טיול לגאורגיה
-
אני ובעלי רוצים לעשות חופשה בגיאורגיה וההתלבטות היא באיזה מתכונת לעשות זאת. אני מעדיפה לצאת לטיול מאורגן רגיל ובעלי שאוהב לצאת לפעמים לטיולי ג'יפים העלה רעיון שנצא לטיול ג'יפים בגיאורגיה. חייבת לציין שאחרי האסון שקרה שם אני חוששת מסוג טיול כזה אבל בעלי הראה לי כתבה שקרא בישראל היום http://www.israelhayom.co.il/article/393887 ומנסה לשכנע אותי שכעושים טיולים כאלה בצורה מסודרת עם אנשים מנוסים שמכירים את תנאי השטח אין מה לחשוש. רציתי לדעת קודם כל אם יש יתרון בסוג טיול כזה דווקא בגאורגפיה על פני טיול רגיל מבחינת אפשרות לראות יותר נופים וגם אם זה מתאים לאנשים שעברו את גיל ה 50? כמו כן מבחינת מזג האוויר, איזה חודש הוא אופטימלי לביקור במדינה? תודה.
-
הי, הורי שבו השבוע מטיול מאורגן פרטי בגאורגיה כלומר נסעו עם עוד זוג ושכרו רכב עם נהג/מדריך מקומי שאירגן להם מסלול מסודר מא-ת כולל מלונות ומסעדות. למי שלא מתחבר לטיולים מאורגנים זו פשרה לא רעה, הם אגב בני 60+ אבל בכושר מצוין והצטערו קצת שלא שולבו יותר מסלולי הליכה בטבע המדהים. מכירה אנשים ששכרו רכב או ג'יפ ונהגו לבד אבל אכן הכבישים שם לא הכי איכותיים ולא בטוחה שמתאים לנהיגה למי שאינו מיומן בנהיגת שטח. אני אגב נסעתי לפני שש שנים והתניידתי בתחבורה ציבורית אבל זה היה משהו אחר לגמרי. לדעתי התקופה הטובה לטיול היא מאי עד ספטמבר אוקטובר אפשרי אבל קצת גבולי (להורי היה לא מעט שלג במקומות הגבוהים). בחורף לא הייתי נוסעת אלא אם לסקי
-
למי שיש קצת נסיון בארגון טיול עצמי - ניתן לעשות טיול מקסים בגיאורגיה לבד כולל נהיגה עצמית.. מסגרת הזמן האידיאלית - 3 שבועות אבל ניתן גם בפחות.
תשאלו בפורום אסיה
-
בחודש אוגוסט האחרון חזרתי מטיול נפלא בגאורגיה. נסענו לטיול גיפים מאורגן.
אנחנו נהגנו ונהננו מאד.
מצרפת את הטיול שלנו