל בהתארגנות נכונה בהחלט אפשר להסתדר. אני חושבת שבגדול לא יותר יקר שם מאשר בארץ....
-
היי אני הייתי בנורבגיה לפני שנתיים מדינה מהממת,עשרה ימים לא מספיק להיות שם,יש הרבה נופים שצריך לראות,אבל אם אתה כבר מגיע לשם לא לפספס את איזור הפיורדים,חובה,נורבגיה פחות או יותר מאוד יקרה,יש שם סופרים שמוכרים מוצרי מזון בזול,כמו חנות קיוי,בכל מקרה אני בקיץ אהיה שם פעם שניה
-
בהמשך לשאלה הזאת האם טיול של 5-6 ימים שעיקרו הוא אזור הפיורדים (כלומר טיסה לברגן בלי לינה באוסלו) מספיק או שזה גבולי?
ברור לי שיש מיליון דברים לראות, יותר שואל בגלל הנסיעות הארוכות שיש ממקום למקום - האם הזמן הזה יספיק כדי להספיק לבקר בכמה פיורדים ואטרקציות מרכזיות?
תודה

-
שבוע טוב,
אם יש לך 5-6 ימים, אפשר לטעום מנורווגיה. אישית הייתי נוסעת לאזור sogndal, שטה בנרופיורד, מטיילתץ על קרחון ניגרדסברין ובכביש השלגים. זו טעימה מהנופים המדהימים של נורווגיה.
-
הי מאיר, אנחנו עשינו באוקטובר 2018, אומנם לא בעונה אבל הצבעים היו משגעים. לי היו 8 לילות בערך. התחלתי באלסונד וכך זה חסך לי נסיעה ארוכה ולילה באמצע מאוסלו ועד הפיורדים. הנחיתה באלסונד נתנה לנו סיבוב ממש מעולה,
קונקשטיין דרך וינה לאלסונד ובחזרה טיסה מברגן לאוסלו שגם חסך עוד לילה. ממליצה לך לקרוא את הטיול שלנו ולהעזר בברכה סיגלhttps://www.lametayel.co.il/posts/x7w5o5