תאילנד בחגי תשרי
-
הי,
אחרי החלפת מספר יעדים בתיאוריה....הגענו להחלטה לגבי טיסה משפחתית לתאילנד בחגי תשרי הקרוב
מדובר על כשלושה שבועות לקראת סוף ספטמבר עד אמצע אוקטובר.
כמה שאלות:
האם התקופה מתאימה מבחינת מזג אוויר? להבנתי כן אבל אמשח לשמוע עוד.
האם יש איזה משהו יוצא דופן לקחת אותו בחשבון כמו איזה חג ארוך של המקומיים שיכול להשפיע על תכנון הטיול?
באיזה איזור מתאים יותר לטייל עם מתבגרים גילאי 16, 13, ו - 9?
משהו חשוב לדעת על הטיסה לפני שמזמינים?
אשמח להכוונה.
תודה
-
@shlomibar תאילנד תמיד מתאימה מבחינת מזג האוויר - מדינה טרופית, תמיד חם ולח.
צריך רק לדעת באיזה אזורים פחות כדאי לטייל מתי ...
ספטמבר\אוקטובר למשל זה בדיוק על התפר שבו עונת המונסונים אמורה להסתיים בצד של פוקט ולהתחיל בצד של קוסמוי. אין תאריך מדוייק, ומזג האוויר בשנים האחרונות הוא בלתי יציב בכל העולם ולכן קשה מאוד לחזות מה בדיוק יהיה בכל צד בחודשים האלו.....
אז אתם צריכים לקחת בחשבון שיש סיכוי שתתקלו בימים של מונסון שזה אומר גשם חזק מאוד, רוחות חזקות, בד"כ יש הצפות .... זה יכול להיות שעתיים ואז השמש יוצאת והכל חוזר לנורמה כאילו כלום, וזה יכול להיות יום שלם או שבוע שלם ....
תעשו תוכניות מגירה למקרה של ימים כאלו: מקומות סגורים שאפשר ללכת אליהם כמו קניונים, מוזיאון .... שאם תתקלו בימים כאלו תהיה לכם תוכנית ב' מה לעשות
-
יש חברות מומלצות לטיסה לתאילנד?
-
יהיו כאלו שיגידו "רק לא על אל" ויהיו כאלו שיגידו שאל על הם בסדר גמור. כנ"ל לגבי חברות אחרות
תמצאו טיסות שמתאימות לכם מבחינת תאריך / שעות / עלות ותשאלו ספיציפית
-
מצאתי טיסה דרך אבו דאבי. יש תובנות?
-
בוקר טוב,
מתלבט בין פוקט לקוסומוי.
חלק מהתגובות שאני מקבל על פוקט זה שזה מרגיש כמו אילת, ערסיאדה, המוני וכו'. מצד שני אומרים לי (פחות אנשים) אל תוותר, זה מקום שאין בו מגבלות קורונה (נכון לעכשיו), יש מלא אטרקציות ודווקא בגלל הגודל מרגיש פחות המוני.
על קוסומי לא שמעתי יותר מדי תגובות שליליות.
מזכיר - משפחה עם בני 16,13 ו9. האם פוקט כזו נוראה?? אמורים היות שם 5 לילות והסוכן ממליץ להוסיף עוד 2 לילות כדי למצות (כי יש את כיפור באמצע).
נושא נוסף שבהתלבטות הוא הרצון לחסוך טיסה פנימית לקוסומוי. עלה רעיון לוותר בכלל על קוסומוי וללכת לכיוון קראבי וריילי ביץ. מתאים לילדים יותר מקוסומוי?
תודה
-
היי שלומי, גם אנחנו נהיה בתאילנד באותה תקופה (אותו הרכב וגילאים - רק שלנו יש תוספת רביעית של בת 4). גם אני התלבטתי עם פוקט או סמוי. ואחרי כלכך הרבה חיפושים ושאלות - הגעתי למסקנה שסמוי יהיה נכון יותר עבורנו. לא מחפשים כלכך את ההמוניות ואת האטרקציות המשוגעות. אלא את השילוב של הבטן גב, חופש, קטן יותר, וגם אטרקציות פה ושם. סמוי גם המוני (הרבה פחות מפוקט), ומנסיון של חבר שלי (שטס לשם כל שנה, וחזר ממש לפני חודש) - סמוי פתוח לחלוטין. אנחנו נעשה את כיפור בסמוי. ניפגש בבית חב"ד
? -
@shlomibar אתה צריך לקחת את ה"דעות" שאתה מקבל מאנשים בערבון מוגבל מכמה סיבות:
- כל ישראלי שהיה פעם אחת במקום כלשהו נהיה "מומחה" ויודע הכי טוב!!! אז לא להתייחס יותר מידיי ברצינות לכל דעה
- חוויות הן דבר מאוד אישי ואינדיבידואלי - מה שהיה מדהים בעיניי יכול לא למצוא חן בעינייך ולהפך .... אז שוב, לקחת הכל בערבון מוגבל
- הרבה אנשים שנוסעים לפוקט/קוסמוי/בנגקוק - מבלים את הכמה ימים שלהם שם ברחוב אחד או שניים ועל פי זה מגבשים דעה לגבי עיר/אי שלם .....
פוקט מדהימה!!! היא ענקית, יש בה מעל 40 חופים שכל אחד מהם הוא חוויה בפני עצמו.
קוסמוי גם כן מדהימה! הרבה יותר קטנה מפוקט
בפוקט יש הכי הרבה מה לעשות, מה לראות ואיפה לבלות ...
אני מציעה שתעשה קצת תחקיר באינטרנט ותראה איזה מהאזורים של פוקט הכי מתאימים לך ולמשפחה שלך - לפי מה שאתה רוצה לעשות, מה שחשוב לך שיהיה ו/או לא יהיה והתקציב שלך ...
אני בהחלט מסכימה שאין שום הגיון לעבור בין הצדדים השונים (קוסמוי ופוקט) זה סתם עוד טיסת פנים, שהיא גם הכי יקרה ... תבחר צד אחד ותבלו שם