פראג בחורף
-
אנחנו מעוניניים לבקר בעיר בחורף ומתלבטים אם יש טעם לכוון את הנסיעה לשבועיים שלפני כריסטמס, ולבקר בשווקי כריטסמס או לינואר, פברואר. האם העיר לאחר כרטיסמס וראש השנה האזרחית נשארת מקושטת, ויש אווירת חורף נעימה, ורק דוכני חג המולד אינם פעילים? יש טיסות במחירים יותר נמוכים לתקופת ינואר- פברואר ולכן ההתלבטות
-
מזג האוויר בתקופה זו קשה ביותר מובטח קור חודר עצמות ויום קצר .למרות זאת אפשר לטוס וגם לההנות רק בהנחה בסיסית חשובה שלא ירד גשם. אתו בלתי אפשרי להתמודד.
העיר מאבדת מצביון ערב כריסמס וסילבסטר מיד בתום התאריך.
-
שלום
עניין הקור הינו אישי לגמרי. לקור יש פיתרון של לבוש מתאים ונין להסתדר. אני ביקרתי בפראג בפברואר האחרון.העיר הייתה נעימה מאוד וכייפית . המעלות היו אומנם נמוכות אבל לא הייתה רוח כלל.אני למשל הסתובבתי ללא כפפות . ההתלבטות שלכם אני מבינה אם לטייל בתקופת שווקי חג המולד או לאחריה כמובן בכריסמס . הטיסות בup לא ממש יקרות. שעות הטיסה מצויינות. ניתן למצא בתי מלון זולים במקומות מצויינים בבוקינג.
-
תודה לשניכם. לפי מה שעניתם ולאחר בדיקת הטמפרטורות בינואר 2016 לעומת דצמבר 2016...חד משמעית שיהיה לנו יוצר מעניין וקור יוצר נסבל בדצמבר. בשנה שעברה בדקנו את וינה בכריסטמס והפעם נבדוק אצל השכנה מצפון...
-
דרך אגב איך הייתה וינה בכריסמס? הזמנתי כרטיס ושיניתי את היעד לפראג השנה
-
אמנם לא שאלת אותי..
אנחנו היינו בתחילת דצמבר שנה שעברה בוינה והיה נהדר. העיר מקושטת ונעימה, השווקים יפים וכיפיים (אם כי בשלב מסויים מבינים את הרעיון). השנה בחרנו בפראג, אבל בגלל הקור הצפוי, העדפנו לטוס לשם בסוף אוקטובר ולוותר על שווקי חג המולד הפעם... -
פראג יפה וקסומה גם באוקטובר.בכריסמס אהיה בפעם החמישית בפראג . לפני כן הייתי 8 חודשים בפברואר האחרון . בוינה ביקרתי פעם אחת לא ממש אהבתי אותה זו הסיבה ששניתי היעד לחופשת הכריסמס לפראג . תהנו

-
וינה מקסימה בתקופת כריסטמס, בשעה חמש כבר חושך ויש קישוטים מוארים ברחובות של העיר העתיקה, וגם בשוק של רטהאוס, שם בכלל הקישוטים מהבהבים ובכל עץ תלו קישוט אחר. בגלל שהיה כל כך מעניין להסתובב בשווקים, ולטעום מהדוכנים עם אוכל מחמם, ויין לם, קצת הזנחנו את האתרים השגרתיים והחלטנו לחזור לשם שוב.
שולחת כמה תמונות להתרשמות
-
וינה מקסימה
חוזר לשם בסוף נובמבר שוב.