לראות את הר הטובלרון - מטהורן - עזרה בחלופות
-
בוקר טוב,
אנחנו בסוף ספטמבר תחילת אוקטובר מגיעים לשאמוני ויש לנו לילה אחד "ספייר" (שני ימי טיול) ומתלבטים בין שתי חלופות שהמטרה : לחוות נופית את המטהורן וסביבתו.
חלופה א' - חלופת שוויץ
יציאה משאמוני בבוקר ,נסיעה לכיוון צרמט , (Tasch) משם לקחת רכבת לצרמט.
בצרמט לקחת את רכבת ההרים הנופית GORNERGRAT שמביאה לתחילת מסלול בירידה לאגם RIFFLESEE , ומשם חזרה לצרמט ע"י אותה רכבת , תחנה אחרת..
חזרה ללינה באזור צרמט.
למחרת פתוח להצעות, אבל יום הטיול הארוך הרכוב הזה חייב להסתיים באנסי, (מבין שיש נסיעה ארוכה)
חלופה ב' - עמק אוסטה
יציאה משאמוני בבוקר לכיוון מעבר סן ברנרד הגדול, תצפיות בדרך, והמשך לעמק הצפוני של אוסטה
Etroubles
Lexert
Bionaz
סכר moulin
ומשם לעיר אוסטה לעצירת אחרהצ ולינה בסנט וינסנט או באוסטה עצמה.
למחרת ....
נסיעה לעמק VALTOROURNENCHE:
רכבל Bouison chamois
אגם Maen
אגם Bleu
ו Breuil Cenriniva - תצפיות "טובלרון"
משם חזרת כל הדרך לאנסי (דרך אחד המעברים , ככל הנראה דרך מנהרת מון בלאן)
אני יודע שהתכנית היא תלוי מזג אוויר טוב ולא תצא אל הפועל אם תחזית של יומיים-שלוה לפני תראה שמזג האוויר גשום.
כמו כן אני יודע שהנסיעות ארוכות בימויים אלו, אבל זה סוג של אילוץ לסיים בתום היומיים באנסי.
מבקש המלצות איזו חלופה לבחור או שינויים עדינים בתכנית שיכולה להיטיב עימנו.
תודה!!
-
שלום,
אכן נסיעות ארוכות ורק אתם יכולים להחליט אם שווה לכם.
בכל אופן-לטעמי-החלופה ה"שוויצרית" יותר יפה. התצפית וההשתקפות באגם ריפל נהדרת.
מה עוד שכדאי לבדוק עד מתי פעיל הרכבל מהצד האיטלקי...
בחזרה הייתי נוסעת לzinal שזה מקום מקסים, או אפשר לעשות סיבוב ב sion או martigni ו/או ערוץ Gorges du Dailley. כמובן יש כל את כל אזור אגם ז'נבה..אז צריך להחליט על דבר אחד..
אגב, כמה זמן יש לכם בשאמוני ובאנסי?
-
יש לנו תכנית מלאה לימים האחרים.
שאמוני 6 לילות אנסי 4 לילות
-
לטעמי-כדאי להוריד לילה בשאמוני ולהוסיף עוד זמן באזור המטרהורן- בייחוד אם תבחרו בחלק השוויצרי.
-
תודה נורית, כבר הורדנו לילה מתוך ה6 , כדי לחסוך נסיעה לטיולים ליד מורזין וסביבתה ( circ+ montoird). מבחינת תקציב חלופת שוויץ משמעטתית יותר יקרה, נכון?
-
-
@אילן_3001928 דווקא הייתי מורידה לילה מאנסי לטובת שאמוני או לטובת "המסלול השוייצרי" כדי לרכך את עומס הנסיעות שבו.
במידה ונופלים על יום אפור/גשום (תמיד, גם בקיץ, צריך להכין חלופות, ואין הרבה כאלה כי מטבע הדברים האיזור הזה נועד למז"א יפה) - נסיעה משאמוני עם או בלי עצירה במרטיני על הדרך (יש שם מוזיאון אמנות אם אתם אוהבים, לא ביקרנו בו) לעיירה מונטרה - טירת שיון, ואולפן ההקלטות של קווין במונטרה (אם מעניין אותכם), יכול להיות אופציה. אם זה יום המעבר לאנסי, אפשר משם להמשיך להקיף את אגם ג'נבה נגד כיוון השעון דרך העיירות שעל גדותיו.
-
אני מסכימה עם יונה וקשת. עדיף להוריד יום מאנסי. אין הרבה מסלולים מדהימים באזור. הרבה יותר מרשים באיזור שאמוני ושוויץ
מונטריי עירה יפה ומקסימה.
