ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

LA ביוני - מידע עדכני לגבי פעילויות רגועות ואאוטלטים ממולצים

פורום צפון אמריקה
    מערב ארהב
    5
    9
    271
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • eranarn
      eranarn נערך לאחרונה על ידי

שלום רב,

אחרי הרבה זמן , 2 מתבגרים (11+15) + שני הורים שכבר התבגרו... נוסעים ל-17 יום לLA +סן דייגו ווגאס בסוף יוני.

מסלול LA + סן דייגו + וגאס וחזרה מל.א.

המסלול כולל את כל הפארקים האפשריים אבל אני אשמח להמלצות לפעילויות שמתאימות שאינן פארקים למקרה שימצו מוקדם.

בינתיים יש לנו רק את שדרת הכוכבים , רודיאו דרייב, ריפלי belive it or not , סיור בוורנר ברות'רס בLA. , וכל המוזיאונים בפארק בלבואה בסן דייגו.

נשמח להמלצות לאאוטלטים מומלצים בערים האלו או בסביבתם כי כרגע יש לנו רק מקום אחד בLA:

Citadel Outlets is located at 100 Citadel Drive, Los Angeles, CA 90040.

כמה שאלות שנשמח לתשובות עדכניות:

1. קורונה - איך ההתייחסות של האמריקאים כרגע? צריך להציג תעודת התחסנות וכו' עדיין? יש צפי לשינוי בשבועות הקרובים?
      2. לא שילבנו פארקי מים - האם חם מספיק? מומלץ?
      3. הגעה עם אלעל ב6 ל-LA בבוקר ומיד ללכת לדיסני . אפשרי או מתיש מדי ועדיף יום מנוחה?
      4. יום העצמאות 4 ליולי . אמורים להיות בווגאס. למה עלינו לצפות שיהיה בעיר?

תודה מראש על כל עזרה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

המסלול כולל את כל הפארקים האפשריים

• לא הבנתי אם מדובר על פארי שעשועים או פארקי טבע, אבל בכל מקרה המסלול שלכם ממש לא כולל את כל הפארקים האפשריים. פארקי שעשועים יש איזה 7 או 8 באיזור. פארקי טבע יש יותר. רוצה אולי לפרט על מה כן חשבתם? או פשוט מה התוכנית למסלול?

שמח להמלצות לפעילויות שמתאימות שאינן פארקים למקרה שימצו מוקדם.

• מה אתם אוהבים? לוס אנג'לס למשל זו עיר ענקית ומטרופולין עוד יותר ענק. תגידו מה תחומי העניין שלכם ונוכל לכוון אתכם. ספורט? זו לא העונה של רוב הענפים המוכרים, אבל אולי ליגת הקיץ של ה NBA החל מה-7 ביולי בוגאס? אני למשל תכננתי טיול עם ילדיםן שאוהבים חלל בערך באותם גילאים, ותכננתי ביקור במעבדות JPL של נאסא ובמצפה הכוכבים שהיה בזמנו הגדול בעולם. ואם אתם בקטע אז יש גם מוזיאון מדע עם מעבורת חלל אמיתית. באותו טיול אמור היה להיותל גם חובב היסטוריה ושקלתי את בספריה הנשיאותית של רונלד רייגן שיש בה מטוב אירפורס 1 ישן. לרגע אני לא טוען שאתם צרכים ללכת על מה שמעניין את המשפחה שלי. מה שאני אומר זה שאם תחשבו מה מעניין אתכם (ואולי תחלקו איתנו) סביר שתמצאו משהו רלוונטי. בלי לבדוק אני בטוח שיש הופעות טובות.

לגבי ללכת לדיסני ביום הטיסה - ממש, אבל ממש לא. גם למחרת זה בעייתי. קודם כל מהשדה תצאו רק בסביבות 8 בבוקר. בשעות כאלו (אם לא מדובר על סופ"ש) לנסיעה ראשונה סביר שמדובר על למעלה משעה נסיעה, ובתוספת חניה, כרטיסים וכו' - קרוב לשעתיים. ואם גם תרצו לעצור לארוחה, או להצטייד בשתייה וחטיפים זה כבר יכול להיות הרבה אחרי 10. הפארק נפתח ב-8 בבוקר ושעות הבוקר זה השעות הטובות לנצל כשיש פחות עומסים. זה ביום הראשון. גם ביום הראשון וגם הביום השני - תהיו עייפים ובג'טלג. היכולת שלכם להחזיק מעמד עד מאוחר (דיסנילנד נסגר בחצות, קליפורניה אדוונצר ב-10) שואפת לאפס. ב-8 כבר סביר שתהיו גמורים.

