תכנון מסלול נסיעה מניו יורק לקליבלנד, אוהיו
-
שלום לכולם
אנו זוג הורים ו3 בנות בגילאי 7,5 6,5 2,5
אמורים בעז"ה לנחות בניו יורק (JFK) בבוקר, ולהגיע בנסיעה ברכב לקליבלנד -אוהיו.
אשמח לקבל מסלול ורעיונות לעצירה בדרך, עם עדיפות לטבע- מפלים, אגמים, יערות תצפיות וכו'
השאיפה היא להגיע לקליבלנד מקסימום תוך 24 שעות.
היות והנסיעה עם ילדות, הגיוני שנצטרך עצירה קלה לפחות אחת לשעתיים.
אשמח לשמוע את דעתכם ועצותיכם המחכימות
תודה רבה
-
@תמי2261 הקצאה של 24 שעות לדרך תאפשר עצירה ארוכה אחת או שתיים קצרות יותר, מה גם שבעצם נטו מדובר באיזור 15- 16 שעות כי צריכים גם לאכול ולישון.
הדרך שחשבתי עליה כדי ברורה - עליה מניו יורק צפונה על I-87 עד ל- Albany ומעבר ל- I-90. היא לא הדרך הקצרה, אם כי על פי Google Maps, מדובר בתוספת של קצת מעל שעתיים נסיעה. אם תבחרו בדרך זאת, עצירות יכולות להיות באיזור הכבישים הללו עם סטיה גודלה יותר או פחות מהם.
חלופה 1: ביקור במפלי הניאגרה. חלופה מאד הגיונית אם המשפחה לא ביקרה במפלים עד כה. הם די על הדרך וניתן לבלות בהם מספר שעות בלי שום בעיה. אשאיר לכם האם לעבור את הגבול לקנדה או להשאר בארה"ב (עצירה קצרה יותר. בעיקר לראות את המפלים).
חלופה 2: קפיצה לאזור איתקה למפלי המים, פארק המדינה ווטקינס גלן. לא יהיה לכם זמן לביקור בכל המקומות. תצטרכו לבחור במה להתחיל ואח"כ על פי הזמן שנשאר לכם.
חלופה 3: התרחקות יותר גדולה מ- I-90, ולכן אולי יותר בעייתית. ביקור במוזיאון הזכוכית בקורנינג. אני הופתעתי ממנו לטובה, בתור מבוגר. אני חושב שיכול להיות מעניין לילדות.
העדיפויות, לדעתי, לפי הסדר.
אם תבחרו בדרך הקצרה יותר, דרך I-80, ותחצו את פנסילבניה לאורכה, אודה שאני פחות מכיר את האיזור הזה של פנסילבניה (טיילתי בחלקים הדרומיים יותר של המדינה). אפשרות לסטיה אחת לא גדולה מהכביש היא לאחר חציית הגבול מניו ג'רזי לפנסילבניה, לנסוע לצפון מזרח לאורך ה- Delaware Water Gap כאשר ניתן למצוא שם איזור עם מפלי מים. אחד המקומות הגדולים יותר, שהוא פרטי (ולכן הכניסה בתשלום), הוא Bushkill Falls. הוא נראה לי די קרוב ל- I-80. יש איזור צפון מזרחי יותר, בהמשך הדרך עם מפלי מים (הביקור ללא תשלום) - Dingman's Falls ועוד מפל אחד נוסף לפחות. יש שם גם שבילי הליכה וכמובן שגם תצפיות על נהר הדלאוור מלמעלה.
-
יש סיבה לא לטוס? יש כמה וכמה טיסות ביום בקו הזה.
מבחינת מחיר, למרות שלכאורה טיסה זה מאד יקר, הרי שכשמשקללים את שווי הזמן שלנו זה פחות נכון. לא רק ש-24 שעות לנסיעה זה זמן מבוזבז (כי לא תספיקו כמעט לטייל), אלא שזה גם יכול להשפיע על הימים הבאים שלכם. לא יודע מה התכנון (טיול, ביקור משפחתי, התאזרחות וכדומה) וברור שיש לכך השפעה. אבל בכל מקרה החוויה של נסיעה ארוכה תשפיע. גם בגלל עייפות פיזית ורצון לברוח מהרכב, גם משיקולים לוגיסטיים של קניות וארגון שלא הספקתם ביום הקודם.
אני אוהב להציע נוסחה גסה מאד לשווי של יום טיול. מחייה יומית זה עניין של 200-300 דולר למשפחה כמו שלכם (לינה, רכב, אוכל, ביטוח וכדומה). אם נוסיף חלק יחסי בעלויות הקבועות (טיסה, ויזות, מונית לנתב"ג או כל דבר אחר) זה עוד כמה מאות דולרים (סתם לדוגמה 4200 דולר טיסה ל-14 ימים זה 300 דולר ליום בממוצע). ואם גם נוסיף את שווי ימי החופש של ההורים זה עוד לא מעט כסף. כמובן שתחליפו במספרים שלכם. אני מוכן להשקיע את אותם מאות דולרים ביום כדי להנות ולטייל בארה"ב. אבל יום נסיעה ארוכה זה לא יום שאני נהנה ממנו (ואפילו די סובל). כלומר העלות זה היום הזה היא "בזבוז".
היות וכמו שהזכרתי לנסיעה כזו תהיה גם השלכה על היום שאחרי, אז נניח שלפחות עד אמצע היום הבא אתם מנוטרלים. לעומת זאת עם טיסה תוכלו להיות בקליבלנד כבר בשעות הצהריים המאוחרות של היום הראשון. תספיקו לסיים סידורים בנחת ואפילו טיפונת לטייל. כלומר הטיסה תחסוך לכם כמעט יום שלם ביחס לנסיעה. אם נניח רגע עלות יומית בסיסית של 500 דולר, ונוסיף גם 100 דולר לדלק, ונשווה למחירי טיסה נראה שבסך הכל העלות דומה.