לגבי אולפן ההקלטות של קווין - הייתי שם לפני כארבע שנים והיה סגור.
כדאי לברר מראש האם פתוח
-
אנחנו בסוף ספטמבר תחילת אוקטובר מגיעים לשאמוני=בתקופה זו כבר יש מספר לא מבוטל של רכבלים שלא עובדים וחלק מהמסלולים בשאמוני (וגם בעמק אאוסטה) -לא פשוט להגיע אליהם...
-
תודה רבה על העזרה! למישהו/י יצא לעשות את החלופה האיטלקית? רשמים?
-
איך ניתן להוזיל עלות הרכבות בשוויץ , למי שמגיע משאמוני? ישנה דרך לקבל את הhalf card?
-
@אילן_3001928 אם יש לכם ילדים צעירים בגילאים המתאימים, כרטיס הג'וניור יכול לחסוך לכם הון. שווה בדיקה.
-
היינו גם בצד האיטלקי בBreuil Cenriniva ובשאר האתרים שהזכרת. זה יפה-אבל שוויץ =יותר...
לגבי הפאסים-לא הבנתי מה זה לקבל? אפשר לרכוש כל פאס שרוצים. לפחות מבדיקה שטחית-לטיול של יום-יומיים זה לא משתלם.....ה half card משתלם אם מתכוונים לעלות על הרבה רכבלים ורכבות הרים. יש גם פאסים בצרמאט עצמה-גם זה משתלם לכנה ימים וכמה רכבלים.
-
כפי שכתבו קודם, עונת הרכבלים בעמק אוסטה מסתיימת ב 4.9, לכן לא תוכלו לעלות למטהורן מהצד האיטלקי. כדאי לברר מתי מסתיימת העונה בשוויץ. אם בכל זאת מעוניינים "בחלופה האיטלקית" מומלץ לברר האם פתוח הכביש במעבר גרנד סט. ברנרד- בסוף מאי היה סגור (המנהרה היתה פתוחה אבל אז נראה לי שמפסידים חלק גדול מהכביש היפה) . הערה לגבי המונבלאן- הרכבלים באיטליה זולים יחסית לשוויץ וצרפת כך שאם עוברים במנהרה של המונבלאן לשאמוני, כדאי לשקול לעלות ב skyway מקורמאיור בצד האיטלקי ולא משאמוני שבצד הצרפתי. בניגוד למטהורן עונת הרכבל של במונטה ביאנקו (מונבלאן) נמשכת עד תחילת נובמבר
-
מה יותר מרשים skyway או א.ד.מ ?
-
עניתי תשובה מפורטת והיא לא עלתה - נו טוב אני אולי במקום שאינטרנט קר לו במעבר ההרים Grimsel—
תוכנית ראשונה אני מבינה ומכירה יצאתי מצרמט אחרי 4 ימים …
בהגעה כנסו מול התחנה לתחנה של רכבת; הגור רג’ר אט יתבררו איזה כרטיס כדאי לכם לקנות… יש Peak pack…שנותן אפשרות לעלות לרדת= מכל תחנה מכל רכבת כל רכבל … אז תבררו היטב כי נסיעה אחת בלבד יותר יקרה…
התוכנית לעלות לרדת אפילו שתי תחנות טובה אבל אולי כדאי לרדת ב rotenboden ולטרק ל riffel see— לא לפספס את הקרחון former glacier שמאלה מהשביל של האגם שיורד ל קיפל ברג ומשם לקחתי את הרכבת למעלה …
נוף מדהים מסעדה לא משהו…
בעיירה 5 ד בצד ימין מתחנת הרכבת יש מלון קטן צבעים מיושנים אבל נקי אדיב ולא יקר Alphubel … לא פעם ראשונה ששהיתי בו…
הפיצות במעלה הרחוב יקרות …
קצת; הלאה יש גב שטפני שעושה קרפים אחהצ … הלאה מלון Post ממול יש ברגרים בשר בקר מעולים… זהו תהנו
לחזור מטאש … מה מצב הנהיגה שלכם? תוכלו לעשות סיבוב דרך מעבר ההרים גרימזל אם אתם רגילים לנהוג בסללומים…
תהנו
צילה -
אני לא אוהבת את האתר
️ Gornerschlucht!
סליחה יונית …… -
וגם התמונה
לא עלתה בסוף 🥴
-
תודה רבה לכל העונים... אכן שוויץ יפה! אך נראה שהפעם נלך על החלופה האיטלקית(VFM) ומקווה מאוד לא להתאכזב.
-
אילן עשיתם בסוף את החלופה האיטלקית? איך היה? ספר חוויות