טיול בפירנאים
-
זוג (60) מתכננים טיול בפירנאים ל11 לילות - 8-9\9 ריבס דה פריזר, 10\11 אנדורה, 12\13\14\ אספוט, 15 פרדור בווילה, 16\17\18 טורלה,
מחפשים טיפים לטיולים קצרים עד 4 שעות קלים ללא עליות ירידות תלולות או כל טיפ אחר חשוב תודה עמי
-
אם אתם עוד יכולים להפוך את הסדר---- הייתי מתחילה בדיוק הפוך עם טורלה בהתחלה, אספוטף ווילה ,אנדורה וריבס---- להתרחק מהסתיו המתקדם ואתרים שנסגרים במחצית החודש. אלא אם בדקתם והכול פתוח וזמין עבורכם בעיתוי זה.
-
תודה על ההכוונה כבר מאוחר לשינוי אשמח להצעות למסלולים קצרים או לכל טיפ אחר
-
מספר הצעות למסלולים:
ריבס דה פריזר, עמק נוריה?- לעלות ברכבת השיניים ולטייל סביב האגם-קליל מאד. אפשר גם לעלות לאחת התצפיות, כ200 מ' הפרשי גובה. מסלול קל. למשל- Camí de les coves. לבדוק לוז של הרכבת והרכבל, התדירות יורדת מספטמבר, אבל בהחלט פעיל. אפשר גם להגיע לתצית יפה ברכבל ולהסתובב קצת למעלה.
אנדורה- אנחנו עלינו לאגמי tristaina -יש רכבל עד ה11/9 (מתוכנן). מומלץ. בתקווה שהרכבל אכן יפעל עד התאריך המצויין באתר.
אספוט-כמובן לנסוע עם המונית 4X4 לסאנט מאוריצי. משם להמשיך לאגם ומפל רטרה (לא זכור לי קושי מיוחד, אבל אולי היו קצת עליות וירידות. לוז כאן (פעילו בספמבר., על פי המידע שם עדיין נדרות מסיכות, לא בטוח שזה מעודכן).
יש לכם גם יום לטייל בValls d'Àneu- שזה יחסית קררוב לאספוט, או טיול נוסף בתוך השמורה עצמה-לפי זמינות המוניות. בValls d'Àneu עשינו את La Vall de Gerber והלכנו לאחת התצפיות.
בדרך לvielha- uקצת מעבר לה-אפשר לטייל בעמק aran- knak-יש מסלול מאד יפה Artiga de Lin או Saut deth Pish.
בטורלה-אורדסה-ממליצה למרות שאולי זה ארוך-ללכת למפל זנב הסוס, אולי לקחת סיור מסודר לתצפיות, ערוץ anisclo, , לנסוע לכיוון san nicolas de bujaruelo ולהסתובב באזור הנידח הזה. אישית, הייתי מפצלת לינות-אולי אין צורך ביותר מ2 לילות בטורלה למשל-ותוכלו להרוויח עוד אזור...קחו בחשבון שהכבישים פתלתלים ויפים וכדאי להנות גם מהדרך.