לא נפתר עד כמה פארק אקדיה הוא חובה?
-
שלום לכולם!
אנחנו מתכננים רודטריפ של 12 ימים, יציאה וחזרה מבולטימור. 2 משפחות שלאחת מהן יש שלושה ילדים קטנים, ככה שאנחנו מוגבלים לנסיעות של עד שעתיים - שלוש ליום. בנוסף, אנחנו דתיים, כך שבשבת אנחנו נשארים באותו מקום.
התכנון המקורי היה יציאה מבולטימור -> upper delawer -> ההרים הלבנים -> אקדיה -> בוסטון -> קייפ קוד -> מרתה'ס ויניארד -> מיסטיק וניו הייבן -> חזרה לבולטימור.
הענין הוא שבמהלך התכנון הבנו שיש מצב שלא נספיק להגיע לפארק אקדיה, ויכול להיות שעדיף להשקיע עוד יומיים בהרים הלבנים.
מה דעתכם? כמה שווה להתאמץ כדי להגיע לאקדיה ליומיים למרות הנסיעות עם הילדים, או שעדיף להשקיע יותר זמן בהרים הלבנים, במרתה'ס ויניארד ובקייפ קוד?
-
ברמה העקרונית, אני לא חושבת שיש באמת דברים שהם חובה. אין איזה צ׳קליסט שחייבים לעבור עליו כי אחרת לא יתנו לכם לצאת מארה״ב.
לא בא לכם לעשות עוד שעות של נסיעה בשביל עוד פארק? אז אל.
(הח״מ גרה בקליפורניה ומעולם לא היתה ביוסמיטי, ועדיין לא גורשה מהמדינה).
-
jחשוב מתי?
-
אי אפשר לתת תשובה רצינית. אנחנו מאוד אהבנו ואילו חברה שלי אמרה שהיתה מוותרת בקלות והפארק לא היה שווה את הנסיעה. אני ממליצה שתסתכלו קצת על סרטונים של הפארק ביו טיוב ותראו איך נראה לכם. בגדול, נראה לי שיש לכם די הרבה יעדים לטיול כל כך קצר.
-
הייתי מתחיל בלסדר את היעדים לימי הטיול כולל זמני נסיעות, ושם גם את אילוצי השבת בדרך
לדעתי אפילו בלי אקדיה מדובר במרובה נסיעות (מה עוד שהיציאה לטיול היא מנקודה דרומית לרוב המטיילים)
כדאי לקחת בחשבון אכדיה כולל נסיעות זה לפחות 3 ימים
ולגבי חובה
בטיול הראשון שלנו לאזור, שהיה טיול שלכת החלטתי לוותר על אכדיה בדיוק כדי להשקיע יותר זמן בהרים הלבנים וורמונט (לשלכת בשיאה)
דווקרא בטיול למשרח קנדה אכדיה השתלב בצורה הרבה יותר טובה - זה היה טיול קיץ, והביקור באכדיה היה נפלא
אז אין חוסה אלא מה שמתאים למסלול, לתקציב הימים ולאופי הטיול שלכם
אגב - לא יודע אם הטיול שלכם מתוכנן לקיץ או סתיו אבל לתחושתי אכדיה הוא יעד לטיולי קיץ בעוד ההרים הלבנים מגיעים לשיאם בסתיו/שלכת
-
@מיקו-וחצי דווקא בתור מי שהתאהבה בפארק אכדיה, התעקשה עליו ולא מצטערת על זה - אני אפתיע ואומר: במקרה שלכם - לא כדאי להתעקש, השאירו את אכדיה לטיול הבא שלכם באיזור.
הסיבה פשוטה: הנופים בטבע הזה משגעים, גם באכדיה, גם בהרים הלבנים, וגם לאורך החוף האטלנטי. אין באמת "יותר יפה" או "הכי יפה". כשמדובר באתרי טבע, יופיים ומידת ההנאה מהם נגזרים במידה רבה מסיבות נוספות, כמו מזג האויר, רמת העייפות שלכם ועוד. עוד מאפיין של אתרי טבע, לדעתי, זה שכדי להנות מהם צריך זמן. זאת לא הנאה של גירוי פתאומי ומיידי כמו לונה פארק, אלא ההתחברות אל השלווה והיופי שמעניקה שעה רגועה לצד האגם, פיקניק ביער או על פסגת הר, צפיה בחי (סנאים, מוסים שבאים לשתות מהאגם, ועוד).
בשביל למצות את זה צריך להזהר מלדחוס יותר מדי אתרים, ויותר מדי שעות נהיגה על הכביש. זה נכון גם למשפחות בלי ילדים קטנים, אבל רק מתגבר עם ילדים קטנים.
בתמונה: מעבירים שעה נעימה בהקפצת חלוקי-אבן על המים השקטים. במקרה הזה זה מתרחש באכדיה, אבל אני מבטיחה שגם בהרים הלבנים תחכה לכם פסטורליה מרהיבה.