סים מקומי בקרקוב
-
שלום ,
האם למשהו יש ניסיון ברכישת סים מקומי ?
האם תפעול הסים פשוט ונגיש ?
אשמח לח"ד , תודה
-
לא קניתי סים בפולין אבל לא רואה סיבה לכך שזה יהיה שונה מבכל מדינה אחרת באיחוד האירופי.
צריך להכנס לאחד מחנויותספקי הסלולר המקומיים ולרכוש סים. אחרי זה שמים בטלפון וצריכים לעבור איזשהו תהליך של הפעלת הסים (בדרך כלל הנציג בחנות עושה זאת איתך). זהו.
-
מה יתרון של סים מקומי? למה לא לקנות אחזשהו גלובל סים ואז זה גם טוב לכמה שנים וגם מאפשר שימוש במספר מדינות?
-
את יכולה לקרוא ב"מדור הטיפים" באתר, המלצות טעימות על רכישת כרטיס סים בפולין: https://www.lametayel.co.il/destinations/poland-209/tips?categories=5474 אם יש לך טלפון עם אפשרות ל- e-sim, ניתן להתקין סים פולני לפני הטיסה: חברות כמו airalo/Nomand.
@שמחת הפרטים הקטנים - מחיר הסים נמוך.
-
סים מקומי זול יותר.
לרוב התוקף שלהם הוא רק למספר חודשים בודד (לפחות עם הקרדיט המקורי. מאמין שאם טוענים זה מאריך את התוקף). אם הסים שייך למדינה באיחוד האירופי, אמור לעבוד בשאר מדינות האיחוד. אחרת לא. בדר"כ תפעול הסים מתבצע בשפת מדינת המקור וזה די מקשה על טעינות נוספות וכו'.
בגדול אם רוצים סים לכמה ימים \ שבוע בסכום של כמה עשרות שקלים, זה פתרון טוב.
-
"בגדול אם רוצים סים לכמה ימים \ שבוע בסכום של כמה עשרות שקלים, זה פתרון טוב."
אני חושב בדיוק הפוך. דווקא בטיול קצר של כמה ימים אני חושב שהזמן שלי יקר. לסים מקומי פיזי (לא וירטואלי) יש שלוש בעיות:
הראשונה - צריך לקנות אותו בחנות פיזית. כלומר להגיע לחנות ולבזבז בה זמן. הנסיון שלי מדבר על סדר גודל של חצי שעה ברוטו, כולל סטייה מהמסלול כדי להגיע לחנות וזמן בחנות. חצי שעה בטיול של חודש זה לא דרמטי. בטיול של כמה ימים זה יותר דרמטי.
הבעיה השניה - שעות הפתיחה. החנות הפיזית לרוב לא נמצאת ביציאה מהשדה, ו/או לא עובדת 24/7. כלומר יש זמן מרגע הנחיתה ועד שמגיעים לחנות. בזמן הזה הזמינות שלנו מוגבלת ובעייתית. זה בייחוד בעייתי אם מדובר על סופ"ש או נחיתה בלילה. זה יכול להיות שעות רבות ואולי אפילו מעל יום (בסופ"ש) עד שנגיע לחנות. ושוב דווקא כשמדובר על טיול קצר אנחנו רוצים לנצל אותו טוב, וכשהזמינות מוגבלת קשה לנו יותר לנצל. לפעמים דווקא בשעות היום אנחנו רוצים לעשות פעילות "סגורה". טיול מאורגן לאיזה אתר טבע, פארק שעשועים, או כל דבר אחר שמתחיל לפני שעות הפתיחה של החנויות.
הבעיה השלישית היא שלפעמים לא נוסעים לעיר. אולי לעיירה, אולי לטבע. אולי לביקור משפחתי או עבודה בלי רכב. לא בהכרח יש חנות זמינה באיזור שלנו.
כמובן - דעה אישית על בסיס הטיולים שלי. לכל אחד צרכים שונים וטיולים שונים
-
פולין יוצאת דופן בגלל שהיא כל כך זולה. למשל, יש סים של PLUS הנותן 6GB לשבועיים (מעל ומעבר לרוב הצרכים) ועולה 5 זלוטי (כ-4 שקלים). יש עוד חברות עם סימים במחירים דומים. כאן ניתן לראות מידע עדכני על הסימים המוצעים בפולין (ובאתר המצויין הזה יש מידע לעוד מדינות בעולם): https://prepaid-data-sim-card.fandom.com/wiki/Poland