• שירליץ
          שירליץ נערך לאחרונה על ידי

אאוטלטים: לוס אנג׳לס https://www.premiumoutlets.com/outlet/camarillo

סאן דייגו https://www.premiumoutlets.com/outlet/las-americas

לאס ווגאס https://www.premiumoutlets.com/outlet/las-vegas-north

• שירליץ

מתנצלת שאני מצליחה רק לרשום תגובה מהירה ולא לענות בשרשור בצורה נוחה.

קליפורניה די רגועה מבחינת קורונה. יש אחוז גבוה של מחוסנים. אין חובת מסכות למעט מוסדות רפואיים ואולי חלק מהתחבורה הציבורית. אצלנו (עמק הסיליקון) הרבה אנשים עדיין הולכים עם מסכות מרצונם (אני נניח הולכת עם מסכה בחנויות ומקומות סגורים ועמוסי אדם).

יום רגוע - שייט לאי סנטה קטלינה, לוקחים מעבורת מלונג ביץ׳. באי שוכרים רכב גולף ומטיילים. אחד המוצלחים.

סנטה מוניקה ווניס ביץ׳, ממליצה עם אופניים.

פארק גריפית׳ והפלנטריום אם אתם חובבי הז׳אנר. אפשר לראות גם את שלט הוליווד משם.

מוזיאונים בלוס אנג׳לס שיכולים להתאים (הייתי שוקלת אותם על פני ריפלי שמאד חביב אבל יש בהמון מקומות אחרים) -
            https://californiasciencecenter.org/

https://tarpits.org/

https://www.academymuseum.org/en/

בסאן דייגו אנחנו אוהבים את Old Town. גן החיות והספארי שניהם מוצלחים מאד. את עולם הים אנחנו מחרימים אחרי שראינו את הסרט בלקפיש. גני החיות עוסקים בשימור וחינוך ולכן אותם אנחנו גן מבקרים.

יש גם ספינה שאפשר לעלות עליה https://www.midway.org/

• שירליץ

ומסכימה עם אנשים טובים שדיסני ביום של הנחיתה או יום אחרי, ממש ממש לא.

• eranarn
                eranarn נערך לאחרונה על ידי

ראשית, המון תודה. מדובר בפארקי שעשועים בלבד (מלבד יומיים בסקויה - בכל זאת, קצת טבע חייבים). הנה התכנית המלאה - נשמח להערות / הארות . הימים בדיסני כבר נקנו אז נצטרך להתמודד...

יום שלישי– נחיתה בLAבבוקר והתמקמות במלון ליד אנהיים / דיסני.

יום רביעי– יום ראשון בדיסני.

יום חמישי– יום שני בדיסני. בערב מLA לסן-דייגו 1.5 שעה נסיעה.

– יום שישי – SEA WORLD סן דייגו.

– יום שבת – פארק בלבואה מוזיאונים (הטבע, התעופה , המדע, הרכבות).

– יום ראשון – OUTLETS קניות . נסיעה לLA למלון ביוניברסל. WB STUDIOUS ? .

– יום שני – יוניברסל פארק.

– יום שלישי – דאון טאון LA + שדרת הכוכבים + רודיאו דרייב + RIPLIES BELIVE IT OR NOT .

– יום רביעי – SIX FLAG ? . נסיעה בבוקר או בערב לסקויה. ביקור בסקויה עוד באותו היום?

– יום חמישי – יום בסקויה.

– יום שישי - קמים בבוקר בסקויה. אפשר עוד קצת הסקויה ואז לווגאס .6 שעות נסיעה.

• יום שבת - יום בגרנד קניון וחזרה

• יום ראשון – לאס - וגאס .

