איסלנד באוגוסט 7 ימים\לילות דרום או מערב ?
-
אנחנו נוסעים לאיסלנד באמצע אוגוסט לשבוע. החלטנו כבר לבלות את היומיים האחרונים ברייקיאוויק. כלומר ישארו 5 ימים לטייל ואנחנו לא אוהבים לסוע שעות באוטו. אם כך מתלבטים האם לסוע לדרום עד מקסימום Jökulsárlón (ואם לא עד VIK) כולל לילה על האי Vestmannaeyjar או שלמערב האי הפחות מתוייר למקומות כמו Snæfellsjökull ואם יהיה משעמם אז אפילו עד הצוקים של Hvallátur. נשמח לשמוע את דעתכם.
-
זה מה שהייתי עושה אם היו לי 5 ימים בלבד. אזור הדרום ממש יפה ויש המון מה לראות/לעשות, גם בלי Vestmannaeyjar . עם לינה באזור סלפוס יש בכייף 3 ימי טיול. בויק ועד לגונת הקרחונים גם יש המון מה לראות, ואם אתם עושים הליכות יש עוד יותר אופציות. אבל, הייתי מוודאה שיש מקומות לינה, במיוחד באוגוסט (אם מדובר על אוגוסט הקרוב), כי במיוחד בדרום יש פחות היצע. אנחנו בזמנו (אמנם משפחה) בקושי מצאנו, וגם מה שמצאנו היה מאוד יקר.
-
ורק תוספת-אלא אם יש לכם משהו מאד ספציפי לעשות יומיים ברייקייוויק, לצורך טיול יום אחד זה די מספיק...לעומת כל הטבע היפה והפראי מסביב...
-
שכרנו טרנזיט/קרוואון שאפשר לישון בו. לא זול. 300יורו לפני כל התוספות אבל מכונית רגילה במינימום היתה עולה 160 יורו וככה סגרנו את הפינה של הלינה. בתקווה שלא יהיה עוד הרבה לשלום על קמפינג או חופשי בטבע
-
בתקווה שלא יהיה עוד הרבה לשלום על קמפינג או חופשי בטבע=ברוב איסלנד, בטח באזורים התיירותיים -צריך להחנות ללילה את הקמפר באתרי קמפינג מוסדרים. עד כמה שאני יודעת החוק נאכף.
-
ברור שלנסוע לדרום שזה המקום שנחשב הכי אטרקטיבי באיסלנד. יתרה מכך, היומיים ברייקאויק מיותרים גם כן. מהדרום יש סיורים גיפים לשמורות כגון לנדמנלאוגר, לאקי ותורסמורק. אם אתם שם חבל שלא לצאת לטיול או שניים. הם ה highlights באיסלנד. יש מה לראות בדרום עד לגונת הקרחונים וחזרה וגם לפעמים מזג אויר לא טוב אז מה שלא תראו בהלוך תראו בחזור. יש גם את חצי האי רייקנאס שקרוב לרייקאויק ששם אפשר לראות בוץ מבעבע ואדמה ירחית כתחליף לצפון. אני גם החלכתי שם לסיור במערת לבה ורודה.
-
-
אתם תסעו הרבה גם אם תגיעו עד Jökulsárlón. רצוי להיות גמישים בתיכנון כי יכולים להיות ימי גשם. אל תזמינו הרבה מראש את Vestmannaeyjar. ב 5 ימים כדאי לוותר עליו.
-
300 יורו לכל השבוע לקרוואן?? נשמע לי ממש זול..
-
הלוואי. 300יורו לים קרוואן. ולא 4*4. זה כבר היה עולה 380. אוגוסט יקרר. אגב נבחרת ישראל בכדורגל משחקת מול איסלנד במוקדמות ביוני. מקווה שיתרום לקרוב בין העמים ..