ניו-אינגלנד בחגי תשרי שלד הטיול הוכן. זקוק לחוות דעתכם
-
שלום רב לחברי הפורום,
שמי גל ואני חוזר לפורום שעזר לי רבות בעבר בתכנון טיולים לצפון מזרח ארה"ב ב2012 ולפארקים במערב ב2017.
אנחנו משפחה בת 5 נפשות: זוג הורים בני 53~ + 3 בנות בגילאים 26,22,16.
אוהבים את השילוב של ערים + טבע + שופינג.
החלטנו לחזור שוב ל'מקום הפשע', צפון מזרח ארה"ב-ניו אינגלנד ולהלן השלד של הטיול.
* טסים ב23/9 לבוסטון (הטיסה הוזמנה). שוהים בבוסטון 3 לילות.
* לילה בCamden
* 2 לילות בBar harbor (פארק אכדיה במדינת מיין)
* 2 לילות בNorth Conway
* לילה אחד בStowe
* 2 לילות בLake George
* 2 לילות בIthaca
* לילה אחד בNiagra Falls
* 2 לילות בCorning
* 4 לילות בNYC (הוזמנה טיסה ארצה ב13/10)
כאמור, העוגנים היחידים כרגע הן הטיסות שהוזמנו.
ניסיתי לעשות טיול בקצב נוח וברוב המקומות כפי שניתן לראות תיכננתי 2 לילות על מנת לעשות במקום טיול בסביבה.
מה דעתכם? הצעות לשיפור? הערות? הארות?
לדוגמא 2 הלילות בCorning מרגישים לי לא משהו, השאלה האם יש מקומות מומלצים יותר לעצור ולטייל בדרך מהניאגרה לNYC?....
המון תודה מראש,
גל
-
שלום גל
כשמדובר בטיול בחגי תשרי אני דבר ראשון מסתכל על התאריכים
בהם מגיעים אל הנקודות הצפוניות בניו המפשייר=הרים לבנים, צפון מערב וורמונט
וכך הלאה אל האדירונדאק בואך לייק פלאסיד ,ומשם לאצבעות, ולניאגרה.
מאחר ואתם בהרים הלבנים ביומיים האחרונים של ספטמבר ,אני רואה חובה לעצמי לבקש מכם
לשנות את כיוון הנסיעה מסטוה ללייק פלאסיד ולא ללייק ג'ורג' .
לגבי קורנינג שני לילות ?. מאחר ולדעתי תבקרו בערוץ המדורג של ווטקינס גלן בדרככם מאיתקה למפלי הניאגרה
אז אם אחרי הניאגרה אתם מבקשים בצדק לבקר במוזיאון הזכוכית של קורנינג ,ואפשר(למעשה רצוי) שבדרך לקורנינג
תבקרו במיגזר הדרומי של לצ'וורט פארק אז לא הייתי נתקע עוד יום בקורנינג ,והייתי ממשיך מקורניג לפוקונו מאונטיין שבגבול
המשולש של פנסילבניה>>ניו ג'רסי >>ומדינת ניו יורק.
מוני
-
@מוני היי,
חשבנו לרדת מStowe ללייק ג'ורג' ולא ללייק פלאסיד מפני שביקשנו בדיוק במקומות הללו בטיול לפני 10 שנים וחשבנו קצת לגוון.
תסביר בבקשה - למה אתה ממליץ לוותר על לייק ג'ורג' ובמקומה ללכת לכיוון לייק פלאסיד?
לגבי ההמלצה שלך לעשות רק לילה אחד בקורנינג ולהמשיך ללילה הבא בפוקונו מאונטיין: מקבל.
שוב תודה,
גל
-
שוב שלום
האם הייתם בלייק פלאסיד בתקופת השלכת?
כי אם לא ומאחר ואתם בתאריכים 28-29/9 בלבנים
ב-1/10 בסטוה .אם לא תהייה הקדמה של השלכת בעונה הקרובה אז אם יש סיכוי לשלכת מתקדמת יותר היא בפירוש באדירונדאק
החל בדרך ללייק פלאסיד<<< ומלייק פלאסיד<<< אל לב האדירונדאק>>>בואך כביש האגמים 28 עד הישוב old forge
אני חוזר ,באיזו תקופה הייתם בלייק פלאסיד איך הגעתם אליה(תוואי) ובאיזה תוואי חזרתם/המשכתם ממנה?
מוני
-
@מוני שוב שלום,
ב 2012 היינו בסביבה בסוף ספטמבר/תחילת אוקטובר.
אז עשינו סיבוב מעגלי עם כיוון השעון מניו-יורק לכיוון אגמי האצבעות, הניאגרה ומשם לכיוון לייק פלאסיד, סטוה, נורת' קונוויי, ומשם לכיוון בוסטון וחזרה לניו-יורק.
כלומר גם אז תפסנו בכל האזור שלכת, אבל אנחנו לגמרי בענין של לחזור ולחוות את השלכת שוב בשיא יופיה.
גל
-
,תראה גל
מאחר והייתם בלייק פלאסיד אז אני מוכן להציע לבדיקת היתכנות מצידך סוגי
תוואי נסיעות ממופים אפשריות עדיין בכיוון לייק פלאסיד, בתקווה שלא היו בתוואי הקודם לכם
בנוסף אני שואל אם בפעם הקודמת שלכם עליתם עם הרכב לוויטפייס מאונטיין, האם
ביקרתם בהי פולס גורג', האם ביקרתם במקפצות האולימפיות, האם חוויתם טיסה במטוס
קל מעל אזור לייק פלאסיד וההרים והאגמים בחוויה של ממעוף הציפור?
האם אפשר מאחר והייתם בלייק פלאסיד שתלונו רק לילה אחד בה, ולמחרת לאחר השלמות באזור לייק פלאסיד
תיסעו בלב האדירונדאק כפי שרשמתי בפוסט הקודם ותלונו על כביש האגמים סביבות אולד פורג' ,כך תגיעו
יום אחרי מוקדם יותר לאיתקה.
מוני
ג
-
ראשית - תודה על המענה וההתייחסות.
בחלק מהמקומות שרשמת כגון הוויטפייס מאונטיין - היינו בפעם הקודמת. בחלקם לא.
אין לי התנגדות לחזור שוב ללייק פלאסיד, רק לא הבנתי למה זה עדיף מאשר לרדת קצת (מרחק 80 מייל) לכיוון לייק ג'ורג' ולהמשיך משם לכיוון איתיקה.
גל
-
מתנצל על תגובה מאוחרת
לשאלתך על לייק ג’ורג’-
זה אגם נופש ידוע לאמריקאים שבקייצים ממלאים אותו בהמוניהם (בעיקר בגלל גודלו),וככל שמגיח לו הסתיו הוא מתרוקןוהפעילות בו כולל בילוי ערב(מסעדה )מתקרבת ל-0
אנחנו ישנו שם לילה בתחילת אוקטובר בגלל שחשוב היה לי אחרי נסיעה ארוכה ביום הזה ללון במוטל מרשת בסט ווסטרן, וכשאני בהצעות לגולשים נותן אפשרות לעגון שם ללילה זה בדרך כלל אחרי עליה ארוכת יום מניו יורק.
הנה דוגמת אזכור שלי לדיסקוס עם הגולשת יונה וקשת:-
“הגיחה שלנו ללייק ג’ורג’ היתה תוצאה של הרצון להכניס לונה פארק סיקס פלאגס למסלול, לאחר שויתרנו על אורלנדו. בדיעבד הלונה פארק עצמו, כפי שציינתי, היה נפילה. אבל במקרה גיליתי באיזור אטרקציה אחרת, נסיעה על אופני מסילה בתוך היער ומעל נהר ההדסון, שהיתה מדהימה! בשורה התחתונה נהננו מאוד מהיומיים בלייק ג’ורג’, אבל זה לא מקום ששווה את הארכת המסלול עבורו לטעמי, בעיקר כשיש עוד כל כך הרבה מקומות שווים אחרים על המסלול הזה”.
ובפסוק אחר לחוד בשרשור שלך כתבה- לייק ג’ורג’ – נמצא מחוץ למסלול שלכם”.
זה היה הוגן מצידה ,שכן מודה אני שבמסגרת הדיון שלה איתי בהכנות לטיולה ,החליטה שהיא מוותרת על צפון וורמונט לטובת פעילות ילדיה בלייק גורג’
ניסיתי להניא אותה ללא הצלחה.ואני מוסיף שאחרי המגיפה שלא עשתה טוב לבטח גם לאגם הזה מי יודע האם התאוששו עוד סיבה לבדוק כדאיות.
שורה תחתונה גל ברצוני לומר שכגולש מן המניין בפורום אני מדגיש תמיד
שהצעותי בפורום הן בסך הכל הצעות שאינן חייבות להתקבל ,ושהשואל יחליט סופית על פי צו ליבו .
במידה ואתם עוגנים שם אתן לך אתר במרחק סביר ואתה יכול גם לעשות מה שיונה וקשת מצאה ודיווחה עליו.
מוני
-
ברור שכל מה שאתה כותב כאן הוא הצעה. עם זאת ניסיונך והידע שאתה מפגין לאורך השנים הם בדיוק מה שאני זקוק לו בבואי לתכנן את הטיול.
יעזור לי אם תעביר כפי שהצעת מידע בנוגע לאתר בקרבת לייק ג'ורג'. בסוף אשקלל את כל המידע שנתת ואחליט על תוואי המסלול המיטבי.
שוב תודה וחג שמח!
גל
-
מדובר על התיחסות של הגולשת ערבה וכך כתבה-
Natural Stone Bridge & Cave.
יצאנו מהקמפ ל- "Natural Stone Bridge & Cave". קיבלנו מפה, עם נקודות ממוספרות. עברנו מנקודה לנקודה דרך גשרים ומערות, ממש על קו המים. מקום יפה. היה כייף. כדאי לבוא עם נעליים.
אני מצרף מיפוי מלייק גורג'- https://goo.gl/maps/aJC4NH7BGhDnuLSv5
ואם תגיעו למעשה נקודת ציון באזור הזה הוא אגם Schron
הנה המשך מהאתר לאגם -https://goo.gl/maps/BmjVMuyT97dUcmCH8
י
והנה התייחסות של הגולשת יונה וקשת לימי לייק ג'ורג' שלה ,כאן תמצא המלצה לאופני המסילה
אפשר אולי שתיסעו חצי שעה דרומה להצצה בעיר -saratoga springs
https://goo.gl/maps/cwvnhpV5ekSTjkUW9
https://www.tripadvisor.co.il/Attractions-g48562-Activities-Saratoga_Springs_New_York.html
והצעתי הנוספת שאת הדרך מלייק ג'ורג' לאיתקה תעשו בהצעת התוואי הזו -https://goo.gl/maps/YY24RWNCWX7BUtGr8
למרות שהיא מאריכה את הדרך אבל יחי ההבדל מהדרך הקצרה יותר והנה דיווח של הגולשת taldar על העליה לתצפית בסביבות אולד פורג'
לבטח תזכו גם לשלכת טובה בכביש האגמים 28 המוביל לאולד פורג'
מוני
-