4.7.2022 - יום שני – יום העצמאות האמריקאי בלאס ואגס

• יום שלישי – לאס - וגאס . קניות

• יום רביעי – חזרה ללוס-אנגלס , אולי עוד משהו קטן בדרך?

• יום חמישי – טיסה חזרה לת"א מלוס-אנגלס

K.Amit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • אנשיםטובים
                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אל תכעסו, אבל לטעמי הסדר רחוק מאידאלי, והייתי בודק אפשרויות שינוי, גם אם זה אומר תשלום קנס כזה או אחר על שינויים/ביטולים. תלוי כמובן מה גובה הקנס. אני גם לא בטוח שהטיול אידאלי.

לא מכיר את הילדים, אבל יש לי תחושה שפארקי השעשועים זה השיא של הטיול שלכם (לפי זה שאתם הולכים ל-5 פארקים). אבל ריכזתם את הפארקים בשבוע הראשון (למעט סיקס פלגס שבתחילת השבוע השני), ואחרי זה יש עוד שבוע יותר. בגדול מומלץ לתכנן טיול כך שעולים משיא אחד לשיא חדש. אולי וגאס זה כן שיא הטיול מבחינתכם. אבל אם דיסני/יוניברסל זה השיא אז זו בעיה. נכון שלא מדובר על ילדים קטנים, והם יכולים להבין שהטיול לא חייב לעלות. אבל זה לא אומר שהם לא יתבאסו.

לא פחות חשוב - ריכוז של הפארקים בשבוע (פלוס מינוס) מביא מהר מאד לרוויה וקהות חושים. הפארק הראשון הכי מלהיב. השני טיפה פחות, השלישי עוד פחות, והרביעי כבר כמעט חולף לידכם (טוב, טיפה הגזמתי).

שלושה ימי פארק אחד אחרי השני אחרי השלישי זה ממש בעייתי. גם בלי קשר לקהות חושים זו פשוט עייפות נטו. ימי פארק הם ארוכים, עם המון שעות על הרגליים. למעשה כמעט ולא יושבים בימים האלה. עתירי אדרנלין והתרגשות (מה שמעייף עוד יותר). וגם רוצים להיות המון שעות בפארק (מלפני הפתיחה ועד אחרי הסגירה). זה פשוט בעייתי פיזית. סיכוי גבוהה שביום השלישי ואולי גם בשני כבר לא יהיה לכם גח להתייצב לפני הפתיחה, ו/או תפרשו לפני הסגירה.

ואם נחבר לנושא שהוזכר של עייפות וג'טלג לתחילת הטיול, קיבלתם טיול בעייתי.

ואני בכלל לא נכנס לסוגיה של סי וורלד שיש רבים שחושבים שזו התעללות בבעלי חיים ומחרימים אותו.

שווה לטעמי לבדוק להעביר אחד או יותר מהפארקים לסוף הטיול. למשל את יוניברסל לעשות יום לפני הטיסה חזרה.

אגב, אין לי מושג מה המקום הנכון לחוות בו את ה-4 ביולי. אבל אני בכלל לא בטוח שוגאס זה אידאלי. אני הייתי מנסה לנצל את ההזדמנות לקצת חוויות מיוחדות ליום הזה.

הסתכלתם / חיפשתם אירועים מיוחדים שיש בתקופה שלכם בארה"ב? גם אירועי ה-4 ביולי, אבל גם בימים אחרים? הופעות? אירועי ספורט? פסטיבלים?

"יום חמישי– יום שני בדיסני. בערב מLA לסן-דייגו 1.5 שעה נסיעה." - בעיה לבלות לדיסני ואז עוד לנסוע בלילה לסן דייגו. לא בהכרח בלתי אפשרי, אבל בעייתי. אתם רוצים לנצל את הזמן (והכסף) בדיסני כמה שיותר. כלומר לצאת "כשמגרשים אתכם" או כי נפלתם מהרגליים. אם נפלתם מהרגליים - נסיעה ארוכה זה לא אידאלי. אם מגרשים אתכם - דיסני לא פרסמו עדיין שעות אבל סביר שזה יהיה בחוצות (בדיסנילנד) או טיפה קודם (בקליפורניה אדוונצ'ר). גם לא שעות אידאליות לנסיעה ארוכה.

