ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טרקים באוקטובר

פורום אירופה
    צכיה סלובניה סלובקיה
    4
    7
    251
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Asaf_3926125
      Asaf_3926125 נערך לאחרונה על ידי

אהלן!
      אני נמצא בפראג בתחילת אוקטובר ליומיים ורוצה להמשיך לטרק של עד עשרה ימים לאחר מכן (בצ'כיה עצמה או מדינות באיזור, יכול להגיע למדינות אחרות)
      אשמח להמלצות ומה מתאים
      תודה!

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • imeshy2
        imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

נתחיל מזה שאני לא מכיר טרקים בצ'כיה בכלל. אם כי זה לא אומר שאין. רק צריך להתאמץ יותר טרקים בהיר הטטרה בסלובקיה הסמוכה לא הייתי עושה בתקופה הזו - אוקטובר כבר מעבר לעונת הטרקים ועלול להיות לך מזג אוויר מסוכן ושלג בחלק מהמקומות. כמובן שבהחלט אפשרי שהכול יהיה בסדר, אבל אוקטובר היא תחילת הסתיו ומדובר על עונה לא יציבה במקומות הגבוהים.

עכשיו, אם לא מדובר על טרק במקום במרחק נסיעה קצרה מפראג, הרי שטיסה לכל מדינה באירופה (פראג הרי נמצאת ממש במרכז) יכול להתאים לך. כל הטיסות יהיו במרחק של שעתיים פחות או יותר מפראג. וכמובן שצריך לקחת בחשבון את המעבר משדה התעופה לתחילת הטרק.

בכל מקרה, מרבית הטרקים הגבוהים (אלפים, דולומיטים, פירינאיים) עשויים להיות כבר מסוכנים בתקופה הזו (אני לא הייתי נוסע בעונה זו) לכן צריך לחפש טרקים במקומות נמוכים יותר

אני יכול לחשוב על

1. טרק בחבל זגוריה ביוון
        2. טרקים באנגליה / סקוטלנד (איזור האגמים, WHW, סנודוניה ועוד)
        3. טרקים באירלנד (טבעת קרי, וויקלו)
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • imeshy2

וגם שביל המלך לודוויג, בחבל בוואריה בדרום גרמניה יכול להתאים (נסיעה של כ- 5 שעות ברכב ממך, בתחב"צ כנראה הרבה יותר) - זהו מסלול בשולי האלפים שככל הנראה לא עולים בו גבוה מדי

• Asaf_3926125
            Asaf_3926125 נערך לאחרונה על ידי

רומניה אפשרית בתקופה הזאת? בולגריה אולי? (לא קרובות אני יודע)

• imeshy2

אני לא מכיר טרקים ברומניה יותר מדי. לגבי בולגריה - המדינה עצמה מתאימה לטיול באוקטובר (גם כולל שלכת יפה), אבל לא מכיר את מצב פתיחת הבקתות. מציע לך לבדוק באתר סיפור דרך או בקבוצת הפייסבוק "שבילים ארוכים באירופה"

• תומר
                תומר נערך לאחרונה על ידי

או ב hike.co.il

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • IO.
                  IO. @Asaf_3926125 נערך לאחרונה על ידי IO.

@asaf_3926125

היי אסף,

כמו שאתה מבין - העונה בעייתית מבחינת שבילים אלפיניים (גבוהים) ועשויה להיות גשומה באיזורים אחרים.

אני לא הייתי נותנת לזה לעצור אותי... מאוד תלוי כמה גמיש אתה, כמה אתה ״עמיד״ לתנאי מזג אוויר וכן מה הנסיון שלך. כמובן שצריך גם לא מעט מזל (ופה באה לידי ביטוי גם הגמישות שתוכל לגלות במידה שתיפול על מזג אוויר גשום וערפילי, דבר שאגב יכול לקרות גם בשיא הקיץ).

הנסיון היחיד שלי מהליכה באוקטובר באירופה היתה בווילס. כן, כן - דווקא ווילס הגשומה 🙂 היתה לי חוויה רטובה מאוד אבל גם מהנה ביותר(ואתה מוזמן לקרוא עליה כאן , אף כי לא נראה לי שהאיזור מתאים לך...). כך שכמו בכל דבר - העדפה אישית היא חלק עצום בבחירת המסלול שלך וביכולת שלך להפיק הנאה מתנאי מזג האוויר שמזמן חודש אוקטובר. אני מצאתי גם הרבה יתרונות בחודש הזה.

אני לא מכירה את האיזורים שציינת (רומניה/בולגריה) אבל אני מניחה שאם תמצא שם שביל נמוך יחסית - הוא יכול להתאים. שוב - חשוב לבדוק גם את כמות המשקעים באיזור המיועד וכן את זמינות מקומות הלינה.

אין לי המלצות ספציפיות לעונה הזו באיזור הזה, אני כאמור בחרתי ללכת בווילס כאשר הזדמנה לי חופשה באוקטובר. אני חושב שהייתי הולכת על הכיוון ש imeshy המליץ עליו - של מסלול בבוואריה.

אתה יכול להעזר למשל באתר המצוין הזה כדי לקבל מידע על שביל הויאה אלפינה הסגול שעובר באיזור.

וזו סקירה מצוינת על 10 ימי הליכה על Maximiliansweg באלפים הבוואריים באוקטובר.

למרות הנ״ל - אני אישית גם לא הייתי פוסלת הליכה בהרי בולגריה ורומניה בעונה הזו (במיוחד כי מדובר בתחילת אוקטובר) - כתלות בפתיחת בקתות. אבל לא בדקתי את הנושא לעומק - עד כמה גשום, האם הבקתות אכן פתוחות וכו.

למעשה עם נסיון מתאים, גישה מתאימה והעדפות אישיות מתאימות - גם לא הייתי פוסלת על הסף הליכה במסלולים אלפיניים (אני מכירה אנשים שהלכו למשל את ה av1 בדולומיטים האיטלקיים באוקטובר ונהנו; הם ישנו בחדרי חורף בבקתות כאשר לא היו בקתות פתוחות מאויישות - חובה לבדוק היטב ולהערך בהתאם!). אבל זה בהחלט לא מתאים לכל אחד! ומלווה בהרבה סימני אזהרה.

כאן תמצא סיפורי דרך רבים על מסלולים ברומניה. נסה כמובן לחפש סיפורים שמתאימים לעונת ההליכה שלך והתייחסות בכלל לנושא עונה ומזג אווניר.

וכאן - על מסלולים בבולגריה.

זכור שזה שהעונה אינה ״אידאלית״ מבחינת גורמים מסוימים עבור אנשים מסוימים (כנראה עבור הרוב...) - לא אומר ש״אי אפשר״. לא צריך לוותר. זה רק אומר שצריך לחקור קצת יותר, להבין מה מתאים ומה לא מתאים לך, אולי להתגמש קצת יותר ולבצע מספר התאמות.

בהצלחה!

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון