טיול באזור הבאלקן ללא רכב
-
הי, הכיוון הוא טיול של כ7-10 ימים ביולי-אוגוסט,
2-4 מטיילים בגילאי 25-30.
הסגנון הוא הרבה נופים יפים, טבע (טיולים קלילים, בלי טרקים), בשילוב של אולי יום או יומיים עירוניים יותר לשופינג ואטרקציות.
חשבנו על אזור הבאלקן,
האתגר הוא באיזה מדינות באזור מומלץ עד אפשרי לטייל ללא רכב? (להתנייד בתחבורה ציבורית/ רכבות/ מונית עם נהג?).
אפשר כמובן טיול כוכב אם יש מקום שיש בו מספיק מה לעשות או ללון בשתי מקומות וכו'
{יש רישיון אבל מנסיבות מגוונות יש העדפה לחופשה ללא נהיגה}.
נשמח לשמוע ממי שהתנסה או עם מידע בנושא.
-
מאמין שאפשר להסתדר בלי רכב אם רוצים וכך גם מהניסיון שלי.
נסעתי מסופיה לסקופיה לאגם אוחריד (אחלה מקום) לטיראנה (גם כן) באוטובוסים. בסקופיה נסעתי מהעיר עצמה אל קניון מטקה באוטובוס. האוטובוסים שם הם לאו משהו מאוד מסודר וצריך לבדוק נקודתית. לדוגמה באלבניה מדובר במעיין מיניבוסים כאלו בלי קווים מסודרים. יש יעד התחלה משוער?
בסופיה הלכתי ל TOUR יומי בהר שיש ליד העיר. במקדוניה עשינו "טרק" של שעתיים-שלוש בקניון מטקה ואז לקחנו קיאקים. מעריך שיש שם עוד דברים כאלו וגם במדינות סביב, נשמע מתאים מאוד למה שאתם רוצים.
שמעתי שאחלה במונטנגרו ושואף לטוס לשם, יכולים לבדוק.
-
נ"ב הבלקן אחלה - אכן יש המון טבע כי קצת פחות מפותח שם וזול מאוד שזה ממש "לא מזיק".
דאז שקלתי גם לנסוע מסקופיה לקוסובו באוטובוס ואנשים עושים זאת, אבל לא התאים לי ללו"ז.
-
היי,
לפני כשלוש שנים עשיתי טיול באזור הבלאקן (סרביה, בוסניה, קוראטיה, מונטונגרו, צפון מקדוניה וסיימתי באיסטנבול) עם תחבורה ציבורית. במונטנגרו הייתי שבוע עם רכב ובכל השאר נעסתי באוטוסים, רכבות וטרמפים.
אכן יש אפשרות להגיע ממקום למקום בעיקר למקומות התיירותיים אבל צריך לקחת בחשבון שזה לוקח זמן ולכן אם אתם רוצים לצאת לשבוע או שבועיים אתם תבזבזו הרבה זמן על המעברים. אם אתם רוצים לצאת לסקופיה אתם יכולים לעשות טיול כוכב כי בשונה מכל מדינות הבלאקן התחבורה הציבורית שם מסודרת יותר ויותר דומה לארץ, בשאר המקומות המידע לא מאד זמין וצריך להגיע לתחנה המרכזית ולהבין איזה אוטובוסים יוצאים לכל מקום ומה השעות.
בקיצור, זה אפשרי ועשיתי זא, צריך לדעת שזה לוקח זמן ולא מספיק שבוע או שבועיים וצריך להבין את התחבורה הציבורית ואיך היא פועלת.
-
תודה לכולם
עזרתם לנוומוניות עם נהג? זה מקובל?? המחירים אפשריים?
-
לנסיעות קצרות יחסית מאמין שכן, כתלות במדינה כמובן. לנסיעה בין שני חלקים שונים של המדינה אני מאמין שלא, למרות שלא ממש בדקתי את זה. בסופו של דבר מה כבר יהיה ההבדל בין מהירות נסיעה של אוטובוס לבין זו של מונית בכביש מהיר בינעירוני...