"מלבד יומיים בסקויה - בכל זאת, קצת טבע חייבים" - לא חייבים כלום. אם אתם לא רוצים טבע אז לא צריך. זו לא בושה ואתם חיים ומטיילים בשביל עצמכם, ולא בשביל מה שמישהו אחר חושב. אם אתם רוצים - בכיף, אבל מהניסוח הציני שלכם אפשר להבין שלא באמת רוצים. אז לא.

אתם גם מזגזגים. יש לכם 3 מלונות שונים בלוס אנג'לס, נכון שזו עיר גדולה, ורבים מפצלים בין הלינה בצפון (לאיזור יוניברסל) ובדרום (לדיסני). אבל פיצול ל-3 זה קצת מוגזם. שלא לגבר על הנסיעה.

אני לא מרגיש שהטיול שלכם מותאם אישית לצרכים שלכם. כלומר זה טיול גנרי למשפחה גנרית. איפה הטעם האישי שלכם? אין לכם או לילדים תחום עניין או תחביב שיכול לבוא לידי ביטוי? הזכרתי את החלל וההיסטוריה אצלי במשפחה. זה יכול להיות כל דבר שמתאים לכם. ספורט, תרבות פופ, אומנות, יחסי ארה"ב מקסיקו, פוליטיקה וממשל, מוזיקה או ירי בצלחות חרס. אין לי מושג מה מעניין אתכם. אבל מלקרוא על הטיול שלכם - אני לא רואה שום ביטוי לזה.

הטיול לא גרוע ולא רע. ואני בטוח שתהנו. אבל אני חושב שתוכלו להנות הרבה יותר מסידור נכון יותר, ומתפירה נכונה יותר לצרכים שלכם.

• K.Amit
                    K.Amit @eranarn נערך לאחרונה על ידי

@eranarn

מסכימה עם קודמיי לגבי "צפיפות הפארקים"בחלק הראשון של הטיול.

כשהילדים היו קטנים, בערך בגיל של הילדים שלכם, ואני הייתי צעירה, הגענו לאורלנדו אחרי שבוע בניו-יורק, בלי ג'ט-לג ואחרי שינה נורמלית.

עשינו 3 פארקים ברצף, יום אחרי יום, וזה היה מתיש מתיש מתיש. מדובר על שעות ארוכות מאוד על הרגליים, שמש, חם, תורים.

יום אחרי הנחיתה, סביר להניח שתהיו עייפים (טיסה של 15 שעות+ג'ט-לג) לא הייתי הולכת לפארקים, מאוד מאוד כדאי להעביר את זה לחלק האחרון של הטיול, שכבר תישנו כמו שצריך...

עוד משהו - באחד הימים יש לכם 6 שעות נסיעה. זה בתיאוריה, בפועל זה יותר.

אני לא יודעת איך הילדים שלכם, אבל זה מאוד מאוד מאתגר לילדים. וגם למבוגרים בעצם. אפשר אולי לפצל? אולי לוותר על משהו?

• Roco M
                      Roco M נערך לאחרונה על ידי

כבוגר של קליפורניה, וממש כדי לא לבאס אותכם, אם זה פעם ראשונה בחיים, אז בסדר, אבל ההשקעה המרחקים העלויות, לעומת מה שבאמת יש בקליפורניה ווגאס, זה לא שווה את העלויות, במידה ומנסים את הפארקים והאטרקציות הדומות באירופה, אבל כפעם ראשונה ויחידה זו יכולה להיות אכן חוויה לכל החיים, יותר בגלל האווירה וסגנון החיים במערב ארצות הברית. כל הדברים לא רלוונטים אם אתם חובבים מוחלטים של התרבות האמריקאית. תהנו בכל מקרה. צריך לקחת בחשבון שהכל הרבה יותר גדול מישראל ואירופה, לוקח יותר זמן בדרך ממה שנראה במפות. מה כן, חווית המרחבים החופש, מה לא- חסר אותנטיות עומק היסטוריה. כלום תרבות פלסטיק. אבל תהנו עד הסוף כדי לא לחזור שוב.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון