לא נפתר טיול לנורבגיה
-
שלום
אנו יוצאים ביולי לנורבגיה ולפי המסלול שהכננו אנו יוצאים בבוקר מאוסלו ל
כשעתיים נסיעהבנוסף מ
לכוון
ובדרך מצאתי עצירה ב Røldal stave church
משך הנסיעה כשעתיים וחצי
אולי אתם מכירים מקומות עצירה מענינים בדרך במסלולים אלו ?
בתודה עוזי
-
שלום גם לך,
בדרך מאוסלו לכנסיית הלוחות שציינת הייתי מטיילת על פי הזמן בKongsberg, וליתר דיוק במכרות הכסף (סיור מאורגן על פי מיטב זכרוני, צריך לבדוק איזה אפשרות מתאימה לכם-מוכרים כל מיני כרטיסים המשלבים מספר מוזיאונים באזור) והמפעל ההידרואלקטרי לא רחוק משם. האזור יפה גם לסתם טיול רגלי, אבל זה יש בכל נורווגיה.
מה Gaustabanen המלצה חמה לטייל בVemork, ליד rjukan המספר על פעולת המחתרת הנורווגית נגד הנאצים (סיפור גיבורי טלמרק). אתר ממש ממש שווה ומעניין.
בהמשך , ליד Roldal יש דרך נופית די יפה-Røldalsfjellet. אבל כמובן הכל תלוי בכמה זמן יש לכם לכל דבר. הדרכים איטיות בנורווגיה היפה... -
מעולה תודה אשמח להצעות נוספות
-
@nuritd כדאי לבקר בפארק ויגלנד באוסלו,פארק פסלים משגע
-
תודה אני מחפש משהו בדרך אוסלו נבצע בסוף
-
תודה אני מחפש משהו בדרך אוסלו נבצע בסוף
-
בהמשך למה שנורית הציעה בדרך מאוסלו לכנסיית הלוחות-בהדל-- אפשר לבקר במוזיאון תעשייתי-Eidsfoss Ironworks Museum בכלל לאורך הדרך יש מוזיאוני כורים מכל מיני סוגים-גם בkongsberg)מה שנורית הציעה, וגם Sølvgruvene - Norsk Bergverksmuseum, ב NOTODDEN נמצא מוזיאון לוחמי טלמרק- אבל כמובן שהוא מיותר אם בהמשך מגיעים לאתר בוורמוק- כמו נורית, מחזקת את המלצתה---- האתר שווה ביקור מאד- בכל גיל , מעבר לכך כל עמק השמש שם שווה
אם אני מבינה מדובר על יום טיול אחד? ---- בעיניי האתר החזק ביותר באותו יום הוא וורמוק- ומזה הייתי גוזרת את יתרת היום..
-
שלום רב. נוסעים באוגוסט ל11 ימים...נשמח ללמוד מהמסלול שתכננתם. שפע האפשרויות והמרחקים הגדולים מבלבל..
-
תודה מעולה
-
שאלה נוספת אני מבין שקיימים 2 קניונים הקרובים אחד לשני האחד Bordalsgjelet Gorge והשני Gjernesvegen
באיזה קניון עדיף לבקר ומה ההבדל בניהם ? תודה על העזרה
-
מכירה את Bordalsgjelet, הדרך אליו עוברת ברחוב Gjernesvegen ב voss ושם גם החניה. (vegen=דרך בנורווגית). מהחניה יש מספר שבילים וכל אחד נותן נקודת מבט נוספת על הקניון הקטן ובהחלט מומלץ להגיע לכולם. המפלים עד כמה שאני זוכרת נמצאים רק בערוץ הראשי. זה אתר נחמד . לטעמי-לא חובה כי יש קניונים דומים ואף גדולים ומרשימים יותר בעולם (למשל שוויץ , אוסטריה). יש בנורווגיה אתרים הרבה יותר ייחודיים ומרשימים. אם יש זמן-נהדר. אם לא-לא נורא לדעתי.
-
תודה עזרת לי להחליט