אופציות לשבועיים בסוכות עם ילד בן 5
-
היי לכולם,
אנחנו זוג עם ילד בן 5.5, מתכננים טיול לתקופת החגים (סוף ספטמבר-אוקטובר), בערך שבועיים
אנחנו מטיילים הרבה בחו"ל, בעיקר באירופה, והפעם רוצים לנצל את ההזדמנות ליעד קצת יותר "מיוחד" שאולי בשנים הקרובות יהיה פחות נוח להגיע אליו (אם יהיה ילד נוסף קטן)
הדרישות הבסיסיות- כמה שיותר טבע וחיות (לא גני חיות)
חשבנו על האופציות הבאות, אשמח לשמוע ממי שהיה וכמובן גם רעיונות נוספים שיכולים להתאים לעונה ולזמן של שבועיים:
ספארי בקניה/טנזניה - הבנתי שזה המון שעות של נסיעות בג'יפ, תוהה כמה זה מתאים לילד בן 5.5 וכמה חיות באמת רואים... (חסרון - העלות, הבנתי שאלה טיולים יקרים מאוד)
דרום אפריקה- אפשר לשלב גם ספארי וגם אטרקציות קצת יותר "עירוניות", השאלה אם זה לא יעד שעדיף יותר זמן ו/או יקר
איסלנד- האם סוף ספטמבר/תחילת אוקטובר עדיין כיף לטייל שם או שכבר קר מדי?
מזרח- איזה יעדים יכולים להתאים לתקופה של שבועיים ועם ילד? טיילנו בנפאל ובסין בעבר, אבל זה היה לתקופות ארוכות ובלי ילדים... האם יעדים כמו תאילנד למשל יכולים להתאים בהנחה שאנחנו לא מחפשים נופש בטן/גב?
אירופה- היינו עד היום בהולנד, צרפת, קרואטיה, סקוטלנד, צפון יוון. לא פוסלים את אירופה, אבל גם פה עולה עניין מזג האויר בתחילת אוקטובר, במיוחד ביעדים הצפוניים יותר
ארה"ב- לי ולילד אין ויזה ולא נספיק להוציא, ככה שזה מראש לא על הפרק לצערי.
תודה מראש

-
הנושא סומן כנושא רגיל
teacup44
-
מוסיף לרשימת האפשרויות את מזרח קנדה - לישראלים אין צורך בויזה, וסוף ספטמבר אמור להיות טוב לטיולים. כדאי גם לבדוק את קוסטה ריקה.
-
@teacup44 צפון תאילנד מהממת ויכולה להתאים למה שאתם מחפשים. אישית אני ממליצה בחום לקחת טיול מתגלגל פרטי עם נהג + מדריכה, זה מקובל שם מאוד וממש נוח בהרכב משפחתי. אם תרצי המלצה, החברה איתה טיילנו היתה מעולה, אוכל לשלוח לך פרטים.
-
קוסעה ריקה גם אופציה. מאחר שתתמקדו בעיקר בשמורות ופחחת באטרקציית היאיכול גם להיחת סבירה במחיר. והעונה המבוקשת היא לא עונת שיא.
-
תודה, אשמח מאוד לפרטים
-
שם החברה: cosmos Travel מצ'יאנג מאי.
אני דיברתי עם המנהלת, Lala Gomis
שלחתי לה מייל בעקבות המלצה מחברה לכתובת: [email protected]
כתבתי לה את אורך הטיול הרצוי, ההרכב המשפחתי, והיא שלחה לי קובץ עם תוכנית טיול.
עברתי על התוכנית, שאלתי שאלות, עשיתי שינויים בהתייעצות איתה (למשל, ביקשתי להוריד את כל ה"אטרקציות" שכוללות ניצול בעלי חיים, להוסיף טיול רגלי, וכיו"ב). הכל דרך המייל - ככה התכתבנו בינינו והיא תיקנה וליטשה את התוכנית עוד ועוד עד שהיא התאימה לנו בול.
היה מושלם פלוס-פלוס.
היתה לנו מדריכה מהממת שדאגה לנו כמו אמא, חתכה לנו פירות טריים בדרך... ונהג.
רכב מרווח ונוח עם אספקה שוטפת של בקבוקי מים קרים לשתיה (אסור שם לשתות מהברז), שניקו אותו עבורנו כל יום וגם באמצע היום (בזמן שהוא חיכה לנו כשנכנסנו לאיזה אתר).
בהצלחה.