תכנון טיול מקסיקו וגואטמלה
-
היי
זוג מבוגר
מגיעים למקסיקו סיטי לקראת סוף ספטמבר לטיול עצמאי של 28 יום במקסיקו ובגואטמלה
תכנון עקרוני:
10-12 יום באזור מקסיקו סיטי/מערבי/דרומי/פסיפי
10-12 יום גאוטמלה
4-5 ימים צד קריבי וטיסה חזרה מקנקון
מתעניינים בתרבות /אנשים/ נופים מעט מוזיאונים/אריכאולוגיה ולא בטן-גב
נשמח להערות/המלצות וטיפים למסלול
תודה
-
אני אניח שהחלוקה לאזורים נקבעה על סמך תחנות מסוימות. אם כן כדאי לדעת מהן. אם לא ואלו סתם מסגרות זמן. אז אין בעיה לצקת לתוכן רעיונות.
-
כמו כן איך מתכוונים להתנייד? בשאטלים? ציבורי? רכב או רכב ונהג?
-
היי תודה על ההתייחסות המהירה
אכן מדובר בשלב זה על מסגרות זמן(אשמח להערות לגביהן) התניידות היא על ידי טיסות ומדריך/ נהג או ציבורי במקרים מסוימים
לגבי האזורים:
מקסיקו סיטי/ קניון הנחושת/סאן קריסטובל
גאוטמלה- יצרנו קשר עם מדריך/ נהג בונה לנו תוכנית מפורטת
קריבי - טיולי יום באזור
אשמח מאד להצעות לבניית המסלול
-
אני חושב שקצת העמסתם פה יותר מדי למסגרות הזמן, ומאחר ובחלק מהמקומות מדובר במרחקים גדולים, שאפילו אם תנסו לקצר בטיסות, לא אחת תמצאו את עצמכם שורפים שעות רבות בשדות התעופה ולכן הייתי מציע לכם להתמקד יותר. קניון הנחושת לדוגמא הוא די טיול בפני עצמו וכדי להתקדם שם בין הישובים וע"פ זמני הרכבות וכו' בד"כ אנשים יבלו 7-0 ימים. לכן הייתי במקומכם מקדיש כמה ימים למכסיקו סיטי, גם להעביר ג'ט לג וגם כי יש מה לעשות- בין אם זה עתיקות או מוזיאונים או תרבות. וכדאי לצאת גם לאחת הערים העתיקות מסביב כמו פואבלה או מורליה , אפילו ללילה ( בגלל מרחק), משם לרדת לוואחקה לכיומיים ואז סן קריסטובל לכ5-7 ימים, שם אפשר לבקר בכפרים ובטבע בסביבה ובעתיקות של פלנקה למשל. משם אפשר לחצות ביום ארוך לגווטמאלה ב-10 ימים אפשר להספיק את אגם אטיטלן- אנטיגואה- סמוק שמפיי-טיקל עם הנסיעות... ומשם לחצות לחוף הקריבי של מכסיקו ( יוקטן)
טיול מהסוג הזה יתן לכם יותר זמן באזורים אינדיאנים ( ורציתם מיקוד אנשים ותרבות) ואח"כ ארכיאולוגיה, עתיקות ( שגם הן תרבות), מעט מוזיאונים להתחלה ( המוזיאון האנתרופולגי במכסיקו סיטי יתן לכם למשל השכלה רחבה להמשך הטיול)/
בהצלחה
-
היי תודה
מקבל הערותיך
אכין תוכנית מפורטת ואציג אותה להתייחסות
-
היי
מסלול מוצע גואטמלה:
כניסה ממעבר גבול לה מסילה קצלטנאנגו, אגם אטיטלן, אנטיגואה, גואטמלה סיטי טיפוס על הר געש pacaya Barceló קובאן, כולל סמוק שמפיי פלורס וטיסה משם לקנקון
אשמח להערות תודה
-
מסלול גווטמאלה זהה למה שהצעתי. לפקאיה יוצאים מאהטיגואה או שמא עליי לומר גם מאנטיגואה. הייתי מאוד מייעץ לוותר על גווטמאלה סיטי. קובאן היא רק עיר עצירה בדרך לסמוק שמפיי. אין בה הרבה. הייתי גם בקובן וגם בדווטמאלה סיטי ובאמת שהייתי חוסך העברת זמן בהן...
-
תודה מעריך מאד ההתייחסות המהירה
-
היי מהו סדר גודל מחיר של טיול יומי פרטי וקבוצתי במקסיקו וגואטמלה
-
הכל תלוי במה כלול בכל אחד. אין דין טיול לפקאיה כדין טיול לסמוק שמפיי למשל. בכל אחד יש משהו אחר.. וטיולים מאורגנים לעיתים מוסיפים דברים שפחות מעניינים חלק מהקבוצה, אבל רוצים לעבות את הטיול. בדכ ביעד מסוים אני חושב שתמצא מחירים יחסית דומים. כקבוצה אפשר יותר להתמקח או לקבל מחיר יותר טוב. אנחנו כמשפחה של 5 היינו לקוח מבוקש למלא רכבים או למכור לנו כניסה למקום..
-
כמה סביר לשלם למדריך ונהג צמודים ל12 יום טיול מהכניסה לגואטמלה ועד היציאה בהתאם למסלול שהמלצת
-
אין לי מושג אבל הייתי שולח את זה ל 2-3 חברות טיולים בגווטמאלה לקבל הערכה. תתחחלו עם חברת אדרנלינה שהיא מהגדולות יותר ושרדה את הקורונה. יש מצב שהיא יקרה יותר אבל גם מאורגנת יותר. האופציה השנייה היא לעשות את זה עצמאית ע"י שימוש בשאטלים מקומיים להגיע בין היעדים ואז בכל יעד לקנות טיולי יום, חצי יום דרך מקומות הלינה או סוכנייות מקומיות. אני לא יודע אם אתם בנויים לזה. אבל זו אופציה .
-
היי תודה
האם יכול להמליץ גם על סוכנות טיולים במקסיקו לצד של מקסיקו סיטי/פסיפי/מערבי
לצד הקריבי יש לא מעט סוכנויות כולל של ישראלים ונראה יותר פשוט
-
אין לי שמות ספציפים, וחיפוש בגוגל הוא קביל לכל. בסן קריסטובל יש את קאסה יגיל שהוא ישראלי שמוציא טיולים. אבל כמו שאמרתי- ברגע שתגיעו ללינה במכסיקו סיטי, אין לי ספק שלמלון יש טיולים וחברות שהוא מקושר אליהם וכמו כן יש סוכנויות או שאפשר לבדוק אם יש משהו במלונות סמוכים. במיוחד אם אתם מחפשים טיולי יום. ככה תוכלו גם להיות יותר גמישים.